• Sonuç bulunamadı

38. BİZİM

Akla gel Avrupa hey Amerika, Kahramanlık dolu özümüz bizim. Türk ile uğraşmak değildir şaka, Dört kıtada vardır izimiz bizim.

Sudan sebeplerle azıp taşarsız, Hak hukuk tanımaz haddi aşarsız, Neyiniz vardı da neye şaşarsız, Atomlar eritmez buzumuz bizim.

Şu Ortadoğu’da bak akan kana. Haksız yere Türkler kıyamaz cana, Ne Lui’ye güven ne de Leon’a, Haç maç durduramaz hızımız bizim.

Gelin de görelim gücünüz varsa, Şaşırmayın Çoruh kırmız akarsa, Kurt başlı kılıçlar kından çıkarsa, Genç Osman’ı çalar sazımız bizim.

İznik Ovası’nda Haçlı’ya n’ettik, Fatih’le Bizans’ı surları yıktık, Atladık Tuna’yı Roma’ya çıktık, Vatikan’dan kalktı tozumuz bizim.

163

Kul Mehmet Badur’um işte ben buyum, Mızrağım elimde gergindir yayım, Battal amcam olur Şeyh Şamil dayım,

Kara Fatma gelin kızımız bizim. (13.12.2015)

39. DİYORDU

Cihan savaşında büyük kumandan, Parola ay yıldız vatan diyordu. Edirne Ardahan büsbütün vatan, Parola ay yıldız vatan diyordu.

Hürriyet uğruna kongreler yapan, Şu Anadolu’nun bağrından kopan, Kazmayı küreği eline kapan, Parola ay yıldız vatan diyordu.

Allahuekber’de tutarız yası, Dağları inletti fırtına sesi, Şehitler verirken en son nefesi, Parola ay yıldız vatan diyordu.

Vatan taş toprağı çekerken elem, Tek vücut olmuştu bir cümle âlem, İstiklal marşını yazan o kalem, Parola ay yıldız vatan diyordu.

Kuvayı milliyle yapıldı sefer, Ordular ileri alındı haber,

Şafak söker iken mevzide nefer, Parola ay yıldız vatan diyordu.

164

Sizleri saygıyla anar Kul Mehmet, Esaret altında kalmamış millet, Yepyeni bir devlet yön Cumhuriyet,

Parola ay yıldız vatan diyordu. (15.11.2014)

40. VARDIR

Şehit kanlarıyla sulanan vatan, İçinde hainler kalleşler vardır. Sinsi planlar ile pusuda yatan, Kan ile beslenen kâhinler vardır.

Koynunda haç vardır, dilinde Allah, Kemirir ülkeyi paralel küllah, Örgütle kurulmuş ellerde silah, Malesef buz tutmuş beyinler vardır.

Birlik beraberlik, güç kuvvet yolu, Yediden yetmişe kahraman dolu, Aslanlar yurdudur şu Anadolu, Sanmayın kurbanlık koyunlar vardır.

Garibe masuma pusu kurmayan, Hain karşısında geri durmayan, Kuzguna kargaya geçit vermeyen, Nöbette ankalar şahinler vardır.

Kul Mehmet birliktir bendeki karar, Bir anlık tereddüt gözünü oyar, Ne muhalif kalır ne de iktidar,

165

41. BİZİMDİR

Size ne oluyor ey süper güçler, Vatan da millet de yurt da bizimdir. Karınları doygun ruhları açlar, Koyun da kuzu da kurt da bizimdir.

Cihan savaşında ders aldı çarın, Türk vatan dedi mi orada durun, Var ise bölgede eğer bir sorun, Ülfet de külfet de dert de bizimdir.

Bir vücut içinde can başka mıdır? İlikte damarda kan başka mıdır? Edirne Ardahan Van başka mıdır? Türk’ü Laz’ı Çerkez Kürt de bizimdir.

Kul Mehmet sızlıyor bağrının başı, Tuzaklar kahpenin kalleşin işi, Bölünmez ülkenin bir çakıl taşı,

Şehitler gaziler mert de bizimdir. 17.02.2016

42. YEDİ MART

Yedi Mart sabahı yeşil Artvin’de, Şeyda bülbül gibi öttüğü gündür. Hürriyet aşkıyla, vatan derdiyle, O kahpe düşmana çattığı gündür.

Artvinli top yekûn seferber olduk, Kaçkar Dağları’nda mevziler kazdık, Kazma kürek ile düşmana vurduk, Çar’ı Moskova’ya attığı gündür.

166

Atmıştık Artvin’den Rus’un Çar’ını, Ne doldurur hürriyetin yerini? Oynadık meydanda Artvin barını, Ata’ya armağan ettiği gündür.

Birçok şehit verdik günler içinde, Göğsünden vurulup kanlar içinde, Al yeşil giyinmiş donlar içinde, Al bayrak altında yattığı gündür.

Esaret zincirin kökünden kırdık, Kılıçlı kalkanlı çeteler kurduk, Kuva-yı milliye emrine girdik, Ebedi hürriyet tattığı gündür.

Başımız dimdikti dostlar yanında, Hürriyetin aşkı kaynar kanımda, Esir düşmüş idim öz vatanımda, Düşmana kurşunu attığı gündür.

Hey yavrum sahip çık, vatanın tanı, Unutma dedene kurşun sıkanı, Kul Mehmet vatanın dertli insanı,

Kurtuluş bayramı ettiği gündür. (03.03.2008)

43. OSMANLI TARİHİ

Türk’ün temelini aslım yokladım, Dağlarda kükreyen aslanmışım ben. Asırlardan gelen Türkoğlu Türk’üm, Bozkurtlar sütüyle beslenmişim ben.

167

Orta Asya’dan fırlamış çıkmışım, Yıldırımdım Malazgirt’ten çakmışım, Osmanlıydım dört kıtaya akmışım, Her tarafta şanım hızlanmışım ben.

Yavuzlar Fatihler dönem açmıştı, Barbaros da denizleri biçmişti, Asırlar geçmişti, yıllar geçmişti, Artık ihtiyardım bozlanmışım ben,

Düşman kastetmişti güzel vatana, Topraklar boyandı al kızıl kana, Yüz milyonlar düşmüş on üç milyona, Kırılmış dökülmüş azlanmışım ben.

Dalkavuklar işgalcinin yanında, Aslanlar sinmişti kendi ininde, Yıkılmıştım altı yüz yılsonunda, Yerden yere düşmüş tozlanmışım ben.

Samsun’dan bir güneş üstüme doğdu, Topyekûn bu millet bir ordu kurdu, Devlet Türkiye Cumhuriyet oldu, Çiçekler açmıştı yazlanmışım ben.

Mehmet Badur der ki, Kaçkar’dan baktım, Hiç de zorlanmadan Bizans’ı yıktım, Atladım Tuna’yı Roma’ya çıktım,

168

44. MEÇHUL KAHRAMANLAR Anadolu deyip geçme arkadaş, Nice meçhul kahramanlar burada. Toprağa kan vermiş bayrağa rengi, Nice meçhul kahramanlar burada.

Yabancılar bölüşmüşler devleti, Hasta diye nitelemiş devleti, Tarihlere yazılmamış şöhreti, Nice meçhul kahramanlar burada.

Süngüsüyle mevzileri kazanlar, Sayesinde okunuyor ezanlar, Kanlarıyla şanlı tarih yazanlar, Nice meçhul kahramanlar burada.

Mermi bitmiş süngü takmış fırlamış, Vatan demiş, millet demiş, gürlemiş, Bir cepheden diğerine sıçramış, Nice meçhul kahramanlar burada.

Şu Batı’nın ettikleri çok olmuş, İşte böyle vatan yüzü ak olmuş, Tahrip olmuş mezarları yok olmuş, Nice meçhul kahramanlar burada.

Padişahsa hep Batı’yı tutarmış, Ata’m gelmiş ülkemizi kurtarmış, Bu vatanı Kul Mehmet’e bırakmış,

169

45. OKURSAN

Anadolu Türk’tür Türkün kalacak, Taş toprağı vatan yazar, okursan. Bin iki yüz doksan dokuz tarihi, Temelinde Osman yazar okursan.

Kara Fatma, Nene Hatun, Dadaşlar, Türk’ü, Kürdü, Laz’ı, Çerkez kardaşlar, Kınalı kuzular gencecik yaşlar,

Vatanına kurban yazar, okursan.

Yokluklar içinde değildi, varda, Çanakkale Afyon, Dumlupınar’da, Allahuekber’de adam boy karda, Buz üstünde aslan yazar okursan.

Vatanında esir düşmek güç imiş, Yedi devlet yedi cephe açılmış, Nenelerim top mermisi taşımış, Güllesinde Sultan yazar, okursan.

Türk milleti uykusundan uyanmış, Atatürk’ün etrafında toplanmış, Sütçü İmam, Yahya Çavuş şahlanmış, Er seyitler destan yazar, okursan.

Yıkmak için gayri yola çıkanlar, Bölünmeyi kafasına sokanlar, Bu ülkeye kem göz ile bakanlar, Eceline ferman yazar, okursan.

170

Kul Mehmet’im dostu satmaz bu millet, Şerbet diye zehir satmaz bu millet, Irkı cinsi ayrıt etmez bu millet,

Kütüğünde ihsan yazar, okursan. (09.11.2008)

5.10. KENDİNİ TANITMA

Benzer Belgeler