• Sonuç bulunamadı

C. FİNANSMAN

III. TEMMUZ-ARALIK 2020 DÖNEMİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER VE HEDEFLER

6. DENETİM, EĞİTİM VE PROJELER AKREDİTASYON BAŞKANLIĞI

6.3. İŞ GELİŞTİRME VE PROJELER MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKAK Yenilenme Projesi (TÜYEP) kapsamında; yeni e-portalde uluslararası kurallar ve uygulamalar, Kurum süreçleri ve organizasyonel açıdan zaman içerisinde ortaya çıkan ihtiyaçlar çerçevesinde geliştirmeler ve güncellemelerin yapılmasına devam edilecektir.

“Uygunluk Değerlendirmesi Yapan Kurumların Akreditasyonu için TÜRKAK'ın Kapasitesinin Artırılması Projesi” adlı kurumumuzun faydalanıcısı olduğu IPA II projesi kapsamında; belirli akreditasyon alanları için doküman hazırlama faaliyetleri, eğitim ve çalıştayların gerçekleştirilmesi faaliyetleri devam edilecek ve belirli sektörlerde yerinde inceleme (study visit) faaliyetlerine başlanılacaktır. Ayrıca, proje kapsamında ilgili paydaşlar yönelik akreditasyon alanında farkındalığın arttırılması ile ilgili toplantı, seminer vb.

organizasyonların gerçekleştirilmesine başlanılacaktır.

Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) tarafından desteklenen ve kurumumuzun Yüklenici olarak görev aldığı Arap Akreditasyon Birliği (ARAC) üyesi akreditasyon kurumlarının ARAC çok taraflı tanıma (ARAC MLA) anlaşması imzalamalarının desteklenmesine yönelik yürütülen proje ile ilgili çalışmalar ve verilen destekler devam edecektir.

Avrupa Akreditasyon Birliği (EA) 2/13 Zorunlu Rehberi gereği Avrupa’daki akreditasyon kuruluşlarından gelecek denetim talepleri değerlendirilecek ve uygun olması durumunda denetimler gerçekleştirilecektir.

Diğer ulusal ve uluslararası akreditasyon kuruluşları ve birlikleri ile sürdürülmekte olan teknik bilgi ve tecrübe aktarımı konularında işbirliği faaliyetlerine devam edilecektir. Körfez bölgesi, Balkan ülkeleri Afrika ve Orta Asya Ülkelerinde yer alan akreditasyon Kuruluşlarından gelen işbirliği teklifleri değerlendirilerek gerekli çalışmalar yürütülmeye devam edilecektir.

Ayrıca, yeni işbirliği kurulabilecek akreditasyon kuruluşları için akreditasyonla ilgili potansiyel işbirliği alanları araştırılacak ve bu alanlarda teknik işbirliğinin geliştirilmesi yönünde gerekli çalışmalar yürütülecektir.

İlgili Bakanlıkların koordinasyonunda yürütülen ülkeler arası işbirliği anlaşmaları, eylem planları, protokolleri çerçevesinde oluşturulan mekanizmalar, komiteler ve çalışma grupları tarafından yürütülen çalışmalara katılım sağlanacaktır. Bu kapsamda, planlanan ve gerçekleştirilen faaliyetler yakından takip edilmeye devam edilecek ve proaktif bir şekilde gerekli çalışmalar yürütülecektir.

Yeni girilecek akreditasyon alanlarına ilişkin, ilgili birimlerle ve dış paydaşlarla birlikte çalışmalar yürütülmeye devam edecektir.

7.PERSONEL VE DESTEK HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI 7.1.İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ

Türk Akreditasyon Kurumu tarafından yürütülen hizmetler, Akreditasyon Uzmanları ve Akreditasyon Uzman Yardımcılarından oluşan meslek personeli ile diğer unvanlı personel eliyle yürütülmektedir.

İlgili mevzuatı kapsamında Kurumumuza tahsis edilmiş olan kadroların 15.07.2020 tarihi itibari ile durumu aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

KADRO UNVANI TOPLAM

AKREDİTASYON UZMAN YARDIMCISI 50 14 36

MALİ HİZMETLER UZMANI 2 1 1

MALİ HİZMETLER UZMAN YARDIMCISI 4 1 3

İDARİ PERSONEL 33 15 18

İÇ DENETÇİ 1 1 0

SÜREKLİ İŞÇİ 40 40 0

İnsan Kaynakları Müdürlüğü, görev alanına giren ve aşağıda yer verilen iş ve işlemler ile benzeri iş ve işlemleri, ilgili mevzuatında öngörülen usul ve esaslar çerçevesinde 2020 yılı içerisinde yerine getirmeye devam edecektir.

 Kurum insan gücü planlaması ile insan kaynakları sisteminin geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar yerine getirilecektir.

 Kurum personelinin atama, nakil, terfi, intibak, emeklilik ile özlüğüne ilişkin diğer iş ve işlemler yerine getirilecektir.

 Kurum Yönetim Kurulunun huzur hakkı ile Kurum personelinin maaş, yolluk vb.

ödemeleri ile ilgili iş ve işlemler yerine getirilecektir.

 Kurum personelinin ilgili mevzuatı çerçevesindeki her türlü izin işlemleri (yıllık, hastalık, mazeret vb.) yerine getirilecektir.

 Kurum personelinin yurt içi ve yurt dışı geçici görev işlemleri yerine getirilecektir.

 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hükümleri çerçevesinde İnsan Kaynakları Müdürlüğü görev alanı ile ilgili konularda yapılan başvurular cevaplandırılacaktır.

 Müdürlüğümüzün görev alanı ile ilgili mevzuat değişiklikler takip edilerek gerekli diğer iş ve işlemler yerine getirilecektir.

 Personel özlük dosyalarının güncelliği sağlanacaktır.

 Genel Sekreterlikçe talep edilen konularda inceleme ve araştırma çalışmaları yapılacaktır.

 Müdürlüğümüzün görev alanı ile ilgili konularda ilgililerin talepleri kapsamında gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

 Cumhurbaşkanlığı-Strateji ve Bütçe Başkanlığı e-bütçe sistemi üzerinden gerekli kayıt ve güncelleme işlemleri yerine getirilecektir.

 Sosyal Güvenlik Kurumu nezdinde emekli kesenek işlemleri ile fatura ve karşılık ödeme işlemleri yerine getirilecektir.

 Müdürlüğümüzün görev alanı ile ilgili konularda Kurumsal gelişim çalışmalarına destek verilecektir.

 Müdürlüğümüzün görev alanı ile ilgili konularda birim personelimizin eğitim çalışmalarına katılması sağlanacaktır.

 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu hükümleri çerçevesinde, Kurum personelin bireysel emeklilik sistemi ile ilgili iş ve işlemler yerine

getirilecektir.

 Sürekli İşçi personelinin maaş vb. ödemeleri ile ilgili iş ve işlemler yerine getirilecektir.

 Sürekli İşçi personellerinin ilgili mevzuatı çerçevesindeki her türlü izin işlemleri (yıllık, hastalık, mazeret vb.) yerine getirilecektir.

7.2.TEDARİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

 Kurumun ihtiyacı olan satın almalarla ilgili harcama belgelerinin, ödeme belgelerinin hazırlanması ve gerekli onayların alınması işlerinin mevzuata uygun olarak yapılması sağlanacaktır.

 Yıllık bakım onarım anlaşması yapılan (araç ve insan asansörü, alarm, ısıtma, merkezi klima v.b.) bölümlerin fatura işlemleri ve ücretleri takip edilecek, gereken iş ve işlemler tekemmül ettirilecektir.

 Kurum hizmet binasının çalışma şartlarına uygun hale getirilmesi için gerekli araştırmalar yapılacak, Kurum işleyişine katkı sağlanacaktır.

 Kurumun hizmet binası ve ofis hizmeti altyapısının gerektirdiği malzemeler tedarik edilecektir.

 Hizmet aracı, asansör ve diğer donanımların bakım onarım ve servis hizmetleriyle ilgili gerekli ihale ve sözleşmelerin yapılarak, hizmetlerin alınması sağlanacaktır.

 Kurum hizmet binasında bulunan network ağ sistemlerinin bakım ve onarımı, kesintisiz güç kaynağı, hassas klimaları gibi teknik ekipman ve sistemleri için bakım ve onarım sözleşmeleri imzalanacak ve hizmetin devamlılığı sağlanacaktır.

 Kurum taşınır ve taşınmaz mallarına ilişkin iş ve işlemler takip edilecek ve kayıt altına alınacaktır.

 Kurumumuz hizmet binasında bulunan ve kullanıma bağlı eskimeler ve boya işleri tespit edilecek ve gerekli tadilatlar yapılacaktır.

 Kurumumuza ait arşiv niteliğindeki belgeler gerekli saklama koşulları sağlanarak arşive yerleştirilecektir. Arşivlenen belgelerin usulüne uygun şekilde olması ve işletilmesi çalışmalarına devam edilecektir.

 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hükümlerine ve bu Kanuna göre yayımlanacak olan diğer mevzuat çerçevesinde hizmet satın alınacak ve Kurumumuzun

 Diğer birim başkanlıklarından gelen ve Kurum hizmet binasında düzenlenmesi öngörülen mülakat toplantıları, bilgi paylaşımı toplantıları, Kurumu ziyaret edecek olan misafirlerin ağırlanması gibi durumlar organize edilecek ve gerekli satın alma işlemleri gerçekleştirilecektir.

 Kurumumuz personellerinin değişen ve güncellenen mali ve idari mevzuatlar konusunda bilgi edinmesi amacıyla eğitim ve seminerlere katılması sağlanacaktır.

 Kurumumuzda çeşitli kadrolarda istihdam edilecek olan personelin büro mefruşatı ve diğer kırtasiye malzeme ihtiyaçları karşılanacaktır.

 Kurumun kanunlaşan bütçesine ait harcamalar gözden geçirilecek ve ek bütçe yapılması gereken yetersiz bütçe kalemleri için ek bütçe çalışması yapılacaktır.

 Diğer hizmet birimlerinden birimimize ulaşan ve tercüme edilmesi istenen belgeler tercümanlık hizmeti almak suretiyle çevirileri gerçekleştirilecektir.

 Diğer birim başkanlıklarından gelen ihtiyaçlara ilişkin satın alma talepleri değerlendirilecek ve ilgili mevzuat gereği satın alma işlemleri gerçekleştirilecektir.

 Yıl sonu işlemleri ile ilgili avans kapatmaları ve diğer harcamalara ait işlemler gerçekleştirilecek ve taşınır kayıt işlemleri tamamlanacaktır.

7.3.BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ

Kurumun bütün iş süreçlerini kapsayan ve bu iş süreçlerinin işletilmesinde elektronik imza, online ödeme araçları gibi araçların kullanılarak tam otomasyonun sağlanmasının hedeflendiği süreç otomasyon projesi, değişen ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilmeye devam etmektedir.

2012’den bu yana kullanılmakta olan Elektronik Belge Yönetim Sistemi, TÜRKSAT tarafından yazılıp geliştirilmiş bulunan BELGENET ile değiştirilmiş bulunmaktadır.

Yeni başlayacak personeller için gerekli bilgi işlem malzemelerinin alımı gerçekleştirilmiştir.

Ekonomik ömrünü doldurmuş bulunan Kurum kat yazıcılarının yenilemesi yapılmıştır.

Siber güvenlik alanında kullanılmakta olan WAF ve DBF ürünlerinin lisans yenilemeleri gerçekleştirilmiştir.

Halihazırda kullanılmakta olan sanallaştırma yazılımı, yedekleme yazılımı, kayıtların tutulduğu log korelasyon ürünü, güvenlik yazılımları ve ağ güvenlik cihazının lisans ve destek paketlerinin alımı gerçekleştirilecektir.

Kurum resmi web sayfası, elektronik posta haberleşmesi, iletişim, yedekleme, bilgisayar ağı vb. sistemlerin sürekli izlenmesi ve yönetimi hizmetleri sürdürülecektir.

Sanallaştırma sistemi üzerinde çeşitli iyileştirmeler yapılacaktır.

8.STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI

Kurumumuzun 2021 yılı bütçesi, 2021-2023 yıllarını kapsayacak şekilde, stratejik plan ve yıllık performans programına uygun olarak hazırlanacaktır. Yıl içerisindeki ihtiyaçlar doğrultusunda bütçe ilave ek ödenek talepleri karşılanacaktır. Sayıştay Denetim Raporundaki bulgulara ilişkin düzenlemeler yapılarak, gerekli önlemler alınmıştır.

Akreditasyon hizmet gelirlerinin tahakkuk, takip ve tahsil işlemleri aralıksız sürdürülecektir. Kurum gelir ve alacaklarının tahsili, giderlerin ve borçların hak sahiplerine ödenmesiyle ilgili faaliyetler sürdürülmeye devam edecektir.

Mali hususlarda sisteme ilişkin yazılımı iyileştirme çalışmaları devam etmektedir.

Kuruma ait finansal varlıklar, Kuruluş Kanunumuz ve Kamu Haznedarlığı Tebliği çerçevesinde bankalarda nemalandırılmaya devam edilecektir.

2019-2023 Dönemi TÜRKAK Stratejik Planında yer alan hedef ve göstergelerin izlenmesi Performans Programı ve Faaliyet raporu aracılığıyla yapılmaya devam edilecektir.

Kurum içindeki iş süreçlerinin takip ve kontrollerinin sistemli bir şekilde yapılabilmesi için her birimde İç Kontrol Eylem Planının uygulanması amacıyla çalışmalar devam etmektedir.

EK.1-BÜTÇE GELİRLERİNİN GELİŞİMİ EK 2- BÜTÇE GİDERLERİNİN GELİŞİMİ

- 37 -

Bütçe Yıl: 2020

Kurum Kod:

2019 2020 2019 2020 2019 2020 2019 2020 2019 2020 2019 2020 2019 2020 2019 2020

BÜTÇE GELİRLERİ TOPLAMI 49.241.548 49.850.000 2.140.321 2.264.589 2.066.609 2.879.230 8.481.774 4.853.665 15.464.803 18.091.292 3.345.650 1.145.168 1.118.272 1.209.932 32.617.429 30.443.875 -6,66 66,24 61,07 0

01 - Vergi Gelirleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00 0

03. Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 22.476.756 23.701.000 1.718.808 1.560.950 1.648.116 1.880.026 2.948.217 1.211.535 1.547.004 1.475.445 1.462.418 331.123 943.365 1.225.481 10.267.927 7.684.561 -25,16 45,68 32,42 0

03.1 M al ve Hizmet Satış Gelirleri 22.476.756 23.701.000 1.718.808 1.560.950 1.648.116 1.880.026 2.948.217 1.211.535 1.547.004 1.475.445 1.462.418 331.123 943.365 1.225.481 10.267.927 7.684.561 -25,16 45,68 32,42 0

03.2 M alların kullanma veya faaliyette bulunma izni gelirleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00 0

05. Diğer Gelirler 26.764.792 26.149.000 421.513 703.640 418.493 999.204 5.533.558 3.642.129 13.917.799 16.615.847 1.883.232 814.044 174.907 -15.549 22.349.502 22.759.315 1,83 83,50 87,04 0

05.1 Faiz Gelirleri 7.344.310 5.000.000 138.123 218.047 8.591 29.325 1.395.319 713.690 321.798 -138.020 1.355.713 12.015 73.437 -382.668 3.292.981 452.391 -86,26 44,84 9,05 0

05.2 Kişi ve Kurumlardan Alınan Paylar 19175257,16 21000000 282016,73 464290,3 405.616 967.597 4.049.400 2.928.231 13.585.854 16.753.659 524.125 801.095 101.262 366.912 18.948.274 22.281.784 17,59 98,82 106,10 0

05.3 Para Cezaları 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00 0

05.9 Diğer Çeşitli Gelirler 245224,48 149000 1373,76 21301,84 4.287 2.282 88.839 207 10.147 207 3.393 934 207 207 108.247 25.139 -76,78 44,14 16,87 0

06. Sermaye Gelirleri 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00 0

MART GERÇEKLEŞ ME NİS AN GERÇEKLEŞ ME MAYIS GERÇEKLEŞ ME 2019

OCAK GERÇEKLEŞ ME 2020 YILS ONU

GERÇEKLEŞ ME

Bütçe Yıl: 2020 Kurum Kod:

2019 2020 2019 2020 2019 2020 2019 2020 2019 2020 2019 2020 2019 2020 2019 2020

BÜTÇE GİDERLERİ TOPLAMI 36.056.391 26.108.000 1.506.089 1.749.508 4.366.753 4.371.051 3.209.738 3.451.717 2.353.365 2.672.208 3.566.323 3.174.945 2.021.983 2.394.190 17.024.250 17.813.619 4,64 47,22 68,23 01 - PERSONEL GİDERLERİ 14.623.037 17.640.000 1.289.226 1.469.401 1.665.126 1.921.865 1.133.367 1.334.700 1.131.906 1.332.548 1.195.207 1.409.138 1.120.245 1.363.695 7.535.076 8.831.346 17,20 51,53 50,06

M EM URLAR 32.812 485.000 0 22.476 0 0 0 22.476 4.478 0 5.859 0 0 32.144 10.337 77.096 645,85 31,50 15,90

SÖZLEŞM ELİ PERSONEL 12.421.564 14.914.000 1.060.632 1.193.232 1.510.807 1.758.817 984.876 1.148.736 982.142 1.169.394 978.118 1.184.807 973.035 1.166.981 6.489.610 7.621.967 17,45 52,24 51,11

İŞÇİLER 2.168.660 2.241.000 228.594 253.694 154.318 163.048 148.491 163.488 145.286 163.153 211.230 224.331 147.210 164.570 1.035.130 1.132.284 9,39 47,73 50,53

GEÇİCİ PERSONEL 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00

DİĞER PERSONEL 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00

02 - SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA DEVLET PRİMİ GİDERLERİ 1.716.144 2.008.000 178.989 178.370 137.658 156.646 135.470 155.759 134.583 155.692 148.585 171.085 136.180 159.460 871.465 977.012 12,11 50,78 48,66

M EM URLAR 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00

SÖZLEŞM ELİ PERSONEL 1.242.128 1.429.000 107.802 122.270 104.407 121.445 103.432 120.465 103.232 120.638 103.244 122.971 102.586 123.247 624.703 731.035 17,02 50,29 51,16

İŞÇİLER 474.016 579.000 71.187 56.100 33.251 35.201 32.038 35.294 31.351 35.054 45.341 48.114 33.593 36.214 246.762 245.977 -0,32 52,06 42,48

GEÇİCİ PERSONEL 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00

DİĞER PERSONEL 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00

03 - MAL VE HİZMET ALIM GİDERLERİ 16.774.321 4.689.000 37.874 101.737 1.999.099 2.257.401 1.792.435 1.562.494 804.909 1.069.065 2.020.459 394.208 671.992 663.940 7.326.768 6.048.845 -17,44 43,68 129,00

ÜRETİM E YÖNELİK M AL VE M ALZEM E ALIM LARI 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00

TÜKETİM E YÖNELİK M AL VE M ALZEM E ALIM LARI 614.164 341.000 27.353 26.399 52.562 57.548 50.522 44.728 110.640 30.148 82.247 24.978 15.993 78.842 339.317 262.643 -22,60 55,25 77,02

YOLLUKLAR 998.464 130.000 1.271 0 34.054 87.033 99.881 80.219 74.207 8.276 63.159 0 47.055 5.162 319.626 180.689 -43,47 32,01 138,99

GÖREV GİDERLERİ 3.559 10.000 0 0 0 0 192 145 373 500 1.090 0 0 0 1.655 645 -61,01 46,50 6,45

HİZM ET ALIM LARI 14.883.681 4.034.000 9.250 73.367 1.889.164 2.053.061 1.612.996 1.414.560 611.042 1.014.962 1.853.262 348.094 594.146 568.755 6.569.859 5.472.800 -16,70 44,14 135,67

TEM SİL VE TANITM A GİDERLERİ 79.195 67.000 0 0 12.683 46.215 12.777 626 0 4.649 0 0 5.848 0 31.308 51.491 64,46 39,53 76,85

M ENKUL M AL,GAYRİM ADDİ HAK ALIM , BAKIM VE ONARIM GİDERLERİ 183.858 86.000 0 1.972 10.636 13.544 16.067 18.515 8.647 10.530 20.702 19.573 8.951 11.182 65.002 75.316 15,87 35,35 87,58

GAYRİM ENKUL M AL BAKIM VE ONARIM GİDERLERİ 11.400 21.000 0 0 0 0 0 3.700 0 0 0 1.562 0 0 0 5.262 0,00 0,00 25,06

05 - CARİ TRANSFERLER 1.286.484 1.071.000 0 0 467.070 29.989 26.766 270.760 209.467 114.904 56.797 170.312 21.066 20.400 781.166 606.365 -22,38 60,72 56,62

GÖREV ZARARLARI 486.664 318.000 0 0 17.170 20.400 17.166 63.560 32.838 20.400 48.509 170.312 17.166 20.400 132.849 295.072 122,11 27,30 92,79

HAZİNE YARDIM LARI 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00

KAR AM ACI GÜTM EYEN KURULUŞLARA YAPILAN TRANSFERLER 449.802 459.000 0 0 366.852 9.589 9.600 8.445 9.038 0 8.288 0 3.900 0 397.677 18.034 -95,47 88,41 3,93

HANE HALKINA YAPILAN TRANSFERLER 0 1.000 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00

DEVLET SOSYAL GÜVENLİK KURUM LARINDAN HANE HALKINA YAPILAN FAYDA ÖDEM ELERİ 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00

YURTDIŞINA YAPILAN TRANSFERLER 350.017 293.000 0 0 83.048 0 0 198.755 167.592 94.504 0 0 0 0 250.640 293.259 17,00 71,61 100,09

GELİRDEN AYRILAN PAYLAR 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00

06 - SERMAYE GİDERLERİ 1.656.406 700.000 0 0 97.800 5.150 121.700 128.004 72.500 0 145.275 1.030.203 72.500 186.694 509.775 1.350.051 164,83 30,78 192,86

M AM UL M AL ALIM LARI 803.524 50.000 0 0 0 0 24.700 0 0 0 0 547.203 0 130.961 24.700 678.164 2.645,60 3,07 1.356,33

M ENKUL SERM AYE ÜRETİM GİDERLERİ 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00

GAYRİ M ADDİ HAK ALIM LARI 852.883 580.000 0 0 97.800 5.150 97.000 128.004 72.500 0 145.275 483.000 72.500 51.300 485.075 667.454 37,60 56,87 115,08

GAYRİM ENKUL ALIM LARI VE KAM ULAŞTIRM ASI 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0,00 0,00 0,00

40.21 - TÜRK AKREDİTASYON KURUM U

OCAK-HAZİRAN MART GERÇEKLEŞME NİSAN GERÇEKLEŞME MAYIS GERÇEKLEŞME

BÜTÇE GİDERLERİNİN GELİŞİMİ

- 39 -

Benzer Belgeler