• Sonuç bulunamadı

değiştirmek için Tanılama aracını çalıştırma, ESET PROTECT Server Administrator parolasını sıfırlama, ESET PROTECT Server sertifikasını ve sertifika yetkilisini onarma, ESET Management Agent bağlantısını onarma veya Apache Tomcat server.xml'i düzenleme işlemlerini gerçekleştirmenize olanak tanır.

MySQL Veri Tabanı Sunucusu - Kullanıcı izinlerini yönetmenize, parolanızı değiştirmenize veya veri tabanı içeriğini görüntülemenize olanak tanır.

ÖNEMLİ

ESET PROTECT veri tabanını yedeklemek veya geri yüklemek için MySQL Veri Tabanı Sunucusu'nu değil, ESET PROTECT Virtual Appliance Yönetim Konsolu'nu kullanın. Ayrıntılar için Veri tabanı yedekleme bölümüne bakın.

Samba Windows Dosya Paylaşımı - SMB (Sunucu İleti Bloğu) protokolü kullanan Windows istemcileri ile paylaşılacak dizinleri belirtmenize olanak tanır. Gerekirse ESET PROTECT VA'nızdaki dosyaların Windows istemcileri tarafından kullanılmasını sağlamak için Samba öğesini yapılandırabilirsiniz. Ayrıca bir Windows etki alanı da yapılandırabilir ve buna

katılabilirsiniz. Paylaşımlar etkinleştirilirse Samba bağlantı noktalarının da güvenlik duvarında etkinleştirilmesi gerekir.

SSH Sunucusu - Bu modül, SSH ve OpenSSH sunucularını yapılandırmak için kullanılır ve kullanıcı olarak istemci programlarına dair temel bilgiye sahip olduğunuz varsayılır.

Sisteminizdeki istemcileri ve SSH Sunucusunu yapılandırabilirsiniz.

ESET PROTECT

ESET PROTECT Modülü, önceden tanımlanmış belirli komutları çalıştırmanıza, çoğunlukla ESET PROTECT sertifikalarını onarmanıza, Tanılama aracı çalıştırmanıza veya ESET PROTECT Server parolasını sıfırlamanıza olanak tanır.

Run Diagnostic Tool - Günlükleri ve bilgileri sistemden ayıklamak için bu düğmeyi tıklatın.

Günlükler, ESET PROTECTServer ve ESET Management Agent için dışa aktarılır. .zip

formatında sıkıştırılmış, dışa aktarılan tanı amaçlı günlük dosyalarını bulmak ve indirmek için Dosya Yöneticisi modülünü kullanabilirsiniz.

hesabının yeni parolasını girin ve komutu çalıştırmak için düğmeye basın.

Repair ESET PROTECT Server Certificate - ESET PROTECT Server sertifikasını yeni PFX/PKCS12 sertifikası ile onarır. Ataş simgesini tıklatarak ESET PROTECT Server PFX veya PKCS12 sertifika dosyasını bulun ve ardından Aç'ı tıklatın. ESET PROTECT Server sertifika parolasını girin ve komutu çalıştırmak için düğmeye basın.

Repair ESET PROTECT Server Certification Authority - ESET PROTECT Server sertifika yetkilisini DER sertifikası ile onarır. Ataş simgesini tıklatarak CA .der sertifika dosyasını bulun ve ardından Aç düğmesini tıklatın.

Repair ESET Management Agent Connection - ESET Management Agent bağlantısını ESET PROTECT Server'a onarın. ESET PROTECT Server Ana bilgisayar adı ve bağlantı noktası numarasını girin ve ardından komutu çalıştırmak için düğmeye basın.

Repair ESET Management Agent Certificate - ESET Management Agent sertifikasını yeni PFX/PKCS12 sertifikası ile onarır. Ataş simgesini tıklatarak ESET Management Agent PFX veya PKCS12 sertifika dosyasını bulun ve ardından Aç'ı tıklatın. ESET Management Agent sertifika parolasını girin ve komutu çalıştırmak için düğmeye basın.

ÖNEMLİ

Sertifika parolası şu karakterleri içeremez: " \ Bu karakterler Agent'ın başlatılması sırasında ciddi hatalara neden olabilir.

Repair ESET Management Agent Certification Authority - ESET Management Agent sertifika yetkilisini DER sertifikası ile onarır. Ataş simgesini tıklatarak CA .der sertifika dosyasını bulun ve ardından Aç düğmesini tıklatın.

Edit Apache Tomcat server.xml - Web Konsolu HTTPS sertifikalarını ve şifre algoritmalarını değiştirmek için Apache Tomcat server.xml yapılandırma dosyasını düzenleyebilirsiniz.

Düğmeye bastığınızda, /etc/tomcat/server.xml dosyasını düzenlemenize imkan veren bir metin düzenleyici açılır. Değişiklikleri kaydetmek için Kaydet düğmesini tıklatın. Yeniden başlatma gerekirse otomatik olarak yapılır. Yaptığınız değişiklikleri kaydetmek istemiyorsanız Komutlara dön seçeneğini tıklatın.

Diğerleri

Bu Webmin kategorisi, bazı farklı modüller içerir. Çok faydalı iki modül bulunmaktadır:

Dosya yöneticisi - Bir HTML arabirimi aracılığıyla sunucu üzerindeki dosyaları

görüntülemenize ve değiştirmenize olanak tanır. Dosya yöneticisini (Filemin olarak da bilinir) ilk yüklediğinizde, hangi kullanıcının oturum açtığına bağlı olarak ESET PROTECT VA'nızdaki kök dizin içerikleri görüntülenir.

Dizin yapısı içinde Gezinme oldukça basittir. Dizin adını veya simgesini (klasör) tıklatın. Geçerli dizin, Filemin penceresinin sol üst kısmında görüntülenir; o dizine ait içeriği görüntülemek için yolun herhangi bir bölümünü tıklatın.

Filemin aynı zamanda dosya araması yapmak için de kullanılabilir; araç çubuğunda (Filemin penceresinin sağ üst köşesindeki) Araçlar öğesini tıklatın ve Ara seçeneğini belirleyin. Arama sorgusu alanına aranacak bir arama düzeni girin.

ESET PROTECT VA'nızdan web tarayıcınızın çalıştığı bilgisayara bir dosya indirmek istiyorsanız, dosya adını veya simgesini tıklatmanız yeterlidir.

Web tarayıcınızın çalıştığı bilgisayardan bir dosya yüklemek istiyorsanız Dosya ve ardından Mevcut dizine yükle seçeneklerini tıklatın. Böylece bir iletişim penceresi açılır; yüklemek istediğiniz dosyalara göz atmak için ataş simgesini tıklatın. Birden çok dosya seçebilir ve Dosyaları Yükle düğmesini tıklatarak bunları yükleyebilirsiniz.

Yüklenen dosyalar, geçerli dizininizde depolanır. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra dizin listesi güncellenir ve yüklediğiniz dosyalar görünür hale gelir.

Ayrıca, uzak bir URL'den de dosya alabilirsiniz. Bunu yapmak için Dosya seçeneğini tıklatın ve ardından URL'den Al'ı seçin.

Sisteminizdeki herhangi bir dosyanın içeriğini, Eylemler sütunundaki Düzenle simgesini tıklatarak görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Yükleme ve indirme - Webmin'in Diğerleri kategorisindeki bir diğer faydalı modülüdür. Üç farklı dosya eylemi gerçekleştirmenize olanak tanır:

Web'den indirme - İnternetten ESET PROTECT VA'nıza indirmek istediğiniz dosyaların URL'lerini girin ve dosyaları saklamak istediğiniz konumu belirtin.

Sunucuya yükleme - Yüklemek istediğiniz dosyalara göz atmak için ataş simgesini tıklatın; bir seferde en fazla 4 dosya yükleyebilirsiniz. Dosyaları saklamak istediğiniz konumu belirtin.

Sunucudan indirme - İndirilecek dosya metin alanında dosya adını içeren yolu belirtin veya web tarayıcınızın çalıştığı bilgisayara indirmek istediğiniz dosya için ESET PROTECT VA dosya sistemine göz atmak üzere yanındaki simgeyi tıklatın. Dosyayı indirmeye başlamak için İndir düğmesini tıklatın; bir seferde tek dosya indirebilirsiniz.

Ağ kurma

Çoğu zaman ağ kurma ayarlarını değiştirmeniz gerekmez, ancak gerekli olması durumunda bu işlem Ağ kurma kategorisinden yapılabilir. Bu bölümde bazı faydalı modülleri

yapılandırabilirsiniz:

Kerberos5 yapılandırması - AD senkronizasyonu için doğru yapılandırılmış Kerberos biletlerine sahip olmanız gerekir. Kerberos biletleri yapılandırıldıktan sonra Etki alanına yeniden katılma seçeneğini çalıştırabilirsiniz.

Linux Güvenlik Duvarı - IP tablolarına dayalı güvenlik duvarıdır. Bağlantı noktalarına izin vermeniz gerekiyorsa bu işlem, kurallar ekleyerek veya mevcut kuralları düzenleyerek buradan gerçekleştirilebilir.

Ağ yapılandırması - Ağ bağdaştırıcısını, IP adresini, ana bilgisayar adını, DNS ve diğer ağ ayarlarını yapılandırabilirsiniz.

Not

Yapılandırma işlemleri bittikten sonra değişikliklerin uygulanması için Yapılandırmayı Uygula düğmesine basın.

ÖNEMLİ

Bu, yalnızca ileri düzey yöneticiler içindir. Ağ yapılandırması hatalıysa, sisteminize ağ üzerinden erişilemeyebilir ve Webmin erişimi kesilebilir. Ancak, yine de Sanal Makine'nin terminal penceresinden ESET PROTECT VA Yönetim Konsolu'na erişebilirsiniz.

Benzer Belgeler