• Sonuç bulunamadı

1

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ OLAĞAN TOPLANTISI

BİRLEŞİM: 203 14.04.2022 PERŞEMBE

BAŞKAN : Fatih ÜNAL – Meclis 1. Başkanvekili KÂTİP ÜYELER : Tuğba AYDOS – Naci BAYANLI

BİRİNCİ OTURUM AÇILMA SAATİ: 14.20 BAŞKAN – Hayırlı akşamlar arkadaşlar.

BAŞKAN – Değerli Meclis Üyesi arkadaşlarım, sevgili Ankaralılar; hepinizi saygıyla, hürmetle selamlıyoruz. Hayırlı akşamlar diliyoruz.

Yoklamamız yapılmıştır, yeterli çoğunluğumuz vardır.

Nisan ayı olağan toplantısı, 203’üncü Birleşimi açıyorum.

Değerli arkadaşlar, yarınki toplantımızı Konferans Salonunda yapacağız. Nasip olursa iftar saatinde iftarı da orada yapacağız. Bilginiz olsun. Ona göre bilgi vermiş olayım.

Gündeme geçiyorum.

GÜNDEM MADDESİ 1: Önceki Birleşim Tutanak Özeti.

BAŞKAN- Gündemin 1’inci maddesi Önceki Birleşim Tutanak Özeti, özet huzurlarınızda. Özet üzerinde söz söylemek isteyen var mı?..

Haydar Bey, buyurunuz.

HAYDAR DEMİR – Sayın Başkanım, Değerli Arkadaşlarım; Dünkü birleşimin 105’inci maddesinde görüşülerek kabul edilen Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Raporu vardı. Sayın Başkanım, bu rapor kanuna aykırı bir hüküm teşkil eden bir komisyon raporuymuş.

İsterseniz bu raporu komisyona iade edelim, ya da Hukuk ve Tarifeler Komisyonuna sevkine karar verelim. Aldığımız Meclis kararını da iptal ederek bunu yapalım Başkanım.

BAŞKAN – Tamam, Meclis kararının iptalini oyluyorum arkadaşlar: Kabul edenler…

MEHMET EMİN AYAZ – Karar iptali böyle olmaz.

BAŞKAN – arkadaşlar, vergi indirimi ile ilgili bir karar almışız. O kararı isterseniz Mehmet Emin Beye verin. Onunla ilgili ek konuşmaya gerek var mı bilmiyorum. Yani, komisyonumuz…

MEHMET EMİN AYAZ – Meclis kararını neye dayanarak iptal edeceğiz?

BAŞKAN – Vergi indirimiyle ilgili uygulanmayacak bir karar. Onu nasıl yapalım Emin Bey, size söz vereyim. Buyurunuz.

MEHMET EMİN AYAZ – Oylamadan sonra geri dönemeyiz.

BAŞKAN – Arkadaşlar, nasıl yapalımı soruyoruz zaten. Müzakereye açtık. Buyurunuz.

2

EBUBEKİR KİPEL – Başkanım, Önceki gündem karar özetiyle ilgili maddi hata varsa onu düzeltebiliriz ama burada aldığımız ve oybirliğiyle geçmiş bir kararı neye göre iptal edeceğiz biz burada?

BAŞKAN – Şöyle: Maddi hata değil de, yetkisi olmayan bir kararı almış komisyon. Biz de oylamışız.

EBUBEKİR KİPEL – Yetkisi olmayan kararı aldıysak, Başkanlık bunu veto edip tekrar Meclise göndermesi lazım. Biz burada niye iptal ediyoruz, neye göre iptal ediyoruz?

MEHMET EMİN AYAZ – Bu karar alınmış. Hatırlıyorsunuzdur, biz burada bazı düzeltmeler yaptık, sonradan ama oylamadan sonra geri dönemeyiz. Anlatabildim mi? Bir gün önce bir karar alınmış. Yani, daha önce de Haydar Bey böyle bir şey yaptı, biz tutanak özetlerini bahane ederek, tutanak özetlerini düzelttik. Yani, bunlar hep kılıf. Kılıfa uyacaksa, işte şu numaralı vergi indirimi; tutanak özetleriyle vergi indirimi yanlış geçmiş, yanlış yazılmış anlamında bir cümle ile düzeltelim diyorsanız düzeltelim.

FİKRET KARADAVUT – Tekriri müzakere yapalım.

MEHMET EMİN AYAZ – Kanuna aykırı bir kararı zaten alamaz Meclis.

Haydar Bey, biz burada bunun düzeltilmemesini isteyen kimse yok. Düzeltilmesini istiyoruz ama düzeltilmesinde hem kanuna aykırı bir karar alınmış, hem kanuna aykırı bir işlem yapmayalım diye çaba sarf ediyoruz yani.

Hepsi bu kadar.

BAŞKAN – Alper Bey, buyurunuz.

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI ALPER TAŞDELEN – Sayın Başkan, Değerli Arkadaşlar; burada sorun vergi indirimi yapılmasına dair bir karar olması. Biliyorsunuz Meclisimizin vergi indirmek gibi bir yetkisi yok. Bu mevcut sistemde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ya da Türkiye Büyük Millet Meclisinden çıkması gerekir. Bizim böyle bir yetkimiz yok.

BAŞKAN – Sehven geçmiş.

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKNI ALPER TAŞDELEN – Evet, sehven.

Mehmet Emin Beyin dediğiyle ilgili olarak, isterseniz şöyle bir düzeltme yapıp geçelim.

Sonra tutanaklardan da çıkar ama sonra da bakılır. Diyor ki bu kararda “Komisyonumuzca yapılan incelemeler neticesinde ev ekonomisine katkı sağlayan üretici kadınların yaptıkların ürünlerin satışını yapmaları için verilen stantlara vergi indirimi yapılmasına, Komisyonumuzca uygun görülmüştür.” diyor. Bunun yerine, Mehmet Emin Beyin dediği gibi, sehven vergi indirimi yapılmasına dair demeyelim…

MEHMET EMİN AYAZ – Stantlara indirim diyor.

BAŞKAN – Olabilir… Stantlara indirim diyelim, vergi indirimi kaldıralım. Öyle oylayalım isterseniz.

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKNI ALPER TAŞDELEN – Evet.

BAŞKAN – Arkadaşlar, konuyu müzakereye açtım, konuşuyoruz zaten.

Buyurun.

MEHMET EMİN AYAZ – Başkanım bitirsin de…

Başkanım, orada kesinlikle bir stantlara yapılan bir vergi yok ki, ne stantı? Vergi yok yani. Olmayan bir şeyi kaldırsak ne olur, kaldırmasak ne olur?

HAYDAR DEMİR – Stantlardan vergi indirimi…

MEHMET EMİN AYAZ – Tamam, işte orada kelime yanlış yazılmış.

BAŞKAN – Nihat Bey, buyurunuz.

3

NİHAT YALÇIN – Başkanım, Mehmet Emin Abinin ilk söylediğine tamamen katılıyorum. Dünkü alınmış bir kararı biz sadece maddi bir hata varsa düzeltebiliriz. Maddi hata yoksa dünkü alınmış bir kararı burada düzeltemeyiz.

BAŞKAN – Kanuna aykırı bir durum olduğunu değerlendiriyoruz.

NİHAT YALÇIN – Ama, değerlendiremiyorsunuz ki… Kayıtlar var yani, sadece sizin değerlendirmenizle olmaz ki.

BAŞKAN – Nihat Bey, almamamız gereken bir kararı almışız, onun için söylüyorum.

Ebubekir Bey, buyurunuz.

EBUBEKİR KİPEL – Önceki gün gündem tutanak özetinde, ilgili komisyon raporunda

“stantlara yapılan” ibaresinde sehven vergi indirimi yerine, kira indirimi olarak düzeltilmesini…

Bu kadar yani.

BAŞKAN – Biz de onu söylüyoruz zaten.

Ertan Bey, buyurunuz.

ERTAN IŞIK – Arkadaşlar, hepinize hayırlı akşamlar, hayırlı Ramazanlar diliyorum.

Ben bu şekilde uygun olacağını düşünmüyorum. Bu konuyu Başkan veto etsin. Veto etmesi bu işin ortadan kaldırılmasında en sağlık yolu diye düşünüyorum.

Teşekkür ediyorum.

MEHMET EMİN AYAZ – Tamam. Şu anda gündemimizde böyle bir konu var mı?

Yok.

BAŞKAN – Tamam. O zaman hiç karıştırmıyoruz.

Önceki Birleşim Tutanak Özetini yazıldığı şekliyle kabulünü oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 2: Toplu taşımada uygulanan ücretlendirmeye ilişkin Üye Murat KÖSE ve arkadaşlarının önergesi.

BAŞKAN – Madde 2, Önerge elimizde. Gerçi önerge ile ilgili olarak bazıları tavsiye kararı anlamında, bazıları da yetkisinde olan şeyler. Mesela abonman ücretinin indirilmesi meselesi UKOME’yi ilgilendiriyor. Evet, biliyoruz ama tavsiye olarak alınmış bir karardır bu.

Bununla ilgili mali indirim konusu veya mali destek konusunu da tekrar değerlendirilmek üzere önergenin yarına ertelenmesini teklif ediyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 3: Çubuk İlçesi Karagöl Mesire Alanı içerisinde yer alan sosyal tesislerin 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 26’ncı maddesine istinaden bedel hesabıyla 10 (on) yıllığına Belediyemiz şirketlerinden Bel-Pa A.Ş.’ye devredilmesine ilişkin Başkanlık yazısı.

BAŞKAN – Madde 3, Başkanlık yazısı Gruplara dağıtıldı. Okutulmadan görüşülmesini oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Okutulmasına gerek olmadığı oybirliğiyle kabul edilmiştir. Konunun Komisyona gönderilmeden burada görüşülmesini oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir. Konu üzerinde görüş beyan edecek arkadaşımız var mı?.. Yok. Teklifi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler…

Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

Okutulmamasına karar verilen Gündemin 3’üncü maddesindeki Başkanlık Yazısı BAŞKANLIK MAKAMINA

4

İlgi : 09.08.2021 tarihli ve E-91474689-195.01-187264 sayılı yazı.

Bel-Pa A.Ş. tarafından yapılan ilgi başvuru ile Çubuk İlçesi Karagöl Mesire Alanı içerisindeki Belediyemize ait kafe, restoran, düğün salonu vb. tesis ve müştemilatların şirketleri adına tahsis edilmesi talep edilmektedir.

5216 sayılı kanunun 26. maddesinde "... Büyükşehir belediyesi, mülkiyeti veya tasarrufundaki hafriyat sahalarını, toplu ulaşım hizmetlerini, sosyal tesisler, büfe, otopark ve çay bahçelerini işletebilir; ya da bu yerlerin belediye veya bağlı kuruluşlarının % 50'sinden fazlasına ortak olduğu şirketler ile bu şirketlerin % 50'sinden fazlasına ortak olduğu şirketlere, 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olmaksızın belediye meclisince belirlenecek süre ve bedelle işletilmesini devredebilir" hükmü yer almaktadır.

Makamınızca da uygun görülmesi halinde, Çubuk İlçesi Karagöl Tabiat Parkı Karagöl Mesire Alanı içerisinde yer alan Kır Gazinosu, Büyük Misafirhane, Küçük Misafirhane Binalar ve müştemilatlarının Sosyal Tesis Olarak kullanılmak/işletilmek üzere (Restoran, Kafeterya, Çay Bahçesi, Günü Birlik Piknik Alanı, Oyun Alanları, vb.) 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 26. Maddesi kapsamında söz konusu tesislerden elde edilecek gelirden tesislerin işletilmesi için hesaplanan faaliyet giderleri düşüldükten sonra kalan net tutarın yüzde

% 15'sinin ilgili olduğu yılı takip eden yılın Ocak ayında Belediyemize aktarılması ve verilecek hizmetlerin tümünden Ankara Büyükşehir Belediyesi personeli ve Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine kimliklerinin ibraz etmek şartı ile %15 indirim yapılması ile teslim tarihinden itibaren 10 (on) yıllığına Bel-Pa A.Ş'ye devir edilmesi hususunun görüşülmek üzere yazımız ve eklerinin Belediyemiz Meclisine havalesini Olur'larınıza arz ederim.

Ferruh Murat BENZER Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı

GÜNDEM MADDESİ 4: Çankaya İlçesi Çayyolu-1 Mahallesinde bulunan 15605 ada 4 parselin 51,73 m2’lik kısmının trafo yeri olarak kullanılmak üzere Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. lehine 29 yıllığına 1,00 TL (BirTürkLirası) iz bedelle irtifak hakkı tesis edilmesine ilişkin Başkanlık yazısı.

BAŞKAN – Madde 4, Başkanlık yazısı Gruplara dağıtıldı. Okutulmadan görüşülmesini oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Okutulmasına gerek olmadığı oybirliğiyle kabul edilmiştir. Konunun Komisyona gönderilmeden burada görüşülmesini oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir. Konu üzerinde görüş beyan edecek arkadaşımız var mı?.. Yok. Teklifi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler…

Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

Okutulmamasına karar verilen Gündemin 4’üncü maddesindeki Başkanlık Yazısı BAŞKANLIK MAKAMINA

İlgi : a) Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. 21.01.2022 tarihli ve 10000000-310 sayılı yazısı.

b) İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Harita Şube Müdürlüğü 15.11.2021 tarih ve E.279720 sayılı yazısı.

İlgi (a)'da kayıtlı yazıda, BEDAŞ 'ın sorumluluk sahası içinde yer alan Çankaya İlçesi Çayyolu-1 Mahallesindeki mülkiyeti Maliye Hazinesi (1448000/2400000) ile Belediyemiz (952000/ 2400000) arasında tapuda hisseli olan 15605 ada 4 parsel 34120 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde şirketin özelleştirme devir tarihinden (28.01.2009) önce tesis edilen ve halen bölgenin enerji ihtiyacını karşılayan Mesa-6 ve Mesa-7 kodlu 2 adet mevcut trafonun olduğu, TEDAŞ Genel Müdürlüğü ile şirket arasında imzalanan 24.07.2006 tarihli İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi (İHDS) ile Ankara İlindeki 3729. ve 3730. sırada yer alan tesislerin kullanımı BEDAŞ'a bırakıldığı 2 adet mevcut trafo yeri için Belediyemizce de uygun görülmesi halinde 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e ve 75/d maddelerine göre Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdürlüğüne 29 yıllığına 1,00.-TL (Bir Türk Lirası) iz bedelle emniyet mesafesi dahil 51,73 m2'lik kısmında tapuda bedelsiz irtifak hakkı tesis edilmesi talep edilmektedir.

İlgi (b)'de kayıtlı İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının yazısı ile Çankaya İlçesi Çayyolu-1 Mahallesi 15605 ada 4 nolu parselin, İmar ve iskan Bakanlığı, Planlama ve İmar Genel Müdürlüğünün 15.01.1980 tarih ve H- 06- 030601333837-404 sayılı yazısı ile onaylanan imar Planı doğrultusunda, İmar idare Heyetinin 18.06.1980 tarih ve 373 sayılı karan ile onaylanan 73300 nolu parselasyon planı kapsamında kaldığı, daha sonra imar İdare Heyeti'nin 10.04.1984 gün ve 851/272 sayılı kararı ile onaylanan plan değişikliği kapsamında maksimum kapalı inşaat sahası: 1500 m2, Hmax:6.50 metre yapılaşma koşullarında, rekreasyon alanı kullanımında bulunduğu belirtilmiştir.

5

Makamınızca da uygun görülmesi halinde; Çankaya ilçesi Çayyolu-1 Mahallesinde bulunan 15605 ada 4 nolu parsel üzerinde 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e ve 75/d maddelerine göre ekli krokide belirtilen emniyet mesafesi dahil 51,73 m2'lik kısmının trafo yeri olarak Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) 'a 29 yıllığına 1,00.- TL (BirTürkLirası) iz bedelle irtifak hakkı tesis edilmesine muvafakat verilmesi için karar alınmak üzere yazımız ve eklerinin Belediye Meclisi'ne havalesini OLUR'larınıza arz ederim.

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Ferruh Murat BENZER Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı

Komisyonlara havale edilecek Başkanlık Yazıları;

BAŞKAN – Değerli arkadaşlar, Gündemin 5’inci maddesinden başlanmak suretiyle 24’üncü maddesi de dahil arada kalan maddeleri topluca işleme alıp oylayacağım:

GÜNDEM MADDESİ 5: Çankaya İlçesi Yukarı Dikmen Mahallesi 27021 2 parselde 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısının,

GÜNDEM MADDESİ 6: Çankaya İlçesi Erzurum, Cebeci, Ertuğrulgazi, Fakülteler, Çamlıtepe, Ellinci Yıl, Dilekler ve Topraklık Mahalleleri sınırlarında caddelerin “ticaret yolu”

olarak belirlenmesine ilişkin Başkanlık yazısının,

GÜNDEM MADDESİ 7: Etimesgut İlçesi Elvan Mahallesi mezarlık alanı genişletilmesine yönelik 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısının,

GÜNDEM MADDESİ 8: Etimesgut İlçesi Orhun (Şehitali) Mahallesi Çevre Oto Yol Bağlantı Bölgesine yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine yapılan itirazlara ilişkin Başkanlık yazısının,

GÜNDEM MADDESİ 9: Kalecik İlçesi Gümüşpınar Mahallesi 1471 ada 1 parselin (Eski 101 ada 17) güney ve doğu cephesinde bulunan yol alanında 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısının,

GÜNDEM MADDESİ 10: Keçiören İlçesi Kuşcağız Mahallesi 30849 ada 1 parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısının,

GÜNDEM MADDESİ 11: Keçiören İlçesi Ufuktepe Dikmen Mahallesi 31196 ada 1 parselde 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısının,

GÜNDEM MADDESİ 12: Mamak İlçesi Derbent Mahallesi 51606 adanın güneyinde bulunan park alanında doğalgaz regülatör yeri ayrılmasına yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısının,

GÜNDEM MADDESİ 13: Mamak İlçesi Cengizhan, Akşemsettin, ve Üreğil Mahalleleri muhtelif parsellerinde yapı yüksekliklerinin belirlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısının,

GÜNDEM MADDESİ 14: Keçiören İlçesi Kamil Ocak Mahallesi 34377 ada 2 parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısının,

GÜNDEM MADDESİ 15: Keçiören İlçesi Yayla Mahallesi 30822 ada 10 parselde 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısının,

GÜNDEM MADDESİ 16: Keçiören İlçesi Karargahtepe Mahallesi 5983 adada 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısının,

GÜNDEM MADDESİ 17: Altındağ İlçesi Karapürçek Mahallesi 21742 ada 2 parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısının,

GÜNDEM MADDESİ 18: Çankaya İlçesi Beytepe Mahallesi 29017 ada 7 parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısının,

6

GÜNDEM MADDESİ 19: Elmadağ İlçesi Kurtuluş Mahallesi 114 adanın batısında, 354 adanın kuzeyinde, 310 399, 415 adaların güneyindeki ve Hasanoğlan-İstasyon Mahallesi 236 adanın güneyindeki park alanlarında trafo yeri ayrılmasına yönelik 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısının,

GÜNDEM MADDESİ 20: Elmadağ İlçesi Bahçelievler Mahallesi Hasanoğlan sanayi bölgesine ait 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine yapılan itirazlara ilişkin Başkanlık yazısının,

GÜNDEM MADDESİ 21: Etimesgut İlçesi Ayyıldız Mahallesi 45949 ada 2 parselde 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısının,

GÜNDEM MADDESİ 22: Nallıhan İlçesi Nasuhpaşa Mahallesi 289 ada 1, 2, 3, 4,5 ve 6 parseller ve çevresinde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısının,

GÜNDEM MADDESİ 23: Nallıhan İlçesi Çayırhan Mahallesi 317 ada 5, 6, 7, 8, 9 parseller ve 150009 ada 2 parselde 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plan değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısının,

GÜNDEM MADDESİ 24: Yenimahalle İlçesi Aşağı Yahyalar Mahallesi 60447 ada 5 parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısının,

BAŞKAN- Gündemin 5’inci maddesinden başlamak suretiyle 24’üncü maddesi de dahil arada kalan maddelerin tamamının İmar ve Bayındırlık Komisyonuna sevkini oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

Komisyonlardan gelen raporların görüşmelerine başlanılarak;

GÜNDEM MADDESİ 25: Mamak İlçesi Ege Mahallesi sınırlarında bulunan “800.

Cadde” veya “763. Cadde” isminin “Rahim GÜNALTILI Caddesi” olarak değiştirilmesi konusunun ilgilisine iadesine ilişkin İsimlendirme Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 25, Haydar Bey, buyurunuz.

HAYDAR DEMİR – Sayın Bakanım, bu maddede, Rahim GÜNALTILI’nın isminin verilmesiyle ilgili, yaşadığı evin önündeki sokağa isminin verilmesiyle ilgili bir önerge vardı. Bu önergenin görüşülmesiyle ilgili olarak, komisyonumuz bu önergenin ilgilisine iadesine karar vermiş. Ancak, Rahim GÜNALTILI’nın iki dönem Mamak Belediyesinde Meclis üyeliği yapmıştır. Uzlaştırıcı, barışçı özellikleriyle ön plana çıkmış bir arkadaşımızdır. Yaşadığı evin önündeki sokağa isminin verilmesiyle ilgili komisyon raporunun olumlu olarak geçmesini Meclisimizden talep ediyorum.

BAŞKAN – Komisyon Başkanımız ne diyor bu konuda?

İSİMLENDİRME KOMİSYONU BAŞKANI EMLRE ARSLANTAŞ – Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri; daha önce de bunu görüştük. Komisyonda CHP’li arkadaşımız da var.

Onun da bilgisi var. Meclis üyelerimizin isimlerinin cadde ve sokaklara vermeyi çok doğru bulmuyoruz. Komisyon raporumuzun geldiği şekliyle kabulünü teklif ediyorum.

BAŞKAN – Arkadaşlar Komisyon raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Oyçokluğuyla kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 26: Çankaya İlçesi 100. Yıl Mahallesi sınırlarında bulunan “Ali Metin TOKDEMİR Caddesi” isminin “1516. Cadde” olarak; Yenimahalle İlçesi Demetevler Mahallesi sınırlarında bulunan “357. Cadde” isminin ise “Ali Metin TOKDEMİR Caddesi”

olarak değiştirilmesi konusunun ilgilisine iadesine ilişkin İsimlendirme Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 26, Emre Bey, buyurunuz.

7

İSİMLENDİRME KOMİSYONU BAŞKANI EMLRE ARSLANTAŞ – Maddenin komisyona iadesini talep ediyorum.

BAŞKAN – 26’ncı maddenin Komisyona iadesini teklif ediyoruz: Kabul edenler…

Etmeyenler… Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 27: Şehit isimlerinin verildiği cadde ve sokaklardaki tabelalara ilişkin İsimlendirme Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 27, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Toplantıya katılan 120 üyenin oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 28: Altındağ İlçesi Karacaören Mahallesi sınırlarında bulunan

“1556. Cadde” isminin “Şehit Muhammet Furkan DEMİREL Caddesi” olarak değiştirilmesine ilişkin İsimlendirme Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 28, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Toplantıya katılan 120 üyenin oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 29: Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Bahçelievler Mahallesi sınırlarında bulunan “Su Kuyusu Sokak” isminin “Şehit Mehmet TEKCAN Sokağı” olarak değiştirilmesine ilişkin İsimlendirme Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 29, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Toplantıya katılan 120 üyenin oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 30: Keçiören İlçesi Şehit Kubilay Mahallesi sınırlarında bulunan

“1671. Cadde” isminin “Eskiyaylacık Caddesi” olarak değiştirilmesine ilişkin İsimlendirme Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 30, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Toplantıya katılan 120 üyenin oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 31: Çubuk İlçesi Yavuz Selim Mahallesi sınırlarında bulunan

“Çalı 2 Sokağı” isminin “Şehit Zekeriya TUYAN Caddesi” olarak değiştirilmesine ilişkin İsimlendirme Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 31, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Toplantıya katılan 120 üyenin oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 32: Yenimahalle İlçesi Yuva Mahallesi sınırları içerisinde bulunan isimsiz yol güzergâhlarının isimlendirilmesine ilişkin İsimlendirme Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 32, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Toplantıya katılan 120 üyenin oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 33: Etimesgut İlçesi Turkuaz Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 7 metre genişliğindeki isimsiz yol güzergâhının “1368. Sokak” olarak isimlendirilmesine ilişkin İsimlendirme Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 33, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Toplantıya katılan 120 üyenin oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 34: Çubuk İlçesi Melikşah Mahallesi sınırları içerisinde bulunan isimsiz yol güzergâhlarının isimlendirilmesine ilişkin İsimlendirme Komisyonu Raporu.

BAŞKAN – Madde 34, Komisyon Raporunu yazıldığı şekliyle oylarınıza sunuyorum:

Kabul edenler… Etmeyenler… Toplantıya katılan 120 üyenin oybirliğiyle kabul edilmiştir.

GÜNDEM MADDESİ 35: Keçiören İlçesi Basınevleri Mahallesi “Basın Caddesi” veya Karargahtepe Mahallesi “Atış Caddesi” isimlerinden birisinin “1914 Sarıkamış Şehitleri Caddesi” olarak değiştirilmesine ilişkin İsimlendirme Komisyonu Raporu.

GÜNDEM MADDESİ 35: Keçiören İlçesi Basınevleri Mahallesi “Basın Caddesi” veya Karargahtepe Mahallesi “Atış Caddesi” isimlerinden birisinin “1914 Sarıkamış Şehitleri Caddesi” olarak değiştirilmesine ilişkin İsimlendirme Komisyonu Raporu.

Benzer Belgeler