• Sonuç bulunamadı

YAPIM İŞLERİ İÇİN TEKNİK ŞARTNAME

5. Muayene Bacaları

Onaylanan projede belirtilen güzergâh, nokta ve çaplar da kanalizasyon muayene bacaları detay projelere uygun olarak yapılacaktır.

Muayene bacaları, prefabrik olarak yaptırılacaktır. Yerinde dökülerek farklı ölçülerde yaptırılması durumunda İŞLETME’nin keşifte tanımlı posları esas alınarak belirlenecek olan ölçülerde yapılacak ve ataşmanları hazırlanacaktır.

Prefabrik bacalarda; montaj esnasında derz sıvaları içten ve dıştan yapılacak olup; yine hazır olarak döküm kapağı ile birlikte betonu dökülmüş baca halkası, arazi kotuna ve sert zemin kırmızı kotuna uygun olarak konik üzerine monte edilecektir.

İmalatlar esnasında yukarıda belirtilmeyen tüm konular da ve teknik işler de İŞLETME’nin genel uygulamaları esas alınacaktır.

2.6 Teknik Detaylar – İnşaat

Proje ve şartnamesine göre her çeşit profil, demir çubuk ve lamalardan, icabında sac levha v.b. eleman ilavesi ile korkuluk, çelik merdiven, kapı v.b. imalatların yapılması, yerlerine tespit edilmesi, kaynak, perçin, cıvata her çeşit malzeme ve kayıpları, atelye masrafları, her türlü işçilik, inşaat yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, yüklenici karı ve genel giderler dahil 1kg fiyatıdır.

ÖLÇÜ: Proje üzerinden malzeme islerinin miktarları mt, m2 olarak tespit edilir, abaktan alınan birim ağırlıkları ile çarpılarak, hesaplama yapılır.

Stabilize Dolgu Yapılması ve Sıkıştırılması

Yol dolgu, temel altı dolgu, bina etrafı dolgu v.b amaçla kullanılmak üzere, getirilen numune üzerinden kontrol tarafından onay verilen stabilize malzemenin temin edilmesi, serilmesi, kontrolün istediği yükseklikte katmanlar halinde serilerek, silindir ile sıkıştırılması, malzeme, işçilik, nakliye, yükleme ve boşaltma, yüklenici karı ve her türlü gideri dahil 1 m3 fiyatıdır. ÖLÇÜ: Dolgu öncesi ve sonrası dolgu yapılan yerin ölçümü yapılır, kontrolün onayı alınır, yapılan plankote üzerinden dolgu miktarı (yerine konulup, sıkıştırılmış dolgu miktarı) m3olarak hesaplanır.

200 Dz Grobeton

Yıkanmış, elenmiş ve/veya kırılmış granülometrik agrega ile TS'ye uygun, hazırlanmış 200dz. evsafındaki hazır beton harcının satın alınması, transmiksere yüklenmesi, döküm yerine beton pompası ile basılması, serilmesi, vibratör ile sıkıştırılması, gerektiğinde sulanması, soğuktan, sıcaktan ve diğer dış tesirlerden korunması, gerekli ve yeter sayıda deney için numune alınması ve gerekli deneylerin yapılması, her türlü işçilik, malzeme ve zayiatı, makina, araç, gereç ve laboratuar giderleri, işyerindeki her türlü yatay ve düşey taşımalar, yükleme ve boşaltmalar ile yüklenici kârı ve genel giderler dahil yerinde dökülmüş 1 m³ beton fiyatı: ÖLÇÜ: Projedeki boyutlar ve onay alınmış ataşman üzerinden hesaplanır.

Demirli Beton Kırımı ve Tesis Dışına Döküm Yerine Nakli

Hilti, kompresör, balyoz v.b ile demirli beton kırılması, kırım işlemi sırasında tozumayı önlemek için su tedarik edilmesi ve sulama yapılması, tozdan çevreyi korumak için gerekli tedbirin alınması, çıkan molozun toplanarak, kampus alanı dışına nakli, gereken yerlerde iskele kurulması, malzeme, makina, alet, edavat, işçilik, yatay ve düşey taşıma, her türlü nakliyeler, yükleme ve boşaltma, yüklenici karı ve genel gideri dahil 1m3 fiyatıdır. ÖLÇÜ: Proje ve ataşmanlarla belirlenecek, kırım yapılmadan önceki hacim alınır.

Makina İle Her Cins Toprakta, Her Cins Derinlikte, Dar ve

Makina ile her derinlikte, her cins yumuşak ve sert toprakta, dar veya geniş kazı yapılması, çıkan toprağın araçlara yüklenerek kampüs alanı içersinde, işletme tarafından gösterilecek yere nakledilmesi ve dökülmesi, döküm yerinin işletmenin isteğine göre makina ile tesviye edilmesi, makina, alet, edavat, işçilik, yüklenici karı ve genel gider dahil 1m3 fiyatıdır. ÖLÇÜ: Kazı öncesi ve sonrası ölçüm yapılır, idarenin onayı alınmış plankote üzerinden kübaj hesabı yapılır.

Kum Dolgu Yapılması Tuvenan kum ve çakılın dökülmesi, tesviye ve tokmaklanması, sulanması için her türlü işçilik, malzeme, yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, yüklenici karı ve genel giderler dahil 1 m3fiyatı

Kazıdan Çıkan Toprak İle Dolgu Yapılması

Kazıdan çıkan ve depolanan malzemenin serilip, sıkıştırılması için her türlü işçilik, malzeme, yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, yüklenici karı ve genel giderler dahil 1 m3fiyatı

Ø125 Drenfleks Boru Döşenmesi

125mm. delikli drenfleks boru temini, üzerine 2 kat geotekstil keçe sarılması, temel altında mıcır içersine projesine göre konulması, boru montajı etrafının sıkıştırılması, boru üst kotunu 10 cm geçecek mıcır dolgu yapılıp sıkıştırılması, her türlü malzeme, işçilik yükleme, boşaltma, yatay düşey taşıma, nakliye, yüklenici karı ve genel giderler dahil 1 mt-tul fiyatı. ÖLÇÜM: Drenfleks boru döşenen yer mt-tul olarak proje ve ataşmanla tespit edilip, kontrolün onayı alınır.

B.A Kalıbı (Su Kontrası &

Brüt Kalıp)

Beton ve betonarme yapım işleri için İdarece gerekli görüldüğünde onaylanmış projelerine göre su kontrasından kalıp yapılması, sökülmesi, bu işler için gerekli tahta, mesnet kadronlar, kuşaklar, destekler, kalıp iskelesi, çivi, tel benzeri gereçler, zayiat ve işçilik, yüklenici kârı ve genel giderler dahil 1 m² fiyatı.

ÖLÇÜ: Kalıp gören yüzler, projesinden veya yerinden ölçülerek hesaplanır.

Boşluk hacmi çıkarılmadan imalât deliklerinin çevre kalıpları ölçüye dahil edilmez. Deliğin kalıp tarafındaki yüzünden delik boşluğu çıkarılmaz.

Nervürlü B.A Demiri

Ø 8-30 mm. (8 mm ve 30 mm dahil) beton çelik çubukların (nervürlü) projesine göre kesilip bükülerek hazırlanması, yerine konması, bağlanması için demir, bağlama teli ve gerekli her türlü malzeme ve zayiatı, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, işçilik, yüklenici kârı ve genel giderler dahil, bir ton fiyatı: ÖLÇÜ: 1) Betonarme detay resimlerine göre kroşeler ile birlikte demirin boyu ölçülür. 2) Çelik çubukların ağırlıkları cetvellerden alınır. 3) Projede gösterilmeyen çelik çubuklar ve ekler hesaba katılmaz. 4) Cetvellerdeki (m) ağırlıkları hesaba esastır. Bağlama teli, çelik çubuk sıraları arasında kullanılacak çelikler ve zayiat analizde dikkate alındığından, ayrıca ödeme yapılmaz.

Yol Bordürü Yapılması

İdarece gerekli görüldüğünde, onaylanmış projelerine göre hazır beton yol bordürü ile döşeme yapılması, ek yerlerine harç ile derz yapılması, bu derzlerin yuvarlak demir ile ovalleştirilmesi, bu işler için gerekli kum, çimento, bordür taşı v.b.gibi her türlü malzeme, kalıp, çivi, tel benzeri gereçler, zayiat ve işçilik, yüklenici kârı ve genel giderler dahil 1 mt-tul fiyatı: ÖLÇÜ: Proje ve kontrol tarafından onaylı ataşmanlardan yapılan yol bordürü mt-tul olarak hesaplanır.

Çift Kat Kaba+İnce Sıva Yapılması (Ortalama= 2,5-3,0 cm)

1 m³ dişli kuma 250 kg. çimento ve 0,100 m³ kireç hamuru katılarak hazırlanan harçla ortalama 2 cm. kalınlığında kaba sıva ve bunun üzerine 1 m³ mil kumuna 250 kg. çimento ve 0,100 m³ kireç hamuru katılarak hazırlanan harçla ortalama 0,8 cm kalınlığında ince sıva yapılması, kaba sıvanın brüt beton, betonarme, ytong veya tuğla üzerine aderansı için gerekli tedbirin alınması, şakül ve gönye için gerekli anoların kurulması, gerekli zamanlarda sulanması, brüt beton, ytong veya tuğla duvar yüzeyinin temizlenmesi, aderans sağlayıcı malzeme tedariki, iş bitimi sıva yapılan mahallin temizlenmesi ve çıkan molozun şantiye dışına nakli, her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, çalışma sehpaları inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, yüklenici kârı ve genel giderler dahil, 1 m² fiyatı: ÖLÇÜ: Projedeki ölçülere göre, sıvanan bütün yüzler hesaplanır. 0,12 m2'den büyük boşluklar ve diğer cins kaplama yüzeyleri düşülür. İç mahaller kaba+ince sıva için h:3,5mt'e kadar ayrıca iş iskelesi bedeli ödenmez.

400 Dozlu Şap (7 cm kalınlık)

Projede belirtilen kotlara göre anoların kurulması, şap betonu döküm öncesi beton dökülecek yerin temizlenmesi, yıkanması, kolon, perde ve parapet kenarlarına 1cm kalınlığında strafor konulması, yıkanmış, elenmiş ve/veya kırılmış granülometrik agrega ile TS'e uygun, projesinde öngörülen mukavemeti sağlayacak şekilde hazırlanmış 400Dz. şap betonu evsafındaki hazır beton harcının satın alınması, transmiksere yüklenmesi, döküm yerine beton pompası ile basılması, projede belirtilen kotlarına göre terazide, 7cm yükseklikte kurulmuş anolar içine serilmesi, ahşap mala perdah yapılması, gerektiğinde sulanması, soğuktan, sıcaktan ve diğer dış tesirlerden korunması, döküm sonrası döküm yerinin temizlenmesi ve artan betonun şantiye dışına nakli, her türlü işçilik, malzeme ve zayiatı, makina, araç, gereç ve laboratuar giderleri, işyerindeki her türlü yatay ve düşey taşımalar, yükleme ve boşaltmalar ile yüklenici kârı ve genel giderler dahil yerinde dökülmüş 7cm kalınlığında, 1 m2 şap betonu fiyatı (şap betonu boş dolu anolar halinde dökülecek, uzun kenar boyunca şap betonu derz kesme makinası ile kesilecektir.). ÖLÇÜ: Projedeki boyutlar üzerinden hesaplanır.

İki Kat Bitümlü Membran İle Su İzolasyonu

İzolasyon yapılacak yüzeyin temizlenmesi, köşe pahların yapılması, astar sürülmesi, 3 mm kalınlıkta polyester keçe taşıyıcılı polimer bitümlü örtülerle, iki katlı su yalıtımı yapılması, malzeme, bini ve zayiatı, yatay ve düşey taşıma, nakliye, işçilik yüklenici karı ve genel gider dahil 1 m2fiyatı. ÖLÇÜM: İzolasyon yapılan alan hesaplanır.

2.7 Çeşitli Hükümler:

a. Ayrıca burada belirtilmeyen iş kalemlerinde görülecek noksan ve kusurların kabul işlemlerine mani teşkil edip etmeyeceği hususunda İŞLETME veya kontrolün takdir yetkisi saklıdır. YÜKLENİCİ ihale konusuna giren işleri bu sözleşme ile eklerindeki şart ve hükümlerine teknik ve ekonomik faktörlere ve sanat kurallarına uygun şekilde eksiksiz, kusursuz ve özürsüz yapmakla yükümlü olmakla beraber uyulması gereken her türlü kanun, tüzük, kararname, karar ve hususlar geçerlidir.

b. Boruların döşenecek güzergâh üzerine nakliye ve istifi yapılması gerektiğinden ayrıca şantiye içi nakliye bedeli ödenmeyecektir.

c. Muayene bacaları ve yağmur suyu toplayıcıları ile diğer sanat yapıları yapı cinsine uygun çimento ile projelerine göre inşa edilecektir. Projesine göre muayene bacalarına konulacak font özel parçalar yağmursuyu ızgaraları ve çamur kovaları projesine ve standartlarına uygun imal ve montaj yapılacaktır.

d. Şantiye dâhilinde bulundurulan malzemelerin muhafazası eksilmesi veya deforme olması sorumluluğu YÜKLENİCİ’ye aittir.

e. Altyapı müteahhidi arazide mevcut bulunan imar uygulama tesislerini (Nirengi poligon, ada köşe kazıkları, yol güzergâhı kazıkları v.s.) yapacağı çalışmalar esnasında koruyacaktır. Herhangi bir imar uygulama tesisi tahrip edildiği takdirde adı geçen tesislerin yeniden YÜKLENİCİ tarafından bedelsiz olarak yapılacaktır.

f. Tüm altyapı imalatlarında kullanılacak olan kazı kesitleri İŞLETME tarafından onaylı olacaktır.

İŞLETME tarafından onaylanmayan kazı kesitleri için bedel ödenmeyecektir.

g. Tüm uygulamalar, keşifte belirtilen iş kalemleri kapsamında fiyatlara dâhil olarak yapılacak olup, zemin, çevre vb. nedenlerle yapılacak imalatlardaki değişiklikleri YÜKLENİCİ tarafından önceden projelendirilmek ve/veya ataşmanlar düzenlemek kaydıyla gerçekleştirilebilecektir.

h. YÜKLENİCİ, iş başlangıcından sonuna kadar hazırlanması gerekecek her türlü proje, detay ve ataşmanı hazırlayacak ve bunlar için herhangi bir ücret talep etmeyecektir. YÜKLENİCİ, hazırladığı tüm projeleri “dwg” formatında İŞLETME’ye verecektir.

Benzer Belgeler