• Sonuç bulunamadı

TÜM POLİÇE İÇİN GEÇERLİ GENEL ŞARTLAR

(1) Tüm Poliçe

Sigorta Belgesi, Sigorta Teminatının hüküm ve şartlarını belirtmektedir ve işbu Poliçede sağlanan teminatlar, daima Ana Poliçenin hüküm ve şartlarına tabi olacaktır.

(2) Sigorta Hüküm ve Şartlarının Gözetilmesi İşbu Sigorta Belgesi kapsamında sigortalı veya herhangi bir talep sahibi tarafından yapılan veya uyulan herhangi bir şeyle ilgili oldukları sürece işbu Sigorta Belgesinin hüküm ve şartlarının gerektiği gibi gözetilmesi ve yerine getirilmesi, Şirketin işbu Poliçe kapsamında herhangi bir ödeme yükümlülüğünün ön koşuludur.

(3) Maddi Unsurların Beyan Edilmemesi veya Yalan Beyan Edilmesi

Aşağıdaki hallerde tazminat ödenmeyecek ve Şirketin tercihine bağlı olarak Poliçe geçersiz kılınabilir sayılacaktır: -

(a) bir sigorta delili olarak sunulması gereken, işbu sigorta için maddi öneme sahip Sigortalıyla ilgili herhangi bir bilginin beyan edilmemesi veya yalan beyan edilmesi ve/veya

(b) tüm dolandırıcılık durumlarında;

(4) Tadilatlar

Şirket, Poliçenin hüküm ve şartlarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar ve işbu Poliçe Şirket ile Air Arabia arasındaki yazılı sözleşme ile herhangi bir zamanda değiştirilebilir veya tadil edilebilir.

Poliçedeki herhangi bir değişiklik, tadilatın yürürlük tarihinden önce, sırasında veya sonrasında Poliçe kapsamında sigortalı olsun olmasın her kişi üzerinde bağlayıcı olacaktır.

Poliçedeki hiçbir değişiklik Şirketin yetkili temsilcisi tarafından onaylanmadığı ve söz konusu onayın işbu Poliçede tasdik edilmediği sürece geçerli olmayacaktır.

(5) Ödeme Para Birimi

İşbu Poliçe kapsamındaki herhangi bir talebin ödemesi, Amerikan Doları para biriminde veya Sigortalı ve/veya yetkili temsilcileri tarafından talep edilmesi halinde ödemenin gerçekleştiği zamanda Sigorta Şirketinin Merkez Bankası tarafından ilan edilen herhangi bir diğer para birimindeki eşdeğer tutarında yapılacaktır.

(6) Tazminat Limiti

Tazminat Limiti, Teminat Tablosunda belirtilmektedir.

(7) Yaş

İşbu Poliçede belirtilen tüm yaşlar, Sigortalının son doğum günündeki yaşı olacaktır.

(8) İkamet Ülkesi

Sigortalıya sağlanan teminat, Türkiye'deki ikametgahları veya Yabancılar için, Türkiye üzerinden seyahatleri veya Türkiye Havalimanından transit geçişleri için geçerlidir.

(9) Talep Bildirim ve Prosedürleri

(a) Bir talebe yol açabilecek herhangi bir olayın meydana gelmesi üzerine, Sigortalı: -

(i) Şirket tarafından sağlanan talep formu doldurulmak suretiyle talebe yol açabilecek herhangi bir olaya müteakip derhal ancak en geç otuz (30) gün içinde yazılı olarak Şirkete bildirimde bulunacaktır;

(ii) masraf ve maliyetleri Sigortalıya ait olmak üzere, Şirketin gerekli görebileceği bilgi, veri, hesap, asıl fiş, makbuz, fatura, Sigortalının beyanları, tutanakları, raporları veya diğer belgeleri dahil sayılanlarla sınırlı olmamak üzere her türlü delili Şirkete sunacaktır ve deliller Şirketin belirleyeceği

(iii) gerekli belgeleri makul

zamanlarda Şirketin

incelemesine sunacak ve herhangi bir kayıp ve/veya taleple ilgili tüm hususlarda Şirket ile işbirliği kuracaktır. Bu koşula uyulmaması talebin geçersiz olmasıyla sonuçlanabilir.

(b) tüm talep hususlarında herhangi bir duruma, aşağıdaki bilgi ve belgeler Şirkete sağlanacaktır: -

(i) Sigortalının kredi kartı hesabına yansıtılan ilgili Tarifeli Uçuş Biletlerini doğrulayan kayıt ve/veya masraf formlarının kopyaları.

(ii) Tarifeli Uçuşa ait bilgiler ve/veya oluşan gecikme veya kaybın yazılı bilgileri ve onayı dahil kayıp bagaj bakımından Air Arabia'dan alınmış olan Kayıp Eşya Tutanağı.

(c) Kayıp bagaj ve/veya kişisel eşyaları korumak ve kurtarmak için tüm makul önlemler Sigortalı tarafından alınacaktır. Bagajın herhangi bir gecikmesi veya teslim edilmemesi, derhal, söz konusu bildirimi alma yetkisine sahip Air Arabia yetkilisine derhal bildirilecektir.

(10) Kayıp Delili

Yazılı kayıp delili, kayıp tarihine müteakip doksan (90) gün içinde Şirketin söz konusu ofisine teslim edilmelidir. Söz konusu delilin verilen süre içinde teslim edilmemesinin sebebinin söz konusu delilin verilen süre içinde teslim edilmemesinin mümkün olmaması halinde ve söz konusu delilin mümkün en kısa süre içinde ancak hukuki ehliyetin mevcut olmadığı haller hariç delilin gerekli olduğu süreye müteakip en geç bir (1) yıl içinde sağlanması halinde herhangi bir talep geçersiz sayılmayacak veya azaltılmayacaktır.

(11) Dolandırıcılığın Sonucu

İşbu Sigorta veya herhangi bir talep bakımından herhangi bir dolandırıcılık, yalan beyan veya gerçeklerin gizlenmesi, işbu sigortayı ve tazminatları geçersiz kılacaktır.

(12) Sağlık Muayenesi

Şirket, masrafları kendisine ait olmak üzere, talebin değerlendirildiği süre boyunca makul olarak gerekli göreceği zaman ve sıklıkta Sigortalıdan ek delil ve sağlık muayenesi talep etme ve kanunlarca yasaklanmaması kaydıyla bir ölüm halinde otopsi yaptırma hakkına sahiptir.

(13) Tazminatın Ödeneceği Kişi

Sigortalı bakımından ölüm tazminatlarına ilişkin talepler Sigortalının vatandaşı olduğu ülkenin miras kanunları çerçevesinde belirlenen yasal yararlanıcısına ödenecektir. Tüm diğer tazminatlara ilişkin talepler Sigortalıya ödenecektir. Mutabakat dahil talep süreci, Şirket ve Sigortalı veya ödeme üzerine söz konusu yükümlülüğün tam ve nihai olarak yerine getirilmiş olacağı mirasçısı arasından yürütülecektir.

(14) Yaptırımlar Klozu

Şirket, ana Şirketi veya nihai kontrol sahibi kuruluşun tabi olduğu herhangi bir kanun ve/veya yönetmeliğin Şirketin Sigortalıyla veya Poliçe kapsamındaki herhangi bir diğer yararlanıcıyla sigorta teminat işlemleri yapmasını veya başka türlü ekonomik faydalar sunmasını yasaklayan ambargo veya sair ekonomik yaptırımlar tesis etmiş olan bir ülkede veya vatandaşı veya devlet yetkilisi olduğunuz bir ülkede doğmuş olabilecek, işbu Poliçenin herhangi bir Teminat kapsamında herhangi bir yükümlülüğe karşı herhangi bir ödeme yapmakla veya herhangi bir zarar veya talep kapsamında herhangi bir ödeme yapmakla yükümlü değildir.

Buna ilaveten, işbu Poliçenin ve/veya Şirketin, ana Şirketinin veya nihai kontrol sahibi kuruluşunun tabi olduğu kanunlar ve/veya yönetmelikler kapsamında ekonomik fayda alamayacağı beyan edilmiş olan herhangi bir yararlanıcıya herhangi bir ödemenin yapılmayacağı idrak ve kabul edilmektedir.

(15) Tazminatların Alınması

Şirket, herhangi bir bildirim herhangi bir ipotek hakkı, devir veya Sigorta Belgesine ilişkin herhangi bir tasarrufa riayet etmeyecektir. İşbu Poliçe kapsamında ödenecek herhangi bir tazminatın Sigortalı tarafından alınması, Şirket yükümlülüğünün tam olarak ifa edildiği anlamına gelecektir.

(16) Vekil Hakları

Mevcut ise, bir vekilin onayı işbu Poliçeyi feshetmek veya iptal etmek için veya vekil değişikliği veya bu nedenle işbu Poliçedeki herhangi bir değişiklik bir ön koşul olmayacaktır.

(17) Mülkiyet Hakları

Poliçenin mülkiyeti Air Arabia'ya aittir ve düzenlenen Ana Poliçe kapsamında sigortalı olmak isteyen yolcuların menfaatine muhafaza edilmektedir.

(18) Dava Edilemezlik

Herhangi bir sigortalı olayın gerçekleşme tarihine müteakip bir (1) yıl boyunca Şirket aleyhine kanun veya hakkaniyette herhangi bir işlem başlatılamaz.

(19) Tahkim Klozu

İşbu Poliçenin yapısı ve tarafların hakları veya yükümlülüklerine ilişkin Şirket ile Sigortalı ve/veya yasal temsilcisi arasında doğabilecek herhangi bir ihtilaf tahkim yoluyla çözümlenecektir. Tahkim, taraflar arasında kararlaştırılacak tek bir hakem tarafından tahkim başlangıç tarihine müteakip on dört (14) gün içinde görülecektir. Bir anlaşmaya varılamaması halinde, hakem, Tahkim Kanununa veya yürürlükteki herhangi bir tadil edilmiş veya yeniden yürürlüğe konulmuş haline göre atanacaktır.

(20) Tahkim Davası Süre Sınırlaması

Poliçe kapsamında yapılan bir talebin Şirket tarafından reddedilmesi halinde, sigortalı ve yasal temsilcileri söz konusu ret bildirim tarihine müteakip altı (6) ay içinde tahkim işlemlerini başlatacaktır aksi halde Şirket söz konusu talebe ilişkin tüm yükümlülüklerden azledilmiş sayılacaktır.

(21) İptal

İşbu Sigorta Belgesi düzenlendikten sonra iptal edilemez veya ödenmiş primler iade edilemez.

(22) Kanunlara Uyum

İşbu Sigorta Belgesinin düzenlendiği tarihte herhangi bir hükmünün Sigorta Belgesinin düzenlendiği veya teslim edildiği ülkenin kanunlarına aykırı olması halinde işbu Poliçe Türkiye kanunlarına göre okunacaktır.

(23) Sigorta Şirketinin Tek Sorumluluğu

İşbu Belge kapsamında sağlanan sigortayla kısmen veya tamamen ilgili her türlü konu, husus veya talep, yalnızca sigorta Şirketinin sorumluluğunda olacaktır ve hiçbir şekilde Air Arabia'yı ilgilendirmeyecektir.

(24) Sigorta süresinin en fazla üç (3) güne kadar uzatılması (sadece dönüş uçuşu için).

Fiili seyahat planının Air Arabia tarafından uçuş tarifesinin değiştirilmesinden dolayı asıl seyahat planına karşılık gelmemesi halinde söz konusu uzatma süresi uygulanacaktır. Sigorta Şirketi, söz konusu senaryoda geçerli talepleri kabul edecektir.

(25) Birden Fazla Sigorta

Sigortalının Air Arabia ve/veya İştirakleri üzerinden satın alınmış birden fazla Poliçeye sahip olması halinde, tazminatlar, en yüksek tazminatı sağlayan Poliçeye göre ödenecektir. Poliçelerin benzeri teminatlara sahip olması halinde, Şirket, Sigortalının talebini ilk düzenlenen Poliçe kapsamında değerlendirerek tazminatı ödemesi yapacaktır.

(26) Genel Yorum

A. Bağlamın gerekli kıldığı hallerde, erkek/dişi ifadeler dişi/erkek ifadeleri de kapsamakta olup tekil ifadeler, çoğul ifadeleri ve çoğul ifadeler tekil ifadeleri kapsayacaktır.

B. Poliçenin tercümesi ile bir çelişkinin mevcut olması halinde her bakımdan İngilizce metin geçerli olacaktır.

Benzer Belgeler