• Sonuç bulunamadı

6 Kullanıcı Referans Dokümanları

Bu bölümde kullanıcılarının sistemi kullanırken karşılaşacakları ekranlar detaylı olarak tanıtılacaktır. Bu sayfalara Yapı Denetim Sistemi içinden Yardım butonunu seçerek de ulaşabilirsiniz.

6.1 Giriş

Yapı Denetim Sistemi'ni Hazır Beton Firması olarak kullanıyorsunuz.

Tarafınızdan girilen beton döküm bilgileri doğrultusunda yapı denetim kuruluşları, denetimlerinde bulunan yapıları denetleyebilecek ve yapı sahipleri de mağdur olmayacaktır.

Firma bilgilerinizdeki güncellemeleri kendiniz yapabilirsiniz.

Lütfen kullanıcı adınızı ve şifrenizi kimseyle paylaşmayınız. Unutmayın, bu kullanıcı adıyla yapacağınız tüm işlemler sizin sorumluluğunuzda bulunmaktadır.

6.2 Hazır Beton

Hazır Beton menüsünde Yeni Beton Dökümü ve Beton Dökümleri alt menüleri yer almaktadır.

Bu menü altında; yapılan beton dökümlerine ait bilgilere ulaşılabilmektedir. Ayrıca yeni beton döküm bilgisi de bu menü altından girilmektedir.

6.2.1 Yeni Beton Dökümü

Hazır Beton menüsü altında bulunan Yeni Beton Dökümü butonuna basıldığında Yeni Hazır Beton Dökümü Bilgileri ekranı çıkmaktadır. Bu ekran iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde dökümün yapılacağı YİBF'e ait no girilmelidir. Bu numara girildikten sonra sağ tarafta bulunan YİBF Bilgilerini Al butonuna basılarak dökümün yapılacağı YİBF ile ilgili bilgilerin görüntülenmesi sağlanmalıdır.

Beton dökümü yapacağınız YİBF numarasını bilmiyorsanız YİBF İşlemleri menüsü altından arama yapabilirsiniz.

İkinci bölümde ise döküm bilgisinin ayrıntısı yer almaktadır. Bu bölümde istenen bilgiler eksiksiz olarak doldurulduktan sonra Kaydet butonuna basarak yeni beton döküm bilgisini kaydedebilir ya da Vazgeç butonuna basarak işlemi iptal edebilirsiniz.

29 Kullanıcı Referans Dokümanları

ULUSAL CAD ve GIS ÇÖZÜMLERİ A.Ş. HAZIR BETON FİRMASI

6.2.2 Beton Dökümleri

Hazır Beton menüsü altında bulunan Beton Dökümleri butonuna basıldığında Beton Dökümleri ekranı çıkmaktadır. Bu ekranda beton dökümlerine ait döküm no, YİBF no, tarih, YDK, adres, beton sınıfı ve beton hacmi bilgileri yer almaktadır. Sonunda bulunan Göster ikonuna basıldığında Hazır Beton Döküm Bilgileri ekranı çıkmaktadır. Bu ekran iki bölümden oluşmuştur. Bu bölümlerden ilkinde Dökümün Yapılacağı YİBF ile ilgili bilgiler, ikincisinde ise Döküm Bilgileri yer almaktadır.

Beton Dökümleri ekranın altında yer alan Yeni Beton Dökümü butonuna basıldığında Yeni Hazır Beton Dökümü Bilgileri ekranı çıkmaktadır. Bu ekranda yapılacak işlemler Yeni Beton Dökümü başlığı altından takip edilmelidir.

6.3 YİBF İşlemleri

YİBF İşlemleri menüsü başlığı altında YİBF Sorgulama menüsü bulunmaktadır.

6.3.1 YİBF Sorgulama

YİBF Sorgulama menüsüne girildiğinde YİBF Sorgulama ekranı çıkmaktadır. Bu ekran iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde YİBF'e ait yapının bulunduğu il veya yapı denetim kuruluşu bilgileri girilerek Arama Yap butonuna basılır.

İkinci bölümde ise yapılan sorguya ait sonuçlar görüntülenmektedir.Sorgu sonucu bulunan YİBF'lere ait; YİBF, P/A/P, YDK, yapı adresi, alanı ve % bilgileri görüntülenir.

6.4 Firmam

Firmam menüsü firma bilgilerinin güncellenmesini sağlayan Firma Bilgileri menüsünün bir üst menüsüdür.

31 Kullanıcı Referans Dokümanları

ULUSAL CAD ve GIS ÇÖZÜMLERİ A.Ş. HAZIR BETON FİRMASI

6.4.1 Firma Bilgileri

Firmam menü başlığı altında bulunan Firma Bilgileri menüsüne girildiğinde Hazır Beton Firması Bilgileri ekranı çıkmaktadır. Bu ekran iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde firma bilgileri yer almaktadır. Bu bilgiler bu ekran üzerinden güncellenebilir niteliktedir.

İkinci bölüm ise başvuru bilgileri bölümüdür. Bu bölüm güncellenebilir nitelikte değildir.

Sadece başvuru ile ilgili bilgiler vermektedir.

Firma Bilgileri kısmında yapılan güncellemelerin kaydedilmesi için ekranın altında yer alan Bilgileri Güncelle butonuna basılmalıdır.

6.5 Mesajlarım

Mesajlar, sistemin haberleşme altyapısıdır.

Bu bölüm; hem sistemde meydana gelen olaylarla ilgili olarak bilgilendirme ve uyarma, hem de kullanıcılar arasında haberleşme amacıyla kullanılmaktadır.

6.5.1 Yeni Mesaj

Bu ekranda Başlık ve Mesaj alanlarını kullanarak sormak istediğiniz soru ya da yaşadığınız sorunlarla ilgili Sistem Yöneticisine mesaj atabilirsiniz.

6.5.2 Gelen Kutusu

Bu ekranda size gönderilmiş olan mesajları görebilirsiniz. Mesajın yanında ünlem işareti bulunuyorsa bu mesajı okumadığınız anlamına gelir. Mesajı Göster ikonuna basarak okuyabilirsiniz.

33 Kullanıcı Referans Dokümanları

ULUSAL CAD ve GIS ÇÖZÜMLERİ A.Ş. HAZIR BETON FİRMASI

6.5.3 Giden Kutusu

Bu ekranda göndermiş olduğunuz mesajları görebilirsiniz. Mesajın yanında ünlem işareti bulunuyorsa bu mesajı okumadığınız anlamına gelir. Mesajın e-posta ile gönderilip gönderilmediği ve okunup okunmadığı bilgileri de bu ekranda listelenmektedir.

Mesajın yanında bulunan Göster ikonuna basıldığında mesaja ilişkin detay bilgileri bulabilirsiniz.

6.6 İşlemlerim

Sistemde gerçekleşen birçok işlem, işlem zamanı, içeriği, kimler tarafından gerçekleştirildiği gibi birçok bilgilerle beraber kaydedilmektedir. Bu bilgiler; hem denetim açısından sonraki zamanlarda kullanılır, hem de güvenlik açısından kullanıcıların kendilerinin ve sistem yöneticilerinin, kullanıcıların ne zaman, hangi işleri gerçekleştirdiği sorusuna yanıt olarak kullanılır.

Özet olarak YİBF'ler, YDK, denetçiler, yardımcı kontrol elemanları, hazır beton firmaları, laboratuvar firmaları ile ilgili birçok eylem ilgili bilgileriyle birlikte kaydedilir. Kullanıcılar İşlem Tarihçesi altından kendi gerçekleştirdikleri işlemlerin neler olduklarını ana menüde inceleyebilirler.

Bazı işlemler gerçekleştiğinde ilgili olan YDK, denetçi, kurum personeli bu işlem hakkında bilgilendirilir veya uyarılırlar.

35 Kullanıcı Referans Dokümanları

ULUSAL CAD ve GIS ÇÖZÜMLERİ A.Ş. HAZIR BETON FİRMASI

6.6.1 İşlem Tarihçesi

Bu ekranda ilgili işlemlerin listesi verilir. Bu işlemlerin başlık, zaman bilgileri verilir. İstenirse Göster ikonuyla işlemin detay bilgilerine bakılabilir.

6.6.2 İşlem Bilgileri

Bu ekranda işlemin detaylı olarak bilgileri gösterilir, varsa bu işlem ile ilgili gönderilmiş mesajlar listelenir.

Benzer Belgeler