• Sonuç bulunamadı

- SJ Lisesi Öğrenci Bursları - KP Okulları Öğrenci Bursları - Diğer Burslar

olmak üzere üç çeşittir.

Misafir öğrenciler burs talebinde bulunamazlar.

SAJEV bursları; öğrenci ve/veya velisinin Bursluluk Sözleşmesini imzaladıktan sonra geçerli olacaktır.

SAJEV, gerçek dışı beyanlarıyla yanlış karar verilmesine sebep olan veli, öğrenci ve onların beyanlarına kefil olanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunma hakkını saklı tutar.

Yangın, deprem gibi doğal afetler yüzünden veya ana, baba, kardeş gibi yakınlarından birinin ağır hastalığı, ölümü gibi önemli nedenlerle ya da tedavi yahut ameliyatı gerektiren bir hastalıktan dolayı, okula özürlü olarak devam edememesi durumunda, burs verilmesi veya verilen bursun devamı konusu, söz konusu özrün belgelenmesi koşuluyla ve Okul Müdürlerinin talebi doğrultusunda Burs Komitesi’nce değerlendirilir.

6

5.1. SJ LİSESİ ÖĞRENCİ BURSLARI

İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde eğitim gören veya görecek olan gerek Vakfın kendi imkânlarından gerekse Vakfa yapılan şartlı bağışlardan, her eğitim dönemi için burs vererek başarılı ve/veya maddi imkânları kısıtlı öğrencilerin eğitimine destek olmaktır. Bursların ödenmesinde, SJ Lisesi’nin öngördüğü eğitim ücreti ödeme planına uyulur.

5.1.1. MEVCUT SJ LISE ÖĞRENCILERINE YÖNELIK BURSLAR

Bu bursların sayısı SAJEV’nın kaynakları dikkate alınarak her yıl Burs Komitesi’nin önerisi üzerine Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanır.

5.1.1.1. Duyuru: İlk başvuru tarihinden en az 1 ay önce, SAJEV internet sitesinden duyurulur. Ayrıca, SJ Lisesi’ne bilgi verilir.

5.1.1.2. Başvuru Tarihi ve Yeri: Başvuru 1 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında SAJEV’na yapılır.

5.1.1.3. Başvuru Belgeleri: SAJEV yapılan beyanları doğrulamak amacıyla, burs başvurusunda Ek 1’de yer alan belgelerin hepsini veya bazılarını talep edebilir. Ayrıca, öğrencinin yılsonu ağırlıklı not ortalamasını gösterir belge, öğrencinin en son karnesinin fotokopisi istenir.

5.1.1.4. Değerlendirme Süreci: Eylül ayı içinde Vakıf Müdürü SJ Lise Müdürlüğü’nden başvuruda bulunan öğrencilerin başarı ve aile durumu hakkındaki görüşlerini ister, tüm başvuruları değerlendirme için tamamlar. Eylül ayında yapılacak Burs Komitesi toplantısında başvurular değerlendirilir ve Yönetim Kurulu onayı için karara bağlanır. Bu toplantıya SJ Lise Müdür ve/veya SJ Türk Müdür Başyardımcısı da görüşlerini belirtmeleri için davet edilir.

5.1.1.5. Bildirim: Tüm başvurulara SAJEV tarafından yazılı cevap verilir.

5.1.1.6. Bursların Süresi ve Devamı: Burs süresi 1 ders yılıdır. Burs yenilenmesi talebinde bulunmak isteyen veliler, yukarıda belirtilen süreler içinde tekrar başvuruda bulunabilirler.

Bursların devamı için öğrencilerin her sene yeniden başvurmaları gerekmektedir ve SJ Lisesi’nin kriterlerine uygun başarıyı devam ettirmeleri, herhangi bir disiplin cezası almamaları şarttır.

Başvurularda bu öğrencilere öncelik tanınır.

5.1.1.7. Ücretin İadesi: Burs kazanan öğrenciler, okul ücretinin ödenmiş olması durumunda, ücret iadesi için kendileri SJ Lisesine başvuruda bulunurlar.

5.1.2. KÜÇÜK PRENS ORTAOKULU EĞİTİMİNİ TAMAMLAMIŞ, SJ LİSESİ ‘NE İLK YERLEŞTİRMEDE KESİN KAYIT YAPAN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK BURSLAR

Bu bursların oranları, SAJEV’in kaynakları dikkate alınarak her yıl Burs Komitesi’nin önerisi üzerine Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanır.

a) SAJEV ve SJ Lisesi’nin Ortak Verilen Bursları:

SJ Lisesi’ne ilk yerleştirmede kesin kayıt yaptıran Küçük Prens Ortaokulunu bitirmiş en başarılı Birinci ve İkinci sıradaki öğrenciye SAJEV ve SJ Lisesi tarafından eşit miktarda ve tutarda ortak burs verilir. Bu burslar için giriş ve kayıt belgelerinin tevsik edilmesi yeterli olup, ayrıca başvuru dilekçesi veya başka belge istenmez.

Burslar tüm eğitim dönemi için (yani öğrenci mezun oluncaya kadar) verilir ancak bursun seneden seneye devamı için öğrencinin SJ Lisesi’nin kriterlerine uygun başarıyı devam ettirmesi ve herhangi bir disiplin cezası almaması şarttır ve SJ Lisesi’nin yazılı onayı aranır.

7

b) SAJEV Bursları:

SJ Lisesi’ne ilk yerleştirmede kesin kayıt yaptıran Küçük Prens Ortaokulu eğitimini tamamlamış olan, en başarılı Üçüncü ve Dördüncü sıradaki öğrencilere SAJEV tarafından burs verilir. Bu bursların tamamı SAJEV tarafından karşılanır.

5.1.2.1. Duyuru: İlk başvuru tarihinden en az 1 ay önce, SAJEV internet sitesinden duyurulur.

5.1.2.2. Başvuru Tarihi ve Yeri: Başvuru 1 Ağustos 31 Ağustos tarihleri arasında SAJEV’na yapılır.

5.1.2.3. Başvuru Belgeleri: Veliden SAJEV Burs Sözleşmesi alınır.

5.1.2.4. Değerlendirme Süreci ve Bildirim: Eylül ayı içinde, Vakıf Müdürü Küçük Prens Ortaokulu Müdürlüğü ve SJ Lisesi Müdürlüğü’nden bursa hak kazanan öğrencilerin isimleri, puanları ve kayıt tarihleri hakkında yazılı bilgi ister, hazırlıkları tamamlar. Ekim ayında yapılacak Burs Komitesi toplantısında başvurular değerlendirilir ve Yönetim Kurulu onayı için karara bağlanır. Bu toplantıya SJ Lise Müdür ve/veya SJ Türk Müdür Başyardımcısı da görüşlerini vermek için davet edilir.

5.1.2.5. Bildirim: SJ Lisesi’ne ve öğrenci velisine SAJEV tarafından yazılı olarak yapılır.

5.1.2.6. Bursların Süresi ve Devamı: Burs süresi 1 ders yılıdır. Burs yenilenmesi talebinde bulunmak isteyen veliler, yukarıda belirtilen süreler içinde tekrar başvuruda bulunabilirler.

Bursların devamı için öğrencilerin her sene yeniden başvurmaları gerekmektedir ve SJ Lisesi’nin kriterlerine uygun başarıyı devam ettirmeleri, herhangi bir disiplin cezası almamaları şarttır.

Başvurularda bu öğrencilere öncelik tanınır.

5.2. KP OKULLARI BURSLARI

Amaç: KP Okullarında eğitim gören veya görecek olan gerek Vakfın kendi imkânlarından gerekse Vakfa yapılan şartlı bağışlardan, her eğitim dönemi için burs vererek başarılı ve/veya maddi imkânları kısıtlı öğrencilerin eğitimine destek olmaktır. Bursların dağılımı üst sınıftan başlamak üzere yapılır. Bursların ödenmesinde, KP Okulları’nın belirlediği ve ilan ettiği, okul ücretleri ödeme planına uyulur.

Bu bursların sayısı ve şartları SAJEV’in kaynakları dikkate alınarak her yıl Burs Komitesi’nin önerisi üzerine Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanır.

Küçük Prens Ortaokulu eğitimini tamamlamış olan ve Lise giriş sınavlarında toplam puan üzerinden en yüksek puanı alan ilk üç (3) öğrenci, ilk yıl için eğitimlerine Küçük Prens Lisesinde devam etmeleri halinde %100 burs almaya hak kazanır.

Küçük Prens Ortaokulu eğitimini tamamlamış olan ve Lise giriş sınavlarında toplam puan üzerinden en yüksek puanı alan ilk üç (3) öğrencinin, ardından gelecek diğer üç (3) öğrenci ise ilk yıl için eğitimlerine Küçük Prens Lisesinde devam etmeleri halinde %70 burs almaya hak kazanır.

Burs komitesinin önermesi ve tavsiyesi üzerine Yönetim Kurulu, öğrenci sayısı ve burs oranlarında değişiklik yapabilir.

5.2.1. Duyuru: İlk başvuru tarihinden en az 1 ay önce, SAJEV internet sitesinden duyurulur. Ayrıca, KP Okullarının internet sitesinden yayımlanır.

5.2.2. Başvuru Tarihi ve Yeri: Kayıt yenileyenler için burs başvurusu 1 Mayıs -30 Haziran tarihleri arasında; yeni kayıt yaptıranlar için burs başvurusu 1 Temmuz- 31 Ağustos tarihleri arasında SAJEV’na yapılır.

8

5.2.3. Başvuru Belgeleri: SAJEV yapılan beyanları doğrulamak amacıyla, burs başvurusunda bulunan velilerden Ek 1’deki belgelerin hepsini veya bazılarını talep edebilir. Ayrıca, öğrencinin yılsonu ağırlıklı not ortalamasını gösterir belge, öğrencinin en son karnesinin fotokopisi istenir.

5.2.4. Değerlendirme Süreci ve Bildirim: Kayıt yenileyenler için, Haziran ayı içinde, yeni kayıt yaptıranlar için Ağustos ayı içinde Vakıf Müdürlüğü, KP Okul Müdürlüklerinden başvuruda bulunan öğrencilerin başarı ve aile durumları (ailenin sahip olduğu ev, araba, gayrimenkul ve kira durumu, çalışan kişi sayısı ve aile gelir durumu, bakmakta yükümlü çocuk sayısı, sağlık durumu vb… bilgiler) hakkındaki görüşlerini ister, tüm başvuruların değerlendirme çalışmalarını tamamlar ve Burs Komitesine sunar. Burs Komitesi gerek görür ise, veli ev ziyaretleri ve başka araştırmalar yapabilir.

Burs Komitesi başvuruları değerlendirir ve Burs Komitesi toplantısına, KP Kurucu Temsilcisi & Genel Müdür ve KP Okul Müdürleri de görüşlerini bildirmeleri için davet edilir. Eğitim kaydına müteakip yapılan burs başvuruları en geç Ekim ayında Yönetim Kurulu kararıyla sonuçlandırılır.

Şartlı bağışlarla verilen burslar için bağışçının öngördüğü şartlar esastır, değerlendirme sürecinde öncelikle dikkate alınır.

Tüm başvurulara SAJEV tarafından yazılı cevap verilir.

5.2.5. Bursların Süresi ve Devamı: Bursların süresi 1 ders yılıdır. Bir yıl burs almış öğrencinin bir sonraki yıl için tekrar başvurabilmesi, söz konusu öğrencinin yılsonu ders notları ortalamasının 100 üzerinden en az 85 (2019-2020 Eğitim-Öğretim Döneminden itibaren uygulanmak üzere) olması, herhangi bir disiplin cezası almaması ve belirtilen burs kriterleri şartlarını sağlamasına bağlıdır.

5.2.6. Ücretin İadesi: Burs kazanan öğrencilerden alınan ücretler, SAJEV İktisadi İşletmesi Mali İşler Bölümü tarafından burs sözleşmesinin imzalanması ve veli taahhütnamesinin yenilenmesinden sonra 15 gün içinde veliye iade edilir.

5.3. DİĞER BURSLAR

Amaç: Başarılı ve maddi imkânları istediği eğitimi karşılamaya yeterli olmayan öğrencilere destek olmaktır.

Bu amaç doğrultusunda gerek Vakfın kendi imkânlarından gerekse Vakfa yapılan şartlı bağışları kapsamak üzere, her eğitim dönemi için Burs Komitesinin önerisi ile Yönetim Kurulunca SAJEV bütçesinde belirlenmiş sayıda ve tutarda yurt içi ve yurt dışına yönelik burs verilir.

Bu bursların sayısı SAJEV’nın kaynakları dikkate alınarak her yıl Burs Komitesi’nin önerisi üzerine Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanır.

Yurtdışı Lisans ve Lisansüstü bursiyerlerin belirlenmesinde; SJ Lisesi ve KP Okulları mezunları öncelikli olarak tercih edilir.

Türk Milli Takımlarında forma giyen başarılı sporcu öğrencilere, başarılarını tevsik eden, öğrenci belgeleri ile başvuruları halinde, Burs Komitesinin önerisi ve Yönetim Kurulu kararı ile belirlenen adet ve tutarda “Sporcu Bursu” verilir.

5.3.1. Duyuru: Başvuru tarihinden en az 1 ay önce SAJEV internet sitesinden duyurulur.

5.3.2. Başvuru Tarihi ve Yeri: 1 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında SAJEV’e yapılır.

9

5.3.3. Başvuru Belgeleri: SAJEV yapılan beyanları doğrulamak amacıyla, burs başvurusunda bulunan öğrencilerden ve/veya velilerden Ek 1’deki belgelerin hepsini veya bazılarını talep edebilir. Ayrıca,

- SAJEV Burs Sözleşmesi, - Noterden onaylı taahhütname, - Sabıka kaydı,

- Öğrenci Belgesi,

- Yurt dışı eğitim için adayların üniversite kabul belgesi, okul ücreti ve eğitim giderlerini gösterir belge de istenir.

- Öğrencinin yılsonu ağırlıklı not ortalamasını gösterir belge, öğrencinin en son karnesinin fotokopisi istenir.

5.3.4. Burs Tutarı: Burs tutarları geçim şartları ve eğitim giderleri göz önüne alınarak Burs Komitesinin önerisi ile Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.

5.3.5. Süresi: Bursiyerlerin eğitimleri göz önüne alınarak Burs Komitesinin önerisi ile Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.

5.3.6. Değerlendirme Süreci ve Bildirim: Değerlendirme Burs Komitesi’nin önerisi ile Yönetim Kurulu tarafından yapılır.

5.3.7. Bildirim: Öğrenci ve /veya velisine SAJEV tarafından yazılı olarak yapılır.

Benzer Belgeler