• Sonuç bulunamadı

PROJENİN İNŞAAT VE İŞLETME AŞAMASINDA ÇEVRESEL ETKİLERİ VE ALINACAK ÖNLEMLER

YAPISAL JEOLOJİ VE DEPREMSELLİK :

3. PROJENİN İNŞAAT VE İŞLETME AŞAMASINDA ÇEVRESEL ETKİLERİ VE ALINACAK ÖNLEMLER

Esas itibariyle proje konusu yatırım, elde edilecek ürün açısından bakıldığında bitkisel üretimde kalite ve miktar artışına katkı sağlayacak bir amaca yönelik olsa da, en önemli avantajı

“atık kontrolü” ve “atık bertarafı” açısından hem işletme hem de çevre için büyük önem taşımaktadır. Hayvancılık işletmelerinin en önemli sorunlarından birisi hayvan dışkısının (ki;

ortalama olarak 1 süt hayvanı yılda 15 ton dışkı oluşturmaktadır) saklanması ve bertaraf edilmesidir. Belli kapasitedeki işletmeler bu tür yatırımlara yönelmektedir. Çünkü tesis yatırım tutarı yüksek olan bu tür projelerin gerçekleştirilebilmesi belli oranda mali yapıyla ilgilidir.

Kurulacak tesis ile hayvancılık işletmelerinin mevcut sürü varlığı itibariyle atığı değerlendirilerek, çevreye olumsuz atığın aktarılması önlenecektir. Hayvancılık genel anlamda ülkemiz tarım politikaları içerisinde ayrı bir öneme sahip olup, tarımsal politikaların belirlenmesinde ayrıcalık gösterilen ve değişik şekillerde desteklenen bir faaliyettir. Yeterli ölçekte işletme kurulması, ürünlerin doğru ve kaliteli şekilde elde edilmesi için teknik ve mali avantajlar sağlanan sektörde, proje konusu benzeri yatırımlar büyük önem taşımaktadır.

3.a. Hava Kirliliği ve Çevre Üzerine Etkileri, Alınacak Tedbirler

Enfaş Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi tarafından kurulup işletilmesi planlanan tesiste elektrik enerjisi kullanılacaktır.

İşletilmesi planlanan tesis 10.09.2014 tarih ve 29115 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre İzin Lisans Yönetmeliği Ek-8.1 Atık ara depolama, geri kazanım ve bertaraf tesisleri (Hava emisyon konulu çevre izni konusunda getirilen muafiyet tüm geri kazanım tesisleri ile atık yakma ve birlikte yakma tesisleri için geçerli değildir. Çevresel Gürültü konulu çevre izni konusunda getirilen muafiyet ise atık pil ve akümülatör ile ömrünü tamamlamış lastik geri kazanım tesisleri için geçerli değildir). 1,2 kapsamında kalmaktadır. ÇED işlemlerinden sonra tesise ait Çevre İzin belgesi alınacaktır.

Tesiste kullanılacak elektrik kolaylığı, yüksek ısıl değeri, katı içermemesi, kirletici bileşenlerinin az olması ve çok düşük hava fazlalığı ile yakılabilmesi açısından hava kirliliğini önlemede en uygun yakıtlardır.

İşletme süresince;

03.07.2009 tarih ve 27277 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine uygun çalışılacaktır.

3.b. Su Kirliliği ve Çevre Üzerine Etkileri, Alınacak Tedbirler

Enfaş Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından kurulup işletilmesi planlanan gübre işleme paketleme tesisinde, personelin içme ve kullanma suyu ihtiyacını gidermek ve proseste kullanmak amacıyla kullanılacaktır.

Tesiste proseste kullanılmak üzere grup şirketi olan Sütaş’tan temin edilecek 1 m3/gün su, proses temizliğinde kullanılacak, çıkacak olan temizlik suyu ve evsel nitelikli atıksu grup şirketi olan Sütaş atıksu arıtma tesisine deşarjı yapılacaktır.

İşletme süresince;

 31.12.2004 tarih ve 25687 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği”ne,

 31.12.2005 tarih ve 26040 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren

“Tehlikeli Maddelerin Su ve Çevresinde Neden Olduğu Kirliliğin Kontrolü Yönetmeliği”ne hükümlerine uygun çalışılacaktır.

3.c. Katı Atık/Tehlikeli Atık Oluşumu ve Çevre Üzerine Etkileri, Alınacak Tedbirler İşletme sırasında tesiste oluşacak katı atıkları, evsel nitelikli katı atıklar, geri dönüşümlü katı atıklar (ambalaj malzemeleri vb) ve tehlikeli atıklar olmak üzere 3 ana başlık altında inceleyebiliriz.

Evsel Katı Atıklar: Tesiste oluşacak evsel nitelikli katı atıklar, tesiste çalışacak personelin günlük ihtiyaçlarından (büro, yemekhane vs.) oluşacaktır.

Kişi başına oluşacak katı atık miktarı 1,15 kg/kişi.gün (www.tuik.gov.tr) alındığında tesiste;

Çalışacak 7 kişiden kaynaklanacak evsel nitelikli katı atık miktarı:

K : N x k

N : Nüfus, k : kişi başına oluşacak katı atık miktarı Kpersonel= 1,15 kg/kişi.gün x 7 kişi = 8,05 kg/gün’dür.

Tesiste oluşacak evsel nitelikli katı atıklar, 02.04.2015 tarih ve 29314 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Atık Yönetimi Yönetmeliği”nde belirtildiği şekilde ağzı kapalı, standartlara uygun konteynırlarda biriktirilecek ve belirli periyotlarla Karacabey Belediyesi tarafından toplanarak katı atık deponi sahasına iletilecektir.

Geri Dönüşümlü Katı Atıklar: Tesiste oluşacak yeniden değerlendirilebilir ambalaj atıkları (kağıt, karton, plastik vb.), metal atıklar (bakım sırasında oluşan makine parçaları vb.), kumaşların sarıldığı bobinler gibi geri dönüşümlü katı atıklar, tesis içerisinde diğer atıklardan ayrı toplanarak, çevre izin ve lisanslı tesislere verilecektir. Tesisten oluşabilecek günlük ambalaj atık miktarı 50 kg/gün olarak öngörülmektedir.

Tesiste oluşacak ambalaj atıkları, 24.08.2011 tarih ve 28035 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak çalışılacaktır.

Tehlikeli Atıklar:

Kontamine Kaplar ve Üstübüler; Tesiste kullanılacak kimyasalların kapları kontamine kap olarak sınıflandırılabilir. Kontamine kapların oluşması durumunda diğer atılardan ayrı olarak toplanarak, 14.03.2005 tarih ve 25755 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren

“Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ne uygun olarak çevre izin ve lisanslı tesislere gönderilerek bertaraf edilecektir. Tesiste oluşabilecek kontamine kap (15 01 10*) miktarı 100 kg/yıl olarak öngörülmektedir.

Atık Yağlar; Tesisin makine bakımlarından kaynaklı atık yağlar diğer atıklardan ayrı toplanarak, 30.07.2008 tarih ve 26952 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren

“Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak bertaraf edilecektir. Makine bakımlarından kaynaklanacak atık yağ (13 02 08*) miktarı yaklaşık yılda 100 litre olarak öngörülmektedir.

Atık Pil ve Akümülatörler; İşletilmesi planlanan tesisten oluşacak atık akümülatörler, depozitolu olarak, yenisi ile değiştirilecektir. Tesiste yine de atık pil ve akümülatörlerin oluşması durumunda, diğer atıklardan ayrı toplanarak, 31.08.2004 tarih ve 25569 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği”

gereğince çevre izin ve lisanslı tesislere gönderilecektir. Oluşması muhtemel atık pil ve akümülatörlerin (16 06 01*) yıllık oluşma miktarı 5 kg olarak öngörülmektedir.

Tıbbi Atıklar; Tesiste personelin acil sağlık ihtiyaçları mevcut grup şirketi olan ve enerji üretimi gerçekleştiren Enfaş enerji iş yeri hekiminden karşılanacaktır. Herhangi bir olası durumda tıbbi atıklar özel toplama kaplarında ve özel toplama poşetlerinde toplandıktan sonra 22.07.2005 tarih ve 25883 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği”

hükümlerine uygun olarak tıbbi atık strelizasyon tesisine iletilmesini sağlanarak bertarafı sağlanacaktır.

Ömrünü Tamamlamış Lastik; İşletmede kullanılacak araçların her türlü bakım ve onarımı dışarıdan hizmet alınarak tedarik edilecek böylece ÖTL oluşumu sözkonusu olmayacaktır. Olası durumda ömrünü tamamlamış lastikler (16 01 03) grup şirketi olan ENFAŞ Biyogaz 2 tesisinin Geçici Tehlikeli atık depolama sahasında geçici depolandıktan sonra 25.11.2006 tarih ve 26357 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği’’ hükümlerine uygun olarak çevre izin ve lisanslı tesislere gönderilecektir.

Bitkisel Atık Yağlar; İşletilmesi planlanan tesiste yemekler grup şirketi dahilinde olan SÜTAŞ yemekhanesinden karşılanacaktır. Böylece bitkisel atık yağ oluşmayacaktır. Ancak tesiste bitkisel atık yağ (20 01 26*) oluşması halinde söz konusu atıklar diğer atıklardan ayrı toplanacak ve 19.04.2005 tarih ve 25791 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren

“Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği” hükümlerine uygun olarak çevre izin ve lisanslı tesislere gönderilecektir.

Kimyasal Madde Dökülmesi Sonucu Atıklar: Tesiste kimyasal madde dökülmesi esnasında oluşacak atıklar tehlikeli atık olarak değerlendirilecektir. Farklı kimyasalların dökülmesinde ayrı ayrı atık kodları olarak grup şirketi olan ENFAŞ Biyogaz 2 tesisinin Geçici Tehlikeli atık depolama sahasında geçici depolanıp 14.03.2005 tarih ve 25755 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ne uygun olarak çevre izin ve lisanslı tesislere gönderilerek bertaraf edilecektir. Oluşması muhtemel bu tür atıkların miktarı yıllık 100 kg. olacağı öngörülmektedir.

Sözkonusu dökülen kimyasallar absorban malzeme ile yoğunlaştırılarak kontamine bez olarak çevre izin ve lisanslı tesislere gönderilerek bertaraf edilecektir.

3.d. Gürültü Oluşumu ve Çevre Üzerine Etkileri, Alınacak Tedbirler

Tesiste kullanılacak her türlü makine ve ekipmanların satın alımında gürültü ve vibrasyon sınırları göz önünde bulundurulacak, sınırı aşacağı düşünülen ekipmanlar satın alınmayacaktır.

Tesise ileride makine ilavesi yapılacak olursa yine aynı kriterlere uygun olarak seçim yapılacaktır. Mevcut makinelerin çalışması sırasında yayacakları gürültünün seviyesini azaltmak için ekipmanların montajı sırasında ses izolasyonuna özen gösterilecektir.

Çalışacak işçilerin sağlığının korunması amacıyla “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hazırlanan ve 23.12.2003 tarihli ve 25325 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Gürültü Yönetmeliği ile Titreşim Yönetmeliği madde-5’e göre en yüksek maruziyet etkin değerleri 85 dBA olarak verilmiştir. Faaliyet alanında gürültünün 85 dBA’nın üzerinde olduğu tespit edilmesi halinde kişisel koruyucu gereçler kullanılacaktır.

İşletilmesi planlanan tesis 10.09.2014 tarih ve 29115 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre İzin Lisans Yönetmeliği Ek-8.1 Atık ara depolama, geri kazanım ve bertaraf tesisleri (Hava emisyon konulu çevre izni konusunda getirilen muafiyet tüm geri kazanım tesisleri ile atık yakma ve birlikte yakma tesisleri için geçerli değildir. Çevresel Gürültü konulu çevre izni konusunda getirilen muafiyet ise atık pil ve akümülatör ile ömrünü tamamlamış lastik geri kazanım tesisleri için geçerli değildir). 1,2 kapsamında kalmaktadır. Bu kapsamda gürültü konulu çevre izninden muaftır.

Ayrıca; söz konusu tesiste, 04.06.2010 tarih ve 27601 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği” ve 10.08.2005 tarih ve 25902 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik’ hükümlerine uygun çalışılarak, özellikle işletmede gürültünün yüksek olduğu bölümlere çalışanlara kişisel koruyucu ekipmanları (kulaklık, tıkaç vb.) kullanmaları sağlanacaktır.

SONUÇLAR

Enfaş Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından, Bursa İli, Karacabey İlçesi, Uluabat Köyü, Paşaçayır Mevkii adresinde, H20C04D pafta 361 nolu parselde 3050 m2’lik alanın 2500 m2’lik kapalı alanında “Gübre İşleme Paketleme Tesisi” kurulup işletilmesi planlanmaktadır.

Proje ile mevcut tesislerinde süt hayvancılığı yapan grup firmalarının ve bölgedeki diğer hayvancılık işletmelerinin gübresini değerlendirmek suretiyle hem doğaya olumlu katkı sağlamak hemde bitkisel üretimde büyük önem taşıyan hayvansal orjinli gübre üretimiyle tarımsal faaliyete katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Kurulup işletilmesi planlanan tesisin kapasitesi 90 ton /gün gübre kabulü olarak planlanmaktadır.

Kurulup işletilmesi planlanan tesisin kapasitesi 90 ton /gün gübre kabulü olarak planlanmaktadır. Proje kapsamında genel olarak, tehlikesiz atık geri kazanımı kapsamında 02 01 06 : Ayrı toplanmış ve saha dışında işlem görecek hayvan pislikleri, idrar ve tezek (pisletilmiş saman dahil), akan sıvılar, 19 06 06 : Hayvansal ve bitkisel atıklarını anaerobik arıtımından kaynaklanan posalar atık kodlu gübre atıkların geri kazanımı ve gübre üretimi gerçekleştirilecektir.

Proje alanı Karacabey İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Tesisin kurulması planlanan alana en yakın yerleşim ilçe merkezine 12 km, Bursa şehir merkezine 52 km uzaklıktadır. 100 m kuzeyinde Sütaş, 500 m doğusunda Uluabat Mahallesi bulunmaktadır.

Hayvancılık sektörü Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olmasına karşın halen istenilen düzeye getirilememiştir. Gelişmiş ülkelerde tarımsal üretimde hayvancılık sektörünün payı AB’de %40’ın, ABD’de %50’nin üzerindedir. Kimi ülkelerde bu oran %75-80’lere kadar çıkmaktadır. Türkiye'de ise hayvancılığın payı, her geçen gün gerilemeye devam etmektedir. Bu pay 1930’lu yılların sonunda %38–40 dolayında iken son yıllarda % 25–30 arasında seyretmektedir. 1940’lı yılların başında nüfus başına 3 hayvan düşmekte iken günümüzde bu sayı 0.6’ya kadar gerilemiştir. Kurulup işletilmesi planlanan tesisin temel hedefi; gerek arazi ve gerekse bitkisel ürün deseni ile hayvancılığa son derece elverişli olan ilçede, bölgenin sosyo-ekonomik yapısına önemli katkı sağlayan ve ayrıca da tarımsal yapıyı tahrip etmeyen büyük ölçekli hayvancılık işletmelerinin; yine tarımsal yapıya katkı sağlayacak şekilde atıklarının değerlendirilmesidir.

Büyükbaş hayvan gübresi, hayvanların besin ihtiyacını karşılamak, büyüme ve üretim ihtiyaçlarını karşılamak üzere yedikleri yemlerin sindiriminden ve vücutta kullanılmasından sonra dışarı atılan idrar, katı dışkı ve hayvanların altına serilen yataklıktan oluşmaktadır.

Bütünüyle organik madde ve organik artıklardan meydana gelmektedir. Organik madde oranının yüksek olması nedeniyle, özellikle mikroorganizmalar için iyi bir gelişme ortamı oluşturmaktadır.

Bu artıkların bekletilmesi sonucu ortaya çıkan organik madde, toprağın temel ve en dinamik yapı taşı olarak kabul edilmektedir. Organik gübre, toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik bazı özelliklerini etkilemesi yanında, bitkiler için gerekli olan çeşitli bitki besin elementlerini de sağlamaktadır.

Enfaş Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından kurulup işletilmesi planlanan tesis ile ilçe ve komşu ilçe Mustafakemalpaşa’da önemli miktarda hammadde temini sağlanabilecek hayvancılık işletmelerinin bulunmasıdır. Söz konusu işletmeler için “atık” olan bu çıktının modern bir tesiste işlenip paketlenmesiyle bitkisel faaliyete gübre olarak katkıda bulunmak, hem bölgeye örnek bir tesis kazandırmak hem de kırsal yaşamda tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliğine katkı sağlamaktır.

Enfaş Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından kurulup işletilmesi planlanan tesisin hedefleri olarak aşağıdaki hususlar belirtilebilir;

 Bölgenin hayvancılığının gelişimine ve sürdürülmesine katkı sağlamak

 Üreticilerin kaliteli hayvansal orjinli gübre ihtiyaçlarını karşılamak

 Çevreye duyarlı ve koruyucu katkıda bulunmak

 Diğer müteşebbislere örnek olmak

 İstihdama katkı sağlamak,

 Bölge potansiyellerinin tanıtımı

25.11.2014 tarih 29186 sayılı resmi gazetede Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’ne göre sözkonusu seçme-eleme kriterleri uygulanacak projeler listesi EK-II’de “5.

maddesi kapsamında “ İnşaat yıkıntı ve hafriyat atıkları hariç olmak üzere günlük kapasitesi 100 ton’un altında olan atıkların kompostlaştırıldığı ve/veya diğer tekniklerle geri kazanıldığı, yakıldığı (Oksitlenme yoluyla yakma, piroliz, gazlaştırma, plazma vb. termal işlemler), düzenli depolandığı ve/veya nihai bertarafının yapıldığı tesisler,” kalmaktadır ve Ek-IV formatında Proje Tanıtım Dosyası hazırlanmıştır.

Faaliyet alanının yerini gösteren yerbulduru haritası ve 1/25.000 ölçekli topoğrafik harita verilmektedir (Bkz. Ek.2.a.).

İşletilmesi planlanan tesisin çalışacak personel sayısı 7 kişi olacaktır. Ayda 30 gün, yılda 365 gün , 3 vardiya olarak çalışılması planlanmaktadır.

Proje alanı Karacabey İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Proje alanının yerini gösteren yerbulduru haritası ve 1/25.000 ölçekli topoğrafik harita ekte verilmektedir (Bkz.

Ek.2.a.).

Proje alanı Karacabey İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Tesisin kurulması planlanan alana en yakın yerleşim ilçe merkezine 12 km, Bursa şehir merkezine 52 km uzaklıktadır. 100 m kuzeyinde Sütaş, 500 m doğusunda Uluabat Mahallesi bulunmaktadır. Tesisin bağlı bulunduğu Karacabey ilçesinde 2012 yılı nüfus sayımlarına göre 78.365 kişi yaşamaktadır.

Tesiste su, personelin içme-kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılamak ve proses temizliğinde kullanılacaktır. Prosesin temizliği amaçlı günlük 1 ton/gün temiz su grup şirketi olan SÜTAŞ’tan alınacaktır. Çıkacak olan atık su yine aynı şekilde grup şirketi olan SÜTAŞ AAT’de arıtılacaktır.

İşletilmesi planlanan tesiste, 1,05 m3/gün’lük içme-kullanma suyu ihtiyacı bulunmaktadır.

İçme suyu dışarıdan damacanalar ile temin edilecek, kullanma ve proses suyu grup şirketi olan grup şirketi olan SÜTAŞ’tan sağlanacaktır. Tesisten oluşacak evsel nitelikli atıksular ise mevcut kanalizasyon sistemi ile grup şirketi olan Sütaş Atıksu Arıtma Tesisine gönderilecektir.

Faaliyet alanı ve çevresi flora ve fauna yapısı açısından raporda detaylıca incelenmiş, faaliyet alanının organize sanayi bölgesinde yeralması sebebiyle ; herhangi bir endemik ya da koruma altına alınan bir türe rastlanmamıştır.

İşletilmesi planlanan tesis 10.09.2014 tarih ve 29115 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre İzin Lisans Yönetmeliği Ek-8.1 Atık ara depolama, geri kazanım ve bertaraf tesisleri (Hava emisyon konulu çevre izni konusunda getirilen muafiyet tüm geri kazanım tesisleri ile atık yakma ve birlikte yakma tesisleri için geçerli değildir. Çevresel Gürültü konulu çevre izni konusunda getirilen muafiyet ise atık pil ve akümülatör ile ömrünü tamamlamış lastik geri kazanım tesisleri için geçerli değildir).1,2kapsamında kalmaktadır. ÇED işlemlerinden sonra tesise ait Çevre İzin belgesi alınacaktır.

Tesiste oluşacak evsel nitelikli katı atıklar, 02.04.2015 tarih ve 29314 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Atık Yönetimi Yönetmeliği”nde belirtildiği şekilde ağzı kapalı, standartlara uygun konteynırlarda biriktirilecek ve belirli periyotlarla Karacabey Belediyesi tarafından toplanarak katı atık deponi sahasına iletilecektir.

Tesiste oluşacak yeniden değerlendirilebilir ambalaj atıkları (kağıt, karton, plastik vb.), metal atıklar (bakım sırasında oluşan makine parçaları vb.), kumaşların sarıldığı bobinler gibi geri dönüşümlü katı atıklar, tesis içerisinde diğer atıklardan ayrı toplanarak, çevre izin ve lisanslı tesislere verilecektir.

Tesiste kullanılacak kimyasalların ve boyaların kapları kontamine kap olarak sınıflandırılabilir. Kontamine kapların oluşması durumunda diğer atılardan ayrı olarak toplanarak, 14.03.2005 tarih ve 25755 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ne uygun olarak çevre izin ve lisanslı tesislere gönderilerek bertaraf edilecektir.

Tesisin makine bakımlarından kaynaklı atık yağlar diğer atıklardan ayrı toplanarak, 30.07.2008 tarih ve 26952 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği” ne uygun olarak bertaraf edilecektir.

İşletilmesi planlanan tesisten oluşacak atık akümülatörler, depozitolu olarak, yenisi ile değiştirilecektir. Tesiste yine de atık pil ve akümülatörlerin oluşması durumunda, diğer atıklardan ayrı toplanarak, 31.08.2004 tarih ve 25569 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren

“Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği” gereğince çevre izin ve lisanslı tesislere gönderilecektir.

İşletilmesi planlanan tesis 10.09.2014 tarih ve 29115 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevre İzin Lisans Yönetmeliği Ek-8.1 Atık ara depolama, geri kazanım ve bertaraf tesisleri (Hava emisyon konulu çevre izni konusunda getirilen muafiyet tüm geri kazanım tesisleri ile atık yakma ve birlikte yakma tesisleri için geçerli değildir. Çevresel Gürültü konulu çevre izni konusunda getirilen muafiyet ise atık pil ve akümülatör ile ömrünü tamamlamış lastik geri kazanım tesisleri için geçerli değildir). 1,2 kapsamında kalmaktadır. Bu kapsamda gürültü konulu çevre izninden muaftır.

Ayrıca; söz konusu tesiste, 04.06.2010 tarih ve 27601 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği” ve 10.08.2005 tarih ve 25902 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik’ hükümlerine uygun çalışılarak, özellikle işletmede gürültünün yüksek olduğu bölümlere çalışanlara kişisel koruyucu ekipmanları (kulaklık, tıkaç vb.) kullanmaları sağlanacaktır.

Tesiste işletme süresince 2872 sayılı Çevre Kanunu ve 5491 sayılı Çevre Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile buna bağlı çıkarılan, yönetmeliklere uyulacak, mer’i mevzuat kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli izinler alınacaktır.

Projeye ait Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü’ne görüş sorulmuş olup 11.02.2015 tarih 86997 sayılı kurum görüşünde 5403 sayılı Toprak Koruma Ve Arazi Kullanım Kanunun 13. Maddesi ve tarım Arazilerinin Korunması Kullanılması Ve Arazi Toplulaştırılmasına İlişkin Tüzük’ün 9. Maddesi hükümlerine göre değerlendirilmesi talep edilmiştir (Bk.Ek.10.).

Konuya ilişkin Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne görüş sorulmuş olup 18.02.2015 tarih 3683 sayılı yazısında “Kurumumuzca yapılacak herhangi bir işlem olmadığı”

görüşü verilmiş olup ekte sunulmuştur (Bkz.Ek.5.).

Kurulup işletilmesi planlanan tesis ile ilgili 11.02.2015 tarih 524 sayılı yazı ile il Kültür Turizm Müdürlüğü’nden görüş alınmış olup ekte sunulmaktadır. (Bkz. Ek.7.). Kurum görüşünde herhnagi bir sakınca olmadığı belirtilmiştir.

Projeye ait Bursa Büyükşehir Belediyesinden alınan 16.04.2015 tarih 67034 sayılı görüş ve 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı eklerde verilmektedir (Bkz.Ek.2.c.). Görüşte belirtildiği üzere Orman ve su işleri 2. Bölge Müdürlüğü’nden görüş talep edilmiştir. Orman ve su işleri 2.

Bölge Müdürlüğü 09.02.2015 tarih 32539 sayılı yazıdaki kurum görüşünde kirliliğin azaltılması için faydalı bir tesis olacağı kanaati ile uygun görüldüğü belirtilmiş olup sözkonusu tesisin faaliyete başlamadan önce Sulak alan faaliyet izin belgesi alması kaydıyla Bölge Müdürlüğünce uygun görüldüğü belirtilmiştir (Bkz.Ek.9.).

Planlanan faaliyete ilişkin faaliyete başlamadan önce Sulak alan faaliyet izin belgesi alınacaktır. Yukarıda beyan edilen kurum görüşleri doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirilecektir.

Planlanan faaliyete ilişkin faaliyete başlamadan önce Sulak alan faaliyet izin belgesi alınacaktır. Yukarıda beyan edilen kurum görüşleri doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirilecektir.

Benzer Belgeler