• Sonuç bulunamadı

Katılım Sağlanan Toplantı, Konferans, Eğitim

2. Sinop Yatırım Destek Ofisi Faaliyetleri ve Performansı

2.2. Katılım Sağlanan Toplantı, Konferans, Eğitim

Proje Yazma Eğitimi – Kastamonu (11.06.2011 – 13.06.2011)

Ajans binasında “proje yazma” konusunda Sn. Bilal EKMEKÇİ tarafından eğitim alınmıştır.11.06.20011-13.06.2011 tarihleri arasında proje yazma eğitimi alındı ve ajansımızın uyguladığı 2011 yılı Mali Destek Programı kapsamında oluşturulan başvuru sahiplerine yönelik oluşturulacak eğitimin içeriği oluşturuldu.

Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü Uyum Eğitim Programı (12.09.2011)

Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 07 – 15 Eylül 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen Uyum Eğitim Programı kapsamında 12 Eylül 2011 tarihinde “Bölgenin Coğrafik ve Ekonomik Koşulları”

konulu eğitim verilmiştir.

Kalkınma Bakanlığı Eğitimi (07.12.2011 – 08.12.2011)

Kastamonu’daki Ajans binasında gerçekleştirilen, Kalkınma Bankası uzmanları tarafından verilen

“Temel Makroekonomik Göstergeler” eğitimine katılım sağlanmıştır.

2.2.2. Toplantı, Konferans ve Seminer

AB Gençlik Programı “Start with Environment” Semineri – Zadar, Hırvatistan (06.06.2011 – 10.06.2011)

Hırvatistan’ın Zadar kentinde gerçekleştirilen seminerde AB Gençlik Programı’nın başlıkları ve çevre konusu üzerine AB Gençlik Projesi oluşturma çalışmalarına katılım sağlanmıştır.

7 Sinop’ta Ceviz Yetiştiriciliği Toplantısı (14.07.2011)

Sinop Valilik Toplantı Salonu’nda “Sinop’ta Ceviz Yetiştiriciliği” üzerine gerçekleştirilen toplantıya Ajansımız adına Sinop Yatırım Destek Ofisi katılım gerçekleştirilmiştir.

Kırım Ziyareti (20.07.2011 – 24.07.2011)

Ukrayna’nın sırasıyla Simferopol, Sivastopol ve Yalta şehirlerinde resmi ziyaretler gerçekleştirilmiş, özellikle olası Yalta – Sinop yolcu seferlerinin başlanması konusunda somut adımlar atılmıştır.

Sinop İl Koordinasyon Toplantısı (27.07.2011)

Sinop Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısı’na Ajansımız adına Sinop Yatırım Destek Ofisi katılmıştır. Kurumların yürüttükleri projelere ilişkin detaylı bilgiler edinilmiş, toplantı sonunda Ofisimizin aktif olarak faaliyetlere başlandığı belirtilmiştir.

Karadeniz’de AB Standartlarında Sürdürülebilir Balıkçılığın Desteklenmesi Tanıtım Toplantısı (29.07.2011)

Sinop Vira Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Ajansımız adına Sinop Yatırım Destek Ofisi katılım gerçekleştirmiştir. Kabul edilen AB Projesi konusunda yetkililer ile detaylı görüşme

gerçekleştirilmiştir.

Sinop İl Koordinasyon Toplantısı (19.09.2011)

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sn. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilen Sinop İl Koordinasyon Toplantısı’na Ajansı temsilen Genel Sekreter Sn. Doç. Dr. Hüseyin Şen ile birlikte katılım sağlanmıştır.

İstanbul’da Faaliyet Gösteren Sinoplu Dernekler Ziyareti – İstanbul (24.09.2011 – 25.09.2011)

Sinop Yatırım Destek Ofisi 24 – 25 Eylül 2011 tarihlerinde İstanbul’da Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD), Sinop İş Adamları Derneği (SİAD), Ayancık Kültür ve Kalkınma Derneği (AYKAD), İstanbul Boyabatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İSBOYDER), Kağıthane Sinoplular Derneği ve Kağıthane Sinop Dernekler Platformu ile görüşmüştür.

Ankara Sinoplular Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Ziyareti – Ankara (03.10.2011)

Ankara’da faaliyet gösteren Sinoplular Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile görüşülmüş ve derneğin faaliyetleri hakkında bilgi alınmıştır. Kalkınma Ajansı tanıtılarak derneğin çalışmaları ile ilgili bilgileri Ajans ile de paylaşması rica edilmiştir.

2. Uluslararası Karadeniz Ekonomi Forumu – Yalta, Ukrayna (06.10.2011 – 09.10.2011)

Ukrayna’nın Yalta kentinde gerçekleştirilen II Uluslararası Karadeniz Ekonomi Forumu’na Ajans adına Sinop Yatırım Destek Ofisi katılmıştır. Sinop – Yalta feribot seferleri ile ilgili kısa bir konuşma yapılarak proje hakkında bilgi verilmiştir.

8

Hollanda Enerji Ticaret Heyet ile Toplantı – İstanbul (21.10.2011)

İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıda rüzgar enerjisi üzerine görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

Hollandalı Grontmij firması ile yakın zamanda ortak bir teknik çalışma yaparak Sinop’taki potansiyelin belirlenmesi konusunda fikir alışverişi gerçekleştirilmiştir.

AB Alt Komisyonu ile Toplantı – Kavala, Yunanistan (22.10.2011)

Yunanistan’ın Kavala kentinde gerçekleştirilen toplantıda Sinop – Yalta arasındaki feribot seferleri konulu projenin kısa bir sunumu gerçekleştirilmiştir. Toplantıda bu proje için AB’den bir fon talebi gündeme getirilmiştir.

Sinop İl Koordinasyon Toplantısı (25.10.2011)

Sinop Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Kalkınma Ajansı adına Sinop YDO katılım göstermiştir. Sinop’ta yer alan kurumların projeleri ile ilgili güncel bilgiler not edilmiştir.

Sinoplu İş Adamları Derneği ile Toplantı (18.11.2011)

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası’nın organize ettiği toplantıda Ajans adına Sinop YDO katılmıştır.

Ajansın faaliyetleri ve gerçekleştirmiş olduğu mali destek programları hakkında detaylı bir bilgi sunulduğu toplantıda KUZKA’nın yanı sıra KOSGEB, OSB, THY Sinop Satış Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Yeşil Gerze Platformu (YEGEP) temsilcileri katılmıştır.

Girişimcilik Zirvesi – İstanbul (04.12.2011 – 05.12.2011)

İstanbul’da gerçekleştirilen Girişimcilik Zirvesi’ne Ajans adına katılım gerçekleştirilmiştir. Zirve’de Kalkınma Ajansları için ayrılan bölümde Ajansımızın tanıtımı, yapılan sunum ve Ajans’tan tedarik edilen tanıtım materyalleri ile gerçekleştirilmiştir.

Sinoplu Dernekler ile Toplantı (06.12.2011)

Sinop İl Dernekler Müdürlüğü’nün Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirdiği toplantıya katılarak Sinoplu derneklere Ajansın tanıtımı yapılmıştır.

2.2.3. Diğer Faaliyetler AB Gençlik Programları Raporu

Sinop ili içerisinde yer alan sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları için önemli olan, yurtdışı ile yapılabilecek ortak çalışmalar sonucunda ile katkı sağlayacağı düşünülen AB Gençlik Programlarının güncel hali hazırlanmıştır.

Sinop Organize Sanayi Bölgesi Sorun Analizi Anketleri

Sinop OSB’de yer alan firmalardan Kaya-Pen, Ensa Tekstil, Özcan Mobilya ve Mega-Pen ile görüşülmüş, OSB ile ilgili olarak yaşadıkları sıkıntılar konusunda bilgi alabilmek amacı ile daha önceden hazırlanan OSB Sorun Analizi Anketleri doldurulmuştur.

9 Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan firmalar hakkında detaylı bilgi alabilmek ve firmaların OSB’de

yaşadıkları sıkıntıları tespit etmek amacıyla OSB Genel Bilgi ve Sorun Analizi Anketleri hazırlanmıştır.

Sinop Sektör Analizi ve Katılım Sağlanacak Fuarların Belirlenmesi

Sinop ili için sektör analizi yapılarak katılım sağlanması planlanan fuarların listesi rapor halinde sunulmuştur.

Gürcistan Mobilya Sektörü Raporunun Hazırlanması

Sinop OSB’de yer alan Özcan Madeni Eşya Mobilya firmasının Gürcistan gezisi öncesi Sinop YDO’dan talep ettiği Gürcistan’a ilişkin mobilya sektör analizinin raporu hazırlanıp kendilerine sunulmuştur.

Sinop’ta Öne Çıkan Gelişmeleri İçeren Aylık Bültenin Hazırlanması

Sinop YDO tarafından Sinop ilinde öne çıkan gelişmelerin hazırlandığı Sinop Aylık Bülten hazırlanmıştır. Bültenin Kasım ayından itibaren aylık olarak sürekli hale getirilmesi hedeflenmektedir.

Sosyal Ağlarda Sinop YDO’nun Tanıtılması – Güncel Haberlerin Duyurulması

Twitter ve Facebook’ta Sinop YDO’nungüncel ve gelecekte planladığı çalışmalarına ilişkin haberlerin duyurulması sağlanmaktadır.

Benzer Belgeler