• Sonuç bulunamadı

Sürekliliği Yönetimi Sistemi hayata geçirilmiştir

Güneş Sigorta’da

2016 Yılı

Ağ Altyapı İyileştirme Projesi

Şirketimizin ağ altyapısında bölgelerara-sı iletişimi sağlayan data ve ses hatların-da fiber bağlantıya geçilmiştir. Maliyet avantajı, teknolojik güncellik ve esnek-liğin sağlanabilmesi için aktif konumda mimari yaygınlaştırılmıştır. Hat kapasi-telerinde artış yapılarak tam yedekli mi-mariye geçilmesi amaçlanmıştır. Ayrıca proje kapsamında kullanılan donanımlar yenilerek teknolojik yatırım yapılması sağlanmıştır.

Veri Merkezi Altyapı İyileştirme Pro-jesiŞirketimizin bilgi sistemlerinin konum-landığı Genel Müdürlük Veri Merkezi’nin altyapı bileşenlerinde iyileştirme faali-yetlerinde bulunulmuştur. Bu kapsam-da altyapıkapsam-da kullanılan kablo ve kabinet gibi ekipmanlarda yenileme ve kapasite artırımı yapılmıştır. Ayrıca elektrik altya-pısı da iyileştirilerek kapasite artışı ger-çekleştirilmiştir.

Yönetim Bilgi Sistemleri ile Geliştirilen Raporlama Projeleri CRM Projesi kapsamında müşteri tekil-leştirilmesi ve veri temizliğin yapılması çalışması tamamlanmış, tarifede kulla-nılmak üzere müşteri segmentasyonu yapılmıştır. Kurum stratejileri doğrultu-sunda belirlenen departman hedefleri ile birlikte personel hedeflerinin de takip edilmesi ve raporlanması sağlanmıştır.

Mali İşler, Sağlık, Mevzuat ve Riziko Tef-tiş departmanlarının analitik raporları, iş zekâsı platformumuz olan Armada üze-rinden yayınlanmaya başlanmıştır.

Bilgi İşlem Grup Müdürlüğü’nün iç süreç-leri iyileştirmek, planlama ve performans ölçümü yapabilmek amacıyla oluşturdu-ğu Performans Yönetim Sistemi (PYS) uygulaması Yönetim Bilgi Sistemleri Müdürlüğü (YBS) tarafından da kullanıl-maya başlamıştır.

2016 YILI SONRASINDA DEVAM EDECEK ÖNEMLI PROJELER

»

Kampanya ve Uygulamaların Pusula Sistemine Entegrasyonu ve Poliçe Bazlı Takibi

»

Hasar Ödemelerinde Oluşan Mahsuplarda Düzenleme

»

Rücu - Hukuk Entegrasyonu

»

Satınalma Uygulaması

»

Acente Hesap Özetlerinin KEP ile Sistem Üzerinden Gönderilmesi

»

Hasardan Dolayı Poliçe İptali

»

Oto Dışı Eksper Performans Raporu PAZARLAMA & SATIŞ

FAALIYETLERI, KAMPANYALAR Kârlı branşlarda ve ürünlerde artış ve bü-yüme stratejisi kapsamında hedef ürün-lerde dağıtım kanalları ve satış ekiple-rine yönelik uygulama ve kampanyalar düzenlenmiş olup, 2016 yılında da etkin olarak yönetilmiş ve takibi sağlanmıştır.

Ticari Yangın Uygulaması, Konut Kam-panyaları, Ferdi Kaza KamKam-panyaları, Kas-ko Kampanyaları ve Tarım Kampanyası, 2016 yılında gerçekleştirilen kampanya-lar arasında yer almıştır.

Acentelerimizin portföy yapısı, kârlı branş üretimleri, yenileme oranları, kâr-lılık ve tahsilat kriterlerine göre yıllık ola-rak değerlendirilmesi sonucu belirlenen

“Acente Kulüp” uygulamasına 2015 yılın-da başlanmış olup, acenteler ait olunan kulüp üyeliğine bağlı olarak özel hizmet ve ödüller kazanmıştır. Pırlanta acen-telerimize yönelik olarak 2-5 Eylül 2016 tarihleri arasında Prag (Çek Cumhuriyeti) seyahati gerçekleştirilmiştir.

1 Şubat-31 Mart 2016 tarihleri arasında geçerli olan Konut Kampanyası’nda he-def üretimi gerçekleştiren acenteleri-miz, Temmuz ayı içerisinde düzenlenen Belgrad (Sırbistan) gezisine katılmışlar-dır. Ayrıca 1 Nisan-31 Mayıs 2016 tarihleri arasında geçerli olan Ferdi Kaza Kam-panyası’nda hedef üretimleri gerçek-leştiren acenteler, Ekim ayı içerisinde düzenlenen Budapeşte (Macaristan) ge-zisine katılmaya hak kazanmıştır.

YENI ÜRÜN VE TARIFE GELIŞTIRME ÇALIŞMALARI Şifrelerim Güvende

Şirketimiz, sigortalılarımızın teknoloji kullanımından kaynaklanabilecek risk-lerini teminat altına alabilmek adına;

kişisel şifrelerin teknolojik yöntemler ya da fiziksel tehdit ile çalınması,

başkası-ACENTELERE

Güneş Sigorta’da 2016 Yılı

nın eline geçmesi veya ATM çevresinde gerçekleşebilecek kapkaç vakaları sonu-cunda oluşan ekonomik kayıpların belirli bir limite kadar teminat altına alınmasını sağlamak amacıyla “Şifrelerim Güvende”

ürününü geliştirmiştir.

Vakıf Katılım Kapsamlı İşyeri ve Vakıf Katılım Kapsamlı Konut

Güneş Sigorta, Vakıf Katılım ile Şubat 2016’da acentelik anlaşması yapmıştır.

Bu kapsamda Vakıf Katılım’a özel “Vakıf Kapsamlı Konut” ve “Vakıf Katılım Kap-samlı İşyeri” sigorta ürünleri geliştirilerek 2016 Temmuz’da yürürlüğe alınmıştır.

Hediye İşyeri, Konut, Ferdi Kaza, Ev Aletleri Sigortası

Farklı sektördeki şirketler ile sigorta bi-lincinin yaygınlaştırılması ve sigorta ürün sahipliğinin artırılması adına işbirlikleri geliştirilmiş olup, bu kapsamda proje kapsamındaki sigortalıların karşılaşabile-cekleri riskleri teminat altına almak adı-na “ilk ateş limitli” temiadı-nat ile Hediye İş-yeri ve Konut ile Ferdi Kaza ve Ev Aletleri Sigortası ürünleri geliştirilmiştir.

INSAN KAYNAKLARI UYGULAMALARI

Güneş Sigorta, çalışanlarının motivasyo-nunu artırmak, çalışanlarında takım ruhu ve aidiyet duygusu geliştirmek amacıyla 2016 yılında da çeşitli etkinlikler düzen-lemiş ve çeşitli organizasyonlara katıl-mıştır.

Güneş Sigorta Yelken Takımı

2007 yılında Güneş Sigorta çalışanların-dan oluşturulan Güneş Sigorta Yelken Takımı, 2016 yılında da başarılara imza atmaya devam etmiştir.

Altı yarıştan oluşan 2016 TAYK-Viaport Fahir Çelikbaş Kupası IRC 3 birincisi Güneş Sigorta Yelken Takımı, sabırlı ve özverili çalışmalarının yanında takımın kusursuz birliği ve iletişim koordinasyo-nuyla bu sene de başarılı bir performans sergilemiştir.

“Teşekkür Ediyorum” Yarışması Güneş Sigorta çalışanlarının internet portalı üzerinden “Takım Çalışması, Şef-faflık, Etkili İletişim ve Performans” kate-gorilerinde birbirlerine teşekkür etmesi

şeklinde yapılandırılan “Teşekkür Ediyo-rum” uygulamasına 2016 yılında da de-vam edilmiştir. Ayrıca, Acenteler, “Müş-teri Odaklılık, Olumlu İş İlişkileri Kurma ve Hızlı ve Etkin Çözüm Üretme” kate-gorilerinde teşekkür iletmişlerdir.

Savunma Sanatları Eğitimi

Genel Müdürlük binasında Pazartesi ve Perşembe günleri çalışanlara sağlıklı ya-şam ve kendini koruma teknikleri eğitimi iç eğitmenlerimiz tarafından verilmeye başlanmıştır.

Demokrasi ve Şehitler Futbol Turnuvası

Güneş Sigorta, Eylül-Aralık 2016 döne-minde Demokrasi ve Şehitler Futbol Turnuvası (BASS Futbol Turnuvası) or-ganizasyonuna katılmıştır. Sadece şirket çalışanlarından oluşan futbol takımları-nın yer aldığı organizasyon 3 ay boyun-ca her hafta sonu şirketlerin hem spor yapıp, hem de haftanın yorgunluğunu attıkları eğlenceli bir organizasyon şe-kilde gerçekleştirilmiştir. Güneş Sigorta Futbol Takımı turnuvayı şampiyon ola-rak tamamlamıştır.

Tenis Etkinliği

Güneş Sigorta, Milli Reasürans tarafın-dan düzenlenen Uluslararası Sigortacı-lar Tenis Turnuvası’na katılmıştır. Miltaş - Suadiye Spor Tesisleri’nde 29’uncusu gerçekleştirilen turnuvaya 30’u yerli ve 34’ü yabancı olmak üzere, 41 şirketten 64 yarışmacı katılmıştır.

Avrasya Maratonu

Sağlıklı yaşam için 38. Kıtalararası İstan-bul Avrasya Maratonu’na katılan Güneş Sigorta çalışanları, Asya’dan Avrupa’ya geçerken İstanbul’un keyfini çıkarmış-lardır. Güneş Sigorta çalışanları, “Adım Adım” tarafından organize edilen sosyal sorumluluk projeleri adına koşmuştur.

ÖĞRENEN VE GELIŞEN ORGANIZASYON OLMAK

Güneş Sigorta Çalışanlarına Yönelik Seminerler

Güneş Sigorta’da, İnsan Kaynakları stra-tejisi doğrultusunda çalışanların gelişi-mine ve motivasyonuna katkı sağlaya-cak birçok çalışma yürütülmektedir. 2016

yılında, öğle molalarının daha verimli geçmesi için Güneş Sigorta çalışanlarına yönelik seminer düzenlenmesine devam edilmiştir:

»

Bireysel Emeklilik Fon Yönetimi Se-mineri: Seminerde, Bireysel Emeklilik Sistemi’nde fon yönetimi teması ele alınmıştır.

»

Savunma Sanatları Semineri: Semi-nerde, kişinin kendini korumasının önemi üzerinde durulmuştur.

Eğitimler

Güneş Sigorta’nın ihtiyaçlarına paralel olarak, çalışanların potansiyelleri ve ter-cihleri doğrultusunda, çeşitli eğitim ve gelişim programları uygulanmakta olup, tüm çalışanlara eşit ve zengin kariyer fır-satları sunulmaktadır.

Güneş Sigorta’nın eğitim programları;

Oryantasyon, Temel Sigortacılık eğitim-leri, Branş Teknik eğitimler, Riziko Teftiş sınıf eğitimleri, Mevzuat eğitimleri, KEP eğitimleri, İlk Yardım eğitimi, Sigorta Şirketlerine Yönelik Yanlış Sigorta Uy-gulamaları ekran eğitimi, Pusula ekran eğitimleri, MASAK-Suç Gelirlerinin Ak-lanması ve Terörle Mücadele sınıf ve ekran eğitimleri, Rekabet Hukuku Uyum Programı sınıf ve ekran eğitimleri, Afet-lerde İlk 72 Saat sınıf eğitimi, BİM Yardım Uygulama Kullanım ekran eğitimi, Mic-rosoft Outlook ve Lync ekran eğitimi, Bilgi Güvenliği Temel ekran eğitimi ve IT personeline özel Bilgi Güvenliği Farkın-dalık sınıf ve ekran eğitimi, Acil Durum Yönetimi ve Yangın ekran eğitimi, Temel Sigortacılık Ekran Eğitimi, Temel İş Sağ-lığı ve Güvenliği sınıf ve ekran eğitimi, Yetkinlikleri İçselleştirme ve Anlama Er-kan Eğitimi, İş Sürekliliği Yönetimi Temel Kavramlar sınıf ve ekran eğitimi, Temel SQL sınıf eğitimleri, Acente personelle-rine yönelik Acente Oryantasyon ekran eğitimi, Tahsilat sınıf ve ekran eğitimleri, Sağlık sınıf ve ekran eğitimleri, Vakıf-bank personeline yönelik sigorta işlem-leri eğitimişlem-lerinden oluşmaktadır.

Güneş Sigorta çalışanlarına yönelik 2016 yılında gerçekleştirilen Kişisel Gelişim eğitimleri:

»

Yönetici Eğitimi

»

İletişim Eğitimi

»

Savunma Sanatları Eğitimi

KALITE YÖNETIM SISTEMI KAPSAMINDA YAPILAN FAALIYETLER

Kalite Yönetim Sistemi (ISO 9001:2008) revizyon projesi kapsamında mevcut prosedür, form, görev tanımları ve iş akışlarında güncellemeler yapılmış-tır. 8-9 Mart 2016 tarihlerinde gerçek-leştirilen denetimler neticesinde ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgeleri yenilenmiştir.

2016 yılında şirket bünyesinde toplam 30 adet kalite denetçisi bulunmakta olup 2016 yılında Kalite Yönetim Sistemi Sü-reç Bazlı İç Denetimleri kapsamında 10 denetim gerçekleştirilmiştir.

IÇ KONTROL VE RISK YÖNETIMI FAALIYETLERI

İç Kontrol ve Risk Yönetimi Müdürlüğü, T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı ta-rafından 21 Haziran 2008 tarih ve 26913 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Si-gorta ve Reasürans ile Emeklilik Şirket-lerinin İç Sistemlerine İlişkin Yönetmelik”

ile tanımlanan esaslar çerçevesinde ku-rulmuştur.

2016 YILI TEKNİK VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ

Eğitim Hedef Kitlesi Toplam Eğitim

Sayısı Toplam Eğitim

Gün Sayısı Toplam Katılımcı Sayısı

Güneş Sigorta Çalışanları 94 375 1.253

Banka Çalışanları 23 123 2.251

Özel Acente Çalışanları 26 74 4.573

TOPLAM 143 572 8.077

SINIF İÇİ EĞİTİMLER

Eğitim Hedef Kitlesi Toplam Eğitim

Sayısı Toplam Katılımcı Sayısı

Güneş Sigorta Çalışanları 17 958

Özel Acente Çalışanları 9 6.770

TOPLAM 26 7.728