• Sonuç bulunamadı

İş ve Adlandırma:

Söz konusu iş, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığına ait Merkez hizmet binaları Yücetepe Mah. Necatibey caddesi No: 114 Çankaya/Ankara adresinde bulunan tüm bölümlerinin ve Çankaya Mah. Hüseyin Rahmi Gürpınar sokak No:2 Çankaya/Ankara adresinde bulunan Ek Hizmet binası ve çevrelerinin 72 işçi ile malzeme ve makine ekipmanlı genel temizlik, ilaçlama, malzemelerin taşınması, bahçe bakımı, bitkilerin yenilenmesi ve çevre temizliği ile Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri,

Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Nevşehir, Samsun, Siirt, Trabzon, Van ve Zonguldak (26 Bölge Müdürlüğü), Bölge Müdürlükleri hizmet binalarının ve Afyonkarahisar İl İrtibat bürosunun 98 işçi ile makine ekipmanlı genel temizlik ve malzemelerin taşıma işlerinin yapılmasıdır.

Madde 2- İşin Kapsamı:

Temizlik İşinin Yapılacağı Yerler:

Yücetepe Mah. Necatibey Caddesi No:114 Çankaya/Ankara, Çankaya Mah. Hüseyin Rahmi Gürpınar sokak No:2 Çankaya/Ankara adreslerinde bulunan Hizmet binaları ve bahçeleri ile 1. maddede adları yazılı Bölge Müdürlükleri ve İl İrtibat bürosu hizmet binalarının çalışma odaları, toplantı - eğitim salonları,

koridorları, tuvaletleri, kapıları, pencere-camları, merdivenleri, masaları, sandalyeleri, aydınlatma elemanları, tüm alanların temizlikleri, Dış Cephe Cam temizliği ve taşıma işlerinin yapılmasıdır.

Merkez, Bölge Müdürlükleri ve İl İrtibat bürosundan adresleri değişen olduğu zaman temizlik görevlileri yeni adresteki binalarda hizmet vereceklerdir.

Söz konusu Ana bina, Ek Hizmet binası, 26 Bölge Müdürlüğü ve 1 İl İrtibat bürosunun eklentilerinde;

Merkez Binalar

Sıra

No MERKEZ

1 Ana ve Ek Hizmet Binaları Temizlik Alanı 29.322

2 Ağaçlı ve Çimli Bahçe Alanı 2.350

3 Bina İlaçlama Alanı 24.780

26 Bölge Müdürlüğü ve 1 İl İrtibat bürosu Hizmet Binalarının toplam Temizlik Alanları

Sıra

No Bölge ve İl İrtibat bürosu adı Miktarı

1 Adana 688

2 Ankara 2.819

3 Antalya 1.529

4 Balıkesir 1.505

5 Bursa 2.540

Madde 3- İşin Konusu:

3.1. Ofis, koridor, kütüphane,

toplantı salonları, tuvalet, lavabo,

atölye, mutfak, kazan dairesi,

asansörler, merdiven,

duvar, mermer, marley, karo,

dolap, kapı, lambri, havalandırma cihazı,

fancoil, petek, su sebili, ayna,

cam, çerçeve, laminat parke,

halı, yolluk, masa, sandalye, resim, tablo, lamba, avize, etajer, sehpa ve burada açıkça sayılmamış olsa dahi, binada bulunan bütün mefruşatların ve çevresinin temizlik işlerinin yapılması.

3.2. İdarenin gerekli gördüğü mal ve malzemelerin taşınması, 3.3. Binaların İlaçlanması,

3.4. Çevre temizliği, bahçe bakımı ve bitkilerin yenilenmesi.

3.5. Dış Cephe Cam Temizliği; Cam Giydirme cephesi olan Bölge Müdürlüğü Hizmet binalarının Dış cephe cam temizliğinin yapılması

6 Denizli 2.245

7 Diyarbakır 1.423

8 Edirne 2.859

9 Erzurum 1.029

10 Gaziantep 1.662

11 Hatay 999

12 İstanbul(2Avrupa ve 1 Anadolu yakası toplamı) 5.435

13 İzmir 2.000

14 Kars 518

15 Kastamonu 1.004

16 Kayseri 1.465

17 Kocaeli 720

18 Konya 959

19 Malatya 2.470

20 Manisa 1.297

20.1 Afyonkarahisar İl İrtibat bürosu 138

21 Nevşehir 1.348

22 Samsun 1.765

23 Siirt 659

24 Trabzon 710

25 Van 1.176

26 Zonguldak 756

TOPLAM 41.718 m²

Madde 4- Yüklenicinin Yapacağı İşler:

4.1. Temizlik: Yüklenici; Ana Bina, Ek Hizmet binası ile bunlara ait bahçelerin, 26 Bölge Müdürlüğü hizmet binaları ve 1 İl İrtibat bürosunun eklentilerinde bulunan bütün yerlerin bakımı ve temizliğini yapacaktır.

Yüklenici bunları yaparken de 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunun yükümlülüklerini yerine getirmekle mükelleftir.

4.2. Taşıma: Yüklenici, idarenin gerekli gördüğü mal ve malzemeleri taşıyacaktır. Taşıma insan asansörü ile yapılmayacaktır.

4.3. Dış Cephe Temizliği; Bu kapsamda, Ankara 186 m², Bursa 300 m², İstanbul (Küçükçekmece) 185 m², İzmir 216 m², Malatya 46 m², Samsun 950 m², Van 40 m².Toplam da 1923 m² Cam Giydirme cephesi olan Bölge Müdürlüğü Hizmet binalarının 2014 yılında iki (2) kez Ağustos ve Kasım aylarında, 2015 yılında Nisan,Ağustos,Aralık (Bölge müdürlükleri tarihleri değiştirebilir) aylarında olmak üzere yılda üç (3) kez temizliği sağlanacaktır. Dış cephe cam temizliği, sözleşme kapsamında Yükleniciye ait çalıştırılan 170 personel dışında oluşturulacaktır. Cam temizliği ayrı bir ekip tarafından yüklenicinin uygun göreceği yöntemle yapılacaktır. Dış cephe cam temizliğine ilişkin temizlik malzemesi de yüklenici tarafından sağlanacaktır. Cam temizliği ekibinin her türlü emniyet tedbirleri İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve uygulama mevzuatı çerçevesinde yüklenici tarafından sağlanacak ve bu konudaki bütün sorumluluk yükleniciye ait olacaktır.Yüklenici idareden ayrıca ücret talep etmeyecektir.

4.4 İlaçlama (Haşeratla Mücadele) : Ana bina ile Ek Hizmet Binasının eklentilerinin ilaçlanması, cihaz ve işçilik yüklenici tarafından temin edilecek, Ziraat Mühendisi veya Veteriner Hekim ile İdarenin denetim ve gözetiminde 17 aylık dönemde 25 (yirmibeş) kez idarenin belirleyeceği zamanlarda yapılacaktır. İlaçlama işi Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaç Uygulama İzin Belgesine sahip olunması durumunda yüklenici tarafından yapılabilecektir. Bu izin belgesine sahip olunmaması durumunda ise söz konusu iş anılan izin belgesine sahip olanlara yaptırılacaktır. Yüklenici hizmetin sunulması sırasında iş güvenliğine ilişkin her türlü tedbiri alacak, tedbirsizlik nedeniyle ilgili mevzuat gereği ortaya çıkabilecek her türlü zarardan sorumlu olacaktır.

Bu konuda mutlak sonuç alınacaktır. Sonuç alınıncaya kadar yapılacak ilaçlamada kullanılacak ilave ilaç, cihaz ve işçilik için idare ek ödeme yapmayacaktır.

4.5. Çevre Temizliği, Yeşil Bitkilerin Bakımı Yenilenmesi: Bahçe bakımı ve süs bitkilerinin yenilenmesi işi mevsimler dikkate alınarak zamanında yapılacaktır.

Madde 5- Temizlik Ve Taşıma İşi Yapılırken Dikkat Edilecek Hususlar:

5.1. Temizlik yapılırken sabit veya taşınır malzeme ve mefruşata zarar verilmemesi esastır. Sabit ve/veya taşınır malzeme ve mefruşata temizlik sırasında veya eşya taşınmasında zarar verilmesi halinde zarar yüklenici tarafından tazmin edilir.

5.2. Yüklenici yapılacak olan her gün sabah, mesai saati içinde ve akşam temizliklerinde, Cumartesi günleri yapılan genel temizlikte, cam temizliği ve diğer bütün temizliklerde aşağıdaki kurallara uymak zorundadır.

5.2.1- Ofis ve Oda Temizliğinde; Önce çöpler boşaltılır ve masa, koltuk, sandalye, etajer, sehpa vb hareketli mobilyalar çekilir, zemin halı ise, güçlü bir elektrik süpürgesi ile süpürülür, zemin marley, karo, mermer, laminat veya benzeri bir malzeme ise elektrik süpürgesi ile süpürüldükten sonra ilaçlı su ile paspaslanır, hareketli mobilyalar az nemli bez ile tozları alındıktan sonra yerlerine yerleştirilir, ofis veya odaların ve bütün eşyaların tozu alınır. Ahşap mobilyalar ayrıca ahşap spreyi ile spreylenir ve arkasından kuru bir bez ile parlatılır.

Ofis ve oda temizliği yapılırken masa üstü düzenin bozulmamasına, evrakların karıştırılmamasına, masa üstlerinin odaya girildiği şekilde bırakılmasına özel bir özen gösterilecektir.

5.2.2- Koridor Temizliğinde; Önce çöpler boşaltılır, içleri yıkanır ve silinip kurulanır. Koridordaki yollukların önce arkası sonra ön yüzü güçlü bir elektrik süpürgesi ile süpürülür. Varsa lekeler çıkartılır.

Bundan sonra yolluklar toplanır, zemin elektrik süpürgesi ile önce süpürülür, varsa zemine yapışmış kir lekeler zemine zarar vermeden çıkartılır. Arkasından ilaçlı deterjanlı su ile paspas yapılır. Arkası ve ön yüzü süpürülerek toplanmış olan yolluklar yeniden yerlerine yayılır. Bu işlemler bittikten sonra koridordaki camlar, camların içleri, fancoiller, kalorifer petekleri, koridora bakan kapılar ve kapı pervazları önce hafif nemli ve deterjanlı bez ile silinir, hafif nemli bez ile silinen bu mekanlar aynı anda kuru bir bez ile silinerek parlatılır.

Koridorlarda bulunan ahşap kapı ve lambriler ahşap spreyi ile spreylenir, arkasından yine kuru bir bez ile bu ahşap zeminler parlatılır

5.2.3- Giriş-Giriş Holü ve Merdivenlerin Temizliğinde; Bu mekanlarda yapılan temizlikte de koridor temizliğinde yapılan işlemler aynen yapılır

5.2.4- Tuvalet Temizliğinde; Önce tuvaletin kapısına ″Temizlik Sebebiyle Kapalıdır″ levhası asılır.

Tuvaletteki bütün çöpler bir poşete konularak dışarıya çıkartılır. Çöpleri alınan çöp kovalarının içleri temizlenir ve çöp kovaları da silinip kurulandıktan sonra dışarıya çıkartılır. Bu işlemlerden sonra sırasıyla:

♦Tuvaletin kalebodur ve fayansları, zarar vermeyecek bir temizlik madde ve malzemesi ile yıkanır ve fırçalanır, akabinde duru su ile durulanır, ıslaklık lastik çekçek ile alındıktan sonra zemin kuru bir paspas ile kurulanır.

♦Bu temizlikten sonra ayna, lavabo ve sabunluklar temizlenir. Lavaboların iç ve dış yüzeyleri ile pisuarların iç yüzeyleri mutlaka sıvı deterjanlı su ile temizlenir. Pisuarların iç yüzeyinde kireç oluşumunu giderici (kireç çözücü) kullanılır. Pisuarların içlerinden akan sulardan dolayı sararmaları giderici madde (pas çözücü) kullanılır. Pisuarların dışları ve bütün fayans,kalebodurlar sıvı deterjanlı su ile silinir ve kurulanır. Kromajlı kısımlar hiçbir şekilde toz deterjan ile temizlenmez, kromajların bozulmamasına özel dikkat gösterilir.

♦Aynalar hafif ıslak bezle silindikten sonra cam sil ile temizlenir, arkasından kağıt havlu ile kurulanır.

Aynalar ve fayans duvarlar hiçbir şekilde hortumla, kova ile veya tas ile su dökülerek yıkanmaz.

♦Sıvı sabunluklar önce sökülür temizlenir kurulanır, boş sabunluk, sıvı sabun ile doldurulur ve yerine takılır.

♦Pisuarların temizliğinde sararma olmamasına özel önem gösterilir, her sabah pisuarlara yeterince pisuar tableti konulur.

♦ Her tuvaletin iç kapısının arkasına çöp kovası konulur.

♦Tuvaletlerdeki kapı, bölme, fayans duvarlar, borular sabunlu su ve dezenfekte edilerek temizlenir ve arkasından kuru bir bez ile kurulanır.

5.2.5- Camların ve Kapıların Temizliği; Binaların bütün pencereleri ile kapıları ve bunların camları ve çerçevelerinin iç ve dış temizliği ayda bir defa yapılacaktır. Bunun için cam temizliği ekibinin oluşturulması

gereklidir. Bu ekibin çalışması ile ilgili her türlü emniyet tedbiri yüklenici tarafından alınacaktır. Camların kar, yağmur vb. sebeplerle kirlenmesi halinde veya idarenin gerek gördüğü hallerde aylık süre beklenilmeden camların temizliği yapılacaktır. Camların iç ve dış kısımları önce cam sil ile köpürtülür, lastikle çekilir ve kuru bez veya havlu kağıt ile kurulanır.

5.2.6- Halı ve Yolluk Temizliği; Oda ve bürolardaki halılar ile koridordaki yollukların günlük ve haftalık yapılan temizliklerinde varsa lekeler renk almayan uygun leke gidericileri ile çıkartılır. Halı ve yollukların makine ile yıkanmasına ihtiyaç duyulması halinde yıkamadan dolayı leke oluşmayacak ise kısmi, aksi halde bütün yıkama yapılır.

5.2.7- Temizlik Esnasında Görülen Aksaklıkların Raporla Bildirilme Zorunluluğu; Yukarıda sıralanan bütün bu temizliklerde, temizlik esnasında görülen bütün aksaklıklar ve noksanlıkların, kırılmış, çıkmış, çatlamış, bozulmuş, yanmış veya benzer nedenlerle kullanılamaz hale gelmiş her türlü malzeme ve ekipmanın her gün genel sorumlu tarafından idareye bildirilecektir.

5.2.8- Taşıma İşi Yapılırken: İdarenin gerekli gördüğü zamanlarda taşınması istenilen her türlü mal ve malzeme istenilen yere istenilen zamanda taşıttırılır. Taşıma sırasında taşınan mal ve malzemelerin zarar görmemesine azami dikkat edilir. Taşınan mal ve malzemelerin taşıma sırasında zarar görmesi halinde zarar yüklenici tarafından karşılanır.

5.2.9- Çevre Temizliği, Yeşil Alan ve Süs Bitkilerinin Bakımı İle Yenilenmesi: Ana bina, Ek Hizmet binası ile eklentilerinin çevresindeki yeşil alanların bakım ve yenileme işleri, çim biçme işlemleri, yabani otla mücadele, gübreleme, ağaç ve süs bitkilerinin diplerinin çapalanması, sulama çanaklarının düzeltilmesi, ağaç ve bitkilerin kuru dallarının alınması, kurumuş çiçeklerin kesilip atılması, tutmayan/kuruyan/ölen süs bitkilerinin sökülerek yerine aynı cins ve nitelikte yenilerinin dikilmesi, bozulan yerlerinin onarılarak özgün şekline dönüştürülmesi ile düzenlenmiş alanların temiz, düzenli ve bakımlı tutulması işleri yapılır.

Madde 6- Binaların ve Çevrenin Temizliği Yapılırken Kullanılacak Malzemelerde Aranan Şartlar ve

Benzer Belgeler