• Sonuç bulunamadı

I. BÖLÜM: 19.Y.Y SONU İLE 20 Y.Y BAŞI ARASINDA KURULAN

1.2. Mücadele Birliği ve Eylemleri

Üstün Aryan Halkı ve dünyanın geçirdiği zaman dilimlerini irdeleyen, birçok düĢünür var olmuĢ ,bu düĢüncelerini bir sisteme oturtmak için ,birbirlerini etkilemiĢ ya da etkilenmiĢlerdir. Yine bu düĢünürlerin oluĢturduğu örgütler birbirleriyle etkileĢim halinde olmuĢlardır. Bence bu düĢünürlerden en önemlisi Madam Blavatsky‟dır sebebi ise kendinden sonra gelen düĢünürlere yol gösterici olmasından ziyade, yaptığı çalıĢmalarla kaynak oluĢturmasıdır. Blavatsky Teozofi, okültizm çalıĢmalarına kök ırkları ve yeni çağ kavramlarını katarak üstün Aryan Kanın önemini ortaya koymuĢtur. Bu çalıĢmalar on dokuzuncu yüzyıl Alman milliyetçileri tarafından büyük kabul görmüĢtür. Bu görüĢlere sahip olan Avusturyalı gizemci Guido von List Blavatsky‟ın çalıĢmalarını, kendi çalıĢmalarının üstüne koymuĢ ve Armenenschaft örgütünü kurmuĢtur. Guido von List saplantılı Ģekilde eski pagan dinlerine takıntılıydı ,bunun için bütün çalıĢmalarını bu konu üzerine kurmuĢtu. Üstün Aryan kanının yeniden kazanılmasının yegâne temeli yeniden pagan dinlerine dönmek olduğunu söylüyordu. En önemli ritüelleri Aryan GüneĢe Tapma mezhebini canlandırmak ve Wotan-Odin rahipliğini yeniden kurmaktı. Guido von List örgütünü kurarken Masonlardan etkilenmiĢtir. Kendi içinde Çırak, Kalfa, Usta gibi üçlü derecelenmeyi gerçekleĢtirmiĢtir. Guido von List Katolik düĢünceye savaĢ açmıĢtır, ona göre Katolik düĢünceyle birlikte eski pagan rahipleri yeraltına çekilmiĢ, Farmasonlar, Tapınakçılar, Simyacılar ve Gül-Haç gibi gizli örgütler sayesinde düĢüncelerini korumuĢlardır. Guido von List de Blavatsky gibi ırkları sınıflandırmıĢtır, bir anlamda Blavatsky‟nin teozofisiyle kendi Cermen mitolojisini harmanlamıĢtır. Johann Lanz da birçok çalıĢmasında hem Blavatsky hem de Guido von List‟i kendine örnek almıĢtır. Guido von List birden çok okült felsefeye dayalı örgütle iĢ birliği içerisindeydi. Bu örgütler Guido von List‟in aĢırı sağ görüĢlerinden ve pagan dini üstüne kurulacak Pan-Cermenik imparatorluk düĢüncelerinden etkileniyorlardı. Etkilenen örgütlerden birisi Ordo Templi Orientis „dir (Doğudaki Tapınak Tarikatı) OTO. 1895-1900 tarihlerinde kurulmuĢtur. ĠĢin ilginç tarafı bu tarikatı kuranların yüksek dereceden Mason olmalarıydı. Kurucuları Guido von

Kellner ve Theodor Reuss‟tur. OTO, ‟Memfis‟ ve „Mizraim‟ Masonik Ritlerinden doğmuĢtur. Bu ritlerin doğuĢunu sağlayan John Yarker olmuĢtur. Aynı zamanda bir Ġngiliz vatandaĢı olan Yarker Ġngiliz Gül-Haç örgütü mensubudur. Yarker Keller, Reuss ve Dr. Franz Hartmann ile irtibata geçerek bu kuruluĢun Alman Locasının kurulması için çaba gösterdi. OTO , Hermatik ve Masonik bütün gizemlerini aralayan bir anahtara sahip olduğunu iddia ediyordu. Bu anahtarın kullanılabilmesi için bazı ritüelleri gerçekleĢtirmek gerekiyordu. Bu ritüeller üstüne en fazla çalıĢmıĢ olan kiĢi Aleister Crowley‟dir. Kendisi baĢtan Hermetic Order of Golden Dawn‟a (Altın ġafak Hermatik Tarikatı) üyeydi sonra OTO‟nun kuruluĢu için buradan ayrıldı. Crowley‟e göre bu anahtarın iĢlevselliği için, cinsel büyüye ihtiyaç vardı, cinsel büyü bir anlamda seksi, büyüsel amaçlara ulaĢmak adına, bir vasıta olarak görür. Seks sayesinde normal olan Ģuurun, yüksek bir Ģuura yükselmesiyle mistik bir yolculuğa çıkmasını tanımlar. Hatta bu Ģuur yükselmesini daha yukarı taĢımak için uyuĢturucu kullanımını teĢvik eder. BaĢka bir düĢüncesi de seksüel davranıĢın kutsal ve sihirli olanın ortaya çıkarılıĢıdır önermesidir. Crowley OTO‟da De Arte Magica adını verdiği gizli ayininde mort justi denilen orgazm sırasında ölüm durumu söz konusudur. Crowley insanın asıl varlığını oluĢturan unsurlarını üç kategoriye ayırmıĢtır. Ne istersen onu yap. Bütün kanunun bu olsun ve tek günah kendini kısıtlamak olsun. Ġradeye boyun eğmiĢ aĢk , kanundur.

(Gürsan Turgut, Nazi Almanya‟sının Gizli Tarihi sayfa:29,30,31)

Crowley‟e aynı zaman da Yahudi kabalasına büyük ilgisi vardı. Bu konuda istisnai çalıĢmaları mevcut olmakla birlikte savunduğu tez ,Hristiyanlığa karĢı bir anti-tez oluĢturmaktan baĢka bir Ģey değildi. Crowley Ģeytandan bahsederken onu bir anlamda yücelttiği görülür. Hatta kendini Büyük Canavar 666 MahĢer Deccalı olarak tanımlar. Bir anlamda dünyada ki satanizmin öncülerinden diyebiliriz. Bunun haricinde yazdığı Magic Report of the Beast 666‟da (seksüel sihir üzerine yazılmıĢ rapor) kadınların orgazm anında ki çılgınca davranıĢlarla tam anlamıyla bir trans hali yaĢayıp peygamberlere özgü bir biliĢsel bir dünyaya geçiĢini anlatır. O andaki görüntünün tasvirini yapmaya çalıĢır. Crowley 1912 yılında Book of Lies (Yalanlar Kitabını) yayımlar.

Resim 37: Aleister Crowley

(https://www.google.com/search?biw=1366&bih=657&tbm=isch&sa=1&ei=GqL6X MP2O-

GbjLsPorG_kA8&q=Aleister+Crowley&oq=Aleister+Crowley&gs_l=img.12..0l10.1 206)

(Gürsan Turgut, Nazi Almanya‟sının Gizli Tarihi sayfa:29,30,31,32)

Bu kitabın yayımlanmasıyla birlikte, Crowley ile Reuss arasında bir savaĢ baĢlar. Reuss, Crowley‟in bu kitabı yayımlamasıyla OTO‟nun bütün sırlarını açığa vurduğunu söyler. Crowley‟in Reuss‟a cevabı ise bu ritüellerin Ġlluminati örgütünün kurucusu Yahudi Adam Weishaupt‟un belgelerine dayandığıdır. Crowley 1931‟de Berlin‟e giderek Ġktidara koĢan Hitler‟in danıĢmanlığını yapacaktır. Reuss ise uzun süre Prusya gizli servisi için çalıĢmıĢtı, bu konuda baĢarıları da mevcuttu. Londra‟da yaĢayan Alman sosyalistlerin birçoğunu servise bildirmiĢti, bunların en önemlileri Karl Marx ve Engels‟ti. Gariptir ki Karl Marx hem Yahudi hem masondu, Engels Yahudi olmamakla birlikte, mason Locasına kayıtlıydı. Sanırım bu iliĢkilerden

olacak Reuss‟un kimliği açığa çıktı ve OTO‟dan istifa etmek zorunda kaldı. Reuss da William Westcott‟a yakınlaĢmıĢ, onun izniyle Almanya‟da birçok Gül-Haç locası kurmuĢtur. Aslında OTO ile Altın Ģafak örgütü kardeĢ tarikatlardı. Ġngiliz Hermatic Order of the Golden Dawn (Altın ġafak Hermatik Tarikatı‟nın) önemli isimleri:

1- Florence Farr (Noel Edebiyat Ödülü) 2- W.B. Yeats

3- Bram Stoker (Ünlü Drakula romanının yazarı)

4- Gustav Meyrink (Golem ve YeĢil Yüz adlı ezoterik kitaplarının yazarı)

5- Aleister Crowley (Ünlü satanist, Thelema Kilisesi‟nin kurucusu ve 33. Dereceden mason)

6- Rudolf Steiner (Antropozofi Öğretisi‟nin kurucusu, Ġskoç Ritine mensup mason ve Almanya‟daki Teozofi örgütünün baĢkanı, Ordo Templi orientis (OTO) „nın büyük üstadı ve OTO‟ın Awsteria Mystica Aeterna adlı baĢka bir kolunun üstadı.)

Johann Lanz tarafından kurulan Ordo Novi Templi (Yeni Tarikatçılar Tarikatı) diğer örgütlerin tamamlayıcısı niteliğindeydi. Bütün bu örgütlerin devamı olarak çıkan ve dönemin en önemli olaylarına damgasını vuracak Thule Örgütü de sahneye çıkmıĢtır. Temel teori ve felsefesi bakımından ,birbirlerini tamamlayıcı bu örgütler, tarihin sayfalarında yer almıĢtır. Hepsinin ana amacı Kutsal Aryan kanını ön plana çıkarmaktı.

II. BÖLÜM: NASYONEL SOSYALİST PARTİSİNİNYÜKSELİŞİNİ

Benzer Belgeler