• Sonuç bulunamadı

(Söz. EK:2a) (Hizmet Alımları İçin)

Sözleşme Adı:Gümüşhane’de Uygun YatırımlarİçinFizibiliteRaporlarıHazırlanmasıProjesi Referans No: TR90/19/FZD/0027

1. ARKA PLAN

1.1. ProjeHakkında Genel Bilgi

TR90 bölgesinde yer alan ve sanayisi gelişme aşamasında olan Gümüşhane ili için uygun yatırım alanlarının belirlenmesi ve potansiyel yatırımcılara sunulması önem arz etmektedir. Bu amaçla proje kapsamında Gümüşhane Organize Sanayi bölgesinde yer alan 26 adet parsel için yatırım fizibilite ve yatırım bilgi formlarının hazırlanması sağlanacaktır. Gümüşhane OSB de 2 bin 5 bin m2 arası: 17 adet, 5 bin-7 bin m2 arası: 7 adet, 7 bin-10 bin m2 arası: 1 adet, 10 bin-20 bin m2 arası: 1 adet parsel bulunmaktadır. Söz konusu bu alanlarda yatırımlar için fizibilite raporları ve bilgi formları hazırlanacaktır.

1.2. Sözleşme Makamı Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Hakkında Genel Bilgi

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tabi olduğu 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu'nda belirtilen, üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak,mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişimini sağlamak, mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplini ahlak ve dayanışmayı korumak ve adı geçen Kanun'da yazılı hizmetler ile mevzuatla Odalara verilen görevleri yerine getirmek amacı ile 1927 yılında hizmete başlamıştır.

2. SÖZLEŞME HEDEFLERİ

2.1 Hizmet Sağlayıcıdan Beklenen Sonuçlar

Gümüşhane Organize Sanayi bölgesinde yer alan 26 adet parsel için yatırım fizibilite ve yatırım bilgi formlarının hazırlanması sağlanacaktır. Bu kapsamda Gümüşhane OSB’de 7 bin-10 bin m2 arası: 1 adet, 10 bin-20 bin m2 arası 1 adet parsel için Kamu Yatırım Programı Hazırlama Rehberi EK-4 formatında, geri kalan 24 parsel için EK-5 formatında hazırlanacaktır.

3. İŞİN KAPSAMI 3.1. Genel

Gümüşhane’de Uygun YatırımlarİçinFizibiliteRaporlarıHazırlanmasıProjesinin kapsamı; yatırımın Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesindeki boş parseller için yatırım alanlarının uygunluğunun incelenebilmesi amacıyla fizibilite raporlarının hazırlanmasıdır.

3.2. Detaylı Faaliyetler Listesi

Yatırımın toplam maliyetinin hazırlanması ile birlikte yatırımın bölgesel uygunluğunun incelenebilmesi amacıyla fizibilite raporu hazırlanacaktır. Hazırlanacak olan fizibilite raporu şablonu olarak Kamu Yatırım Programı Hazırlama Rehberi Ek-4 Fizibilite Raporu formatı kullanılacaktır.

Fizibilite raporu içerisinde en az 5-6 sayfa Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmış Yönetici Özeti yer alacaktır. Fizibilite Raporunun elektronik hali Sözleşme Makamına sunulacaktır.

OSB’de 7 bin-10 bin m2 arası: 1 adet, 10 bin-20 bin m2 arası 1 adet parsel için Kamu Yatırım Programı Hazırlama Rehberi Ek-4 Fizibilite Raporuna uygun olarak düzenlenecek 2 adet yatırım konuları:

1- YENI NESIL YAPI KIMYASALLARI ÜRETIMI (İçVeDışCepheYapıştırıcılar Dahil).

2- TIBBI VE AROMATIK BITKILER İŞLEME PAKETLEME TESISI (BitkiselÇay, Koku Gibi)

Ek-5 Fizibilite Raporuna uygun olarak düzenlenecek 2 adet yatırım konuları ise şunlardır:

1. MEYVE SEBZE İŞLEME TESİSİ (KonserveSalça) 2. MEYVE SEBZE İŞLEME TESİSİ (Marmelat, reçel) 3. BAKLİYAT İŞLEME PAKETLEME TESİSİ 4. DONDURULMUŞ MEYVE SEBZE İMALATI 5. MANTAR ÜRETİM VE PAKETLEME TESİSİ

6. METALDEN KAPI PENCERE VE FERFORJE ÜRÜN İMALATI 7. POLİPROPİLEN ÇUVAL ÜRETİM TESİSİ

8. KARTON KUTU ÜRETİM TESİSİ 9. SİRKE ÜRETİM TESİSİ

10. MEYVE SEBZE KURUTMA VE PAKETLEME ÜRETİMİ 11. DIŞ CEPHE YALITIMI EPS ÜRETİMİ

12. PLASTİKTEN PVC VE YAPI MALZEMELERİ ÜRETİMİ (PVC KapıPencereGibi) 13. PLASTİK ESASLI AMBALAJ ÜRETİM TESİSİ

14. PLASTİK GERİ DÖNÜŞÜM ÜRÜNLERİ İMALATI (Kangal veSuBoruları) 15. PVC CAM BALKON İMALATI Kapı, KorkulukvePencereDemirleriVeKazma, Kürek Vb. Tarım, İnşaat El AletleriGibi).

21. METAL MUTFAK EŞYALARI İMALATI 22. TEMPERLİ CAM VE ISI CAM İMALATI 23. HAZIR MUTFAK ÜRÜNLERİ İMALATI

24. OSB'DE BULUNAN FABRİKALARA YÖNELİK ÖRNEK ÇATI TİPİ GES KURULUMU FİZİBİLİTESİ

3.3 Sonuçlar

Gümüşhane Organize Sanayi bölgesinde yer alan 26 adet parsel için yatırım fizibilite ve yatırım bilgi formları hazırlanmış olacaktır. Buna göre;

-2 adet Kamu Yatırım Programı Hazırlama Rehberi Ek-4’e göre hazırlanmış Fizibilite Raporu

-24 adet Kamu Yatırım Programı Hazırlama Rehberi Ek-5’e göre hazırlanmış Fizibilite Raporu.

4. LOJİSTİK VE ZAMANLAMA 4.1. Hizmetin Sağlanacağı Yer

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası; Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesi 4.2. Başlama Tarihi ve Uygulama Süresi

Öngörülen başlama tarihi 15.05.2020 olup uygulama süresi bu tarihten itibaren 5 (beş) ay olacaktır.

5. GEREKLİLİKLER 5.1. Personel

Fizibilite Raporlarıgerekli eğitim düzeyine sahip vemesleğinde uzman kişiler tarafından hazırlanacaktır.

5.2. Hizmet Sağlayıcı Tarafından Temin Edilecek Ekipman ve Olanaklar

Bu sözleşme kapsamında mal alımı yapılmayacaktır. Hizmet sürecinde ekipman temini gerekmemektedir.

6. YÖNETİM / KONTROL VE NİHAİ ONAY 6.1. Denetleyici

İhale kapsamındaki işler Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Lütfi Kılıç tarafından yürütülecek çalışmalar ile denetlenecektir.

6.2. Performans Göstergelerinin Tanımı

a. Fizibilite Raporu hazırlanması, EK-4’e göre (2 adet).

b. Fizibilite Raporu hazırlanması, EK-5’e göre (24 adet).

6.3. Özel Gereksinimler ve Şartlar

Kamu Yatırım Programı Hazırlama Rehberi Ek-4 formatına göre hazırlanan 2 adet Fizibilite raporunun onaylı çıktıları 2 takım olarak hazırlanacak ve teknik çizim dosyaları elektronik ortamda teslim edilecektir. Fizibilite raporunun elektronik hali, nihai faaliyet raporu ile birlikte (çıktı, kapak, içindekiler, yönetici özeti, çalışma, sonuç, ekler vb.) elektronik ortamda teslim edilecektir.Diğer yatırım konularına ait yatırım fizibilite raporları EK-5 örneğine uygun olacak şekilde 2’er adet olmak üzere başvuru sahibine sunulacaktır.

Fizibilite raporu hazırlığı sürecinde proje sahibi ve sözleşme makamının onayı alınarak proje tamamlanacaktır. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından projede istenilen değişiklikler, ihaleyi kazanan yüklenici tarafından istenilen revizyon işlemine tabi tutulacaktır.

Söz. Ek-3: Teknik Teklif

Benzer Belgeler