• Sonuç bulunamadı

IŞITME CIHAZINIZIN BAKIMI

Belgede KULLANMA KILAVUZU MENU SERISI (sayfa 37-52)

İşitme cihazı değerli bir nesnedir ve buna göre kullanılmalıdır . Aşağıda işitme cihazınızın kullanım ömrünü uzatmak için yapabi-lecekleriniz bulunmaktadır:

9 514 0298 029 #04.indd 37 18-06-2020 13:07:30

38 DIKKAT

• İşitme cihazını kullanmadığınız zamanlarda kapatın . Birkaç gün işitme cihazını kullanmayacaksanız pilini çıkarın .

• İşitme cihazınızı kullanmayacaksanız çocukların ve evcil hayvanların erişemeyeceği kuru bir yerde kutusu içinde saklayın .

• İşitme cihazını aşırı sıcak ve yüksek neme maruz bırakmayın . Spor yapmak gibi yoğun fiziksel aktiviteler neticesinde ortaya çıkabile-cek aşırı terleme durumlarının ardından cihazı kuruladığınızdan emin olun .

• Cihazın temizliğini ve pil değişimini yumuşak bir zemin üzerinde ger-çekleştirin ve cihazı düşürmemeye dikkat edin .

• İşitme cihazınızı duştayken veya yüzerken ya da saçlarınızı kuru-turken takmayın . İşitme cihazının saç spreyi veya güneş kremi gibi yapışkan veya yağlı maddelerle temas etmesine de izin vermeyin .

9 514 0298 029 #04.indd 38 18-06-2020 13:07:30

39

UYARILAR

UYARI

Işitme cihazları ve pillerin yutulması ya da uygunsuz kullanımı tehli-keli olabilir . Yutma veya yanlış kullanım ciddi yaralanmalara veya ölüme bile sebebiyet verebilir . Yutulması durumunda, hemen bir doktora başvurun .

• İşitme cihazlarını, parçalarını, aksesuarlarını ve pillerini çocukların ve bunları yutma ihtimali olan diğer kişilerin erişemeyeceği yerlerde tutun; aksi durumda kendilerine zarar verebilirler . Pilleri bu kişilerin önünde değiştirmeyin ve onların pilleri nerede tuttuğunuzu görme-lerine müsaade etmeyin . Kullanılmış pilleri dikkatlice yok edin .

• Piller çok küçük oldukları için hap ve benzeri maddelerle kolayca karıştırılabilir . Yutma riski mevcut olabileceği için her ne sebeple olursa olsun asla pili veya işitme cihazını ağzınıza sokmayın .

• İşitme cihazını kullanımdan sonra temizleyin ve zarar görmüş olup olmadığını kontrol edin . Kulak seti, kulak kanalındayken kırılırsa, der-hal işitme sağlığı uzmanınıza danışın . Parçaları kendi başınıza sök-meyin .

9 514 0298 029 #04.indd 39 18-06-2020 13:07:30

40 UYARI

• Yanlış pil tipi kullanılması veya pillerin şarj edilmesi patlama riski taşır . Kullanılmış pilleri talimatlara uygun şekilde imha edin .

• Başkalarının işitme cihazınızı kullanmalarına asla izin vermeyin, zira bu kalıcı işitme hasarı yaşamalarına sebep olabilir .

• Bir dinleme programı seçerken lütfen çevre seslerinin (örn: trafik, uyarı sinyalleri) duyulabilmesinin özellikle önem taşıdığı durumlar olabileceğini unutmayın .

• İşitme cihazı gelişmiş alerji yapmayan malzemelerden üretilmiş-tir . Buna karşın, nadir durumlarda deri tahrişi oluşabilir . Kulağınızın içinde veya çevresinde veya kulak kanalınızda deri tahrişi hisseder-seniz işitme sağlığı uzmanınıza başvurun .

9 514 0298 029 #04.indd 40 18-06-2020 13:07:30

41 UYARI

• Herhangi bir tip işitme cihazı kullanırken kulağınızın düzenli hava-landırmasını sağlamalısınız . Kulak yeterli seviyede havalanmaz ise, kulak kanalında enfeksiyon veya hastalık oluşma riski biraz artabi-lir . Bu nedenle kulak kanalının havalanması için yatarken işitme ciha-zının ve kulak setinin çıkarılması önermekteyiz . Mümkünse, gün içe-risinde ihtiyaç duymadığınız zaman bölümlerinde de işitme cihazı-nızı ve kulak setini çıkarmalısınız . İşitme cihazıcihazı-nızın ve kulak setinin temizlik ve bakımını gerektiği gibi yaptığınızdan emin olun . Bir kulak enfeksiyonu veya hastalığı meydana geldiğinde tıbbi yardım almalı ve işitme cihazının çeşitli parçalarının nasıl dezenfekte edileceğini öğrenmek için işitme sağlığı uzmanına danışmalısınız . Bu amaçla hiç bir koşulda alkol, klor veya benzeri maddeler kullanmayın .

• İşitme cihazının bozulmasını engellemeye yardımcı olması açısından düzenli olarak bir nem giderici kullanımı önerilir .

• Widex işitme cihazlarını maden ocağı veya patlayıcı gaz ihtiva eden ortamlarda kullanmayın .

9 514 0298 029 #04.indd 41 18-06-2020 13:07:30

42 UYARI

• Işitme cihazınızı radyasyonlu ortamlarda, X-ışınına maruz kalınan yerlerde, MR ve BT çekilirken veya diğer tıbbi tedavi yöntemleri ve taramalarda kullanmayın . Bu süreçlerden ve diğer tür radyasyonlar-dan gelen emisyonlar, bir mikrodalga fırında aşırı ısınmasında olduğu gibi işitme cihazınıza zarar verebilir . Örneğin oda izleme aletleri, hır-sız alarmları ve cep telefonlarından gelen radyasyon nispeten zayıftır ve işitme cihazına zarar vermez ancak ses karışmalarına neden ola-bilir .

9 514 0298 029 #04.indd 42 18-06-2020 13:07:30

43 DIKKAT

• İşitme cihazınız uluslararası standartlara uygun olarak parazite yöne-lik olarak test edilmiştir . Bununla biryöne-likte alarm sistemleri, oda izleme aletleri ve cep telefonlarından yayılan elektromanyetik radyasyon nedeniyle işitme cihazında beklenmedik parazitler meydana gele-bilir .

• İşitme cihazınız en katı uluslararası elektromanyetik uyumluluk stan-dartlarına uygun şekilde tasarlanmış olsa da, bu, tıbbi cihazlar gibi diğer ekipmanlarla karışma olasılığını ortadan kaldırmaz .

• Asla kendiniz işitme cihazının içini açmaya ve tamir etmeye çalışma-yın .

9 514 0298 029 #04.indd 43 18-06-2020 13:07:30

44

TAVSIYE

NOT

• İşitme cihazları normal işitmeyi geri getirmez ve organlardan kay-naklı oluşan işitme kayıplarını önlemez veya iyileştirmez . Bununla birlikte işitme cihazları mevcut olan işitme yetinizden mümkün olan azami verimi almanıza yardımcı olur . Yeni bir işitme cihazına ve yeni seslere alışmanın zaman alabileceğini de aklınızda bulundurmalısı-nız .

• Çoğu durumda, işitme cihazının seyrek kullanılması tam yarar sağla-manıza engel olur .

• İşitme cihazı kullanımı işitmeye yardımcı olan unsurlardan bir tanesi-dir ve işitme eğitimi alınması ile dudak okuma tekniğinin öğrenilme-siyle desteklenmesi gerekebilir .

• İşitme cihazı kullanımı kulak kirinin birikme riskini artırır . Kulağınızda kulak kiri tabakası olduğunu düşünüyorsanız doktorunuza/KBB uzmanınıza danışın . Kulak kiri sadece sizin işitme seviyenizi düşür-mez aynı zamanda işitme cihazı üzerinde de oldukça etkili olur . Dok-torunuzdan kulaklarınızı senede birkaç kez temizlemesini istemeniz iyi bir fikirdir .

9 514 0298 029 #04.indd 44 18-06-2020 13:07:30

45

Elektrikli ve elektronik ekipmanlar (EEE), atık hale geldiğinde ve uygun şekilde kullanılmadığında (WEEE), tehlikeli olabilecek ve insan sağlığı ve çevreye karşı risk taşıyabilecek malzemeler, bile-şenler ve maddeler içerebilir .

İşitme cihazlarını, aksesuarlarını ve pillerini sıradan ev aletlerinin atıkları ile bertaraf etmeyin .

İşitme cihazları, pilleri ve aksesuarları atık elektrikli ve elekt-ronik ekipmanlar için uygun olan yerlerde bertaraf edilmelidir veya güvenli bertarafı için işitme sağlığı uzmanınıza verilmelidir . Uygun bertaraf işlemi, insan sağlığı ve çevrenin korunmasına yar-dımcı olur .

9 514 0298 029 #04.indd 45 18-06-2020 13:07:30

46

SIMGELER

Widex A/S tarafından tıbbi cihaz etiketleri üzerinde sıklıkla kullanılan semboller (etiketler/IFU/etc .)

Sembol Başlık/Açıklama Üretici

Bu ürün, adı ve adresi sembolün yanında yer alan üretici tarafından imal edilmiştir . Uygun görüldüğü takdirde, üre-tim tarihine de yer verilebilir .

Üretim tarihi

Ürünün üretildiği tarihtir . Son kullanma tarihi

Ürünün kullanılabilir olduğu son tarihtir . Parti kodu

Ürünün parti kodu (lot veya parti tanımlaması) .

Sembol Başlık/Açıklama Katalog numarası

Ürünün katalog (sıra) numarası . Seri numarası

Ürünün seri numarası .*

Güneş ışığından uzak tutun .

Ürün, ışık kaynaklarından ve/veya ısıdan uzak tutulmalı . Kuru tutun

Ürün, nemden uzak tutulmalı ve/veya yağmurda bırakıl-mamalıdır .

Alt sıcaklık sınırı

Ürünün bir sorun yaşanmaksızın maruz kalabileceği en düşük sıcaklık .

9 514 0298 029 #04.indd 46 18-06-2020 13:07:31

47 Widex A/S tarafından tıbbi cihaz etiketleri üzerinde sıklıkla kullanılan

semboller (etiketler/IFU/etc .) Sembol Başlık/Açıklama

Üretici

Bu ürün, adı ve adresi sembolün yanında yer alan üretici tarafından imal edilmiştir . Uygun görüldüğü takdirde, üre-tim tarihine de yer verilebilir .

Üretim tarihi

Ürünün üretildiği tarihtir . Son kullanma tarihi

Ürünün kullanılabilir olduğu son tarihtir . Parti kodu

Ürünün parti kodu (lot veya parti tanımlaması) .

Sembol Başlık/Açıklama Katalog numarası

Ürünün katalog (sıra) numarası . Seri numarası

Ürünün seri numarası .*

Güneş ışığından uzak tutun .

Ürün, ışık kaynaklarından ve/veya ısıdan uzak tutulmalı . Kuru tutun

Ürün, nemden uzak tutulmalı ve/veya yağmurda bırakıl-mamalıdır .

Alt sıcaklık sınırı

Ürünün bir sorun yaşanmaksızın maruz kalabileceği en düşük sıcaklık .

9 514 0298 029 #04.indd 47 18-06-2020 13:07:31

48 Sembol Başlık/Açıklama

Üst sıcaklık sınırı

Ürünün bir sorun yaşanmaksızın maruz kalabileceği en yüksek sıcaklık .

Sıcaklık sınırları

Ürünün bir sorun yaşanmaksızın maruz kalabileceği en yüksek ve en düşük sıcaklıklar .

Kullanım talimatları

Tedbir niteliğinde önemli bilgiler (uyarılar/önlemler) içeren ve ürünü kullanmadan önce okunması gereken kullanıcı ta-limatları .

Dikkat/Uyarı

Ürünü kullanmadan önce okunması gereken ve dikkat/

uyarı simgesi ile işaretlenmiş metin .

Sembol Başlık/Açıklama WEEE işareti

"Genel atık değildir"

Ürün, bertaraf edileceği zaman, geri dönüştürülmesi ve değerlendirilmesi için belirlenmiş bir toplama noktasına gönderilmelidir .

CE işareti

Ürünün, Avrupa CE işaretlemesi direktiflerine uygun oldu-ğunu gösterir .

Uyarı

1999/5/AT sayısı Radyo ve Telekomünikasyon Terminal Cihazı (R&TTE) Direktifi uyarınca ürün, bazı CE üyesi ül-kelerdeki kullanımına dair kısıtlamalar bulunan 2 . Sınıf bir ekipman olarak tanımlanmıştır .

C-Tick işareti

Ürünün, Avustralya ve Yeni Zelanda pazarlarına sağlanan ürünlere yönelik olan Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) ve radyo spektrum düzenleyici gerekliliklerine uyduğunu gösterir .

9 514 0298 029 #04.indd 48 18-06-2020 13:07:32

49 Sembol Başlık/Açıklama

Üst sıcaklık sınırı

Ürünün bir sorun yaşanmaksızın maruz kalabileceği en yüksek sıcaklık .

Sıcaklık sınırları

Ürünün bir sorun yaşanmaksızın maruz kalabileceği en yüksek ve en düşük sıcaklıklar .

Kullanım talimatları

Tedbir niteliğinde önemli bilgiler (uyarılar/önlemler) içeren ve ürünü kullanmadan önce okunması gereken kullanıcı ta-limatları .

Dikkat/Uyarı

Ürünü kullanmadan önce okunması gereken ve dikkat/

uyarı simgesi ile işaretlenmiş metin .

Sembol Başlık/Açıklama WEEE işareti

"Genel atık değildir"

Ürün, bertaraf edileceği zaman, geri dönüştürülmesi ve değerlendirilmesi için belirlenmiş bir toplama noktasına gönderilmelidir .

CE işareti

Ürünün, Avrupa CE işaretlemesi direktiflerine uygun oldu-ğunu gösterir .

Uyarı

1999/5/AT sayısı Radyo ve Telekomünikasyon Terminal Cihazı (R&TTE) Direktifi uyarınca ürün, bazı CE üyesi ül-kelerdeki kullanımına dair kısıtlamalar bulunan 2 . Sınıf bir ekipman olarak tanımlanmıştır .

C-Tick işareti

Ürünün, Avustralya ve Yeni Zelanda pazarlarına sağlanan ürünlere yönelik olan Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) ve radyo spektrum düzenleyici gerekliliklerine uyduğunu gösterir .

9 514 0298 029 #04.indd 49 18-06-2020 13:07:32

50 Sembol Başlık/Açıklama

Girişim

Ürünün çevresinde elektromanyetik parazit vardır .

Ürünün üzerindeki altı veya yedi haneli numara seri numarasıdır . Seri nu-maralar tarafından her zaman önceden belirlenmeyebilir

9 514 0298 029 #04.indd 50 18-06-2020 13:07:32

51 Sembol Başlık/Açıklama

Girişim

Ürünün çevresinde elektromanyetik parazit vardır .

Ürünün üzerindeki altı veya yedi haneli numara seri numarasıdır . Seri nu-maralar tarafından her zaman önceden belirlenmeyebilir

9 514 0298 029 #04.indd 51 18-06-2020 13:07:32

É[5qr0w9|k;sl;l]

Manual no .:

9 514 0298 029 04 Yayın Tarihi:

2020-06 WIDEX and MENU are trademarks of Widex A/S

WIDEX A/S Nymoellevej 6, DK-3540 Lynge, Denmark https://global .widex .com

9 514 0298 029 #04.indd 52 18-06-2020 13:07:32

Belgede KULLANMA KILAVUZU MENU SERISI (sayfa 37-52)

Benzer Belgeler