• Sonuç bulunamadı

Kurtlar Vadisi dizisi, 15 Ocak 2003’te Osman Sınav yönetiminde Sinegraph yapım şirketi tarafından “Türkiye’nin Karanlık ve Puslu Vadisi” fragmanlarıyla, “Bu Bir Mafya Dizisidir” sloganıyla başladı. İki sezon Show Tv’de perşembe akşamları yayınlanan dizi, son sezon olan 2005’te Kanal D’ televizyonunda yayınlandı. Toplam 97 bölümden oluşan dizi 29 Aralık Perşembe 2005 tarihinde sona erdi.

Sezon ortasında yapımcılığını Pana Filmin, yönetmenliğini ise Serdar Akar’ın üstlendiği dizi filmin senaryosunu Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener kaleme almış, konsept danışmanlığını da Soner Yalçın yapmıştır.

Devlet-mafya ilişkilerinin yanı sıra kamuoyunu yakından ilgilendiren "gerçek"lerin de anlatıldığı Kurtlar Vadisi, sokaklardan başlayıp, belli bir hiyerarşik bütünlük içinde kademe kademe yükselen ve en tepede son derece etkili bir "konseye" dönüşerek ülkeyi avucuna almayı amaçlayan çok güçlü bir mafya örgütü ile, o örgütle mücadeleye soyunanların serüvenleri anlatılır. Bu hem toplumsal hem de bireysel yansımaları olan serüvendir. Efe Yakup Karahanlı olarak doğan, Ali Candan olarak büyüyen, daha sonra yüzünü ve tüm hayatını değiştiren Polat Alemdar, mafyayı çökertmek amacıyla girdiği yolda, birçok olayla başa çıkmak zorunda kalır ve en sonunda dünyayı yöneten yeraltı dünyasının baronları ile karşılaşır.

Kurtlar Vadisi Operasyonu sona ererken Polat, sevdiklerinin, hayatının hesabını mahkemede vererek beraat eder.

Yayınlandığı ilk günden itibaren izlenme rekorları kıran Kurtlar Vadisi dizisi, yayınlandığı 4 sezon boyunca gündemden hiç düşmemesiyle ve izlenme rekorlarıyla Türk televizyon yayıncılığında bir ilk olmuştur.

100’den fazla yeni karakter yaratan Kurtlar Vadisi, iki ünlü Hollywood yıldızı Sharon Stone ve Andy Garcia’yı da oyuncu kadrosuna katarak izleyicisine bir görsel şölenle veda etmiştir.

Polat Alemdar (Necati Şaşmaz): Kurtlar Konseyini çökertmek için derin devlet tarafından yüzü ve kimliği değiştirilmiştir. Önceleri Ali Candan olarak hayatını sürdürürken şimdi Konsey'in korkulu rüyası Polat Alemdar olmuştur. Vatanı uğruna canı gibi sevdiği ailesinden ve Elif'ten vazgeçmiştir. KGT kurumunun başı Aslan Akbey tarafından özel olarak yetiştirilen Polat Alemdar, Aslan Bey'in ölümüyle sarsılsa da kendi kurduğu ekiple mafyanın içine girmeyi başarmıştır.

Memati (Gürkan Uygun): Annesi kendisini doğururken öldüğü için, babası ismini Arapça’da ölüm anlamına gelen Memati koyar. Çok ciddi ve acımasızdır. Çakır’ın ölümünün ardından, Polat Alemdar'ın korkusuz, ölüm saçan tetikçisi olmuştur.

Güllü Erhan (Erhan Ufak): Seyfo Dayı’nın öz yeğenidir. Çok eğlenceli bir kişiliğe sahiptir. Dayısı onu mafyadan uzak tutmaya çalışsa da Güllü, Polat'ın ekibine girmeyi başarır.

Abdülhey (Kenan Çoban): Aslan Bey ve KGT tarafından Polat’ı korumakla görevlendirilmiştir. Bir parkta çöpçü olarak Polat’ın karşısına çıkmasının ardından bir süre sonra Polat'ın sağ kolu olmuştur.

Tuncay Kantarcı (Osman Wöber): Gümrük ve mal işleriyle ilgilenir. Kurtlar Konseyi’nin en yeni üyelerindendir. Aşırı titizdir. Hayattaki tek dostu Abidin’dir.

İplikçi Nedim (İsmail İncekara): İsrailli bir faizcidir. Kurtlar Konseyi’ne Tuncay Kantarcı ile birlikte yeni katılmıştır. En büyük özelliği meraklı ve korkak olmasıdır. İplikçilikten yükseldiği için lakabı İplikçi olarak kalmıştır. Paradan ve ıhlamurdan asla vazgeçmez.

Abidin Seferoğlu (Abidin Yerebakan): Tuncay Kantarcı’nın sağ koludur.

Laz Ziya (İstemi Betil): Konseyin en yaşlı üyesidir. Konseyin silah işlerini yürütür. Baron ve Kılıç'tan sonra konseyin en güçlü adamıdır.

Kılıç (Attila Olgaç): Kurtlar Konseyi’nde Baron’dan sonra gelmektedir. Baron’la dostlukları çok eskilere dayanır, ona sıkı sıkıya bağlıdır. Baron'dan sonraki en önemli mafya babasıdır.

Nizamettin Güvenç (Adnan Biricik): Konsey’in hukuk işlerini yürütür. Baron'un ve konseyin avukatıdır.

Halo (Sönmez Atasoy): Halil İbrahim Kapar, en büyük uyuşturucu mafyalarındandır. 7 yıl önce öz kardeşinin ihbarıyla yakalanmış, ömür boyu hapse mahkum edilmiştir. Baron da, İbrahim de kendisini konseylerine katmak istemektedir. Polat, akıllardan çıkmayacak bir operasyonla kendisini hapisten kaçırmıştır.

Nesrin Çakır (İpek Tenolcay): Kurtlar Konseyi üyesi silah kaçakçısı Ziya Yılmaz'ın büyük kızı, Süleyman Çakır'ın eşidir. Pusat ve Selvi adında iki çocuğu vardır.

Elif Eylül (Özgü Namal): Ali Candan'ın nişanlısıdır. Aynı zamanda başarılı, hırslı ve gözü pek bir avukattır. Ali'nin ölümünün ardından uzun süre toparlanamamış, duyduğu şüphe üzerine Ali'nin mezarını açtırarak ölmediğini öğrenmiştir. Polat'la yakınlaşsa da Ali'ye olan sevgisi yüzünden yeni bir ilişkiye başlayamamaktadır.

Ayşe Eylül (Hayat Olcay): Elif Eylül’ün annesidir. Eren Eylül (Kerem Fırtına): Elif Eylül’ün kardeşidir.

Canan Çavan (Hande Kazanova): Elif'in en iyi dostu ve meslektaşıdır.

Safiye Karahanlı (Begüm Kütük): Baron, Mehmet Karahanlı’nın kızıdır. Baron, oğlu Efe'nin kaçırılmasının ardından başına kötü bir şey gelmemesi için onu yurdışına göndermiştir. Yıllar sonra Türkiye'ye dönen Safiye, annesinin hayatta olduğunu öğrenince onu iyileştirmek için mücadeleye başlamıştır.

Deli Hikmet (Erdem Ergüney): Ali'nin en iyi dostudur. Küçük dükkanında TV tamir ederken bir yandan da ülkede olup bitenler üzerine ve Derin Devlet hakkında komplo teorileri üretmeye bayılan bir kişiliktir. Bu tür sivri çıkışlarından ötürü lakabı "Deli Hikmet" olup hayatında tek büyüğü Ömer Baba'dır.

Nazife Candan (Serpil Tamur): Ömer Candan’ın karısı, Ali’nin üvey annesidir. Çok istedikleri halde hiç çocuk sahibi olamamışlar ve Ali’yi evlat edinmiş, bütün sevgilerini ona vermişlerdir. Ali’nin ölümüyle derinden sarsılır.

Ömer Candan (Emin Olcay): Ali’nin üvey babasıdır. Müezzindir. Eşi Nazife ile birlikte mütevazı bir hayat sürmektedir. Aynı zamanda ufak bir atölyesi vardır, boş zamanlarında ebru sanatı ile ilgilenir. Yaşadığı her türlü olumsuzluğu hoşgörü ve teslimiyetle kabul etmeyi ilke edinen bir kişiliktir.(www.kurtlarvadisi.com)

Dizinin yapım ekibinden bazıları ise şunlardır: YAPIM: Pana Film

YAPIMCI: Raci Saşmaz YÖNETMEN: Serdar Akar SENARYO: Raci Şaşmaz

Bahadır Özdener

KONSEPT DANIŞMANI: Soner Yalçın

GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Selahattin Sancaklı KURGU: Kemalettin Osmanlı

GENEL KOORDİNATÖRÜ: Zübeyr Şaşmaz MÜZİK: Gökhan Kırdar

Loopus

Benzer Belgeler