• Sonuç bulunamadı

9.1. SözleĢmenin süresi, iĢe baĢlama tarihinden itibaren 850 (sekizyüzelli) takvim gündür

Madde 10 - Malın/ĠĢin teslim alma Ģekil ve Ģartları ile teslim programı 10.1. Malın teslim edilme/iĢin yapılma yeri veya yerleri

10.1.1 Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Binası Besim Ömer PaĢa Cd. No:11 Beyazıt / Eminönü - Ġstanbul, Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu Binası 16 Mart ġehitleri Caddesi No : 20 Vezneciler / Ġstanbul, Ġlahiyat Fakültesi Binası Baba Hasan Alemi Mahallesi Horhor Caddesi Kavalalı Sokak No: 1 A Blok Fatih / Ġstanbul, Ġktisat Fakültesi Ek -1 Binası Beyazıt - Eminönü / Ġstanbul, Ġktisat Fakültesi Ek - 2 Binası Beyazıt - Eminönü / Ġstanbul, Deontoloji Ve Tıp Tarihi A.B.D (Abdüllatif Suphi PaĢa Konağı) Binası Horhor Cd.No: 1 Fatih / ĠSTANBUL, Deniz Bilimleri ve ĠĢletmeciliği Enstitüsü Binası Muskule Sokak No: 1 Vefa / Ġstanbul, Eczacılık Fakültesi Binası Beyazıt-Eminönü / ĠSTANBUL , Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Binası Vezneciler / ĠSTANBUL, Fen Fakültesi Binası Vezneciler / ĠSTANBUL, Fen Bilimleri Enstitüsü Binası Bozdoğan kemeri cad. No:6 (Vezneciler Hamamı Sokağında) ĠĢitme Engelliler Okulu Yanı Vezneciler / ĠSTANBUL, Merkez Kütüphanesi Binası Beyazıt - Eminönü / ĠSTANBUL, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Binası Fetva YokuĢu No: 4 Süleymaniye (Süleymaniye Camii Arkası) Eminönü / ĠSTANBUL, Su Ürünleri Fakültesi Binası Balabanağa Mah. Ordu Cad. No : 200 Laleli /

Ġstanbul adreslerinde bulunan birimlere cihazın montajına idarenin talimatı doğrultusunda idare tarafından belirlenen teknik elamanların bilgisi ve denetiminde yapılacaktır.

10.2. İşe başlama tarihi

10.2.1. SözleĢme akdinden sonra idarenin talimatı doğrultusunda idare tarafından belirlenen teknik elemanın bilgisi ve denetiminde iĢe baĢlanır.

10.3. Teslim programı ve teslim tarihi

10.3.1. Malın teslim tarihi, İstanbul Üniversitesi’nin çeşitli birimlerine ağ tabanlı kamera güvenlik sistemi alımı ve anahtar yenileme işinin teslimi sözleşmenin imzalanmasından sonra işin tamamı mesai saatleri içinde 60 (altmış) takvim gününde ihalede dokümanında belirtilen kriterlere uygun olmak kaydıyla 4734 Sayılı Kanuna Bağlı Mal Alımları Denetim Muayene Ve Kabul İşlemlerine Dair Yönetmelik hükümlerine göre yapılacaktır.

ĠĢin tamamlanmasına kadar ara denetim yapılmayacaktır. Muayene sırasında Ġstanbul Üniversitesi’nin çeĢitli birimlerine ağ tabanlı kamera güvenlik sistemi ve ağ anahtar yenileme iĢinin fiziksel kontrolleri yapılacak olup laboratuar muayenesine gidilmeyecektir. Ġtiraz muayenesi için hakem laboratuar belirlenmeyecektir. Muayene ve kabul iĢlemler sırasında uygun bulunmayan ürünler ve yapılan iĢler 3 (üç) iĢ günü içinde idareden teslim alınacaktır.

Zamanında teslim alınmayan ürünler için idare hiçbir Ģekilde sorumlu tutulamaz.

10.4. Teslim programında değişiklik

10.4.1.Yüklenici, Ġdarece onaylanmıĢ teslim programına uymak zorundadır. Ancak zorunlu hallerde Ġdarenin uygun görüĢü ile teslim programında değiĢiklik yapılabilir. Ġdarece onaylanan bir süre uzatımı bulunduğu takdirde, yüklenici bu hususun kendisine tebliği tarihinden baĢlamak üzere beĢ iĢ günü içinde yeni duruma göre bir teslim programı düzenlemek zorundadır.

Madde 11 - Teminata iliĢkin hükümler

11.1. Kesin teminatın miktarı ve süresi:

11.1.1. Yüklenici...[Teminat tutarı rakam ve yazı ile yazılacaktır.] teminat olarak vermiĢtir.

11.1.2. Kesin teminat mektubunun süresi 31.01.2012 tarihine kadardır. Bu sözleĢme hükümleri çerçevesinde yükleniciye süre uzatımı verilmesi halinde kesin teminat mektubunun süresi, uzatılan süre kadar yenilenir.

11.2. Ek kesin teminat:

11.2.1. Fiyat farkı ödenmesinin öngörülmesi halinde, fiyat farkı olarak ödenecek bedelin % 6‟sı, iĢ artıĢı olması halinde artıĢ tutarının %6‟sı oranında teminat olarak kabul edilen değerler üzerinden ek kesin teminat alınır. Fiyat farkı olarak ödenecek bedel üzerinden hesaplanan ek kesin teminat miktarı, hakediĢlerden kesinti yapılmak suretiyle de karĢılanabilir.

11.2.2. Ek kesin teminatın, teminat mektubu olması halinde, ek kesin teminat mektubunun süresi kesin teminat mektubunun süresinden daha az olamaz.

11.2.3. Yüklenici tarafından verilen kesin ve ek kesin teminat, 4734 sayılı Kanunun 34 üncü maddesinde belirtilen değerlerle değiĢtirilebilir.

11.3. Kesin teminat ve ek kesin teminatın geri verilmesi:

11.3.1. Taahhüdün, sözleĢme ve ihale dokümanı hükümlerine uygun olarak yerine getirildiği ve Yüklenicinin bu iĢten dolayı Ġdareye herhangi bir borcunun olmadığı tespit edildikten sonra sözleĢmenin konusunun piyasadan hazır halde alınıp satılan mal alımı olması ve bir garanti süresinin öngörülmesi halinde yarısı, garanti süresi dolduktan sonra kalanı, garanti süresi öngörülmeyen hallerde ise tamamı, Yükleniciye iade edilir. Taahhüdün, sözleĢme ve ihale dokümanı hükümlerine uygun olarak yerine getirilmesi, Yüklenicinin bu iĢten dolayı Ġdareye herhangi bir borcunun olmadığının tespit edilmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumundan iliĢiksiz belgesinin getirilmesi üzerine; alımın garanti süresi öngörülen bir mal alımı olması halinde yarısı, garanti süresi dolduktan sonra kalanı, garanti süresi öngörülmeyen mal alımı olması halinde ise tamamı, Yükleniciye iade edilir.

11.3.2. Yüklenicinin sözleĢme konusu iĢ nedeniyle Ġdareye ve Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçları ile ücret ve ücret sayılan ödemelerden yapılan kanuni vergi kesintilerinin kesin kabul tarihine kadar ödenmemesi halinde, protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın kesin teminatlar paraya çevrilerek borçlarına karĢılık mahsup edilir, varsa kalanı yükleniciye iade edilir.

11.3.3. Yukarıdaki hükümlere göre mahsup işlemi yapılmasına gerek bulunmayan hallerde; alım konusu malın veya malların kabul tarihinden veya varsa garanti süresinin bitim tarihinden itibaren iki yıl içinde İdarenin yazılı uyarısına rağmen, talep edilmemesi nedeniyle iade edilmeyen kesin teminat mektupları hükümsüz kalır ve düzenleyen bankaya iade edilir. Teminat mektubu dışındaki teminatlar, sürenin bitiminde Hazineye gelir kaydedilir.

11.3.4. Her ne suretle olursa olsun, İdarece alınan teminatlar haczedilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.

Madde 12 - Ödeme yeri ve şartları 12.1. Ödeme yeri

12.1.1. Ġdare tarafından sözleĢmeye iliĢkin ödemeler Ġstanbul Üniversitesi Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı tarafından Maliye Bakanlığınca vize edilen AHP (Ayrıntılı Harcama Programı) AFP‟daki (Ayrıntılı Finansman Programı) ödenek dağılımına göre yapılacaktır. Yüklenici tarafından alım konusu malın, sözleĢme ve ihale dokümanına uygun Ģekilde teslim edilmesi koĢuluyla ödemelere iliĢkin hususlar ve ödeme zamanı aĢağıda düzenlenmiĢtir.

12.2. Ödeme koĢulları ve zamanı

12.2.1. Ödemeye esas para birimi Türk lirasıdır.

12.2.2. Ġdare, Muayene ve Kabul Komisyonunca kabul raporu düzenlenmesinden itibaren Yüklenicinin yazılı talebi üzerine en geç Maliye Bakanlığınca vize edilen AHP (Ayrıntılı Harcama Programı) AFP‟daki (Ayrıntılı Finansman Programı) ödenek dağılımına göre 30 takvim günü içinde Yükleniciye veya vekiline ödemeyi yapacaktır.

12.2.3.Ġstanbul Üniversitesi‟nin çeĢitli birimlerine ağ tabanlı kamera güvenlik sistemi alımı ve ağ anahtar yenileme iĢleri ilgili birime tesliminden sonra muayene komisyonunca yapılan incelemeye bağlı olarak düzenlenen muayene ve kabul iĢlemleri neticesinde hazırlanan tahakkuk evrakına bağlı olarak ödeme Ġstanbul Üniversitesi Strateji GeliĢtirme Daire BaĢkanlığı tarafından Maliye Bakanlığınca vize edilen AHP (Ayrıntılı Harcama Programı) AFP‟daki (Ayrıntılı Finansman Programı) ödenek dağılımına göre ödeme Türk Lirası olarak yapılacaktır.

12.3. Akreditif

12.3.1……….

Benzer Belgeler