• Sonuç bulunamadı

Kart Tasarım Üretim Dizgi Hizmeti

Belgede Satın Alma Rehberi 1 (sayfa 41-44)

İŞ TANIMI (TEKNİK ŞARTNAME) STANDART FORMU                   (Söz. 

EK:2a)   

“Ankara Kalkınma Ajansı ‘’ileri Teknolojili Ürün Ticarileştirme Mali Destek Programı’’ kapsamında       

“​Ape X Yerli ve Milli Drone Seri Üretimi İle Ülkemizin İhracat Kapasitesinin Arttırılması                        ​” projesinin seri      üretim çalışmaları için gerekli olan Hizmet/Ürün alımını kapsamaktadır. Bu proje Ankara kalkınma ajansı        tarafından ileri teknolojlii bir ürün olarak tasdiklenmiştir. Katma değeri ve ihracat potansiyeli yüksek bir        projedir.  

 

Proje hedefi, projede sözü geçen Ape X yerli ihanın seri üretim ve imalat aşamalarının tamamlanıp ve        piyasaya arz edilmesidir.  

 

1.2. Sözleşme Makamı hakkında genel bilgi 

Sözleşme Makamı, ​   APE HAVACILIK ARGE MÜHENDİSLİK YAZILIM DANIŞMANLIK VE              İMALAT İTHALAT İHRACAT TİC. LTD. ŞTİ.  

 

2. SÖZLEŞME HEDEFLERİ 

2.1 Yükleniciden beklenen sonuçlar  

Yükleniciden beklenen sonuçlar Ape X ürününün uçuş elektroniği, bootloaderı elektroniği ve kumanda        elektroniğinin geliştirilmesi ve adetli  üretilmesini içermektedir. 

Yüklenicinin 1.Lotta gerçekleştirmesi gereken 4 safhası vardır. Bunlar uçuş elektroniği, bootloader        elektroniği ve kumanda elektroniğinin geliştirilmesi ve adetli  üretilmesidir. Bu safhalar proje süresi aynı kalmak        koşulu ile aynı anda veya birbirini takiben yürütülebilir.  

.​3. İŞİN KAPSAMI  3.1. Genel 

Bu kapsamda üretilecek elektronik kartlar Ape Drone’un mevcutta geliştirmiş olduğu gömülü        yazılımlarla programlanabilecek şekilde geliştirilmesi talep edilmektedir.Teknik detayları bu aşamadan itibaren       

‘uçuş kartı’, ‘kumanda elektroniği’ ve ‘bootloader’ başlıkları altında detaylandırılacaktır.  

3.2. Detaylı faaliyetler listesi  

Uçuş Elektroniği: Uçuş elektroniği mevcutta kullanılan motor sürücü kart ile iletişim içinde, tüm        işlevsel birimlere ihtiyaç duyduğu gücü dağıtan, kablosuz haberleşme birimi olan ve drone’un çevresel        bileşenlerini/sensörleri üzerinde barındıran bir tasarım ile geliştirilecektir. Tasarım aşağıda listesi verilen        elektronik bileşenlerle geliştirilecektir: 

- 4x Ultrasonik sensor   -1x MPU9250(I2C) 

- 1x NRF24L01P kablosuz haberleşme(SPI) (3.3v besleme)  

41

- 1x Step down switching regulator (TPS54340 Texas Inst.)(12V to 5V)   - 1x Linear regulator (ADP3338) (5V to 3.3V)  

- 1x Pil sonrası ON-OFF button   - 1x Buzzer  

- 4x Led çıkışı   - 2x Atmega328p    

Bunun dışında geliştirilecek uçuş kartı listenen çıkış birimlerine sahip olacaktır:  

- Video transmitter için haberleşme (logic düzeyde, digital outputs)   - PPM ouput(UÇUŞ KONT.)(Digital 2 nolu pin)  

- PPM output(GİMBAL) (Digital 3 nolu pin)   - Kamera modulü (UART)  

- NRF anten bağlantısı (u.Fl)   

Kumanda Elektroniği: ​   Bu iş paketinde drone’un kontrolü için, üzerinde cayroskop, ivme ölçer ve        kumanda bileşenleri bulunan bir drone kontrol kumandası elektroniği geliştirilecektir. Tasarım aşağıda listesi        verilen elektronik bileşenlerle geliştirilecektir:  

 

- 1x Joystick (2 analog output, 1 digital)   - 1x MPU6050 (I2C)  

- 1x NRF entegresi (SPI)(3.3v besleme)   - 1x Step up switching regulator (5V)   - 1x Linear regulator(3.3v)  

- 1x Pil sonrası ON-OFF button   - 1x Düşük voltaj koruma entegresi   - 1x Şarj entegresi 

- 3x Button (Digital Input)   - 1x Atmega328p  

- 1x infrared mesafe sensörü (Digital Input)  

- 1x NRF anten bağlantı noktası (anten bağlantı tipi)    

Bootloader Elektroniği: ​   Bootlaoder elektroniği Ape drone tarafından geliştirilen gömülü yazılımları        üretimi yapılan kartların içerisine gömmek için tasarlanan ve üretilen elektroniklerdir. SPI veya IC veri        protokollerini kullanılması talep edilmektedir. 

Özel Durum: Proje geliştirme sürecinde kullanılacak olan yöntem ve listelenmiş komponentlerde,        Sözleşme makamı talebi ve onayı ile değişikliğe gidilebilir.  

Adetli elektronik üretimi: 

Sonuçlar 3.3 de bulunan adımlar tamamlanmış ve başarı kriterleri sağlanmış elektronikler adetli üretim        ile toplamda 120 adet “Uçuş elektroniği”, 120 adet “Kumanda elektroniği” ve 10 adet bootloader elektroniği        olmak üzere toplamda 250 adet elektronik talep edilmektedir.  

42

Bu üretilen elektroniklerin tamamının dizgi ve pcb üretimi, talep edilen ölçülerde ve ağırlıkta olması        zorunludur. Bu üretim kalite kontrolü yüklenicisi tarafından yapılması talep edilmektedir. 

 

3.3 Sonuçlar 

- Tüm işlevsel birimlerin akım, gerilim ve güç ölçümlerinin komponentlerin teknik dökümanları        standartlarında olması  

- Tüm işlevsel birimlerin mikroişlemci ile kontrolünün gerçekleştirilmesi ve birimsel olarak fonksiyon        testlerini geçmesi  

- Tüm işlevsel birimlerin kontrolünün bütünleşik olarak sağlaması ve fonksiyon testlerini geçmesi   - Geliştirilecek harici bootloader modül ile Ape Drone’un mevcutta kullanmakta olduğu yazılımın karta        yüklenmesi 

- Kumanda ve uçuş kartı elektroniklerin açık alanda 1100 metre, kapalı alanda ise en az 250 metre        mesafeden 2.4 Ghz bandı üstünden veri alışverişi yapması 

- Üretilen adetli elektroniklerin hepsinin tam çalışır olması  - Üretilen adetli elektroniklerin kalite kontrollerinin yapılması  -Üretilen adetli elektroniklerin lojistiğinin sağlanması   

4. LOJİSTİK VE ZAMANLAMA  4.1. Hizmetin sağlanacağı yer:  

Ankara/Gölbaşı  

4.2. Başlama tarihi ve uygulama süresi 

Öngörülen başlama tarihi <​      ..../…./2019​> olup uygulama süresi bu tarihten itibaren <​      3​> ay    olacaktır. 

5. GEREKLİLİKLER 

5.1. Personel 

Hizmetin icra edilmesinde önemli role sahip uzman aşağıdaki gibidir. 

-  Elektrik Elektronik Müh. (Gömülü yazılım alanında en az 2 yıl çalışmış olması )  -  Elektrik Elektronik Müh. (Elektronik kart tasarımın alanında en az 2 yıl çalışmış olması)  5.2. Yüklenici tarafından temin edilecek ekipman ve olanaklar talep edilmemektedir. Hizmet        sağlayıcı, bu ekipmanları ve olanakları kendi bünyesi içerisinde bulundurmadığı takdirde ihtiyaç doğrultusunda        dışarıdan kısmi hizmet alma veya kiralama yoluna gidebilir.  

6. YÖNETİM / KONTROL VE NİHAİ ONAY  6.1. Denetleyici 

KAAN CEVHER 

6.2. Performans göstergelerinin tanımı 

- Tüm işlevsel birimlerin akım, gerilim ve güç ölçümlerinin komponentlerin teknik dökümanları        standartlarında olması  

- Tüm işlevsel birimlerin mikroişlemci ile kontrolünün gerçekleştirilmesi ve birimsel olarak fonksiyon        testlerini geçmesi  

- Tüm işlevsel birimlerin kontrolünün bütünleşik olarak sağlaması ve fonksiyon testlerini geçmesi  

43

- Geliştirilecek harici bootloader modül ile Ape Drone’un mevcutta kullanmakta olduğu yazılımın karta        yüklenmesi 

- Kumanda ve uçuş kartı elektroniklerin açık alanda  1100 metre, kapalı alanda ise en az 250 metre        mesafeden 2.4   Ghz bandı üstünden veri alışverişi yapması 

- Üretilen adetli elektroniklerin hepsinin tam çalışır olması  - Üretilen adetli elektroniklerin kalite kontrollerinin yapılması  -Üretilen adetli elektroniklerin lojistiğinin sağlanmasıdır. 

 

Performans Uygulama Esasları 

Yukarıdaki performans çıktıları göz önünde bulundurularak üretilen Bootloader,  Kumanda ve Uçuş        elektroniği için ayrı ayrı raporlanması talep edilmektedir. Bu raporlama iki aşamalıdır. İlk aşama, yüklenici        elektronik üretildikten sonra teknik raporlama yaparak yukarıdaki performans kriterlerinin sağlandığını gösteren        antetli kağıt üzerine madde madde açıklaması olan bir evrağı kaşeli ve yetkili imzalı olarak sözleşme makamına        iletecektir. İkinci aşama ise  sözleşme makamındaki yetkili kişi teslim almadan önce bu değerlendirmeleri        yerinde görüp aynı teknik raporlamayı yerinde yapacaktır. Sözü edilen iki evrağın asılları sözleşme makamına,        kopyaları ise yükleniciye teslim edilecektir. Yüklenici, sözleşme makamına talepte bulunduğu takdirde asıllarını        temin etme hakkına sahiptir.  

ilk aşamadaki teknik raporlama da yüklenicinin tüm performans çıktılarını tam olarak sağlaması talep        edilmektedir. Aksi bir raporlama neticesinde ikinci aşama raporlama talep edilemez. İlk aşama raporlama        performans çıktılarını tam olarak karşılıyor olduğu durumda,  ikinci aşama raporlama sözleşme makamı        tarafından yetkilendirilmiş bir yetkili tarafından      teslim alınmadan önce değerlendirilir. İkinci raporlama        sonucunda eğer performans çıktıları değerlendirme sonucu tam karşılamıyorsa teslim alınmayacak olup gerekli        düzeltmelerin performan esaslarına uygun şekilde yapılması gerekmektedir. 

 

Özel durumlar: Raporlamadaki performans kriterleri, yüklenici talepleri doğrultusunda sözleşme        makamı değişiklik yapma hakkını elektroniğin tam çalışırlığını etkilemediği takdirde saklı tutar. 

 

Belgede Satın Alma Rehberi 1 (sayfa 41-44)

Benzer Belgeler