• Sonuç bulunamadı

Monitörün kurulması ve kullanılması

Monitörü kurmak için monitörün, bilgisayar sisteminin ve diğer bağlı aygıtların kapalı olduğundan emin olup aşağıdaki yönergeleri uygulayın.

DİKKAT: Ekran kırılabilir. Ekrana dokunmaktan veya basınç uygulamaktan kaçının; bu durum ekrana zarar verebilir.

Monitör stand tabanını takma

1. Takılı standlı monitörü kutusundan çıkarın ve temiz, kuru bez ile örtülü düz bir yüzeye serin.

2. Kapağı monitörden çıkarın.

3. Stand tabanındaki (1) yuvalar ile stand yükselticisinin altındaki iki tırnağı devreye alarak stand tabanını bükerek stand tabanını standa takın.

Monitör stand tabanını takma 3

4. Stand yükselticisinin düz alt kısmı stand tabanının girintisinin (2) içine tam olarak oturacak şekilde stand tabanını yukarı doğru döndürün.

5. Tabanı standa sabitlemek için tabanın alt tarafındaki sabit vidayı sıkın.

6. Stand tabanı kapağını çevirin ve önce kenarı standdan (1) uzağa takın ve kapağı (2) yerine geçirmek için kapağı aşağı bastırın.

4 Bölüm 2 Monitörün kurulması ve kullanılması

Arka bileşenler

Bileşen Açıklama

1 Kulaklık jakı Kulaklık kablosunu (dâhil değildir) monitöre bağlar.

2 MHL/HDMI konektörü MHL kablosunu monitöre bağlar.

HDMI kablosunu monitöre bağlamak için de kullanılabilir.

3 USB 3.0 (2) konektörü USB kablosunu veya aygıtı monitöre bağlar.

4 DC güç konektörü DC güç kablosunu monitöre bağlar.

5 DisplayPort konektörü DisplayPort kablosunu monitöre bağlar.

6 HDMI konektörü HDMI kablosunu monitöre bağlar.

7 VGA konektörü VGA kablosunu monitöre bağlar.

8 Ses Giriş konektörü Ses kablosunu bir ana bilgisayardan monitöre bağlar.

9 USB yukarı akış konektörü USB kablosunu monitörün USB konektörüne ve ana USB bağlantı noktasına/hub'ına bağlar.

NOT: Web kamerası işlevselliği için bilgisayarla monitör arasında bir USB bağlantısı olmalıdır.

10 USB 3.0 konektörü USB kablosunu veya aygıtı monitöre bağlar.

Arka bileşenler 5

Kabloları bağlama

NOT: Yalnızca monitörle birlikte verilen video kablolarını kullanın.

Monitör panelini önce temiz, kuru bir bez ile örtülü düz bir yüzeye yüzü aşağıya bakacak şekilde yerleştirirseniz kabloları bağlamak daha kolay olabilir.

1. Kablo kapağının altını yukarıya döndürün (1) ve ardından çıkarmak için, kapağın üstünü dışarı kaydırın (2).

2. Yapılandırmanıza bağlı olarak, kaynak aygıt ve monitör arasına DisplayPort, HDMI veya VGA video kablosunu bağlayın.

NOT: Video modu kullanılan video kablosuyla belirlenir. Monitör, hangi girişlerde geçerli video sinyali olduğunu otomatik olarak belirler. Girişler yan paneldeki Input (Giriş) düğmesine veya Menu (Menü) düğmesine basarak Ekran Menüsü üzerinden seçilebilir.

● DisplayPort dijital işletim için, DisplayPort sinyal kablosunun bir ucunu monitörün arkasındaki DisplayPort konektörüne, diğer ucunu ise giriş aygıtınızın DisplayPort konektörüne bağlayın (kablo birlikte verilmektedir).

6 Bölüm 2 Monitörün kurulması ve kullanılması

● HDMI dijital işletim için, HDMI sinyal kablosunun bir ucunu monitörün arkasındaki HDMI konektörüne, diğer ucunu ise giriş aygıtınızın HDMI konektörüne bağlayın (kablo birlikte verilmektedir).

● VGA analog işletim için, VGA sinyal kablosunun bir ucunu monitörün arkasındaki VGA konektörüne, diğer ucunu ise giriş aygıtınızın VGA konektörüne bağlayın (kablo birlikte verilmektedir).

Kabloları bağlama 7

3. Temin edilmiş MHL kablosunu monitörün yanındaki MHL/HDMI konektörüne ve kablonun diğer ucunu mobil aygıttaki Micro USB'ye bağlayın.

NOT: Daha fazla bilgi için, bkz. Mobil yüksek tanımlı bağlantıyı (MHL) kullanma sayfa 23.

4. Verilen USB kablosunun bir ucunu bilgisayarın arka panelindeki bir USB konektörüne, diğer ucunu da monitördeki USB konektörüne bağlayın.

NOT: Web kamerası işlevselliği için USB kablosunu bilgisayar ve monitör arasına bağlamanız gerekmektedir.

8 Bölüm 2 Monitörün kurulması ve kullanılması

5. USB aygıtını monitörün yan tarafındaki USB konektörüne bağlayın.

6. Kulaklık kablosunu monitörün yan tarafındaki kulaklık jakına bağlayın.

Kabloları bağlama 9

7. Verilen ses kablosunu monitörün arkasındaki giriş konektörüne, diğer ucunu da giriş aygıtındaki ses çıkış jakına bağlayın.

8. Güç kablosunu güç kaynağı döşemesine (1) takın ve güç kablosunun diğer ucunu da bir elektrik prizine (2) bağlayın. Güç kaynağı kablosunun yuvarlak ucunu, monitörün arkasında bulunan güç kaynağı konektörüne takın (3).

UYARI! Elektrik çarpması veya donanımın hasar görmesi riskini azaltmak için:

Elektrik kablosunu, her zaman kolayca erişilebilir bir AC prizine takın.

Bilgisayarın elektrik bağlantısını, güç kablosunu AC prizinden çekerek kesin.

Güç kablosunda 3 uçlu bir fiş varsa, kabloyu 3 uçlu (topraklı) bir prize takın. Güç kablosunun topraklama ucunu devre dışı bırakmayın (örneğin, 2 uçlu bir adaptör takarak). Topraklama ucu önemli bir güvenlik unsurudur.

10 Bölüm 2 Monitörün kurulması ve kullanılması

9. Kablo korumasını tekrar yerine takmak için, korumanın üst tarafındaki tırnakları kablo bağlantısı yuvasının üst tarafında bulunan yuvalara geçirin (1), sonra da korumayı aşağıya döndürün ve alt kısmını monitörün arkasına tam oturacak şekilde bastırarak yuvaya oturtun (2).

Monitörü ayarlama

Ciddi yaralanma riskini azaltmak için, Güvenlik ve Rahat Kullanım Kılavuzu'nu okuyun. Bu kılavuzda iş istasyonu, kurulumu, bilgisayar kullanıcılarının duruş, sağlık ve çalışma alışkanlıkları açıklanmakta olup önemli elektrik ve mekanik güvenlik bilgileri verilir. Güvenlik ve Rahat Kullanım Kılavuzu şu adresteki HP web sitesinde bulunur: http://www.hp.com/ergo.

Eğimi ayarlama

Eğimi istenen konuma ayarlayın. Eğimi yukarıya ayarlamak için, iki elle monitörün üstünü tutun ve monitörü yukarıya ve ileriye doğru döndürün. Eğimi aşağıya ayarlamak için, iki elle monitörün üstünü tutun ve monitörü geriye ve aşağıya doğru döndürün.

Monitör eğim aralığı -5 ila +21 derece arasındadır.

Monitörü ayarlama 11

Yüksekliği ayarlama

Yüksekliği rahat bir konuma ayarlayın. Monitörü yükseltmek için, monitörün üstünü iki elinizle tutun ve monitörü yukarı kaldırın. Monitörü alçaltmak için, monitörü iki elinizle tutun ve monitörü aşağı itin.

Monitör yüksekliği aralığı 0 mm ila 130 mm arasındadır.

Ön bileşenler

Bileşen Açıklama

1 Çift mikrofon dizisi Monitörün çerçevesinin üstüne tümleşiktir.

2 Web kamerası Monitörün çerçevesinin üstüne tümleşiktir.

3 Web kamerası etkinliği LED'i Web kamerasının etkin olduğunu gösterir.

4 Menü düğmesi Ekran Menüsü'nü açar, seçim yapar veya kapatır.

12 Bölüm 2 Monitörün kurulması ve kullanılması

Bileşen Açıklama

5 Eksi/ses düğmesi Ekran Menüsü açıksa, bu düğmeye basarak Ekran Menüsü'nde geriye doğru dolaşabilir ve ayar düzeylerini düşürebilirsiniz.

OSD menüsü etkin değilse, ses düzeyi ayar menüsünü etkinleştirmek için bu düğmeye basın.

6 Artı/giriş kontrolü Ekran Menüsü açıksa, bu düğmeye basarak Ekran Menüsü'nde ilerleyebilir ve ayar düzeylerini artırabilirsiniz.

Ekran Menüsü devre dışı ise, video sinyal girişini seçen (DisplayPort, HDMI, MHL/HDMI veya VGA) giriş düğmesini etkinleştirmek için basın.

7 Tamam/otomatik ayarla Ekran Menüsü açıksa, vurgulanmış menü öğesini seçmek için basın.

Ekran Menüsü etkin değilse, ekran görüntüsünü (yalnızca VGA girişi) en iyi duruma getirmek için otomatik ayarlama özelliğini etkinleştirmek üzere bu düğmeye basın.

8 Güç düğmesi Monitörü açar veya kapatır.

NOT: Bir OSD menü simülatörü görüntülemek içi, http://www.hp.com/go/sml adresindeki HP Müşteri Otomatik Onarım Servisleri Medya Kitaplığı'nı ziyaret edin.

Ön bileşenler 13

Monitörü açma

1. Kaynak aygıtı açmak için üzerindeki güç düğmesine basın.

2. Monitörü açmak için monitörün sağ alt ön tarafındaki kapasitif güç düğmesine basın.

NOT: Güç düğmesine basıldığında, diğer kapasitif düğme kısa süre yanar.

DİKKAT: Aynı durağan görüntüyü ekranda 12 veya daha fazla saat kesintisiz kullanmama boyunca görüntüleyen monitörlerde görüntü izi oluşabilir. Monitör ekranında resim izi olmaması için uzun bir süre kullanmayacaksanız her zaman ekran koruyucusu uygulamasını etkinleştirmeniz veya monitörü kapatmanız gerekir. Görüntü izi tüm LCD ekranlarda oluşabilecek bir durumdur. "Görüntü izi" bulunan monitörler HP garantisi kapsamında değildir.

NOT: Güç düğmesine basıldığında bir şey olmuyorsa, Power Button Lockout (Güç Düğmesini Kilitleme) özelliği etkinleştirilmiş olabilir. Bu özelliği devre dışı bırakmak için monitörün güç düğmesini 10 saniye basılı tutun.

NOT: Ekran menüsünden güç ışığını devre dışı bırakabilirsiniz. Monitörün ön tarafındaki Menu (Menü) düğmesine basın, ardından sırasıyla Management (Yönetim) > Bezel Power LED (Çıkık Güç Işığı) > Off (Kapalı) öğelerini seçin.

Monitör açıldığında, beş saniye boyunca bir durum iletisi görüntülenir. Mesaj hangi girişin (HDMI, DisplayPort, VGA veya MHL) geçerli aktif sinyal olduğunu, otomatik kaynak değiştirme ayarının durumunu (On (Açık) ya da Off (Kapalı); varsayılan fabrika ayarı On'dur (Açık)), varsayılan kaynak sinyalini (varsayılan fabrika ayarı DisplayPort'dır), geçerli ön ayarlı ekran çözünürlüğünü ve önerilen ön ayarlı ekran çözünürlüğünü gösterir.

Monitör, sinyal girişlerini etkin bir girişe karşı otomatik olarak tarar ve ekranda bu girişi kullanır. İki veya daha fazla giriş etkinse, monitör varsayılan giriş kaynağını görüntüler. Varsayılan kaynak etkin girişlerden biri değilse, monitör en yüksek öncelikli girişi görüntüler. Ön panel Menü düğmesine basıp Input Control > Default Input'u (Giriş Kontrolü > Varsayılan Giriş) seçerek varsayılan kaynağı ekrandan değiştirebilirsiniz.

HP su izi ve görüntü tutulması politikası

IPS monitör modelleri, ultra geniş izleme açıları ve gelişmiş görüntü kalitesi sunan IPS (Düzlem İçi Değiştirme) ekran teknolojisi ile tasarlanmıştır. IPS özellikli monitörler çok çeşitli gelişmiş görüntü kalitesi uygulamaları için uygundur. Ancak, bu panel teknolojisi ekran koruyucular kullanılmadan uzun

14 Bölüm 2 Monitörün kurulması ve kullanılması

süre durağan, hareketsiz veya sabit görüntüler sergileyen uygulamalar için uygun değildir. Bu

uygulamaların örnekleri, kamera takip sistemleri, video oyunları, pazarlama logoları ve ekran üzerinde uzun süre görüntülenen şablonlar olabilir. Durağan görüntüler, monitör ekranında leke veya su izi gibi görünebilen görüntü tutulmalarına neden olabilir.

Görüntü tutulması hasarına yol açacak şekilde günde 24 saat kullanımda tutulan monitörler HP garantisi kapsamında değildir. Görüntü tutulması hasarını önlemek için, sistem kullanımda değilken monitörü mutlaka kapatın veya sisteminiz destekliyorsa, sistem boştayken ekranı kapatmak için güç yönetim ayarlarından faydalanın.

HP su izi ve görüntü tutulması politikası 15

Monitör standını çıkarma

Paneli duvara, hareketli bir kola veya başka bir montaj parçasına monte etmek için, monitör panelini standdan çıkarabilirsiniz.

DİKKAT: Monitörü demonte etmeye başlamadan önce monitörün kapalı ve hem güç hem de sinyal kablolarının çıkarılmış olduğundan emin olun. Ayrıca monitöre bağlı USB ve ses kablolarını da çıkarın.

1. Sinyali, gücü kesin, monitördeki USB ve ses kablolarını çıkarın.

2. Monitörü temiz, kuru bir bezle örtülü düz bir yüzeye yüzü aşağı gelecek şekilde yerleştirin, böylece taban yüzeyin kenarının üzerine gelir ve monitör yüzeyde düz uzanır.

3. "L" tırnaklarını devreden çıkarmak için (yaklaşık 1/2 in) (1) stand kapağını standın üst kısmına doğru itin ve stand yükselticinin (2) kapağını kaldırarak çıkarın.

4. Standı görüntüleme kafasına sabitleyen iki sabit vidayı gevşetin.

16 Bölüm 2 Monitörün kurulması ve kullanılması

5. Standı (1) devreden çıkarmak için 45 dereceden sonra tabanı yukarı kaldırın ve standı monitörden (2) dışarı çekin.

Monitör standını çıkarma 17

Monitörü monte etme

Monitör paneli 100 mm x 100 mm montaj paterni ile bir duvara, sallanan kola veya diğer montaj fikstürüne takılabilir.

NOT: Bu aparatın UL veya CSA listelerindeki duvara montaj dirseği tarafından desteklenmesi amaçlanmıştır.

1. Monitör panelini standdan sökün. Bkz. Monitör standını çıkarma sayfa 16.

DİKKAT: Bu monitör endüstri standardı VESA 100 mm montaj deliklerini destekler. Monitöre üçüncü taraf bir montaj çözümü takmak için dört adet 4 mm kalınlığında, 0,7 açıklığında ve 10 mm uzunluğunda vida gerekir. Daha uzun vidalar monitöre zarar verebileceğinden

kullanılmamalıdır. Üretici montaj çözümünün VESA standardıyla uyumlu olduğunu ve monitör ekran panelinin ağırlığını taşıyabilecek düzeyde derecelendirildiğini doğrulamak önemlidir. En iyi performansı almak için monitörle birlikte verilen güç ve video kablolarını kullanmaya özen gösterin.

2. Monitörü hareketli bir kola takmak için, hareketli kol plakasının deliklerinden geçirdiğiniz 10 mm'lik dört adet vidayı monitörün montaj deliklerine yerleştirin.

Monitörü diğer montaj aparatlarına takarken monitörün sıkıca takıldığından emin olmak için montaj aparatıyla birlikte verilen yönergeleri izleyin.

3. Kabloları yeniden monitöre bağlayın.

Derecelendirme etiketlerinin yeri

Monitör üzerindeki derecelendirme etiketi yedek parça numarası, ürün numarası ve seri numarasını sağlar. Monitör modeliyle ilgili olarak HP’ye ulaşmanız gerektiğinde size bu numaralar gerekebilir.

Bilgi etiketi, kablo korumasının arkasındaki monitörün arka panelinde yer almaktadır.

18 Bölüm 2 Monitörün kurulması ve kullanılması

Kablo kilidi takma

Monitörü, HP'den alınabilen isteğe bağlı kablo kilidi ile hareketsiz bir nesneye sabitleyebilirsiniz.

Kablo kilidi takma 19

Benzer Belgeler