• Sonuç bulunamadı

İşleme (Biyodizel Üretim) Lisansı Başvurularında Sunulması Gereken Bilgi ve Belgeler

1) Başvuru Dilekçesi

Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin Ek-1 sayılı ekinde yer alan “Lisans Başvuru Dilekçesi” örneği kullanılır.

2) Taahhütname

Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin Ek-2 sayılı ekinde yer alan “Taahhütname” örneği kullanılır.

3) Tarife Dosyası

Tarifeye ilişkin olarak kullanılan; ilke ve varsayım ve hesaplama yöntemi ile tarifeye ilişkin metodolojinin ve Petrol Piyasası Fiyatlandırma Sistemi Yönetmeliği’ne göre hazırlanmış Tarife Önerisi Formunun yer aldığı dosya.

4) Ortaklar ve Hisse Dağılımı Beyanı

Tüzel kişiye doğrudan ortak olan gerçek kişilerin adı ve soyadı, T.C. uyruklular için kimlik numarası, diğerleri için varsa eşdeğer numara, hisse oranı ve sermaye tutarı bilgileri ile tüzel kişiye doğrudan ortak olan tüzel kişilerin unvanı, bağlı oldukları oda, oda sicil numarası, hisse oranı ve sermaye tutarı bilgilerinin beyan edildiği veya bağlı olunan oda tarafından bildirildiği metin.

5) İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğe göre durumuna uygun olarak alınan ruhsatın aslı veya noter onaylı sureti.

6) Oda Sicil Kaydı

Bağlı olunan Sanayi ve/veya Ticaret Odası veya ilgili diğer odalardan kişinin ticari merkezi hakkında alınan oda sicil kayıt belgesi veya Ticaret Sicil Tasdiknamesi.

7) Vergi Kimlik Belgesi

Bağlı olunan vergi dairesi ve vergi kimlik numarası bilgilerinin yer aldığı vergi kimlik belgesi sureti veya vergi levhası veya bu bilgilerin verildiği resmi yazıdır.

Serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir, yeminli mali müşavir veya vergi dairesi tarafından onaylı suretleri de kabul edilmektedir.

101

Tüzel kişilerde temsil ve ilzama yetkili kılınanların adı, soyadı ve unvanının, tatbik imzasının, yetkinin sınırlarının yer aldığı imza sirkülerini ve gerçek kişilerde, kişinin adı ve soyadının, kimlik bilgilerinin, ikametgâh adresinin, tatbik imzasının yer aldığı imza beyannamesi.

9) Ana Sözleşme

Biyodizel üretim faaliyetinin yer aldığı tüzel kişilik ana sözleşmesinin tüm tadiller işlenmiş son hali veya buna ilişkin Ticaret Sicil Gazetesi nüshaları.

10) Sigorta Poliçesi

Petrol Piyasasında Sigorta Yükümlülükleri Hakkında Tebliğ uyarınca piyasa faaliyetinde bulunacaklar tarafından yaptırılması zorunlu olan Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atıklar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası poliçesi.

11) Asgari Ödenmiş Nakdi Sermaye Tespitine Dair Rapor

Başvuru sahibi tüzel kişinin asgari ödenmiş nakdi sermaye miktarının Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin 7 nci maddesinin altıncı fıkrasının (a) bendinde düzenlenen tutarda veya üzerinde olduğunu gösteren Yeminli Mali Müşavir Rapor.

12) Tesis Bilgi Dosyası

Üretim tesisi ile ilgili olarak; Sanayi Odasından alınan Kapasite Raporu’nun noter onaylı suretinin de bulunduğu tesis adı, yeri ve kapasitesi, ünitelerin adı ve kapasitesi, ünitelerde kullanılacak standart, yapılacak faaliyetler ile bunların yıllık hammadde kullanım ve üretim kapasitesi bilgileri ile yıllık üretim projeksiyonunun yer aldığı dosya.

13) Adli Sicil Belgesi

Adli sicilden son altı ay içinde alınmış imzalı ve mühürlü sabıka kaydını veya Kurumca belirlenen adli sicil beyan formunun aslı

İNCELEME VE DEĞERLENDİRME SIRASINDA İSTENECEK OLAN BELGELER 1) Bitkisel Atık Yağ Toplama Lisansı

Bitkisel Atık Yağlardan biyodizel üretecek tüzel kişiler, lisans başvuru aşamasında yukarıdaki bilgi ve belgelere ek olarak Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği gereği Çevre ve Orman Bakanlığından geri kazanım tesisi olarak almış oldukları lisansın noter onaylı suretini Kuruma ibraz ederler. Atık yağlardan biyodizel üretmeyecek olan tüzel kişiler, üretmeyeceklerini yazılı olarak taahhüt ederler.

2) Üretimi yapılacak olan biyodizele ilişkin olarak TSE Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi;

102

i) Otobiyodizel’in, Türk Standardları Enstitüsü tarafından hazırlanan, Ekim 2005 tarihli “TS EN 14214 Otomotiv Yakıtları - Yağ Asidi Metil Esterleri (YAME/BİYODİZEL) – Dizel Motorlar İçin - Gerekler ve Deney Yöntemleri” Standardına, (Akaryakıt Seri No:2, 05.01.2006 tarih 26044 sayılı Teknik Düzenleme Tebliği),

ii) Yakıtbiyodizelin, Türk Standardları Enstitüsü tarafından hazırlanan, ekli Eylül 2005 tarihli “TS EN 14213 Isıtma Yakıtları – Yağ Asidi Metil Esterleri (YAME) – Gerekler ve Deney Yöntemleri” Standardına, (Akaryakıt Seri No:3, 05.01.2006 tarih ve 26044 sayılı Teknik Düzenleme Tebliği)

Uygun olması zorunlu olup, akredite laboratuardan alınan analiz belgelerinin noter onaylı sureti; 3) Biyodizel satışına ilişkin olarak EPDK’dan dağıtıcı lisansı almış şirket/şirketler ile yapılan anlaşmasının aslı veya noter onaylı sureti,

4) Sanayi Sicil Belgesinin aslı veya noter onaylı sureti, 5) Mevzuata ilişkin beyanlar

6) Mali Müşavir tarafından onaylı, bir önceki yılsonu itibariyle düzenlenen Gelir Tablosu (EPDK 2013)

103

ÖZGEÇMİŞ

1977 yılında Kırklareli’de doğdu. İlköğrenimini Edirne Şehit Asım İlkokulu’nda, ortaöğrenimini ve lise öğrenimini Edirne Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1995 yılında girmiş olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Uygulamalı Yabancı Diller Turizm İşletmeciliği Bölümünden 2000 yılında mezun oldu. 2001 yılının mart ayında fermuar üretimi yapan %100 yabancı sermayeli bir firmada ihracat sorumlusu olarak göreve başladı, 2007 yılının kasım ayında sevkiyat, bitmiş ürün deposu ve dış ticaret supervisor’ı ünvanı ile görevden ayrıldı. 2009 yılında Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Lojistik Programında öğretim görevlisi olarak göreve başladı. 2010 yılında Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimine başladı. Evli ve bir çocuk sahibi olan Fatma Pelin EREL, halen Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.