• Sonuç bulunamadı

İdarenin Amaç ve Hedefleri

Belgede 2022 YILI PERFORMANS PROGRAMI (sayfa 25-38)

AMAÇ HEDEF

Atatürk ve Milli Mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişim sürecini bütün yönleriyle ortaya koyarak geleceğine yön verebilecek bilimsel araştırmalar yapmak ve yaptırmak; bu tür çalışmaları desteklemek, bunların sonuçlarını yayımlamak ve yaymak.

Atatürk’ün kişiliği, düşüncesi, ilkeleri ve inkılâpları ile Türkiye Cumhuriyeti Tarihini ilgilendiren konularda bilimsel araştırmaların yapılmasına yönelik projelere destek verilecektir.

Atatürk’ün kişiliği, düşüncesi, ilkeleri ve inkılâpları ile Türkiye Cumhuriyeti tarihini ilgilendiren konularda lisansüstü çalışma yapan öğrenci ve araştırmacılara araştırma bursu verilecektir.

Kurum yayınlarının sayısı artırılacak ve daha geniş kitlelere ulaşması sağlanacaktır.

Kurum kütüphanesi ve arşivi, kaynak niteliğindeki bilgi ve belgelerle zenginleştirilecek ve bunlara erişim kolaylaştırılacaktır.

Atatürk ve Milli Mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişim sürecine ilişkin yurt içi ve yurt dışında bilimsel etkinlikler düzenlemek, katılmak ve destek vermek.

Yurt içi ve yurt dışında, Atatürk’ün kişiliği, düşüncesi, ilkeleri, inkılâpları ve Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili bilimsel etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Yurt içi ve yurt dışında, Atatürk’ün kişiliği, düşüncesi, ilkeleri, inkılâpları ve Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili katkı yapacak bilimsel etkinliklere katılım ve destek sağlanacaktır.

Kurumsal kapasiteyi geliştirmek ve güçlendirmek.

Teknolojik altyapı, donanım ve kurumsal iletişim ağı geliştirilecektir.

Merkezin insan kaynakları kapasitesi güçlendirilecek, personel motivasyonu ve verimliliği artırılacaktır.

Kurum kaynaklarının etkin kullanılması için planlı çalışma düzenine süreklilik kazandırılacaktır.

26

ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ

ALT PROGRAM HEDEFLERİ ve STRATEJİK PLAN İLİŞKİSİ PROGRAM

ADI ALT PROGRAM ADI ALT PROGRAM

HEDEFLERİ İLİŞKİLİ OLDUĞU STRATEJİK AMAÇ

Milli Kültür

Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Araştırmaları

Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi konusunda kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasının sağlanması

Amaç 1: Atatürk ve Milli Mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişim sürecini bütün yönleriyle ortaya koyarak geleceğine yön verebilecek bilimsel araştırmalar yapmak ve yaptırmak; bu tür çalışmaları desteklemek, bunların sonuçlarını yayımlamak ve yaymak.

Amaç 2: Atatürk ve Milli Mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişim sürecine ilişkin yurt içi ve yurt dışında bilimsel etkinlikler düzenlemek, katılmak ve destek vermek.

Amaç 3: Kurumsal kapasiteyi geliştirmek ve güçlendirmek.

27

2022 PERFORMANS PROGRAMI

C. ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ PERFORMANS BİLGİSİ

Bütçe Yılı: 2022

Program Adı: Milli Kültür

Alt Program Adı: Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Araştırmaları

Gerekçe ve Açıklamalar: Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişim sürecini bütün yönleriyle ortaya koyarak geleceğine yön verebilecek bilimsel araştırmalar yapmak ve yaptırmak; bu tür çalışmaları desteklemek ve teşvik etmek, bunların sonuçlarını yayımlamak ve yaymak ve Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişim sürecine ilişkin yurt içi ve yurt dışında bilimsel etkinlikler düzenlemek, bu gibi etkinliklere katılmak ve destek vermek iş ve işlemlerini kapsamaktadır.

Alt Program Hedefi: Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi konusunda kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasının sağlanması.

28

Türkiye Cumhuriyeti tarihi araştırmalarına ilişkin bilimsel araştırma-geliştirme faaliyeti sayısı

Sayı 3 4 13 17 21 25

Göstergeye İlişkin Açıklama: Göstergenin kapsamı, Atatürk Araştırma Merkezinin çalışma alanını oluşturan, Atatürk’ün doğduğu ortamdan başlayarak Osmanlı Devleti’nin son dönemi, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve gelişim sürecini içermektedir.

Gösterge ile desteklenen proje sayısı, verilen yüksek lisans ve doktora bursu sayısı ölçülmektedir. 2020 yılında 1 yüksek lisans ve 1 doktora bursu ile 1 projeye destek verilmiştir. 2021 yılında 2 yüksek lisans ve 2 doktora bursu, 2022 yılında 2 adet projeye destek, 1 yüksek lisans ve 1 doktora bursu verilmesi planlanmaktadır. Lisans ve lisan üstü öğrenciler, akademisyen ve araştırmacılar ve yurt içi ve yurt dışı kamuoyu bu göstergenin hedef kitlesini oluşturmaktadır. Gösterge gerçekleşmesi ile toplum yararına yeni yorum ve bilgi üretilecektir. Konuyla ilgili literatürün zenginleşmesine katkı sağlanacak, belirlenen konuyla ilgili bilinmeyen yada az bilinen noktalar aydınlatılacaktır.

Hesaplama Yöntemi: Kurumca desteklenen veya gerçekleştirilen proje sayısı ile burs verilen kişi sayısının kümülatif toplamından oluşmaktadır.

Verinin Kaynağı: Atatürk Araştırma Merkezi Sorumlu İdare: Atatürk Araştırma Merkezi

Performans Göstergesi Ölçü

Türkiye Cumhuriyeti tarihi araştırmalarına ilişkin bilimsel etkinlik sayısı

Sayı 5 12 7 12 13 12

Göstergeye İlişkin Açıklama: Göstergenin kapsamı, Atatürk Araştırma Merkezinin çalışma alanını oluşturan, Atatürk’ün doğduğu ortamdan başlayarak Osmanlı Devleti’nin son dönemi, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve gelişim sürecini içermektedir. 2020 yılında Kurumumuzca, 2 bilimsel etkinlik gerçekleştirilmiş , yurt içi ve yurt dışında 2 bilimsel etkinliğe katılım sağlanmış ve “ Arşivimizden Fotoğraflarla Atatürk” konulu sergi düzenlenmiştir. 2021 yılında 8 bilimsel etkinliğin gerçekleştirilmesi,3 bilimsel etkinliğe katılım sağlanması, 1 etkinliğe destek verilmesi, 2022 yılında 8 bilimsel etkinliğin gerçekleştirilmesi, 3 bilimsel etkinliğe katılım sağlanması, 1 etkinliğe destek verilmesi planlanmaktadır. Lisans ve lisans üstü öğrenciler, akademisyen ve araştırmacılar ve yurt içi ve yurt dışı kamuoyu göstergenin hedef kitlesini oluşturmaktadır. Gösterge gerçekleşmesi ile araştırmacı ve akademisyenlere, çalışmalarını sunabilecekleri ortam sağlanacaktır.

Hesaplama Yöntemi: Gerçekleştirilen bilimsel etkinlik sayısı, desteklenen etkinlik sayısı ile yurt içi ve yurt dışında katılım sağlanan etkinlik sayılarının yıllık toplamından oluşmaktadır.

Verinin Kaynağı: Atatürk Araştırma Merkezi Sorumlu İdare: Atatürk Araştırma Merkezi

29

Türkiye Cumhuriyeti tarihi araştırmalarına ilişkin tanıtım faaliyeti sayısı

Sayı 11.674 11.007 11.007 11.008 11.006 11.006

Göstergeye İlişkin Açıklama: Göstergenin kapsamı, Atatürk Araştırma Merkezinin çalışma alanını oluşturan, Atatürk’ün doğduğu ortamdan başlayarak Osmanlı Devleti’nin son dönemi, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve gelişim sürecini içermektedir.

Gösterge ile ücretsiz dağıtılan yayın sayısı ve katılım sağlanan kitap fuarı sayısı ölçülmektedir. 2020 yılında 11.669 yayın ücretsiz dağıtılmış, farklı tarih ve yerlerde 5 kitap fuarına katılım sağlanmıştır. 2021 yılında 11.000 yayının ücretsiz dağıtılması ve 7 kitap fuarına katılım sağlanması, 2022 yılında 11.000 yayının ücretsiz dağıtılması ve 8 kitap fuarına katılım sağlanması planlanmaktadır. Lisans ve lisans üstü öğrenciler, akademisyen ve araştırmacılar ve yurt içi ve yurt dışı kamuoyu göstergenin hedef kitlesini oluşturmaktadır. Gösterge ile çalışma alanı kapsamında yayımlanan ve yakın dönem tarih araştırmalarına kaynaklık edecek eserlerin hedef kitleye en hızlı şekilde ulaştırılması ve literatürün zenginleşmesine katkı sağlanacaktır.

Hesaplama Yöntemi: Kurumca yıl içinde ücretsiz dağıtılan yayın sayısı ile farklı tarih ve yerlerde katılım sağlanan kitap fuarı sayısının yıllık toplamından oluşmaktadır.

Verinin Kaynağı: Atatürk Araştırma Merkezi Sorumlu İdare: Atatürk Araştırma Merkezi

Performans Göstergesi Ölçü

Birimi 2020 2021

ve Türkiye Cumhuriyeti tarihi araştırmalarına ilişkin yayımlanan eser sayısı

Sayı 28 34 25 32 32 32

Göstergeye İlişkin Açıklama: Göstergenin kapsamı, Atatürk Araştırma Merkezinin çalışma alanını oluşturan, Atatürk’ün doğduğu ortamdan başlayarak Osmanlı Devleti’nin son dönemi, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve gelişim sürecini içermektedir.

Gösterge ile yeni yayın sayısı, tıpkıbasım sayısı ve yayımlanan Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi sayısı ölçülmektedir. 2020 yılında 15 yeni yayın, 7 tıpkı basım, Atatürk Araştırma Merkezi Dergisinin 101. Ve 102. Sayıları ile 4 e-yayın yayımlanmıştır. 2021 yılında 20 yeni yayın, 8 tıpkı basım ve her yıl iki sayısı çıkan Atatürk Araştırma Merkezi Dergisinin yayımlanması, 2022 yılında 20 yeni yayın, 10 tıpkı basım ve her yıl iki sayısı çıkan Atatürk Araştırma Merkezi Dergisinin yayımlanması planlanmaktadır. Gösterge ile çalışma alanı kapsamında yayımlanan ve yakın dönem tarih araştırmalarına kaynaklık edecek eserlerin literatüre kazandırılması sağlanacaktır.

Hesaplama Yöntemi: Yayımlanan yeni yayın sayısı, tıpkıbasım sayısı ve Yayımlanan Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi sayısının yıllık toplamından oluşmaktadır.

Verinin Kaynağı: Atatürk Araştırma Merkezi Sorumlu İdare: Atatürk Araştırma Merkezi

30

ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ

ALT PROGRAM KAPSAMINDA YÜRÜTÜLECEK FAALİYET MALİYETLERİ Faaliyetler 2021 Bütçe Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye

Cumhuriyeti Tarihi Araştırmaları 5.749.000 3.423.014 10.892.000 12.406.000 13.698.000

Bütçe İçi 5.749.000 3.423.014 10.892.000 12.406.000 13.698.000

Bütçe Dışı 0 0 0 0 0

T O P L A M 5.749.000 3.423.014 10.892.000 12.406.000 13.698.000

Bütçe İçi 5.749.000 3.423.014 10.892.000 12.406.000 13.698.000

Bütçe Dışı 0 0 0 0 0

FAALİYETLERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR:

Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Araştırmaları

664 sayılı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 9. maddesine istinaden;

Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişim sürecini bütün yönleriyle ortaya koyarak ülkemizin geleceğine yön verebilecek bilimsel araştırmalar yapmak ve yaptırmak; bu tür çalışmaları desteklemek ve teşvik etmek, bunların sonuçlarını yayımlamak, yaymak ile Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişim sürecine ilişkin yurt içi ve yurt dışında bilimsel etkinlikler düzenlemek, bu gibi etkinliklere katılmak ve destek vermek faaliyetlerinden oluşmaktadır.

Ayrıca Kurumumuz tarafından, Bütünleşik Bilgi Sistemi dâhilinde;

çalışma alanıyla ilgili ve öncelikli konularda projeler hazırlanmakta ya da hazırlattırılmaktadır. Bu projelere katılacak yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yurt içi ve yurt dışı burslar verilmektedir.

Bütünleşik Bilgi Sistemi dâhilinde, arşiv ve dokümantasyon merkezi, bilgi bankaları ve veri tabanları oluşturulmakta, özgün telif eserler yazılmakta veya yazdırılmakta, bunlar yayımlanmakta, tanıtılmakta ve basılan eserler kütüphanelere gönderilmektedir.

31

2022 PERFORMANS PROGRAMI

FAALİYET MALİYETLERİ TABLOSU İdare Adı ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ

Program Adı MİLLİ KÜLTÜR

Alt Program Adı ATATÜRK, MİLLİ MÜCADELE VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİ ARAŞTIRMALARI

Alt Program Hedefi Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi konusunda kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasının sağlanması

Faaliyet Adı Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Araştırmaları

Açıklama

664 sayılı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 9. maddesine istinaden; Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişim sürecini bütün yönleriyle ortaya koyarak geleceğine yön verebilecek bilimsel araştırmalar yapmak ve yaptırmak; bu tür çalışmaları desteklemek ve teşvik etmek, bunların sonuçlarını yayımlamak, yaymak ve Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişim sürecine ilişkin yurt içi ve yurt dışında bilimsel etkinlikler düzenlemek, bu gibi etkinliklere katılmak ve destek vermek bu faaliyet altında izlenmektedir.

EKONOMİK KOD 2021 Bütçe 2021 Harcama

(Haziran) 2022 Tahmin 2023 Tahmin 2024 Tahmin Personel Giderleri 3.239.000 2.604.413 6.494.000 7.539.000 8.408.000 Sosyal Güvenlik Kurumuna Devlet

Primi Giderleri 459.000 354.737 906.000 1.052.000 1.173.000

Mal ve Hizmet Alım Giderleri 1.817.000 317.282 2.980.000 3.241.000 3.496.000 Faiz Giderleri

Cari Transferler 234.000 146.582 512.000 574.000 621.000

Sermaye Giderleri Sermaye Transferleri Borç Verme

BÜTÇE İÇİ TOPLAM KAYNAK 5.749.000 3.423.014 10.892.000 12.406.000 13.698.000 Döner Sermaye

Özel Hesap

Diğer Bütçe Dışı Kaynak BÜTÇE DIŞI TOPLAM KAYNAK

FAALİYET MALİYETİ TOPLAMI 5.749.000 3.423.014 10.892.000 12.406.000 13.698.000

32

ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ

FAALİYET MALİYETLERİ TABLOSU İdare Adı ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ

Program Adı YÖNETİM VE DESTEK PROGRAMI

Alt Program Adı ÜST YÖNETİM, İDARİ VE MALİ HİZMETLER

Alt Program Hedefi Üst Yönetim, İdare ve Mali Hizmetlere ilişkin faaliyetlerin yürütülmesi

Faaliyet Adı Genel Destek Hizmetleri

Açıklama

Kurumumuzun tüm programlarına hizmet eder nitelikte olan temizlik, güvenlik, aydınlatma, ısıtma, onarım, taşıma ve benzeri mal ve hizmetlerin temini; fiziki çalışma ortamlarının düzenlenmesi, genel evrak ve arşiv hizmetlerinin yürütülmesi, sivil savunma ve seferberlik hizmetlerinin planlanması ve yürütülmesi gibi iş, işlem ve süreçlere yönelik giderleri bu faaliyet altında izlenecektir.

EKONOMİK KOD 2021 Bütçe 2021 Harcama

(Haziran) 2022 Tahmin 2023 Tahmin 2024 Tahmin

Personel Giderleri 723.000 0,00

Sosyal Güvenlik Kurumuna Devlet

Primi Giderleri 106.000 0,00

Mal ve Hizmet Alım Giderleri 364.000 137.709 Faiz Giderleri

Cari Transferler 48.000 4.894

Sermaye Giderleri Sermaye Transferleri Borç Verme

BÜTÇE İÇİ TOPLAM KAYNAK 1.241.000 142.603 Döner Sermaye

Özel Hesap

Diğer Bütçe Dışı Kaynak BÜTÇE DIŞI TOPLAM KAYNAK

FAALİYET MALİYETİ TOPLAMI 1.241.000 142.603

33

2022 PERFORMANS PROGRAMI

FAALİYET MALİYETLERİ TABLOSU İdare Adı ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ

Program Adı YÖNETİM VE DESTEK PROGRAMI

Alt Program Adı ÜST YÖNETİM, İDARİ VE MALİ HİZMETLER

Alt Program Hedefi Üst Yönetim, İdare ve Mali Hizmetlere ilişkin faaliyetlerin yürütülmesi

Faaliyet Adı İnsan Kaynakları Yönetimine İlişkin Faaliyetler

Açıklama

Kurumumuz personel planlamasının yapılması; personel atama, nakil, terfi, emeklilik ve benzeri özlük işlemlerinin yürütülmesi; insan kaynağı kapasitesinin artırılmasına yönelik eğitimlerin planlanması ve düzenlenmesi gibi iş, işlem ve süreçlere yönelik giderleri bu faaliyet altında izlenecektir.

EKONOMİK KOD 2021 Bütçe 2021 Harcama

(Haziran) 2022 Tahmin 2023 Tahmin 2024 Tahmin

Personel Giderleri 210.000 27.867

Sosyal Güvenlik Kurumuna Devlet

Primi Giderleri 33.000 1.435

Mal ve Hizmet Alım Giderleri 9.000 1.683 Faiz Giderleri

Cari Transferler 158.000 107.175

Sermaye Giderleri Sermaye Transferleri Borç Verme

BÜTÇE İÇİ TOPLAM KAYNAK 410.000 138.161 Döner Sermaye

Özel Hesap

Diğer Bütçe Dışı Kaynak BÜTÇE DIŞI TOPLAM KAYNAK

FAALİYET MALİYETİ TOPLAMI 410.000 138.161

34

ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ

FAALİYET MALİYETLERİ TABLOSU İdare Adı ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ

Program Adı YÖNETİM VE DESTEK PROGRAMI

Alt Program Adı ÜST YÖNETİM, İDARİ VE MALİ HİZMETLER

Alt Program Hedefi Üst Yönetim, İdare ve Mali Hizmetlere ilişkin faaliyetlerin yürütülmesi

Faaliyet Adı Strateji Geliştirme ve Mali Hizmetler

Açıklama

Kurumumuz tarafından yürütülen ve tüm programlarımıza hizmet eder nitelikte olan mali yönetim ve kontrole ilişkin iş, işlem ve süreçlere yönelik giderler bu faaliyet altında izlenecektir.

EKONOMİK KOD 2021 Bütçe 2021 Harcama

(Haziran) 2022 Tahmin 2023 Tahmin 2024 Tahmin

Personel Giderleri 401.000

Sosyal Güvenlik Kurumuna Devlet

Primi Giderleri 57.000

Mal ve Hizmet Alım Giderleri 7.000 Faiz Giderleri

Cari Transferler 5.000 4.673

Sermaye Giderleri Sermaye Transferleri Borç Verme

BÜTÇE İÇİ TOPLAM KAYNAK 470.000 4.673

Döner Sermaye Özel Hesap

Diğer Bütçe Dışı Kaynak BÜTÇE DIŞI TOPLAM KAYNAK

FAALİYET MALİYETİ TOPLAMI 470.000 4.673

35

2022 PERFORMANS PROGRAMI

D. İDARENİN TOPLAM KAYNAK İHTİYACI

FAALİYETLER DÜZEYİNDE ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ PERFORMANS PROGRAMI MALİYETİ PROGRAM SINIFLANDIRMASI

202220232024 BÜTÇE İÇİBÜTÇE DIŞITOPLAMBÜTÇE İÇİBÜTÇE DIŞITOPLAMBÜTÇE İÇİBÜTÇE DIŞITOPLAM MİLLİ KÜLTÜR10.892.000010.892.00012.406.000012.406.00013.698.000013.698.000 ATATÜRK, MİLLİ MÜCADELE VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİ ARAŞTIRMALARI

10.892.000010.892.00012.406.000012.406.00013.698.000013.698.000 Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Araştırmaları10.892.000010.892.00012.406.000012.406.00013.698.000013.698.000 GENEL TOPLAM10.892.000010.892.00012.406.000012.406.00013.698.000013.698.000

36

ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ

EKONOMİK SINIFLANDIRMA DÜZEYİNDE ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ PERFORMANS PROGRAMI MALİYET EKONOMİK KOD202220232024

HİZMET PROG. TOPLAM

YÖNETİM VE DE

STEK PROGRAMI

PROGRAM DIŞI

GİDERLERTOPLAM

HİZMET PROG. TOPLAM

YÖNETİM VE DE

STEK PROGRAMI

PROGRAM DIŞI

GİDERLERTOPLAM

HİZMET PROG. TOPLAM

YÖNETİM VE DE

STEK PROGRAMI

PROGRAM DIŞI

GİDERLERTOPLAM Personel Giderleri6.494.0006.494.0007.539.0007.539.0008.408.0008.408.000 Sosyal Güvenlik Kurumuna Devlet Primi Giderleri906.000906.0001.052.0001.052.0001.173.0001.173.000 Mal ve Hizmet Alım Giderleri2.980.0002.980.0003.241.0003.241.0003.496.0003.496.000 Faiz Giderleri0 Cari Transferler512.000512.000574.000574.000621.000621.000 Sermaye Giderleri00 Sermaye Transferleri00 Borç Verme00 Yedek Ödenekler00 BÜTÇE İÇİ TOPLAM KAYNAK10.892.00010.892.00012.406.00012.406.00013.698.00013.698.000 Döner Sermaye Özel Hesap Diğer Bütçe Dışı Kaynak BÜTÇE DIŞI TOPLAM KAYNAK GENEL TOPLAM10.892.00010.892.00012.406.00012.406.00013.698.00013.698.000

EKLER

38

ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ

FAALİYETLERDEN SORUMLU HARCAMA BİRİMLERİ İdare Adı: ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ

PROGRAM ALT PROGRAM FAALİYET SORUMLU HARCAMA

BİRİMİ Milli Kültür

Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Araştırmaları

Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Araştırmaları

Atatürk Araştırma Merkezi Hizmet

Birimleri

PERFORMANS GÖSTERGELERİNİN İZLENMESİNDEN SORUMLU BİRİMLER PROGRAM ALT PROGRAM PERFORMANS GÖSTERGELERİ SORUMLU BİRİM

Milli Kültür

Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Araştırmaları

Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi araştırmalarına ilişkin bilimsel araştırma-geliştirme faaliyeti sayısı

Atatürk Araştırma Merkezi Hizmet

Birimleri Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye

Cumhuriyeti Tarihi araştırmalarına ilişkin bilimsel etkinlik sayısı Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi araştırmalarına ilişkin tanıtım faaliyeti sayısı Atatürk, Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi araştırmalarına ilişkin yayımlanan eser sayısı

Belgede 2022 YILI PERFORMANS PROGRAMI (sayfa 25-38)

Benzer Belgeler