• Sonuç bulunamadı

M m Faaliyet Raporu 2016

5.1 LUCA Projesi

LUCA Projesi TÜRMOB-TESMER tarafından Türkiye’deki serbest muhasebeci mali müşavirler ve müşterileri için geliştirilmiş bir pro-jedir. LUCA aynı zamanda Türkiye’nin ilk web tabanlı merkezi mu-hasebe sistemidir.

LUCA Projesi TÜRMOB-TESMER’in güçlü öngörüsü ile 2003 yı-lında geliştirilmeye başlanmış ve 2005 yıyı-lında hayata geçirilmiştir.

Bu proje ile Türkiye’deki Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin mesleki faaliyetlerine ve müşterilerine hem daha fazla zaman ayı-rabilmeleri hem de daha verimli yönetebilmeleri sağlanmıştır. İn-ternet teknolojisinin kullanılması ve bu sayede meslek mensupla-rının her yerden işlerini yapabilme kabiliyetinin artması ile önemli bir katma değer yaratmıştır.

LUCA Projesi Neden Geliştirilmiştir?

Türkiye’nin ilk web tabanlı merkezi muhasebe sistemi olan LUCA Projesi, Türkiye’deki tüm serbest muhasebeci mali

müşavirle-rin mesleklemüşavirle-rini icra ederken yaşadıkları ekonomik ve sosyal zorlukları kolaylıkla aşmalarını ve mes-leklerini geleceğe yönelik olarak daha verimli icra edebil-melerini sağlamak

M

m

Faaliyet Raporu 2016

üzere başlatılmış bir projedir. Bu düşüncelerle başlatılan proje ile meslek mensuplarının;

• Yıllardır hayal ettikleri ve TÜRMOB’dan talep ettikleri “ortak yazılım kullanma ve kendi sistemlerini yaratma” düşünceleri,

• İleri teknolojiye geçişlerini ve gelecekte varlıklarını koruyabil-melerini sağlama kaygısının giderilmesi,

• Değişen TTK, TFRS ve e-dönüşüm uygulamalarına hızla uyum sağlamaları için gerekli alt yapının oluşturulması,

• TÜRMOB çatısı altında geliştirilen bu uygulama sayesinde daha az maliyetle ileri teknoloji ortamında çalışmalarının sağ-lanması,

• Her an mevzuata uygun bir yazılımla güven içinde çalışmala-rının mümkün kılınması,

Sağlanmıştır.

LUCA Projesi Nasıl Geliştirilmiştir?

Yapılan piyasa araştırmasında meslek mensuplarının yaşadıkları sıkıntılar dikkate alınarak, proje öncesi Ar-Ge sürecinde ihtiyaç belirlenmiş ve proje bu veriler ışığında geliştirilmiş ve başlatılmış-tır. Meslek Mensuplarının bir muhasebe yazılımından beklentileri, bu güne kadar yaşadıkları sıkıntılar, mesleklerini daha rahat ve verimli nasıl icra edebilecekleri araştırılmış ve eldeki veriler de-ğerlendirilerek projenin ana hatları oluşturulmuştur. Bugün tek-noloji kullanımında Avrupa ve Amerika’nın çok gerisinde olan Türkiye’de mesleki birliklerin kendi meslek grupları adına bu tür projeleri başlatmaları konusunda öncü olmak ve motive etmek düşüncesi de projenin başlatılma gerekçelerinden birisi olmuştur.

M

m

2016 TÜRMOB

Bu düşüncelerle başlatılan proje Türkiye’ye ve meslek grubuna çok önemli bir vizyon ve verimlilik sağlamıştır.

LUCA Projesi’nde Amaç

Bu projede asıl amaç, Türkiye’deki kayıtlı tüm Serbest Muhasebe-ci Mali Müşavirlerin standart ve ortak bir yapıda buluşmalarını ve müşterilerini daha verimli yönetmelerini sağlamak olmuştur. Ay-rıca LUCA Projesi ile meslek mensupları düşük maliyetlerle ileri teknoloji kullanma ve ortak standart bir yazılımda çalışma imkânı-na kavuşmuşlardır. Bunların yanı sıra büyük ölçekli ve fiimkânı-nans kay-nakları güçlü kuruluşların dışında KOBİ’lerin de elektronik kayıt ve belge ortamına geçişlerine destek olmayı ve böylece Türkiye’nin bu anlamda uluslararası platformda itibarına da olumlu etkide bulunmayı amaçlamıştır. Bu proje ile Türkiye’deki tüm meslek mensuplarının; mekân bağımsız çalışarak, her tür mesleki ve işe ilişkin bilgiye her yerden hızla erişip zamandan tasarruf ederek, güvenliği ve güvenilirliği sağlanmış bir ortamda çalışarak, daha fazla çözüm ve iş üretmeleri amaçlanmıştır. Sistemin merkezi ol-ması sayesinde mevzuat değişikliği ya da herhangi bir nedenle yazılımda yapılan güncellemeler tüm kullanıcılara eş zamanlı ve ücretsiz olarak yansıtıldığından meslek mensuplarının zamandan ayrı olarak, maliyetlerinde de ciddi azalmalar sağlanması hedef-lenmiştir.

Bir ülkenin ekonomisinin sağlamlığı, o ülkenin muhasebe stan-dartları ve uygulanır olması ile yakından ilişkilidir. LUCA Projesi-nin diğer bir amacı da, bilişim teknolojileriProjesi-nin kullanımını yaygın-laştırarak bu uygulanabilirliğin hızlandırılması olmuştur.

M

m

Faaliyet Raporu 2016

LUCA “Bulut Mimari” Teknolojisinin Meslek Mensubu ve İş-letmelere Sağladığı Avantajlar;

Düşük Donanım Maliyeti; İnternet tabanlı uygulamaları çalıştırmak için çok düşük konfigürasyonlu bilgisayarlar yeterli olmaktadır. Bu teknolo-ji sayesinde minimum kaynak kullanımıyla günümüzün en güçlü kişisel bilgisayarlarının performanslarına erişmek mümkün olmaktadır.

Gelişmiş Performans; Klasik programlara oranla çok daha az sistem kaynağı tükettiği için herhangi bir performans kaybı yaşanmamakta ve her yerden aynı performans ile işlemleri yapmak mümkün olmaktadır.

Düşük Yazılım Maliyeti; Her bilgisayar için ayrı ayrı yazılım paketi al-mak yerine sadece kullanıcıların ihtiyaç duyduğu uygulamalara erişim sağlanmakta, böylece en yüksek maliyeti oluşturan lisanslama maliyeti yükü ortadan kalkmaktadır.

Anında Güncelleme; Uygulamanın yeni sürümü çıktığında güncelleme yayınlandığı anda tüm kullanıcılar güncel sürümü kullanabilmektedir.

Herhangi bir bedel ödemeden her zaman güncel yazılımı kullanmak mümkün olmaktadır.

Sınırsız Depolama Kapasitesi; ile GB’larca bilgi saklanabilmekte ve ye-dekleme için gerekli yazılım ve donanım maliyetlerinden kurtulunmak-tadır.

Artırılmış Veri Güvenliği; Arızalanıp ulaşılmaz hale gelen sabit diskler veya herhangi bir nedenle kaybolan veriler söz konusu olmamaktadır.

Veriler “Bulut Mimari” teknoloji ile güvenle saklanmaktadır.

M

m

2016 TÜRMOB

LUCA Projesi’nin Ulusal / Uluslararası standartlara uygunlu-ğu, Projenin Somut Hedefleri ve Başarı Kriterleri

Projenin çıktıları sistem içerisinden “entegrasyon” sayesinde otomatik olarak istenen formatta üretilen ve meslek mensupları-nın kullandığı her türlü muhasebe belgesi ve raporlardır. Meslek mensuplarının Kamu Kurumlarına elektronik ortamda göndermek zorunda oldukları beyanname, bildirge ve diğer mali raporları in-ternet üzerinden rahatlıkla göndermeleri sağlanmıştır. UFRS’ye uygun raporlar alınabilmesi için gerekli alt yapı da bugünden ha-zırlanmış ve LUCA kullanan meslek mensuplarının bir adım önde olması sağlanmıştır.

Bu proje ile hedeflenen; Türkiye’deki 104.568 (55.854 bağımsız + 48.714 bağımlı) serbest muhasebeci mali müşavir ve onların müşterileri olmuştur. Projenin birinci aşaması olan, ilk ürün “mali müşavir paketi” ile bağımsız meslek mensupları hedeflenmiş ve Aralık 2016 itibariyle ile % 43 pazar payına ulaşılarak, önemli bir başarı sağlanmıştır.

M

m

Faaliyet Raporu 2016

Projenin başarısı düşünülen hedeflere ulaşmanın dışında; sis-temde çalışan üyelerin sağladıkları avantajlar, verilen hizmet ka-litesinden memnuniyet, projenin hızla büyümeye devam etmesi ve içerisinden yeni projeler üretmesi olmuştur. Proje kapsamın-da sisteme üye olan tüm meslek mensupları sürekli ücretsiz eği-tim ve destek alma imkânına sahiptir. Ayrıca LUCA Projesinin içinden, LUCA yazılımını mesleki öğretim kurumlarında öğretim amaçlı kullandırma projesi doğmuş ve bu kapsamda bu gün yak-laşık 590 Üniversite, Ticaret Meslek Lisesi ve Halk Evine şifre-leri gönderilerek LUCA’nın bilgisayarlı muhasebe dersşifre-lerinde öğ-retim amaçlı kullandırılması sağlanmıştır. Bu proje, bu okullardan mezun olacak geleceğin meslek mensuplarının ileri teknoloji ile tanışmalarını ve ulusal ve/veya uluslararası platformlarda iş bul-malarını sağlamak üzere geliştirilmiştir.

Öğretim Kurumlarında LUCA Kullanımı

ÜNİVERSİTE 276

TİCARET LİSESİ 236

HALK EĞİTİM MERKEZİ 78

Sürekli geliştirdiğimiz ve güncellemelerini tüm LUCA üyelerine anında yansıttığımız mali müşavir paketimizde, mevzuata uygun-luk ve kullanıcı talepleri ön planda tutulmaktadır. Yarattığı katma değer, sisteme ve ekibe duyulan güven ve sağladığı diğer çok önemli avantajları ile LUCA bugün hak ettiği yere gelmiştir.

M

m

2016 TÜRMOB

Neden LUCA?

Teknolojisi ile meslek mensuplarına sağladığı önemli avantajlar, yarattığı katma değer ve güven duygusu LUCA yazılımlarının ter-cih edilme sebebidir. Proje kapsamındaki ilk yazılım LUCA Mali Müşavir paketimizle öncelikle bağımsız meslek mensuplarımıza çözüm sunarak, onları sisteme dahil ettik. Mevzuatı ve kullanıcı taleplerini dikkate alarak sürekli güncellediğimiz yazılımımızın bu özellikleri ve sağladığı diğer avantajları ile tüm meslek mensupları tarafından hızla tercih edilir olmasını sağladık.

LUCA’nın Meslek Mensubuna sağladığı avantajlar şöyle sı-ralanabilir;

✓ Web tabanlı merkezi sistem olması sayesinde üyeler zaman ve mekândan bağımsız her yerden çalışmalarını yapıp, müş-terilerine hizmet verebildiler. Meslek mensupları ofis dışında, farklı şehirde iş seyahatinde ya da tatilde olsalar dahi bulun-dukları yerden, internet üzerinden kesintisiz olarak sisteme erişebilmiş ve mesleki işlemlerini rahatlıkla yürüterek müşteri-lerine kesintisiz hizmet vermeye devam etmişlerdir.

✓ Meslek mensubunun bilgi teknolojilerini kullanabilmek için yapması gereken donanım ve yazılım yatırımları en düşük seviyeye inmiştir. Bürolarında lokal olarak kullandıkları bilgi-sayarları ve yazılımları güncel tutmak için yapmaları gereken yatırım maliyetleri azalmış, ayrıca donanım ve yazılım iyileş-tirmeleri merkezden yapıldığından tüm kullanıcılar her zaman aynı performansta, güncel ve doğru bilgi ile çalışmışlardır.

✓ LUCA üyesi, ek lisans bedeli ödemeden sisteme sınırsız kul-lanıcı tanımlayabilmiş ve bu sayede, müşterilerini de sisteme

M

m

Faaliyet Raporu 2016

dahil ederek, yetkileri çerçevesinde kullanmalarını sağlamıştır.

Kullanıcılar yetkili oldukları alanlarda işlem yapabilmiş, böyle-ce mali müşavirin iş yükünü müşterisi paylaşabilmiştir. Ayrıca evrak taşıma ve kaybetme gibi sorunlar da ortadan kalkmıştır.

✓ Yedekleme merkezi olarak yapıldığından meslek mensupları-nın ve müşterilerinin yedekleme maliyetleri tamamen ortadan kalkmıştır. Herhangi bir nedenle bilgisayarını ve beraberinde verilerini ya da sadece verilerini kaybeden üyeler, kaldıkları yerden veri kaybı yaşamadan çalışmalarına devam etmişler, hem iş, hem para kaybetmemişlerdir. Bilgi kaybına uğrama-dıkları için de herhangi bir bilgisayardan beyannamelerini za-manında gönderebilmişlerdir.

✓ Uygulamanın içerisinde kendi arama motoru olan “LUCA mevzuat sitesinin olması üyeleri diğer mevzuat sitelerine üc-ret ödeyerek üye olma maliyetinden kurtarmıştır. Mevzuat de-ğişiklikleri ücretsiz olarak ve aynı anda tüm LUCA üyelerinin kullanımına sunulduğundan meslek mensupları ve müşterileri mevzuat değişikliklerinden veya meslek mensuplarından ge-len önerilerle gerçekleştirige-len tüm güncellemelerden, anın-da fayanın-dalanmışlardır. Kurulum veya güncelleme için servis beklemeden, zaman kaybetmeden, para harcamadan kaliteli hizmet ve destek almış, değişiklikleri takip etmek için harca-yacakları zamanı iş yaparak daha verimli kullanmışlardır.

✓ Ürün bedeli kapsamında, versiyon yenileme, eğitim ve destek hizmetlerininde veriliyor olması sayesinde, yüksek hizmet be-delleri ödemekten kurtulmuşlardır. Kullanılan teknoloji saye-sinde hızlı destek alabildikleri için, problemleri hızlıca çözerek hatasız işlem yapmaları sağlanmıştır.

M

m

2016 TÜRMOB

✓ Kamu kuruluşlarına gönderilmesi gereken e-beyanname, e-bildirge gibi yasal evraklar mevzuata uygun formatta elekt-ronik ortamda rahatlıkla gönderilmiştir.

✓ Bu proje ile meslek mensubu “UFRS” (Uluslararası Finansal Raporlama Sistemi) alt yapısı hazır bir uygulama ile çalışma şansını elde etmiştir. Dolayısı ile kullanılmaya başladığında herhangi bir sıkıntı yaşamadan UFRS uyumlu raporlar ürete-bilecektir.

Sağlanan tüm maliyet avantajları ve yazılımın içeriği ile meslek mensubunun ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilme gücü artmıştır.

Projenin Türkiye’ye sağladığı avantajlar ;

✓ Bilgi teknolojileri kullanım becerisinin çok gerilerde olduğu ül-kemizde önemli sayıda meslek mensubunun ileri teknolojiyi kullanmaları, Türkiye’de teknoloji kullanımının yaygınlaşması konusunda önemli olmuştur.

✓ Internet alt yapısının iyileşmesinde ve e-devlet sürecinin hız-lanmasında önemli bir rol oynamıştır.

✓ Parasal kayıpları en aza inen meslek mensupları meslek ya-şamını sürdürebilme ve krizlere karşı ayakta kalabilme gücü-nü elde etmiştir.

LUCA’dan Önce

✓ Bürolarına veya müşteri ofislerine bağımlı çalıştıkları için za-man ve mekân sorunu yaşıyorlardı.

✓ Her kullanıcı için ayrı lisans satın alma zorunluluğu hem

mes-M

m

Faaliyet Raporu 2016

✓ Lokal yazılımlarda mevzuat değişikliğinden kaynaklanan gün-cellemelerin bizzat ofiste yapılması zorunluluğu veya uzaktan erişimle yapılabilmesi önemli maliyetler oluşturuyordu.

✓ Yazılımın kurulumu ve güncellemeleri için servis ihtiyacı sebe-biyle iş kaybı yaşanıyor ve maddi-manevi zararlar oluşuyordu.

✓ Veri yedekleme hem para hem zaman maliyeti yüksek bir çalışma olduğu için verilerini ya hiç yedekleyemiyorlardı ya da güvenli ve tam olarak yedeklemeleri mümkün olmuyordu.

Uzun döneme ait olan ve telafisinin çok zor veya mümkün olmadığı veri kayıpları yaşanıyordu.

✓ Kullandıkları yazılım ve donanımları güncel tutmak için yük-sek bedelli ve efektif olmayan yatırımlar yapmak zorunda ka-lıyorlardı.

✓ Esnek olmayan pahalı altyapılar, aynı sunucuda birden fazla uygulama çalıştırma, network ortamlarında bağlantı kopmala-rı veya performans kaybı problemleri yaşanıyordu.

LUCA’dan Sonra

✓ LUCA teknolojisi sayesinde ofislere bağımlı çalışma zorun-luluğu ortadan kalktı. İnternetin olduğu her yerden erişim ile müşterileri ve işleri yönetmek ve zamanı verimli kullanmak mümkün hale geldi.

✓ Her bilgisayar için ayrı lisans satın alma maliyeti ortadan kalk-tı. Böylece müşteriler de sisteme kullanıcı olarak dahil edile-rek iş yükü paylaşımı sağlandı.

✓ Yasal düzenleme ve yeniliklerin merkezden yapılması ile mev-zuata uygun, güven içinde çalışma özgürlüğü sağlandı.

Mev-M

m

2016 TÜRMOB

zuatı takip etme, uygulamada yaşanacak hesaplama sorunla-rı ortadan kalktı.

✓ Merkezi sistem teknolojisi ile kurulum, güncelleme, destek ve eğitim maliyetleri en aza indirildi.

✓ Veriler profesyonel kişiler tarafından yedeklendiği, yönetildiği için veri kaybı ihtimali sıfırlandı.

✓ Kullandıkları yazılım ve donanımları güncel tutmak için yap-maları gereken yatırım maliyeti ciddi boyutta azaldı. Özellikle ana makine ve uzaktan bağlantı yatırımı ortadan kalktı.

LUCA’dan Muhasebe ve İş Dünyasına Özel Ürünler

LUCA Mali Müşavir Paketi; Büro sahibi meslek mensupları için gelişti-rilmiş ilk uygulamadır. Mali Müşavir Paketi aşağıdaki modüllerden oluş-maktadır;

Yönetici

Genel Muhasebe İşletme Defteri

Serbest Meslek Defteri Personel

Demirbaş E-Beyanname E-Bildirge E-Defter

M

m

Faaliyet Raporu 2016

LUCA Mali Müşavir Paketinde 01 Ocak 2016 – 31 Aralık 2016 Aralığında Gerçekleşen Önemli Güncellemeler

OCAK 2016 GİB Borç Sorgulama uygulaması.

ŞUBAT 2016 Cari Bilgileri Doğrulama Ekranından Güncelleme Yapılmış-tır. Eklenen özelliklerle ilgili doküman ekte yer almaktadır. ( 120,121,127,128,131,136,320, 321,329,331,336 ve 340 Kebir Hesap grupları da sorgulama yapılabilir 2004/13 Sayılı Ge-nelge Gereğince Resen Terk Ettirilen Mükelleflere ait Sor-gulama)

ŞUBAT 2016 Muhasebe fiş girişlerinde işlem yaparken Satış/Alış fatura-larını işlerken Ba/Bs penceresinde Cari Hesap Kodu seç-meden sadece Vergi/T.C Kimlik numarası kayıt etme işlemi.

ŞUBAT 2016 Muhtasar beyanname 28. Versiyon güncellemesi.

MART 2016 4447 Sayılı Kanunun Geçici 15.maddesi ile öngörülen si-gorta prim desteği (6645 sayılı teşvik) ve teşvik yönetim modülü entegrasyonu sistemde kullanımına sunuldu.

MART 2016 Gelir Vergisi Beyannamesi 13. Versiyon güncellemesi.

MART 2016 KDV Beyannamesi 19. Versiyon güncellemesi.

NİSAN 2016 Yayınlanan e-Defter 1.4 kılavuza göre LUCA E-Defter uygu-laması güncellemesi.

NİSAN 2016 Kurumlar Vergisi beyannamesi 17.Versiyon güncellemesi.

NİSAN 2016 E -Defter kullanan firmalarda veri girişlerinde kontroller ek-lenmesi.

MAYIS 2016 LUCA-Banka Hareketleri Entegrasyonu Projesine Şeker-bank T.A.Ş.’de dahil edilmesi.

MAYIS 2016 TUİK 2015 soru kağıtlarının gönderimi Bilanço ve İşletme defteri için gönderime açılması.

HAZİRAN 2016 Muhasebe Fiş arama parametreleri çoğaltıldı.

M

m

2016 TÜRMOB

HAZİRAN 2016 LUCA E-Defter uygulaması ile Nette Arşiv entegrasyonu sağlandı.

TEMMUZ 2016 KDV Beyannamesi 21. Versiyon güncellemesi. (Belge türü sayıları alanı eklenmesi.)

TEMMUZ 2016 Kurum Geçici Vergi beyannamesi 19.Versiyon, Gelir Geçici Vergi Beyannamesi 12.Versiyon güncellemesi.

TEMMUZ 2016 Personel Modülü Personel Maaş Özet Raporu eklenmesi.

AĞUSTOS 2016 Muhtasar Beyanname Toplu Kira Entegrasyonu.

EYLÜL 2016 Beratlar ve defterler imzalandıktan sonra beratların www.

edefter.gov.tr sistemine web servis ile otomatik gönderimi.

Gelir İdaresine gönderilen beratların bilgisayarınıza web servis ile otomatik indirilmesi.

İndirilen beratların kontrollerinin otomatik olarak program tarafından yapılması işlemi.

EYLÜL 2016 KDV beyannamesi 22.Versiyon güncellemesi.

EKİM 2016 Luca V2.1 Beta ekranın da (yeni ara yüz çalışması) güncel-lemeler yapılmıştır.

EKİM 2016 6736 sayılı kanun çerçevesinde Matrah Artırımı Beyanna-mesi hazırlanması özelliği sistemde kullanımınıza sunul-muştur.

EKİM 2016 Luca Entegrasyon Uygulaması güncellenmiştir.

EKİM 2016 Ocak 2016 net asgari ücret ile Ekim, Kasım ve Aralık ayları-na ait gelir vergisi dilimleri sebebiyle ilgili aylarda net asgari ücrette oluşan farkın, asgari geçim indirimi ile telafisine yö-nelik çıkarılan Gelir Vergisi Genel Tebliğ Seri 294 numaralı tebliğe istinaden yapılan güncelleme.

ARALIK 2016 Luca Beta V2.1 alanında, 6736 sayılı kanun matrah artırımı-nın ödeme plaartırımı-nının sisteme PDF olarak yüklenmesi.

Öde-M

m

Faaliyet Raporu 2016

ARALIK 2016 Noterlerle ilgili kapak sayfası 2017 Dönemi açılması.

ARALIK 2016 Muhtasar Beyanname 29.versiyon güncellemesi.

ARALIK 2016 e-Defter versiyon değişikliği. (Kasım 2016 Kılavuz güncelle-mesi)

LUCA Net Kobi Ticari Yazılımı;

LUCA Net KOBİ Ticari Yazılımı OCAK 2013 itibariyle meslek men-suplarımızın hizmetine sunulmuş ve mesleki faaliyetlerine daha fazla zaman ayıracakları ve müş-terilerini daha etkin ve verimli yö-netebilecekleri yepyeni bir dönem başlamıştır. LUCA Net KOBİ Ticari Yazılımı Mali müşavirlerin,

müşte-rileri olan işletmeleri ile aynı ofisteymiş gibi çalışmalarını sağla-maktadır ve aşağıdaki modüllerden oluşmuştur;

Firma İşlemleri Kullanıcı İşlemleri

Cari İşlemler İrsaliye ve Fatura İşlemleri Banka işlemleri Virman Hareketleri

Stok işlemleri Üretim Reçeteleri

Kasa işlemleri Banka Entegrasyonu

Çek-senet işlemleri Veri Entegrasyonu Muhasebe işlemleri Esnek Raporlar

Ticari Pano İşnet E Fatura Üyelik İşlemleri LUCA&Net AEN

İşnet E Arşiv Faturası

M

m

2016 TÜRMOB

LUCA projesi kapsamında Mali Müşavir-İşletme ilişkisine çözüm sunmak üzere geliştirilmiş olan LUCA NET KOBİ Ticari Yazılımı ile internet teknolojisinin ve merkezi sistemin avantajlarından meslek mensuplarının işletmeleri de faydalanmakta ve bu sayede yatırım kabiliyeti kısıtlı olan işletmeler de ileri teknoloji kullanma imkanına sahip olmaktadırlar.

LUCA NET KOBİ Ticari yazılımı, standart ve kolay kullanımlı ek-ranları, işletim sistemi ve browser bağımsız çalışabilme özelliği, open office uyumluluğu, hesap planının otomatik oluşması pratik-liği gibi özellikleri ile çok rahatlatıcı kullanım kolaylıkları sunmak-tadır.

“LUCA NET KOBİ Ticari Yazılımı öncelikle Meslek Mensuplarımı-zın talepleri, Mali müşavir– İşletme entegrasyonu ihtiyacı ve ayrı-ca yeni TTK’nın işletmelere de getirdiği zorunluluklar sonucunda geliştirilmiştir. SMMM ve YMM’lerin Türkiye genelinde küçük ve orta ölçekli işletmelerine çözüm sunmalarını kolaylaştırmak üzere tasarlanan bu ürünün amacı, meslek mensuplarının faydalandığı bilişim teknolojileri avantajlarından, müşterileri olan KOBİ’lerin de faydalanmasını ve Mali Müşavirlerin müşterilerini daha verimli ve etkin yönetmesini sağlamaktır.

Ayrıca ;

✓ Kolay Veri Aktarımı

✓ Barkod Uygulamaları

✓ Görsel ve Pratik Üretim Reçeteleri Hazırlama Rahatlığı

✓ Virman Hareketleri

M

m

Faaliyet Raporu 2016

✓ Sürükle-Bırak Özelliği ile Kolay Fatura Tasarımı

✓ Anlaşmalı Bankalarla Banka Hareketleri Entegrasyonu

✓ İşletmeler Arası Veri Entegrasyonu

✓ Aynı Anda Birden Fazla Ekranda Çalışabilme Özelliği

✓ Kart Kodlarına Göre Hesap Planının Otomatik Oluşması Ko-laylığı

✓ Ticari Pano ve daha bir çok pratik özelliği ile meslek mensup-larının ve işletmelerinin iş yükünü azaltmaktadır.

✓ E Fatura Gönderme ve Alma

✓ Üye Borç Takip Sistemi

✓ Sigorta Poliçelerinin LUCA Net içinde Takibi

✓ Uçak Bileti Satan Turizm Acentelerinin Tğm bilet iş ve işlem-lerinin Takibi

✓ Yeni Nesil Akıllı Yazar Kasalardan Veri Aktarımı

✓ Ülker Mobis Sisteminde kesilen tüm faturaların ve tahsilatların LUCA Nete Entegrasyonu

LUCA NET KOBİ Ticari Yazılımını Diğerlerinden Ayıran Fonk-siyonel Pratiklikler ;

✓ Hesap planlarının otomatik olarak açılabilmesi,

✓ LUCA mali müşavir yazılımında hesap planından cari kartların otomatik olarak oluşması,

✓ Bir meslek mensubunun işletmesi için gerçekleştirdiği alış-sa-tış hareketinin diğer meslek mensubuna (birbirleri ile ticari iliş-kileri var ise) satış veya alış kaydı olarak otomatik gitmesi,

M

m

2016 TÜRMOB

✓ Faturaların muhasebeleştirilmesinde ba-bs formlarının oto-matik yaratılması,

✓ Muhasebeleştirme işlemi gerçekleşmeden mizan alınabilme-si,

✓ Muhasebe fişi girer gibi modüllere veri girilmesi, (Çek, kasa, stok ve hesap kodları kayıtları)

✓ Farklı kurlarla işlem yapılabilmesi ve otomatik kur değerleme işlemleri,

✓ Fatura şablon tasarımlarının kolaylıkla yapılabilmesi,

✓ Fatura şablon tasarımlarının kolaylıkla yapılabilmesi,

Benzer Belgeler