• Sonuç bulunamadı

KURULLAR VE KOMİSYONLAR

2017-2018 ÖĞRETİM YILI GAZİ OSMAN PAŞA ORTAOKULU

KURUL ve KOMİSYONLARDA GÖREVLİ ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ LİSTESİ

ÖĞRETMENLER KURULU YAZMAN ÖĞRETMEN SEÇİMİ

1 YAZMAN ÖĞRETMENLER KURULU (İ.K.Y / Madde 34)

2 Öğretmenler Kurulu

Öğretmenler kurulu, ders yılı başlamadan önce, ikinci dönem başında ve ders yılı sonunda toplanır. Ayrıca okul müdürünün gerekli gördüğü

zamanlarda ve kurul üyelerinin salt çoğunluğunun yazılı isteği doğrultusunda da kurul toplantısı yapılır. Toplantı günleri ve gündemi, en az iki gün

önceden imza karşılığı ilgililere duyurulur ve gündemin bir örneği

öğretmenler odasına asılır. ( • Eylül avının ilk 3 iş günü içinde • İkinci dönemin ilk haftasının ilk 2 iş günü içinde • Ders yılı bitimini takip eden haftanın ilk 2 iş günü içinde yapılır)

ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU (İ.K.Y. / Madde:35)

3 Zümre

Öğretmenler Kurulu

(1) Zümre öğretmenler kurulu; okul öncesi eğitim kurumlarında okul öncesi eğitimi öğretmenlerinden, ilkokullarda aynı sınıfı okutan sınıf öğretmenleri ve varsa alan öğretmenlerinden, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ise aynı alanın öğretmenlerinden oluşur.

(2) Aynı sınıfı okutan bir sınıf öğretmeni veya aynı dersi okutan yalnızca bir alan öğretmeni olması durumunda zümre öğretmenler kurulu toplantısı yapılmaz. Ancak bu öğretmenler kurul kapsamında yapacakları çalışmalara yıllık çalışma programında yer verirler.

(3) Zümre öğretmenler kurulu, öğretmenler kurulunda yapılacak çalışma planına uygun olarak eğitim ve öğretim yılı başında, ortasında, sonunda ve ihtiyaç duyuldukça toplanır. Toplantılar, zümre öğretmenleri arasından seçimle belirlenen öğretmenin başkanlığında yapılır.

Okul Zümreleri ( MEB Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi/ Madde: 12-13) MADDE 12- (1) Eğitim kurumu smıf/alan zümreleri; eğilim kurumunda aynı sınıfı okutan veya alanı aynı olan öğretmenlerden oluşur. Ancak ilkokullarda zümreler; aynı smıfı okutan öğretmenler ile varsa o sınıfta/sınıflarda derse giren alan öğretmenlerinden oluş)ur. Ayrıca ilkokullarda aynı sınıfı okutan sınıf öğretmenlerinden her sınıf seviyesinde sınıf zümre başkanı ve varsa aynı alan öğretmenlerinin her birinin alan zümre başkanı seçilir.

İlkokullarda alan öğretmenleri, kendi alanlarındaki ilçe ve il zümre toplantılarına katılır. Meslekî ve teknik eğitim veren eğitim kurumlannda gerektiğinde uzman, usta öğretici, eğitici personel ve teknisyenler de uygun olan alanlarla birlikte zümre öğretmenler kumluna katılır. Alanında bir öğretmen olması durumunda zümre toplantısı, eğitim kurumu müdürü veya müdürün görevlendireceği müdür yardımcısı ile yapılır. Kurul, haziran ayında yapılacak toplantıda, eylül ayından itibaren geçeri olmak üzere 2 yıl süreyle kendi aralarından birini başkan

seçer. Aynı şekilde yedek başkanı belirlenir.

(3) Eğitim kuramımda alanında bir öğretmen olanlar, alanları ile ilgili bir üst zümre toplantısına katılırlar.

(Öğretmenler kurulu toplantılarını takip eden 2 iş günü içinde yapılır.)

4 Zümre

15

OKUL ZÜMRE BAŞKANI

MADDE 13 - (1) Eğitim kurumu sınıf/alan zümre başkanları kurulu, sınıf/alan zümre başkanlarından oluşur. Kurul ilk toplantısında o eğitim öğretim yılı için kendi aralarından birini başkan seçer. Zorunlu bir durum olmadığı sürece eğitim ve öğretim yılı içerisinde sınıf/alan zümre başkanları kurulu başkanı değiştirilemez.

Şube Öğretmenler Kurulu ( MEB Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi/ Madde: 10)

6 Şube

Öğretmenler Kurulu

ŞUBE REHBER ÖĞRETMENLERİ(İ. K.Yön. / Madde: 48 )

Okul müdürlüğünce öğretim yılı başında ortaokulların her şubesinde bir şube rehber öğretmeni görevlendirilir. İlkokullarda bu görevi sınıf öğretmenleri yürütür.

7

16

(Öğrenci Kur.)ÖĞRENCİ EYLÜL ASLI

BALKANLI YEDEK:

(Öğrenci Kur.)ÖĞRENCİ ÖYKÜ ÇAVAŞ YEDEK:

(Öğrenci Kur.)ÖĞRENCİ GÜZEY ERDAL

KÖKSOY YEDEK:

OKUL ÖĞRENCİ MECLİSİ (İ.Ö.K:Mad:37)

Okul Öğrenci meclisi, ilkokul, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında kurulur. Meclis, şube temsilcilerinden oluşur. Meclisin ilk toplantısında üyeler arasından okul meclisi temsilcisi seçilir. Öğrenci kurul başkanının katıldığı kurullara bu temsilci de katılır.

1

BALKANLI 6-F TEMSİLCİ

ÖĞR.

ÖĞRENCİ DAVRANIŞLARINI DEĞERLENDİRME KURULU (İ.K.Y Madde :57) Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğrencilerin ilgi, istek, yetenek ve ihtiyaçlarını belirleyerek olumlu davranışlar kazanmaları ve olumsuz davranışların önlenmesi için öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulu oluşturulur.

(2) Öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulu; a) Varsa müdür başyardımcısı veya müdürün görevlendireceği müdür yardımcısı, b) Her ders yılının ilk öğretmenler kurulu toplantısında öğretmenler kurulunca gizli oyla seçilecek üç öğretmen,c) Okul-aile birliğinin kendi üyeleri arasından seçeceği bir öğrenci velisinden oluşturulur.

1

1 Öğrenci

Davranışlarını BAŞKAN

MÜD.YRD. ERDİNÇ ÇITAK

17

Değerlendirme

Kurulu TEMSİLCİ

ÖĞRETMEN FİGEN BAŞÇOBAN YEDEK ÖĞR. MERVE

OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU (O.A.B. YÖN:MADDE12)

Yönetim kuruluna okul müdürü, öğretmenler kurulunca seçilen birer asil ve yedek müdür yardımcısı ve öğretmenin dışında, veliler arasından 4 asil, 4 yedek; öğrenci mevcudu yüzün altında olan okullarda ise öğretmenler kurulunca seçilen bir asil, bir yedek müdür yardımcısı/öğretmen dışında, veliler arasından 3 asil, 3 yedek üyeyi seçmek.

1

OKUL AİLE BİRLİĞİ DENETİM KURULU (O.A.B. YÖN:MADDE14)

Okul-Aile Birliği Denetleme Kurulu; genel kurulca seçilen bir veli ve öğretmenler kurulunca seçilen iki öğretmen olmak üzere üç asıl ve üç yedek üyeden oluşur. Asıl üyeler genel kuruldan sonraki ilk hafta içinde toplanır ve üyeler arasından bir başkan seçerek görev ve iş bölümü yapar.

1

ÖĞRETMEN-ASİL NEVRİYE KİRACI ÖĞRETMEN-

YEDEK: ŞENGÜL

AKSOY ÖĞRETMEN-ASİL FARUK ÇAKIR ÖĞRETMEN-

YEDEK: SELDA

ALTINTAŞ

VELİ - ASIL VELİ- YEDEK:

TAŞINIR SAYIM KURULU (Taşınır Mal Yönetmeliği/Madde:32/2)

Taşınır sayımları, harcama yetkilisince, kendisinin veya görevlendireceği bir kişinin başkanlığında taşınır kayıt ve kontrol yetkilisinin de katılımıyla, en az üç kişiden oluşturulan sayım kurulu tarafından yapılır.

1

4 Taşınır Sayım Kurulu

MÜDÜR YAR. BAŞKAN ERDİNÇ ÇITAK

ÖĞRETMEN - ASIL NEVRİYE KİRACI ÖĞRETMEN

YEDEK:

ÖĞRETMEN - ASIL FİLİZ KARANİ ÖĞRETMEN

YEDEK:

DEĞER TESPİT KOMİSYONU (TAŞINIR MAL YÖN. MAD.13)

Değer tespit komisyonu, harcama yetkilisinin onayı ile taşınır kayıt ve kontrol yetkilisinin ve işin uzmanının da katıldığı en az üç kişiden oluşturulur.

1

18

Rehberlik Hizmetleri Yürütme Komisyonu (REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ Madde:45)

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yürütme komisyonu, okul müdürünün başkanlığında;

müdür yardımcıları, rehberlik ve psikolojik danışma servisi psikolojik danışmanları, sınıf rehber

öğretmenlerinden her sınıf seviyesinden seçilecek en az birer temsilci, disiplin kurulundan bir temsilci, okul-aile birliğinden bir temsilci, okul öğrenci temsilcisinden oluşur.

1

Bir.Temsilcisi YASEMİN UZUN

Öğrenci Davr. Değer.

Kurulu Temsilcisi AHMET BARAN

Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi (BEP) (Özel Eğitim Hizmetleri Yönet/ Madde: 72)

Bireyselleştirilmiş eğitim programı geliştirme birimi, okul/kurum müdürü veya görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında; bir gezerek özel eğitim görevi yapan öğretmen, bir rehber öğretmen, bir eğitim programları hazırlamakla görevlendirilen öğretmen, öğrencinin sınıf öğretmeni, öğrencinin dersini okutan ilgili alan öğretmenleri, öğrencinin velisi, öğrenci olmak üzere bu kişilerden oluşur.

Yazı İnceleme ve Seçme Kurulu (Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Mad:24) İnceleme Kurulu: Müdürün veya görevlendireceği müdür yardımcısının başkanlığında, biri kültür dersleri öğretmeni olmak üzere iki öğretmen ile ilgili sosyal etkinlikler danışman öğretmeninden oluşur.

Seçme Kurulu: Kulüp üyeleri arasından seçilen ve okul yönetimince uygun görülen beş öğrenciden seçme kurulu oluşturulur.

1

19

Sosyal Etkinlikler Kurulu Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği / Madde: 8

Sosyal etkinlikler kurulu, müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında danışman öğretmenlerin aralarından seçecekleri bir danışman öğretmen, kulüp temsilcilerinin aralarından seçecekleri üç öğrenci ile okul-aile birliğini temsilen iki veliden oluşur.

1

STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ

2

WEB YAYIN KOMİSYONU

2

Törenler ve Kutlama Komisyonu (Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği / Madde: 28) Tören programı her okulda, müdür veya görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında en az iki öğretmen ve bir öğrenci temsilcisinden oluşturulan komisyonca hazırlanır ve uygulanır.

2

Kütüphane Kaynaklarının Tespiti ve Seçimi komisyonu (Okul Kütüphaneleri Yönetmeliği/

Madde:10/b)

Kütüphane kaynaklarının tespiti ve seçimini yapacak komisyon; okul müdürünün başkanlığında, ilgili zümre başkanları, kütüphanecilik kulübü danışman öğretmeni, kütüphanecilik kulübü temsilcisi, okul-aile birliğinden bir üye, okul öğrenci meclisi başkanı, kütüphaneci veya kütüphane memurundan oluşturulur.

2 2

Kütüphane Kaynaklarının Tespiti ve Seçimi

BAŞKAN MÜDÜR MÜŞERREF ÖZ

KÜTÜP.KULÜBÜ NESLİHAN DÖNMEZ

20

komisyonu ÖĞR OKUL ÖĞR

MEC.BAŞ. EYLÜL ASLI

BALKANLI

Satın Alma Komisyonu ( İlk. Kur. Yön. / Madde:69)

Satın alma komisyonu, ihtiyaç duyulan ilköğretim kurumlarında müdür veya müdür yardımcısının başkanlığında okul müdürlüğünce yapılacak satın alma işlerini düzenlemek ve yürütmek üzere öğretmenler kurulunda seçilecek üç öğretmen ve muhasebeden sorumlu bir memurdan oluşturulur.

2

Muayene ve Kabul Komisyonu ( İlk. Kur. Yön. / Madde:69)

Okul müdürlüklerince yapılan mal ve hizmet alımlarında Taşınır Mal Yönetmeliği hükümleri göz önünde bulundurularak muayene ve kabul komisyonu kurulur. Bu komisyon, müdür başyardımcısı veya müdür tarafından görevlendirilecek bir müdür yardımcısının başkanlığında öğretmenler

kurulunca bir yıl için seçilen bir öğretmen,varsa ambar memuru, taşınır mal kayıt ve kontrol memuru, sağlık personeli ve bir nöbetçi öğretmenden oluşur. Ana sınıfı bulunan okullarda okul öncesi

öğretmenlerinden de bu komisyona bir üye seçilir.

2

Okul Spor Kulüpleri Yönetim Kurulu (Okul Spor Kulüpleri Yönetmeliği/ Madde: 11) Öğretmenler kurulunca, yeterli sayıda beden eğitimi öğretmeni varsa beden eğitimi

öğretmenlerinden, yoksa bu dersi okutan veya ilgili diğer öğretmenlerin arasından seçilen 3 asil ve 3 yedek öğretmen üye ile spor kulübü genel kurulunca gösterilecek adaylar arasından seçilen 8 asil öğrenci üyeden oluşturulur. Öğretmenler kurulu; yönetim kuruluna 3 asil üye olarak seçilen öğretmenden birini yönetim kurulu başkanı, birini başkan yardımcısı olarak belirler.

2

ASIL HAKAN KARAKOÇ ÖĞRETMEN-

YEDEK: Yöneltme Öneri Kurulu (İlköğretimde Yöneltme Yönergesi / Madde: 15 )

Yöneltme öneri kurulu; her şube için okul müdürünün başkanlığında müdür yardımcısı, rehber öğretmen, şubenin rehber öğretmeni, sınıf öğretmenlerinden bir temsilci ve ikinci yarı yıl başında yapılacak olan öğretmenler kurulu toplantısında belirlenen branş öğretmenlerinden oluşur. Kurullarda yer alacak branş öğretmenleri, şubede ders okutan öğretmenler arasından ve bu öğretmenlerin sayısı doğrultusunda üçten az olmamasına dikkat edilerek belirlenir. Bu kurula, öğrencinin 1-5 inci sınıf öğretmeni/öğretmenleri ile velisi de katılabilir. Gerektiğinde okul-aile birliği temsilcisi de kurula çağırılabilir

21

TKY Kalite Kurulu (MEB. Toplam Kalite Yönetimi Uygulama Yönergesi / Madde:9) Kalite kurulu, birim amirinin başkanlığında, birimin konuyla ilgili kritik sorumluluklarını üstlenmiş, yeterli bilgi ve beceriye sahip en az beş kişiden oluşur.

2

Kantin Denetleme Komisyonu (Okul Kant. Denet. ve Uygulanacak Hijyen Kuralları Gen./17/04/2007---2007/33)

Öğretim yılı başında öğretmenler kurulu toplantısında seçilir. Komisyon; müdür, müdür başyardımcısı, veya müdür yardımcısının başkanlığında tercihen sağlık bilgisi/biyoloji öğretmeni, okul-aile birliğinden bir yetkili, öğrencilerin oylarıyla seçilen okul meclisi başkanı veya yardımcısından oluşturulur. Acil durumlarda gereği için Tarım İl/İlçe Müdürlüklerinin gıda denetçileri kontrol ve denetim için davet edilir.

ŞİDDETİ ÖNLEME ÇALIŞMA EKİBİ (Özel Eğ. Reh. ve Dan. Hiz. Genel Müd. 24.03.2006 tarih ve 2006/26 numaralı genelgesi)

Müdür, okul/kurum çalışma ekibini oluşturarak, çalışmaların aksamaması için ihtiyaç duyulan personeli Millî Eğitim Müdürlüğüne bildirecektir.

3

TEMSİLCİSİ EYLÜL ASLI

BALKANLI

22

Psikososyal Müdahale Hizmetleri Okul Ekibi (2002/11genelge)

3

VELİ TEMSİLCİSİ NAGİHAN

SELEKOĞLU

ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ

EYLÜL ASLI

BALKANLI

ÖĞRENCİ KULÜPLERİ (Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği / Madde: 8) Öğrenci kulübü ve çalışma esasları

MADDE 8 – (1) Eğitim kurumlarında, Öğrenci Kulüpleri Çizelgesindeki (EK-4) öğrenci kulüplerinden gerekli görülenlerle çevrenin ekonomik, sosyal, kültürel ve coğrafi özellikleri ve öğrencilerin istekleri de dikkate alınarak eğitim kurumunun türü, imkân ve şartları ölçüsünde öğretmenler kurulu kararıyla farklı öğrenci kulüpleri de kurulabilir.

(2) Öğrenci kulübüyle ilgili sosyal etkinliklerin planlanması ve yürütülmesi, danışman öğretmenin gözetim ve sorumluluğunda öğrencilerce gerçekleştirilir.

(3) Öğrenci kulüplerinin amaçları, çalışma esasları ve tanıtımına yönelik açıklamalar, eğitim kurumu yönetimi, sosyal etkinlikler kurulu, danışman öğretmenler ve sınıf/şube rehber öğretmenlerince yapılır.

(4) Her öğrencinin en az bir kulübe üye olması zorunludur.

3

KÜLTÜR EDEBİYAT MAHİYE KANGAL SİNAN

SOLAKOĞLU

KÜTÜPHANECİLİK

KUL. NESLİHAN DÖNMEZ HAVVA ÖZTÜRK

SİVİL SAVUNMA G. NEVRİYE KİRACI MERVE ÖNER

ŞAHİN GEZİ TAN.VE TURİZ

KUL. AHMET BARAN AYNUR DÖNMEZ

FEN BİLİM VE

TEKNOLOJİ KUL FİLİZ KARANİ SELDA ALTINTAŞ SAĞLIK TEM. VE

BESLENME KUL. YAŞAR BAKAR DUYGU HAN

ULUCA

YAYIN VE İLETİŞİM

KULÜBÜ FATMA ASLAN AHMET GARGAN

23

BELİRLİ GÜNLER VE HAFTALAR (Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği / Madde: 18) Belirli gün ve haftalar

MADDE 18 –

(1) Belirli gün ve haftaların anma ya da kutlanmasında aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulur:

a) Eğitim kurumunun türü ve özelliğine göre anılacak ya da kutlanacak belirli gün ve haftalar, EK-8’de yer alan belirli gün ve haftalar arasından sene başı öğretmenler kurulunda belirlenir. Bu

belirlemede, belirli gün ve haftaların eğitim kurumunun türü ve özelliği, eğitim kurumunda uygulanan öğretim programları, okutulan derslerle olan doğrudan veya dolaylı bağlantısı ile zümrelerin talepleri dikkate alınır.

b) Sene başı öğretmenler kurulunda belirlenen belirli gün ve haftaların; sınıf içi, sınıflar arası, eğitim kurumu düzeyinde ya da eğitim kurumu dışında gerçekleştirilmesine yönelik planlanması ile öğrenci kulüplerine dağılımı sosyal etkinlikler kurulunca yapılır. Ayrıca anma ve kutlama etkinlikleri, sorumlu kulüp öğrencileri tarafından yapılabileceği gibi sorumlu kulübün rehberliğinde aynı veya farklı sınıf veya kulüplere üye öğrencilerce de gerçekleştirilebilir.

(10 ARALIĞI İÇEREN

HAFTA)

YEŞİLAY HAFTASI (1 MARTI İÇEREN

HAFTA)

İST.MARŞI KABULÜ (12 MART)

18 MART ŞEHİTLER

GÜNÜ (18 MART)

NEVRUZ BAYRAMI (21 MART NEVRUZ

GÜNÜNÜ )

ORMAN HAFTASI SPOR KULÜBÜ (21-26

MART)

KÜTÜPHN. HAFTASI (MARTIN SON

PAZARTESİ )

Benzer Belgeler