• Sonuç bulunamadı

Komiteler ve Çalışma Esasları

Belgede A. BİR BAKIŞTA HEKTAŞ... 5 (sayfa 37-46)

4.İnsan Kaynakları

5. Komiteler ve Çalışma Esasları

Şirket Esas Sözleşmesi’nin 20 numaralı maddesine göre; Yönetim Kurulu’nun Sermaye Piyasası mevzuatı ile Türk Ticaret Kanunu’nun 378 inci maddesi kapsamındaki Riskin Erken Saptanması komitesi de dahil olmak üzere ilgili mevzuat kapsamında kurmakla yükümlü olduğu komitelerin oluşumu, görev ve çalışma esasları ile Yönetim Kurulu ile ilişkileri hakkında, ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.

Denetimden Sorumlu Komite, Riskin Erken Saptanması Komitesi ve Kurumsal Yönetim Komiteleri ve üyeleri aşağıdaki gibidir

NOT (1) Riskin Erken Saptanması Komite Başkanlığı ve Denetimden Sorumlu Komite Üyeliği görevlerini yürüten Bağımsız Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Mahmut Cengiz Aydın 20 Ağustos 2021 tarihinde şirketteki tüm görevlerinden ve dolayısıyla komite başkanlığı ve üyeliği görevlerinden de istifa etti.

NOT (2) Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde; Yatırımcı İlişkileri Bölüm Müdürü ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görev yapmakta olan Betül MADENÜS’ün yerine, 13.09.2021 tarihinde aynı görevleri ifa etmek üzere Tuba BEKTAŞ atandı.

Denetimden Sorumlu Komite 2021 yılı içerisinde 5 defa toplanarak SPK Mevzuatı düzenlemeleri çerçevesinde yükümlülükleri kapsamında çalışmalarını sürdürmektedir.

KOMİTE GÖREVİ ADI – SOYADI NİTELİĞİ TOPLANMA SIKLIĞI

Denetimden Sorumlu Komite

Başkan Kâmil DERECE Bağımsız Üye 3 aylık dönemlerde yılda en az dört defa.

Üye (1) Bağımsız Üye

Kurumsal Yönetim Komitesi

Başkan Bülent Şamil YETİŞ Bağımsız Üye

3 aylık dönemlerde yılda en az dört defa.

Üye Kâmil DERECE Bağımsız Üye

Üye Tuba BEKTAŞ (2) Yatırımcı İlişkileri Müdürü

Riskin Erken Saptanması Komitesi

Başkan (1) Bağımsız Üye 2 aylık dönemlerde

yılda en az altı defa.

Üye Bülent Şamil YETİŞ Bağımsız Üye

Riskin Erken Saptanması Komitesi 2021 yılı içerisinde 6 defa, Kurumsal Yönetim Komitesi ise 2021 yılında 7 defa toplanarak SPK Mevzuatı düzenlemeleri çerçevesinde yükümlülükleri kapsamında çalışmalarını sürdürmektedir.

Bütün komiteler toplantı tutanaklarını ve değerlendirmelerini Yönetim Kurulu’na sunmaktadır.

a) Kurumsal Yönetim Komitesi İç Yönergesi Amaç

Bu İç Yönerge’nin (“İç Yönerge”) amacı; Şirket bünyesinde Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Tebliği (“Tebliğ”) doğrultusunda, HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş. (“Şirket”) Yönetim Kurulu’nun görev ve sorumluluklarının sağlıklı bir biçimde yerine getirilmesi için 22.06.2012 tarih ve 2012/32 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile kurulan Kurumsal Yönetim Komitesi (“Komite”)’nin görev, yetki, sorumluluk, çalışma usul ve esaslarını belirlemektir.

Şirket Yönetim Kurulu yapısı dikkate alınarak 22.06.2012 tarih ve 2012/32 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile; Tebliğ ile Aday Gösterme Komitesive Ücret Komitesi için öngörülen görevlerin yerine getirilmesi yetki, görev ve sorumluluğu da Kurumsal Yönetim Komitesi’ne bırakıldı.

Komitenin amacı Şirketin Yönetim Kurulu’nun yapısı ve verimliliğini kurumsal yönetim ilkeleri çerçevesinde izlemek, bu konuda iyileştirme çalışmalarında bulunmak ve Yönetim Kurulu’na öneriler sunmaktır.

Yetki ve Kapsam

Şirket’in yönetim ve gözetim sürecinin bir bölümünü oluşturmak üzere, Komite, yukarıda öngörülen amaç kapsamında;

-Pay sahipleriyle ilişkiler biriminin faaliyetlerini gözetmek,

-Yönetim Kurulu’na uygun adayların saptanması, değerlendirilmesi ve eğitilmesi konularında şeffaf bir sistemin oluşturulması ve bu hususta politika ve stratejiler belirlenmesi konularında çalışmalar yapmak,

-Yönetim Kurulu’nun yapısı ve verimliliği hakkında düzenli değerlendirmeler yapmak ve bu konularda yapılabilecek değişikliklere ilişkin tavsiyelerini Yönetim Kurulu’na sunmak, Yönetim Kurulu üyelerinin ve üst düzey yöneticilerin performans değerlendirmesi ve kariyer planlaması konusundaki yaklaşım, ilke ve uygulamaları belirlemek ve bunların gözetimini yapmak,

-Yönetim Kurulu üyelerinin ve üst düzey yöneticilerin ücretlendirme esaslarına ilişkin önerilerini, Şirketin uzun vadeli hedeflerini dikkate alarak belirlemek,

ile görevlendirilmektedir ve kendi yetki ve sorumluluğu dahilinde hareket eder, nihai karar sorumluluğu her zaman Yönetim Kurulu’na aittir.

Komite, bu İç Yönerge’nin yeterliliğini gözden geçirip değerlendirir ve ilgili değişiklik önerilerini onay için Yönetim Kurulu’na sunar.

Komitenin Yapısı

Komite üyeleri, Yönetim Kurulu tarafından yıllık olarak atanır ve Komite üyelerinin çoğunluğu Şirketin Yönetim Kurulu üyelerinden oluşur. Komitenin iki üyeden oluşması halinde, her ikisi, ikiden fazla üyesinin bulunması halinde üyelerin çoğunluğu icrada görevli olmayan Yönetim Kurulu üyelerinden oluşur. İcra Başkanı, Genel Müdür komitelerde görev alamaz. Komite Başkanı, Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri arasından seçilir.

Komite, Başkanlık görevini üstlenen kişinin yokluğunda görev almak üzere bir başkan vekili belirleyebilir.

Yukarıdaki amaç ve kapsam çerçevesinde Komite; faaliyetleriyle ilgili olarak ihtiyaç gördüğü konularda bedeli Şirket tarafından karşılanmak üzere, bağımsız uzman kişi ya da kuruluşlardan danışmanlık hizmeti alabilir ve gerekli gördüğü yöneticiyi toplantılarına davet edebilir ve görüşlerini alabilir.

Komite, Yönetim Kurulu’na karşı sorumludur.

Komite Toplantıları

Komite’nin toplantıları, Komite’nin görevlerini etkili bir şekilde yerine getirebilmesini sağlamak amacıyla her 3 aylık dönem için bir defa olmak üzere ve Yönetim Kurulu’nun olağan toplantılarıyla uyumlu zamanlarda gerçekleştirilir.

Ancak Komite, çalışmaların etkinliği için gerekli görülen sıklıkta toplanabilir.

Komitenin görevlerini yerine getirmesi için gereken her türlü kaynak ve destek Yönetim Kurulu tarafından sağlanır. Komite, komite başkanı veya bir komite üyesinin talebiyle toplantıya çağrılabilir.

Komite toplantıları Kurumsal Yönetim Sekreteryası (“Sekreterya”) tarafından toplantı öncesinde dağıtılan gündeme bağlı olarak yapılacaktır. Komite toplantılarında alınan kararlar Sekretarya tarafından yazılı hale getirilir ve arşivlenir. Bu bağlamda, her toplantı sonrasında, Komite’nin faaliyetlerine ilişkin yazılı bir rapor, tutanakların bir özetiyle beraber Yönetim Kurulu’na sunulur.

Toplantı tutanakları, Sekretaryada saklanır. Komite telekonferans yoluyla veya herhangi bir başka şekilde de toplanabilir.

Komite, kararlarını üyelerinin salt çoğunluğundan oluşan karar nisabıyla alır.

Komite amaçları, görevleri ve performansıyla ilgili olarak kendisine ait bir değerlendirmeyi yıllık olarak yapar ve bu değerlendirmenin sonuçlarını Yönetim Kurulu’na bildirir.

Görev ve Sorumluluk

Komite, yetki ve sorumluluk alanına giren konularda Yönetim Kurulu’nun bilgilendirilmesi sağlanır, Şirket’in Kurumsal Yönetim İlkeleri’ni yıllık ya da gerekli olduğu takdirde daha sık bir şekilde geliştirir, gözden geçirir ve Yönetim Kurulu’na bu ilkelerin değiştirilmesine ilişkin önerilerini bildirir,

Komite, kurumsal yönetim uygulamalarının etkili bir şekilde yerine getirilmesini denetler ve bu ilkelerin eksik bir şekilde uygulanmasından kaynaklanan menfaat çatışmalarını belirleyip Yönetim Kurulu’na çözüm önerileri sunar,

Komite, Yönetim Kurulu’na, Yönetim Kurulu’nun üye sayısı ve komitelerinin yapısı konusunda önerilerde bulunur,

Komite, Yönetim Kurulu üyesi olabilecek ve/veya Yönetim Kurulu’ndaki boşlukları doldurabilecek yeterlilikteki kişilerin aranması ve belirlenmesine ilişkin çalışmaları yürütür ve yeni dönem üye adaylarını, görev süresi dolmadan boşalan üyelikler için adayları, Yönetim Kurulu talep etmesi durumunda, yeni dönem aday/adayları belirler ve Yönetim Kurulu’na sunar,

Komite, Yönetim Kurulu üye adaylarını değerlendirmek için, potansiyel adayların karakter, dürüstlük, mesleki tecrübe konularındaki geçmişini ve itibarını, bu kişilerin, diğer Yönetim Kurulu üyelerini tecrübe çeşitliliği ve tecrübe alanlarında nasıl tamamlayabileceklerini, Yönetim Kurulu görevlerine yeterli zaman ayırma konusundaki imkanlarını ve Yönetim Kurulu’nun geliştireceği diğer ölçütlere uygunluğunun değerlendirebileceği kriterleri hazırlayarak bu kriterleri düzenli olarak günceller, Komite, diğer Yönetim Kurulu komitelerinin üyeleri için de önerilerde bulunur ve Komitelerde boşalan üyelikler için uygun adaylar önerir. Komite, uygulandığı her alanda, komite üyelerinin bağımsızlık kriteri ile yasaların, kuralların ve mevzuatın belirlediği diğer kriterleri karşılamalarını sağlar,

Tekrar seçim için bir Yönetim Kurulu üyesinin tavsiye edilmesinde Komite, kişinin eski toplantılara katılımını ve Yönetim Kurulu ve Komite çalışmalarındaki katkılarını dikkate alır,

Komite, üst düzey yöneticilerin yıllık performanslarının değerlendirilmesinde Yönetim Kurulu’na yardımcı olur. Değerlendirme, iş performansı, uzun vadeli stratejik amaçların yerine getirilmesi, Yönetimin gelişimi konularını kapsayacak ve fakat bunlarla sınırlı olmayacak şekilde objektif kriterler üzerine kurulu olmalıdır,

Komite etkin çalışıp çalışmadığı konusunda en azından yıllık olarak performans değerlendirmesi gerçekleştirir,

Komite, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kriterlere ulaşma derecesi dikkate alınarak Yönetim Kurulu üyelerine ve üst düzey yöneticilere verilecek ücretlere ilişkin mevcut ücret politikasını geliştirerek önerilerini Yönetim Kurulu’na sunar,

Komite, Şirket üst düzey yöneticiler için bir halefiyet planı hazırlar, inceler ve bu planlar hakkında Yönetim Kurulu’na tavsiyelerde bulunur,

Yönetim Kuruluna uygun adayların saptanması çalışmalarında;

Komite, yetki ve sorumluluk alanına giren konularda Yönetim Kurulu’nun bilgilendirilmesi sağlanır,

- Komite, mevzuatın öngördüğü süreler içerisinde Kurumsal Yönetim İlkelerinde belirlenen kriterler çerçevesinde adayların özgeçmişlerini inceler ve adaylardan her türlü bilgi ve belgeyi isteyebilir.

- Komite, her bir aday için değerlendirmesinin dayanağı bilgi ve belgelerden özlük dosyası tutar.

- Komite, adaylara ilişkin incelemesini ve değerlendirmesini, adayların üyelik için uygun olup olmadığı konusundaki görüşlerini, gerekirse tercih sıralaması da yaparak Yönetim Kurulu tarafından öngörülecek süre zarfında gerekçeli bir raporla Yönetim Kurulu’na sunar.

- Komite, kriterlere uygun olduğu tespit ettiği adaylardan “Bağımsızlık Beyanı” da alır ve özlük dosyalarına ekler.

- Yönetim Kurulu, adayların durumunu iletilen rapor ışığında inceler ve adayların üyeliklerini sonuca bağlar. Bu karar, Komitenin görüşleri doğrultusunda olabileceği gibi Komitenin adayların durumunu yeniden incelemesi şeklinde de olabilir. Ancak, Komite tarafından yeniden inceleme sonucunda oluşan görüşlerin de kabul görmemesi halinde Yönetim Kurulu doğrudan karar verir.

- Önerilen bir üye adayı ile ilgili Yönetim Kurulu kararı adayın üyeliğinin kabul edilmesi şeklinde olabileceği gibi, bu üyeliğin haklı bir nedene dayandırılarak kabul edilmemesi doğrultusunda da olabilir.

İç Yönergede Değişiklik

Bu yönerge üzerindeki değişiklik önerileri komite tarafından Yönetim Kurulu’na sunulur.

Hazırlanan öneriler, Yönetim Kurulu’nun ilk toplantısında gündeme alınır.

Yürürlük

Bu yönerge Yönetim Kurulu tarafından onaylandığı tarihte yürürlüğe girer.

b) Riskin Erken Saptanması Komitesi İç Yönergesi Amaç

Bu İç Yönerge’nin (“İç Yönerge”) amacı; Şirket bünyesinde Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Tebliği (“Tebliğ”) ve 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Türk Ticaret Kanunu’nun 378. maddesi doğrultusunda, HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş.

(“Şirket”) Yönetim Kurulu’nun görev ve sorumluluklarının sağlıklı bir biçimde yerine getirilmesi için

24.07.2012 tarih ve 2012/34 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile kurulan Riskin Erken Saptanması Komitesi (“Komite”)’nin görev, yetki, sorumluluk, çalışma usul ve esaslarını belirlemektir.

Riskin Erken Saptanması Komitesinin (Komite) amacı bu düzenleme ve yasal mevzuat kapsamında Şirketin varlığını, gelişmesini ve devamını tehlikeye düşürebilecek risklerin erken teşhisi, tespit edilen risklerle ilgili gerekli önlemlerin uygulanması ve riskin yönetilmesidir.

Yetki ve Kapsam

Komitenin görevlerini yerine getirebilmesi için gereken her türlü kaynak ve destek Yönetim Kurulu tarafından sağlanır. Komite, gerekli gördüğü yöneticiyi toplantılarına davet edebilir ve görüşlerini alabilir.

Komite, faaliyetleriyle ilgili olarak ihtiyaç gördüğü konularda bağımsız uzman görüşlerinden yararlanır.

Komitenin ihtiyaç duyduğu danışmanlık hizmetlerinin bedeli Şirket tarafından karşılanır.

Komite üyeleri her yıl olağan Genel Kurul toplantısından sonra yapılacak ilk Yönetim Kurulu toplantısında belirlenir.

Komite, bu İç Yönerge’nin yeterliliğini gözden geçirip değerlendirir ve ilgili değişiklik önerilerini onay için Yönetim Kurulu’na sunar.

Komite, Yönetim Kurulu’na her iki ayda bir vereceği raporda risk durumunu değerlendirir, varsa tehlikelere işaret eder, çareleri gösterir. Rapor denetçiye de yollanır.

Komitenin Yapısı

Komite üyelerinin çoğunluğu Şirketin Yönetim Kurulu üyelerinden oluşur. Komitenin iki üyeden oluşması halinde, her ikisi, ikiden fazla üyesinin bulunması halinde üyelerin çoğunluğu icrada görevli olmayan Yönetim Kurulu üyelerinden oluşur. İcra Başkanı, Genel Müdür komitelerde görev alamaz.

Komite Başkanı, Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri arasından seçilir.

Komite Toplantıları

Komite’nin toplantıları, Komite’nin görevlerini etkili bir şekilde yerine getirebilmesini sağlamak amacıyla her 2 aylık dönem için bir defa olmak üzere ve Yönetim Kurulu’nun olağan toplantılarıyla uyumlu zamanlarda gerçekleştirilir. Ancak Komite, çalışmaların etkinliği için gerekli görülen sıklıkta toplanabilir.

Komite, komite başkanı veya bir komite üyesinin talebiyle toplantıya çağrılabilir. Komite toplantıları Kurumsal Yönetim Sekreteryası (“Sekreterya”) tarafından toplantı öncesinde dağıtılan gündeme bağlı olarak yapılacaktır. Komite toplantılarında alınan kararlar Sekretarya tarafından yazılı hale getirilir ve arşivlenir. Bu bağlamda, her toplantı sonrasında, Komite’nin faaliyetlerine ilişkin yazılı bir rapor,

tutanakların bir özetiyle beraber Yönetim Kurulu’na sunulur. Toplantı tutanakları, Sekreteryada saklanır. Komite telekonferans yoluyla veya herhangi bir başka şekilde de toplanabilir.

Komite, kararlarını üyelerinin salt çoğunluğundan oluşan karar nisabıyla alır.

Komite amaçları, görevleri ve performansıyla ilgili olarak kendisine ait bir değerlendirmeyi yıllık olarak yapar ve bu değerlendirmenin sonuçlarını Yönetim Kurulu’na bildirir.

Görev ve Sorumluluklar Komite;

Yönetim Kurulu tarafından belirlenen risk iştahı ve Yönetim Kurulu’nun görüşleri doğrultusunda;

Şirketin varlığını, gelişmesini ve devamını tehlikeye düşürebilecek tüm risklerin, meydana gelme olasılıklarının ve etkilerinin değerlendirilerek tanımlanması,

Risk ölçüm modellerinin ve risk yönetim sistemlerinin oluşturulması ve etkinliklerinin en az yılda bir kez gözden geçirilmesi,

Risklerin ölçülmesi, izlenmesi ve risk unsurlarının karar süreçlerinde kullanılmasına yönelik olarak Yönetim Kurulu’na bilgi verilmesi ve gerekli uyarılarda bulunulması,

Yönetim Kuruluna risk yönetim uygulamaları ve modellerini iyileştirici tavsiyelerde bulunulması görevlerini yerine getirir.

Risk yönetimi politikaları ve uygulamalarının tüm Şirket birim ve çalışanları tarafından benimsenmesi ve uygulanması konularında gerekli çalışmaları yapar.

Yılda en az altı kez toplanır. Toplantı tutanakları yazılı olarak saklanır. Toplantı sonuçları bir rapor halinde Yönetim Kuruluna sunulur. Toplantılar, komite üyelerinin toplanamaması halinde teknolojik imkanlar kullanılmak suretiyle de gerçekleştirilebilir.

İç Yönergede Değişiklik

Bu yönerge üzerindeki değişiklik önerileri Komite tarafından Yönetim Kurulu’na sunulur. Hazırlanan öneriler, Yönetim Kurulunun ilk toplantısında gündeme alınır.

Yürürlük

Bu düzenleme, düzenlemeye ilişkin değişiklik ve güncellemeler Yönetim Kurulu kararı ile yürürlüğe girer.

c) Denetim Komitesi İç Yönergesi Amaç ve Kapsam

Bu İç Yönerge’nin (“İç Yönerge”) amacı; Şirket bünyesinde Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Tebliği (“Tebliğ”) doğrultusunda, HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş.(“Şirket”) Yönetim Kurulu’nun görev ve sorumluluklarının sağlıklı bir biçimde yerine getirilmesi için 22.06.2012 tarih ve 2012/31 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile kurulan Denetimden Sorumlu Komitesi (“Komite”)’nin görev, yetki, sorumluluk, çalışma usul ve esaslarını belirlemektir.

Denetimden Sorumlu Komite, Sermaye Piyasası mevzuatına ve bu düzenlemede yer alan esaslara uygun olarak Şirketin muhasebe sistemi, finansal bilgilerin kamuya açıklanması, bağımsız denetimi ve iç kontrol sisteminin işleyişinin ve etkinliğinin gözetiminde Yönetim Kurulu’na yardımcı olarak yaptığı değerlendirmeler çerçevesinde tespit ettiği hususları değerlendirerek Yönetim Kurulu’na raporlar.

Komitenin Yapısı

Komite en az 2 üyeden oluşur. Komite üyelerinin tamamı Şirketin Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinden oluşur.

Komite, Başkanlık görevini üstlenen kişinin yokluğunda görev almak üzere bir Başkan Vekili belirleyebilir.

Komite; faaliyetleriyle ilgili olarak ihtiyaç gördüğü konularda bedeli Şirket tarafından karşılanmak üzere, bağımsız uzman kişi ya da kuruluşlardan danışmanlık hizmeti alabilir ve gerekli gördüğü yöneticiyi toplantılarına davet edebilir ve görüşlerini alabilir.

Komite Toplantıları

Komite’nin toplantıları, Komite’nin görevlerini etkili bir şekilde yerine getirebilmesini sağlamak amacıyla Komite; en az üç ayda bir olmak üzere yılda en az dört kere toplanır ve toplantı sonuçları tutanağa bağlanarak Yönetim Kurulu’na sunulur. Komite toplantıları, Yönetim Kurulu’nun olağan toplantılarıyla uyumlu zamanlarda gerçekleştirilir.

Ancak Komite, çalışmaların etkinliği için gerekli görülen sıklıkta toplanabilir. Komite kararını üyelerin salt çoğunluğundan oluşan karar nisabıyla alır.

Komitenin görevlerini yerine getirmesi için gereken her türlü kaynak ve destek Yönetim Kurulu tarafından sağlanır. Komite, komite başkanı veya bir komite üyesinin talebiyle toplantıya çağrılabilir.

Komite toplantıları Denetimden Sorumlu Komite Sekreteryası (“Sekreterya”) tarafından toplantı öncesinde dağıtılan gündeme bağlı olarak yapılacaktır. Komite toplantılarında alınan kararlar Sekretarya tarafından yazılı hale getirilir ve arşivlenir. Bu bağlamda, her toplantı sonrasında, Komite’nin faaliyetlerine ilişkin yazılı bir rapor, tutanakların bir özetiyle beraber Yönetim Kurulu’na sunulur.

Toplantı tutanakları, Sekreterya da saklanır. Komite telekonferans yoluyla veya herhangi bir başka şekilde de toplanabilir.

Komite, gerekli gördüğü takdirde, görevlerinden bazılarını iki veya daha fazla üyeden oluşacak bir veya daha fazla alt komiteye devredebilir.

Komite amaçları, görevleri ve performansıyla ilgili olarak kendisine ait bir değerlendirmeyi yıllık olarak yapar ve bu değerlendirmenin sonuçlarını Yönetim Kurulu’na bildirir.

Görev ve Sorumluluklar

Şirketin; muhasebe sistemi, finansal bilgilerin kamuya açıklanması, bağımsız denetimi ve Şirketin iç kontrol sisteminin işleyişinin ve etkinliğinin gözetimini yapar. Bağımsız denetim kuruluşunun seçimi, bağımsız denetim sözleşmelerinin hazırlanarak bağımsız denetim sürecinin başlatılması ve bağımsız denetim kuruluşunun her aşamadaki çalışmaları Komitenin gözetiminde gerçekleştirilir.

Şirketin hizmet alacağı bağımsız denetim kuruluşu ile bu kuruluşlardan alınacak hizmetler Komite tarafından belirlenir ve Yönetim Kurulu’nun onayına sunulur.

Şirketin, muhasebe ve iç kontrol sistemi ile bağımsız denetimiyle ilgili olarak Şirkete ulaşan şikayetlerin incelenmesi, sonuca bağlanması, Şirket çalışanlarının, Şirketin muhasebe ve bağımsız denetim konularındaki bildirimlerinin gizlilik ilkesi çerçevesinde değerlendirilmesi konularında uygulanacak yöntem ve kriterler denetimden sorumlu komite tarafından belirlenir.

Komite, kamuya açıklanacak yıllık ve ara dönem finansal tabloların, Şirketin izlediği muhasebe ilkelerine, gerçeğe uygunluğuna ve doğruluğuna ilişkin olarak Şirketin sorumlu yöneticileri ve bağımsız denetçilerinin görüşlerini alarak kendi değerlendirmeleriyle birlikte Yönetim Kurulu’na yazılı olarak bildirir.

Komite kendi görev ve sorumluluk alanıyla ilgili olarak ulaştığı tespit ve önerileri derhal Yönetim Kurulu’na yazılı olarak bildirir.

Komitenin görev ve sorumluluğu, Yönetim Kurulu’nun Türk Ticaret Kanunundan doğan sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.

İç Yönergede Değişiklik

Bu yönerge üzerindeki değişiklik önerileri Komite tarafından Yönetim Kurulu’na sunulur. Hazırlanan öneriler, Yönetim Kurulu’nun ilk toplantısında gündeme alınır.

Yürürlük

Bu düzenleme, düzenlemeye ilişkin değişiklik ve güncellemeler Yönetim Kurulu kararı ile yürürlüğe girer.

Belgede A. BİR BAKIŞTA HEKTAŞ... 5 (sayfa 37-46)

Benzer Belgeler