• Sonuç bulunamadı

[1] S. Çakmakçı, B. Aydınoğlu, Y. Özyiğit, M. Arslan ve M. Tetik, “Burdur-Kemer ilçesi Akpınar yaylasında bitki ile kaplı alanın belirlenmesinde üç farklı ölçüm yönteminin kullanılması ve karşılaştırılması,” Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, ss. 1-7, 2002.

[2] F. Gökbulak, “Otlatmanın toprağın hidro-fiziksel özellik. ve otlak vejetasyonu üzerine etkileri,” Yüksek lisans tezi, Orman Mühendisliği Bölümü, İstanbul Üniversitesi, İstanbul, Türkiye, 1993.

[3] H. Kendir, “Bazı mera vejetasyon ölçme metotlarında optimum örnek sayısının saptanması”, Doktora tezi, Tarla Bitkileri Bölümü, Ankara Üniversitesi, Ankara, Türkiye, 1995.

[4] R. Avcıoğlu, H. Soya ve H. Kendir, “Meraların korunma ve kullanımı,” Türkiye Ziraat Mühendisliği VII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2010, ss. 199-200. [5] M. Altın, A. Gökkuş ve A. Koç, Çayır Mera Islahı, Ankara, Türkiye: Yem

Bitkileri ve Havza Geliştirme Daire Başkanlığı Yayınları, 2005, ss. 468.

[6] İ. Aydın ve F. Uzun, “Çayır-mera amenajmanı ve ıslahı,” Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitabı, Samsun, Türkiye: 2002, böl. 9.

[7] C. Balabanlı, M. Türk ve O. Yüksel, “Erozyon ve çayır-mera ilişkileri,” Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, ss. 23-24, 2005.

[8] F. Tosun, “Türkiye'de kaba yem üretiminde çayır mera ve yem bitkileri yetiştiriciliğinin dünü, bugünü ve yarını,” Türkiye 3. Çayır Mera Ve Yem bitkileri Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1996, ss.1-5.

[9] Ö. Terizoğlu ve N. Yalvaç, “Van yöresi doğal meralarında otlatmaya başlama zamanı, kuru ot verimi ve botanik kompozisyonun belirlenmesi üzerine bir araştırma,” Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi, ss. 23-26, 2004.

[10] Ö. Bakır, “Yeni mera kanunu üzerinde görüşler,” Türkiye 2. Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Kongresi, İzmir, Türkiye, 1991.

[11] O. Şahinoğlu, “Bafra ilçesi Koşu köyü merasında uygulanan farklı ıslah yöntemlerinin meranın ot verimi, yem kalitesi ve botanik kompozisyonu üzerine etkiler,” Doktora tezi, Ziraaat Mühendisliği Bölümü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye, 2010.

[12] O. Özbay, “Mera kanununda gelinen durum ve hedefler,” Türkiye 7. Tarla Bitkileri Kongresi, Erzurum, Türkiye, 2007, ss. 22-33.

[13] M. E. Beyiş, “Van ili Gevaş ilçesi meralarının botanik kompozisyonları ve ot verimleri üzerine bir araştırma,” Yüksek lisans tezi, Ziraaat Mühendisliği Bölümü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van, Türkiye, 2009.

47

[14] Ö. Bakır, “Vejetasyon etüd ve ölçmelerinde kullanılan bazı önemli metodların kıyaslaması,” Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yıllığı, Ankara, Türkiye: 1970, ss. 550-579.

[15] N. Çelik, G. Bayram, E. Budaklı ve M. Türk, “Uludağ Üniversitesi kampus alanı içerisindeki bir sekonder mera vejetasyonunda bulunan türlerin teşhisi, vejetasyon ölçüm metodlarının karşılaştırılması ve mera durumunun belirlenmesi,” Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, ss. 65-77, 2003.

[16] W. C. Whitmann and E. I. Siggerisson, Comparison of Line Interception and Point Contact Methods in the Analysis of Mixed Grass Range Vegetation, Ecology, 1954, pp. 431.

[17] V. Erkun, Bala İlçesi Meraları Üzerinde Araştırma, Ankara, Türkiye: Tarım Bakanlığı Hayvanları Geliştirme Projeleri Genel Müdürlüğü Yayınları, 1972, ss. 125.

[18] A. Tuncel, “Edirne ili doğal meralarının önemli yabani ot türleri ile bunların gelişme biyolojileri,” Yüksek lisans tezi, Ziraaat Mühendisliği Bölümü, Trakya Üniversitesi, Edirne, Türkiye, 1994.

[19] Ö. Bakır, Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi Arazisinde Bir Mera Etüdü, Ankara, Türkiye: Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, 1963, ss. 232. [20] A. Aydın, “Karacadağ’ın farklı yükseltilerindeki meralarında bitki tür ve

kompozisyonları ile ot verim ve kalitelerinin belirlenmesi,” Doktora tezi, Tarla Bitkileri Bölümü, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır, Türkiye, 2014.

[21] V. L. Duvall and N. E. Linnartz, “Influences of grazing and fire on vegetation and soil of long leaf pine bluestem range,” Journal of Range Management, pp. 241- 247, 1967.

[22] C. Andiç, “Erzurum yöresi çayır ve mera vejetasyonlarının ekolojik ve fitososyolojik yönden incelenmesi üzerine bir araştırma,” Doktora tezi, Ziraaat Mühendisliği Bölümü, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, Türkiye, 1977.

[23] U. Büyükburç, Ankara ili Yavrucak Köyü Meralarının Gübreleme ve Dinlendirme Yolu ile Islahı Olanakları Üzerinde Bir Araştırma, Ankara, Türkiye: Ankara Çayır Mera ve Zooteknik Araştırma Enstitüsü Yayınları, 1983, ss. 12-15.

[24] A. Efe, “Çukurova’da yakılan ve otlatılan bir mera ile korunmuş bir meranın bitki örtüsü ve verim güçlerinin saptanması üzerine bir araştırma,” Yüksek lisans tezi, Ziraaat Mühendisliği Bölümü, Çukurova Üniversitesi, Adana, Türkiye, 1988. [25] A. Özer, “Osmaniye ilçesi, Kesmeburun köyünde korunan bir mera ile otlatılan

meraların bitki örtüsü ve verim güçlerinin saptanması üzerinde bir araştırma,” Yüksek lisans tezi, Ziraaat Mühendisliği Bölümü, Çukurova Üniversitesi, Adana, Türkiye, 1988.

[26] H. Kendir, “Ankara Ahlatlıbel kıraç mera florası ve bazı önemli bitki türlerinin dağılışları üzerine araştırmalar,” Yüksek lisans tezi, Tarla Bitkileri Bölümü, Ankara Üniversitesi, Ankara, Türkiye, 1991.

[27] Y. Şılbır ve T. Polat, “Şanlıurfa ili Tektek dağlarında korunan ve otlatılan alanlarında Lup Yöntemine göre bitki türleri ve bitki kompozisyonlarının belirlenmesi üzerine bir araştırma,” Türkiye 3.Çayır Mera ve Yem Bitkileri Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1996, ss. 96-97.

48

[28] A. Koç ve A. Gökkuş, “Palandöken dağlarında kayak pisti olarak kullanılan ve nispeten korunan mera ile otlatılan meranın bitki örtülerinin karşılaştırılması,” Tarım Öğretiminin 150. Yılında Türkiye 3. Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1996, ss. 162-170.

[29] M. Başbağ, İ. Gül ve V. Saruhan, “Diyarbakır’da korunan bir mera alanında bitki tür ve kompozisyonların ile ot verimlerinin incelenmesi üzerine bir araştırma,” Türkiye 2. Tarla Bitkileri Kongresi, Samsun, Türkiye, 1997, ss. 499-503.

[30] İ. Yılmaz, Ö. Terzioğlu, H. Akdeniz, B. Keskin ve F. Özgökçe, “Ağır ve nispeten hafif otlatılan bir meranın bitki örtüleri ile kuru ot verimlerinin incelenmesi üzerine bir araştırma,” Türkiye 3. Tarla Bitkileri Kongresi, Adana, Türkiye, 1999, ss. 23- 28.

[31] S. İpek, “Mardin İli Çayırpınar köyü, doğal meralarının ot verimi, kalitesi ve botanik kompozisyonu üzerine bir araştırma,” Yüksek lisans tezi, Tarla Bitkileri Bölümü, Harran Üniversitesi, Şanlıurfa, Türkiye, 2001.

[32] M. A. Çelik, “Diyarbakır ili Gözalan köyünde korunan ve otlatılan meralardaki bitki tür ve kompozisyonları ile ot verimlerinin incelenmesi üzerine bir araştırma,” Yüksek lisans tezi, Tarla Bitkileri Bölümü, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır, Türkiye, 2001.

[33] Ö. S. Uslu, “Kahramanmaraş ili Türkoğlu ilçesi Araplar köyü Yeniyapan merasında botanik kompozisyonun tespiti ve farklı gübre uygulamalarının meranın verim ve botanik kompozisyonuna etkileri üzerinde araştırmalar,” Doktora tezi, Ziraat Mühendisliği Bölümü, Çukurova Üniversitesi, Adana, Türkiye, 2005.

[34] T. Öner, “Korunan otlatılan ve sürülüp terkedilen mera alanlarının bitki örtülerinin karşılaştırılması,” Yüksek lisans tezi, Ziraat Mühendisliği Bölümü, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, Türkiye, 2006.

[35] A. A. Babalık, “Davraz Dağı Kozağacı yaylası merasında bitki ile kaplı alan ve otlatma kapasitesinin belirlenmesi üzerine bir araştırma,” Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, 2007, ss. 12-19.

[36] D. Fayetörbay, “Palandöken dağında farklı rakıma sahip mera kesimlerinin bitki örtülerinin karşılaştırılması,” Yüksek lisans tezi, Ziraat Mühendisliği Bölümü, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, Türkiye, 2007.

[37] S. Aksu, “Aliağa yöresi doğal mera vejetasyonunun botanik kompozisyonu ve verim potansiyeli üzerine bir araştırma,” Yüksek lisans tezi, Tarla Bitkileri Bölümü, Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ, Türkiye, 2008.

[38] M. Mengi, “İstanbul Pirinççi köyü dolgu mera alanlarının botanik kompozisyonları ve verim potansiyeli üzerinde bir araştırma,” Yüksek lisans tezi, Tarla Bitkileri Bölümü, Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ, Türkiye, 2008.

[39] A. A. Babalık, “Isparta yöresi meralarının vejetasyon yapısı ile toprak özellikleri ve topoğrafik faktörler arasındaki ilişkiler,” Doktora tezi, Orman Mühendisliği Bölümü, Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta, Türkiye, 2008.

[40] K. Şengönül, Ö. Kara, Ş. Palta ve H. Şensoy, “Bartın Uluyayla yöresindeki mera vejetasyonunun bazı kantitatif özelliklerinin saptanması ve ekolojik yapının belirlenmesi,” Bartın Orman Fakültesi Dergisi, ss. 81-94, 2009.

49

[41] M. Çağlıyan, “Karaman ili Demiryurt köyü merasında farklı gübre uygulamal. meranın verimine ve botanik kompozisyonuna etkileri üzerinde araştırmalar,” Yüksek lisans tezi, Tarla Bitkileri Bölümü, Çukurova Üniversitesi, Adana, Türkiye, 2009.

[42] M. Nadir, “Tokat ili Yeşilyurt köyü doğal merasının botanik kompozisyon, kuru madde verimi ve kalitesinin belirlenmesi,” Yüksek lisans tezi, Tarla Bitkileri Bölümü, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat, Türkiye, 2010.

[43] C. Barlak, “Van ili Çaldıran ilçesi Başeğmez köyü doğal mera vejetasyonunun botanik kompozisyonu ve verim potansiyeli üzerinde bir araştırma,” Yüksek lisans tezi, Tarla Bitkileri Bölümü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi,Van, Türkiye, 2012.

[44] F. Küpe, “Kıraç ve taban meralar ile çayırların botanik kompozisyon ot verimi ve kalitelerinin karşılaştırılması,” Yüksek lisans tezi, Ziraat Mühendisliği Bölümü, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, Türkiye, 2013.

[45] S. Çınar, R. Hatipoğlu, M. Avcı, İ. İnal, C. Yücel ve A. Avağ, “Hatay ili Kırıkhan ilçesi taban meralarının vejetasyon yapısı üzerine bir araştırma,” Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, ss. 52-60, 2014.

[46] E. Çaçan, “Bingöl ili merkez ilçesi Yelesen-Dikme köyleri meraların farklı yöney ve yükseltilerindeki bitki tür ve kompozisyonları ile ot verim ve kalitelerinin belirlenmesi,” Doktora tezi, Tarla Bitkileri Bölümü, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır, Türkiye, 2014.

[47] M. Bilgen ve Y. Özyiğit, “Korkuteli ve Elmalı’da bulunan bazı doğal meralarının vejetasyon durumlarının belirlenmesi,” Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, ss. 261-266, 2005.

[48] S. Seydoşoğlu, V. Saruhan ve A. Mermer, “Diyarbakır İli Silvan ilçesi taban meralarının vejetasyon yapısı üzerinde bir araştırma,” Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi, ss.1-7, 2015.

[49] A. Okatan, Trabzon Meryemana Deresi Yağış Havzası Alpin Meralarının Bazı Fiziksel ve Hidrolojik Toprak özellikleri ile Vejetasyon Yapısı Üzerine Araştırmalar, Ankara, Türkiye: T.C. Tarım ve Köy işleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Yayıncılık, 1987, ss. 290.

[50] M. Özcan, “İzmit-Yuvacık havzası orman içi meraları ve mera vejetasyonu karakteristikleri,” Doktora tezi, Orman Mühendisliği Bölümü, İstanbul Üniversitesi, İstanbul, Türkiye, 2010.

[51] Anonim, (2017, 9 Mayıs). [Online]. Erişim: https://tr.climate-

data.org/location/26443/.

[52] Anonim, Alanya Tarım İlçe Müdürlüğü Brifing Kayıtları, Antalya, Türkiye, 2015.

[53] A. Ayyıldız. (2013). [Online]. Erişim:

https://www.tavsiyeediyorum.com/makale_11428.htm.

[54] Anonim, (2016, 3 Eylül). [Online]. Erişim: http://www.mta.gov.tr/v3.0/bilgi- merkezi/barit.

[55] D. Aydınözü, “Yükseldikçe bölgelerimize göre her 100 m. deki yağış artışı üzerine bir deneme,” Marmara Coğrafya Dergisi, ss. 172-184, 2008.

50

[56] O. Yildiz, E. Altundağ, B. Çetin, Ş.T. Güner, M. Sarginci and B. Toprak, “Afforestation restoration of saline-sodic soils in the Central Anatolian Region of Turkey using gypsum and sulfur,” Silva Fennica, vol 51 (1B), 2017.

[57] M. S. Gençkan, Çayır-Mera Kültürü Amenajmanı Islahı, İzmir, Türkiye: Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, 1985, ss. 655.

[58] T. Tükel, “Ulukışla’da korunan tipik bir step dağ merası ile eş orta malı meraların bitki örtüsü ve verim güçlerinin saptanması üzerine araştırmalar,” Doktora tezi, Ziraaat Mühendisliği Bölümü, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Adana, Türkiye, 1981.

[59] T. Tükel ve R. Hatipoglu, Çayır Mera Amenajmanı, Adana, Türkiye, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, 1997, ss. 152.

[60] Y. Serin, H. Zengin, M. Tan, A. Koç ve diğ., Çayır ve Mera Bitkileri Kılavuzu, Ankara, Türkiye: T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Yayınları, 2005, ss. 19-253.

[61] İ. Gül ve M. Başbağ, “Karacadağ’da otlatılan ve korunan meralarda bitki tür ve kompozisyonlarının karşılaştırılması,” Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, ss. 9-13, 2005.

[62] U. Şahbaz, “Fener Köyü (Silivri/İstanbul) doğal merasının verimi, botanik kompozisyonu ve bitki boyları üzerine bir araştırma,” Yüksek lisans tezi, Tarla Bitkileri Bölümü, Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ, Türkiye, 2010.

[63] H. Kendir, “Ayaş (Ankara)’da doğal bir meranın bitki örtüsü, yem verimi ve mera durumu,” Tarım Bilimleri Dergisi, ss. 104-110, 1999.

[64] İ. Özkaynak, M. Mülayim, A. Tamkoç, R. Acar ve S. Soylu, “ Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin Çomaklı çiftliği merasında vejetasyon etüdü,” Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, ss. 50-62, 1994.

[65] M. Başbağ, İ. Gül ve V. “Saruhan, Diyarbakır’da korunan bir mera alanında bitki tür ve kompozisyonların ile ot verimlerinin incelenmesi üzerine bir araştırma,” Türkiye 2. Tarla Bitkileri Kongresi, Samsun, Türkiye, 1997.

[66] F. Tosun ve M. Altın, Çayır Mera Yayla Kültürü Ve Bunlardan Faydalanma Yöntemleri, Samsun, Türkiye, Ondokuzmayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, 1981, ss. 229.

[67] M. Altın ve M. Tuna, “Banarlı köyü doğal merasının verim ve vejetasyonu üzerindeki etkileri,” Türkiye 2. Çayır Mera ve Yem Bitkileri Kongresi, İzmir, Türkiye, 1991.

[68] S. Tekeli ve M. Mengül, “Orman içi merada toprak ve yöneyin botanik kompozisyon ve verim üzerine etkileri,” Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Türkiye 2. Çayır Mera Ve Yem Bitkileri Kongresi, İzmir, Türkiye, 1991.

[69] M. Yılmaz ve U. Büyükburç, “Tokat ili askeri garnizonunda korunan doğal bir mera vejetasyonunun ekolojik ve fitososyolojik yönden incelenmesi üzerine bir araştırma,” Türkiye 3. Çayır – Mera Ve Yem bitkileri Kongresi, Erzurum, Türkiye, 1996, ss. 146–152.

[70] T. Cerit ve M. Altın, “Tekirdağ yöresi doğal meralarının vejetasyon yapısı ile bazı ekolojik özellikleri,” Türkiye 3. Tarla Bitkileri Kongresi, Adana, Türkiye, 1999, ss. 6-11.

51

[71] A. Gökkuş, M. Avcı, A. Aydın, A. Mermer ve Z. Ulutaş, Yükseklik, Eğim ve Yöneyin Mera Vejetasyonlarına Etkileri, Erzurum, Türkiye: Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Yayınları, 1993, ss. 34.

[72] M. Altın, C. Tuna ve M. Gür, “Tekirdağ taban ve kıraç meralarının verim ve botanik kompozisyonuna gübrelemenin etkisi,” Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, ss. 191-198, 2010.

[73] S. Çınar, “Adana ili Tufanbeyli ilçesi Hanyeri Köyü merasında verim ve botanik kompozisyonun saptanması üzerine bir araştırma,” Yüksek lisans tezi, Tarla Bitkileri Bölümü, Çukurova Üniversitesi, Adana, Türkiye, 2001.

[74] A. Koç, “Topoğrafya ile toprak nem ve sıcaklığının mera bitki örtülerinin bazı özelliklerine etkileri,” Doktora tezi, Tarla Bitkileri Bölümü, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, Türkiye, 1995.

ÖZGEÇMİŞ

KİŞİSEL BİLGİLER

Adı Soyadı : Fatma ÖZGÜR

Doğum Tarihi ve Yeri : 01.02.1991/Antalya

Yabancı Dili : İngilizce

E-posta : fatma_ozgur_0791@hotmail.com

ÖĞRENİM DURUMU

Derece Alan Okul/Üniversite Mezuniyet Yılı Y. Lisans Orman Müh. Düzce Üniversitesi 2018

Lisans Orman Müh. Düzce Üniversitesi 2014 Lise Alanya Anadolu Lisesi 2009

Benzer Belgeler