• Sonuç bulunamadı

LABORATUVAR VE BİLGİSAYAR OLANAKLARI

Belgede Mustafa Kemal Atatürk (sayfa 26-32)

Üniversitemizde, tüm öğrenci ve akademik personelin ortak kulla-nımına sunulan 93 genel amaçlı bilgisayar laboratuvarı, fakülte ve yüksekokullarda 477 bilimsel araştırma laboratuvarı ve 159 öğrenci laboratuvarı bulunmaktadır. Öğrencilerimiz aldıkları eğitimi, fakülte ve yüksekokulların bünyesinde kurulmuş olan bu laboratuvarlarda yaptıkları uygulamalarla geliştirebilmekte ve böylece ileri düzeyde bir yüksek öğretim iklimi içerisinde öğrencilik hayatlarını geçirmek-tedirler. Ayrıca Ege Üniversitesinin İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kaynak Teknolojisi Eğitim, Muayene Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tekstil ve Konfeksiyon Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Ege Petrol Analizi Laboratuvarı, Ege Gıda Analiz, Tıp Fakültesi Klinik Mühendislik TRB İnternational ISO 9001 Laboratu-varı, Farmasötik Bilimler Araştırma Laboratuvarı akredite olmuştur.

Bilgiye en hızlı şekilde ulaşmanın ve bu bilgiyi paylaşmanın öneminin farkında olan üniversitemizde network ağ altyapısı, Gigabit Ethernet teknolojisi ile kurulmuştur. Her bölüm ve fakülte, Gigabit bağlantılar-la omurgaya bağlı olup, bu sistem 365 gün, 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir.

Ayrıca; Çeşme, Tire, Ödemiş, Bergama, Bayındır, Urla, Aliağa ve Ga-ziemir ilçelerindeki yüksekokul/meslek yüksekokulları, Konak’ta bu-lunan Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Metro Ethernet tekno-lojisi ve Pınarbaşı’nda bulunan Ege Üniversitesi Gözlemevi de Metro Ethernet teknolojisi ile kampüsün altyapısına doğrudan bağlıdır.

ÖĞRENCİNİN EL KİTABI 2017-2018

26

ÖĞRENCİNİN EL KİTABI 2017-2018

27

Üniversitemiz, ULAKNET bağlantısı üzerinden internet çıkışı 1.5Gbit bant genişliği ile Türkiye’nin en yüksek kapasiteli bant genişliğine sahip üniversitelerinden biridir. Fakül-te ve yüksekokullarımızda binlerce bilgisayar, 95 genel amaçlı bilgisayar laboratuvarı, öğrencilerimize 24 saat kesintisiz hizmet veren internet bağlantılı 40 bilgisayar labora-tuvarı bulunmaktadır. Kampüsün hemen hemen tüm birimlerinde e-posta adresleri aracılığıyla ücretsiz kablosuz ağ erişimi de kullanılabilmektedir.

Ayrıca Üniversitemiz, Uluslararası Ağ Erişim politikalarından EDUROAM servisi sağla-maktadır. ULAKNET üzerinden sağlanan bu hizmet ile, yurt içi ve yurt dışından EDU-ROAM bağlantısı olan her yerden, Ege Üniversitesi e-posta adreslerini kullanarak öğrenci ve personelimiz internet hizmetlerini ücretsiz olarak kullanabilmektedir. Öğ-rencilerimiz, üniversitemize kayıt oldukları andan itibaren ogrenci.ege.edu.tr uzantılı mail adresleri açılmakta ogrencino@ogrenci.ege.edu.tr ve bu adresleri ile kampüs dı-şından kütüphane hizmetlerine (Proxy üzerinden) ulaşabilmekte ve EDUROAM ağına bağlanabilmektedir. Öğrencilerimiz, kütüphane hizmetleri ile ilgili bilgiler için http://

kutuphane.ege.edu.tr adresini ağ hizmetleri ile ilgili bilgiler için http:// nyg.ege.edu.

tr adresini kullanabilirler. HyperConverge mimaride çalışan ana sistemler (DNS, DHCP, FTP, E-Mail, Web, Antivirüs, KMS vb.) ve diğer birimlere ait Windows ve Unix tabanlı yaklaşık 100 adet sunucu üzerinden kampüs içi hizmetler yürütülmektedir.

28

KÜTÜPHANE

Türkiye’deki büyük üniversite kütüphanelerinden biri olan Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde 213.382 basılı kitap, 212.961 elektronik kitap, 34..020 elektronik der-gi, 43 kurumsal e-derginin yanında 60 adet veri tabanı olmak üzere toplamda 460.466 kaynak bulunmaktadır. Hizmete sunulan yayınlar kütüphanede açık raf sistemi ile dü-zenlenmiş olup araştırmacıların kullanımına sunulmaktadır.

Aynı anda 2050 kişinin yararlanabildiği kütüphanemizde kablosuz erişim (wireles) olanakları bulunmaktadır. Grup çalışma salonu, bilgisayar salonu, 214 kişisel çalışma bölümü, 4 adet serbest okuma salonu, 6 kişisel kabinin bulunduğu multi- medya sa-lonu ve 5 adet sesli kitap kayıt stüdyosunun bulunduğu kütüphanede, görsel- işitsel materyaller koleksiyonu ve görme engellilere yönelik tarama- çevirme-braille çıktı verme, sesli kitap koleksiyonu hizmetleri de yer almaktadır. Üniversitemizin öğretim elemanları ve öğrencileri, elektronik bilgi kaynaklarına üniversite dışından da erişim sağlayabilmekte ve kaynakları tarayabilmektedir. Sağlık alanındaki materyallerin kullanıcılara sunulduğu Tıp Fakültesi İhtisas Kütüphanesi, özellikle Türk Dünyası Halk Bilimi alanındaki eserlerin bulunduğu Prof. Dr. Fikret TÜRKMEN İhtisas Kütüphanesi, Türk Halk ve Sanat Müziği eserlerinin bulunduğu Konservatuar İhtisas Kütüphanesi, arkeoloji alanında yayınlanmış eserlerin bulunduğu Greenewalt İhtisas Kütüphane-si, turizm ve otelcilik konulu yayınların bulunduğu Çeşme Meslek Yüksekokulu İhtisas Kütüphanesi ve klasik müzik arşivlerine dijital ortamda erişim sağlandığı Klasik Müzik İhtisas Kütüphanelerinden yararlanabilirler.

Basımevi atölyesinde ofset ve dijital tek renk ve renkli baskı cihazları ile her türlü kitap, poster, belgeler ve üniversitemizin yayınları üretilmektedir.

AKADEMİK YIL YAZ DÖNEMİ

Hafta içi

(Ders Çalışma Salonları) 08.00-22.00 Hafta içi

(Okuyucu Hizmetleri) 08.00-19.00

Hafta içi 08.00-17.00 Hafta içi (Bilgisayar Salonu) 08.30-19.00

Sinema Salonu

(Hafta sonu kapalıdır) 08.00-17.00 Görme Engelliler Birimi

(Hafta sonu kapalıdır) 08.00-17.00 Cumartesi

(Ders çalışma salonları, okuyucu hizmetleri, bilgisa-yar salonu)

10.00-19.00

Hafta sonu kapalıdır Pazar

(Ders çalışma salonları) 10.00-17.00

ÖĞRENCİNİN EL KİTABI 2017-2018

28

Nasıl üye olunur ?

Öğrencilerimiz, Merkez Kütüphanemizden, öğrenci kimlik kartla-rı aracılığıyla yararlanabilirler. Ancak kütüphanemizden yayınlakartla-rın ödünç alınabilmesi için üye olma koşulu aranmaktadır. Öğrencileri-miz; mezun olana kadar geçerli olan üyelik için kullanıcı hizmetlerii bankosundan temin edecekleri “Üyelik Başvuru Formu”nu doldurup mezun olana kadar kütüphaneye üye olabilirler.

Ne kadar süreli ve kaç adet kitap ödünç alınır?

Kütüphanemizden;

• Lisans öğrencileri; 14 gün süre ile 3 kitap

• Lisansüstü öğrencileri; 14 gün süre ile 5 kitap ödünç alabilirler.

Üyeler, ödünç aldıkları yayınların sürelerini en fazla iki kez uzatabil-mektedirler. Uzatma ve yayın ayırttırma işlemleri Merkez Kütüpha-nemizin web sayfasından da yapılabilmektedir. Gününde iade edil-meyen, kaybedilen veya zarar gören yayınlar için ise gecikme bedeli, işlem ücreti ve gerekirse yayının yenilenmesi talep edilmektedir.

Üniversitemizin öğretim elemanları ve öğrencileri, kütüphanemizin elektronik bilgi kaynaklarına üniversite dışından da erişim sağlayabil-mekte ve literatür tarayabilsağlayabil-mektedir.

ÖĞRENCİNİN EL KİTABI 2017-2018

29

ÖĞRENCİNİN EL KİTABI 2017-2018

30

Veri tabanları

Academic Search Complete

(EBSCOHOST) ACSESS Digital Library Association for Computing

Machinery (ACM) American Academy of Pediatrics (APP) American Chemical Society (ACS) American Institute of Physics (AIP) American Society of Civil

Engineers (ASCE) ASTM DL & IHS Standarts Expert American Physical Society (APS) BioOne

Business Source Complete

(EBSCOHOST) CAB Abstratcs

Cambridge Cochrane Library

ChemSpider Dentistry & Oral Sciences Source

DynaMed EBRARY

EBRARY (H1N1) VERİTABANI EMERALD

ERIC GreenFILE

Hiperkitap Veritabanı (Yeni) IEEEXPLORE/IEL Institute of Physics (IOP) JSTOR

Journal Citation Reports (JCR) LWW Total Access Collection ( OVID)

MathsciNet MEDLINE

MicroMedex Nature

OECD ilibrary Oxford University Press Online Journals Primal Pictures Sports and

Rehabilitation Anatomi Proquest Hospital Collection Regional Business News Royal Society of Chemistry

Sage Scoups

ScienceDirect ScienceOnline

SciFinder SpringerLINK

SPORTDiscus with Full Text Taylor & Francis Online Journalist

UpToDate Web of Science

Wiley Interscience World Bank

ÖĞRENCİNİN EL KİTABI 2017-2018

31

KÜTÜPHANE YERLEŞİM PLANI

ZEMİN KAT 1. KAT 2. KAT ASMA KAT 3. KAT

Giriş Turnikeleri Bireysel

Oku-ma Salonu Genel Kitap

Koleksiyonu Nadir Eserler

Koleksiyonu Okuma Salonu İdari Ofisler Okuma

Sa-lonları Atatürk Sesli Kitap Okuma

Stüdyoları Otomasyon-Elektronik Kaynaklar Basımevi İletişim Biri-mi ve Mutemetliği Arşiv ve İstatistik Birimi

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Tel : 0 (232) 388 46 42 - 0 (232) 388 18 41 Fax: 0(232) 388 11 00 E - Posta : kutuphanedb@mail.ege.edu.tr

Merkez Kütüphane Kitap Satış Bürosu

Ağırlıklı olarak üniversitemiz öğretim elemanlarının yazdığı Ege Üni-versitesi yayınları, merkez kütüphane binası içinde 08.00-16.45 saat-leri arasında hizmet vermektedir.

Tel : 0 (232) 388 46 42 -127

ÖĞRENCİNİN EL KİTABI 2017-2018

32

Belgede Mustafa Kemal Atatürk (sayfa 26-32)

Benzer Belgeler