• Sonuç bulunamadı

B- P ERFORMANS B ILGILERI

B.2. Performans Sonuçlarının Değerlendirilmesi

01.03.01 Belediyemizde yatayda ve dikeyde iletişimin etkinliği sağlanacaktır.

Müdürlerin Kendi Personeli ile Toplantı Sayısı: planlanan hedefin üzerinde olup Müdürlüğümüzün sorunlarının çözümü kapsamında değerlendirmeler yapmak üzere toplantı sayısını artmıştır.

01.04.10 Hemşerilik Bilincinin geliştirilmesi ve sosyal kaynaşmanın sağlanması amacıyla Hoş Geldin Bebek Projesi uygulaması devam ettirilecektir.

Hoş geldin Bebek projesi: 2009-2014 Stratejik Planda herhangi bir hedef bulunmamasına rağmen 2590 aileye Başkanımızın tebrikleriyle birlikte hoş geldin bebek paketi hediye edilmiştir.

01.04.05 Belediyemizin faaliyetlerinin halka anlatılabilmesi ve halkımızın talep ve beklentilerinin alınabilmesi için katılımı sağlayıcı faaliyetler gerçekleştirilecektir.

Sokak İftarı Sayısı: 2009-2014 Stratejik Planda bulunmasına rağmen 2014 yılı Sokak İftarları Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmiştir.

01.04.09 Çekmeköy Belediyesi Her Zaman Yanınızda Projesi etkinleştirilerek devam ettirilecektir.

Taziye Ziyareti Sayısı: 2014 yılı içerisinde ilçemiz sınırları içerisinde 708 Taziye evi ziyareti gerçekleştirilmiş 437 taziye evine pide ve ayran yardımı yapılmıştır.

03.01.10 İftara 5 Kala Projesi Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecektir.

Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmiştir.

03.01.02 Toplumsal dayanışmanın geliştirilmesi amacıyla sosyal güçsüzlere ihtiyaç duydukları hususlarda nakit, eşya, gıda vb. destek sağlanacaktır.

Yardım Sandığı Yoluyla Yardım Yapılan Aile Sayısı: 2009-2014 Stratejik Planda 500 kişi hedef olarak gösterilmiş, ancak İlçemizin nüfus artış ve göç oranı beklenenden fazla olması ve doğru zamanda doğru tespitlerle bu hedef 4.826 olarak gerçekleşmiştir.

Gıda Yardımı Miktarı: 2009-2014 Stratejik Planda 8.000 adet koli hedeflenmiş ancak Müdürlüğümüz 5.230 adet koli dağıtımı yapmıştır. Aynı zamanda hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla 4.000 adet koli dağıtımı yapılmıştır. Yine Vakıflar Bölge Müdürlüğü aracılığı ile 1.488 adet koli dağıtımı yapılmıştır. Toplamda 10.718 koli dağıtılmıştır.

Eşya Yardımı Yapılan Aile Sayısı: 2014 yılı içerisinde 20 aileye eşya yardımı yapılmıştır.

Kardeş Aile Projesine Dahil Olan Aile Sayısı: 2014 yılı içerisinde 22 aileye hayırsever

60

Sağlık Yardımı Yapılan Kişi Sayısı: 2014 yılı içerisinde İhtiyaç sahibi vatandaşlardan gelen talep üzerine 183 aileye Sağlık Yardımı yapılmıştır.

Eğitim Yardımı Yapılan Kişi Sayısı: 2014 yılı içerisinde İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen talep üzerine belediyemiz 5000 öğrencimize Eğitim (Kırtasiye Seti) yardımı yapmıştır.

Yardım Sandığı Yoluyla Yapılan Toplam Yardım Miktarı: 2014 yılı içerisinde Müdürlüğümüz tarafından tespit edilen İhtiyaç sahibi ailelere toplamda 2.349.500,00 TL yardım yapmıştır.

Gıda Yardımı Yapılan Aile Sayısı: 2014 yılı içerisinde İlçemiz sınırları içeresinde gelen talep ve tespit edilen 2.304 ihtiyaç sahibi aileye Müdürlüğümüz tarafından süreli veya tek seferlik yardım yapılmıştır.

Kardeş Aile Projesi Çerçevesinde Yapılan Toplam Yardım Miktarı: 2014 yılı içerisinde 22 aile toplamda 7.250,00 TL nakdi yardım yapılmıştır.

Sağlık Yardımları Çerçevesinde Yapılan Toplam Yardım Miktarı: 2014 yılı içerisinde 55,55 TL nakdi yardım yapılmıştır.

Eğitim Yardımları Kapsamında Yapılan Toplam Yardım Miktarı: İlçemiz dâhilinde toplamda 165,28 TL eğitim yardımı yapılmıştır.

Asker Aile Yardımı Yapılan Aile Sayısı: İlçemiz sınırları içerisinde toplamda Asker Aile Yardımı için 456 başvuru olmuştur 411 aileye maaş bağlanmıştır.

Birinci Dereceden Muhtaç Aile Tespit Sayısı: Birinci derecede ihtiyaç sahibi aile sayısı alan araştırma ve inceleme ve başvurularda 588 aile tespit edilmiştir.

Yardım Sandığına Müracaat Sayısı: 2014 yılı içerisinde Müdürlüğümüze şahsi veya ihbar yoluyla yapılan başvuru sayısı 4.826 kişiye ulaşmıştır. İlçemizin nüfus artışı ve göç alma durumuna göre başvuru sayılarında artış tespit edilmiş olup aynı oranda nakdi yardımlarda da artış olmuştur.

Yardım Sandığı Yoluyla Nakdi Yardım Yapılan Aile Sayısı: İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza tek seferlik veya süreli olmak üzere toplamda 3.620 vatandaşa nakdi yardım yapılmıştır. İlçemizin nüfus artışı ve göç alma durumuna göre başvuru sayılarında artış tespit edilmiş olup aynı oranda nakdi yardımlarda da artış olmuştur.

Gıda Yardımı Başvuru Sayısı: 4826 İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza tek seferlik veya sürü olmak üzere Gıda Yardımı yapılmıştır. İlçemizin nüfus artışı ve göç alma durumuna göre başvuru sayılarında artış tespit edilmiş olup aynı oranda nakdi yardımlarda da artış olmuştur.

Bayramda Giydirilen Muhtaç Yetim / Öksüz ve Kimsesiz Çocuk Sayısı:

Müdürlüğümüz ilçemiz sınırları içeresinde tespit ettiği 190 öksüz çocuğa nakdi yardım yapmıştır.

Günlük Sıcak Yemek ve Kahvaltı Dağıtılan Aile Sayısı: İlçemiz sınırları içerisinde kendi isteğiyle başvuru yapan, güçsüz, yaşlı kendi ihtiyacını göremeyecek 51 aileye sıcak yemek ve kahvaltı yardımı yapılmaktadır.

Muhtaç, Yeni Doğan Çocuk ve Ailelerine Dönük Yapılan Yardım Paketi Sayısı:

Muhtaç sahibi ailelere verilen Hoş Geldin Bebek paketi 2014 yılı içerisinde ilçemiz sınırları içerisinde yeni doğan tüm bebeklere verilmeye başlanmıştır ve toplamda 2590 aileye verilmiştir.

İlçede Yaşayan Yaşlılara Dönük Vefa Çalışmaları: İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan emekli ve yaşlı vatandaşlarımıza dönük vefa çalışmaları kapsamında Belediye binasının yanında bulunan Kent Park içerisine Güngörmüşler Konağı açılmış daha sonra Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne devredilmiştir.

Kadınlara dönük toplumsal destek organizasyonları ve proje çalışması Sayısı: Bu Kapsamda 2014 Yılı İçerisinde Korunan Kadın Danışan Aile projesi başlatılmış olup daha sonra çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilmiştir.

03.01.04 Belediye Engelliler Masası çalışmaları çerçevesinde ilçemizdeki tüm engellilerin envanteri çıkarılacak ve engellilerin ihtiyaç duydukları destekler doğrudan belediyemizce veya diğer kurumlarla koordinasyonla sağlanacaktı.

İlçede İkamet Eden Toplam Engelli Sayısı: İlçemiz Kaymakamlığı ile birlikte yapılan çalışmalar neticesinde toplamda 10.933 kişi tespit edilmiştir.

Yeni kayıt altına alınan engelli Sayısı: 2014 Yılı İçerisinde Yeni Tespit Edilen engelli sayısı 776 olarak belirlenmiştir. İlçemizin nüfus artışı ve göç alma durumuna göre başvuru sayılarında artış olmuştur.

62

Hizmet verilen engelli kişi sayısı: 21.988 kişi engellilere verilen hizmetten yararlanmıştır. İlçemizin nüfus artışı ve göç alma durumuna göre başvuru sayılarında artış olmuştur.

Danışmanlık Hizmeti Verilen Engelli Kişi Sayısı: 1.143 kişiye engelli danışmanlık hizmeti verilmiş olup gerekli yönlendirmeler yapılmıştır. İlçemizin nüfus artışı ve göç alma durumuna göre başvuru sayılarında artış olmuştur.

Eğitim Verilen Engelli Kişi Sayısı: 300 engelli vatandaşımıza eğitim verilmiştir.

İlçemizin nüfus artışı ve göç alma durumuna göre başvuru sayılarında artış olmuştur.

Engelli Sosyal İnceleme Sayısı: 450 engelli vatandaşımızın Sosyal İncelemesi yapılmış olup gerekli yardımlar Müdürlüğümüz tarafından yapılmıştır. İlçemizin nüfus artışı ve göç alma durumuna göre başvuru sayılarında artış olmuştur.

Organizasyonlara Katılan Engelli Kişi Sayısı: 8.040 engelli vatandaşımız çeşitli sosyal organizasyonlar katılmıştır. İlçemizin nüfus artışı ve göç alma durumuna göre başvuru sayılarında artış olmuştur.

Engelliler İçin Düzenlenecek Sosyal Organizasyon Sayısı: Belediyemiz 27 adet çeşitli organizasyonlar düzenlenmiştir.

Engellilere Dağıtımı Yapılan Bez Kolisi Sayısı: Müdürlüğümüz başvuru ve ihbar sonucu tespit ettiği engelli vatandaşımıza 1.349 koli hasta bezi yardımı yapmıştır. İlçemizin nüfus artışı ve göç alma durumuna göre başvuru sayılarında artış olmuştur.

Bez Dağıtımı Yapılan Engelli Kişi Sayısı: Müdürlüğümüz başvuru ve ihbar sonucu tespit ettiği 411 engelli vatandaşımıza hasta bezi dağıtımı yapmıştır. İlçemizin nüfus artışı ve göç alma durumuna göre başvuru sayılarında artış olmuştur.

Engellilere Dönük Yaz Okulunda Verilen/ Açılan Ders Sayısı: Engeli vatandaşlarımıza yönelik açılan yaz okullarında çeşitli konularda 34 ders verilmiştir.

Engellilere Dönük Yaz Okuluna Katılan Engelli Kişi Sayısı: Yaz okullarına katılan engelli sayısı 100 kişilik hedefin altında 91 kişi gerçekleşmiştir.

Engellilere Düzenlenen Yasal Haklar Toplantısı Sayısı: 8 adet Yasal Haklar toplantısı hedeflenmiş olup hedef % 100 gerçekleştirilmiştir.

Düzenlenen Yasal Haklar Toplantısına Katılan Engelli Kişi Sayısı: Yasal haklar toplantısını % 100 gerçekleştirilmiş olmasına rağmen katılım sayısı hedefin altında kalmıştır.

İstihdam Birimine Yönlendirilen Engelli Sayısı: 1263 kişi istihdam birimine yönlendirilmiştir.

Saha Çalışmalarında Engellilere Verilen Danışmanlık Sayısı: Sahada yapılan etkin çalışmalar sonucunda 390 Engelli vatandaşa danışmanlık hizmeti verilmiştir.

Düzenlenen Sosyal Organizasyonlara Katılan Engelli Kişi Sayısı: Çeşitli Organizasyonlarda 1.647 engelli vatandaşımız ve aileleri yararlanmıştır.

Medikal Malzeme Talebi Alınan Engelli Kişi Sayısı: 233 engelli vatandaşımıza medikal yardımı yapılmıştır.

Karşılanan Engelli Taşıma Hizmeti Sayısı: Engelli vatandaşlarımızın hastane vb. gibi yerlere ulaşımının sağlanması amacıyla 1.678 sefer düzenlenmiştir.

Tekerlekli Sandalye Yardımı Yapılan Engelli Sayısı: Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve raporları doğrultusunda 39 adet manuel tekerlekli sandalye dağıtımı yapılmıştır.

Akülü Araç Yardımı Yapılan Engelli Sayısı: Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve raporları doğrultusunda 1 adet akülü tekerlekli sandalye dağıtımı yapılmıştır.

Engellilere Dağıtılan Medikal Yardım Sayısı: Vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve raporları kapsamında 1.892 adet çeşitli medikal malzemesi yardımı yapılmıştır.

03.01.06 Muhtaç, güçsüz engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yıl boyunca Evde Bakım ve Temizlik Hizmetleri sunulacaktır. 2015 yılı Nisan ayı itibariyle evde bakım hizmeti başlayacaktır.

03.01.08 Danışan Aile Korunan Kadın Projesi yılsonuna kadar tamamlanacaktır.

Kadın Korunma Evinin İşletilmeye Açılması; Bu Kapsamda 2014 Yılı İçerisinde Korunan Kadın Danışan Aile projesi başlatılmış olup;

-Kullanılması düşünülen arsanın Kurumumuzdan kaynaklanmayan sebeplerle, orman alanına ayrılmış olması nedeniyle değerlendirilememesi.

64

-Arsa değişikliği ile alakalı gönderilmiş zeyilname sonrası yeni bulunan arsanın ise zemininin dolgusu olması, zeminin doğal zemine kadar hasredilmesinin iş programını uzatması ve maliyetin artmasına neden olması,

-Arsaya ilişkin süreç içinde tespit edilen fiziki koşullar nedeniyle Kadın Koruma Evi için yaklaşık %125 oranında daha büyük mimari proje hazırlanması,

-Belirtilen sebeplerden dolayı oluşan gecikmeler sonucu proje askıya alınmıştır.

03.01.09 Yıl Sonuna kadar 1 adet Sünnet Şöleni ve 1 adet Toplu Nikah Şöleni gerçekleştirilecektir; Gelen talep ve ihtiyaç karşısında 2014 yılı içerisinde bir adet toplu sünnet şöleni yapılmış ve toplamda 633 çocuk sünnet ettirilmiştir.

-2014 yılı içerisinde toplu nikah yapılmamış olup 6 çiftimize Sosyal Yardım kapsamında nikah yapılması sağlanmıştır.

Benzer Belgeler