• Sonuç bulunamadı

HAYATİ TEHLİKE ZEHİRLENME TEHLİKESİ

TEH-LİKESİ

TEHLİKE!

Uyarı - Boğulma Tehlikesi Ambalaj malzemeleri çocuklar için tehlikelidir.

Çocukların ambalaj malze-meleri ile oynamalarına kesinlikle izin vermeyiniz.

TEHLİKE!

Uyarı - Ölüm Tehlikesi Geri emilen yanma gazları nedeniyle hayati tehlike, zehirlenme tehlikesi vardır.

Yeterli hava girişi sağlanma-dıkça cihazı hava çıkışlı kul-lanımda hava dolaşımlı gaz, yağ, odun veya kömürle çalışan sobalar, şofbenler, su ısıtıcıları vb. zehirli gaz-ları baca yardımı ile dışarıya atan eşalar ile birlikte aynı anda kullanmayın.Res. 3

Res. 3: Zehirlenme Tehlikesi Hava dolaşımlı eşyalar (örneğin gaz, yağ, odun veya kömürle çalışan sobalar, şofbenler, su ısıtı-cıları) yanma havasını kurulum yerinden alırlar ve atık gazı bir atık gaz sistemi (örneğin baca) kana-lıyla dışarıya aktarırlar.Çalışmakta olan davlumbazla birlikte mut-faktan ve komşu odalardan hava çekilir. Yeterli hava girişi sağlan-mazsa vakum oluşur. Bu durumda bacadan ve atık gaz kanalından zehirli gazlar emilerek tekrar eve girer. Res. 3

n Bu nedenle temiz hava girişinin daima yeterli olması sağlanma-lıdır.Res. 4

Res. 4

UYARI!

Yangın tehlikesi!

– Yağ filtresindeki yağ tor-tuları tutuşabilir.Yağ fil-tresini en az 3 ayda bir temizleyiniz.Cihazı kesinlikle yağ filtresi olmadan çalıştırmayınız.

– Yağ filtresinde ki yağ tor-tuları tutuşabilir. Cihazın yakınında kesinlikle açık ateş ile çalışılmamalıdır (örn. flambe). Cihazın katı yakıt (örn. odun veya kömür) kullanılarak ısıtılan bir ısıtma donanı-mının yakınına kurulma-sına sadece, çıkarıla-mayan kapalı bir kapak mevcut olması halinde izin verilir. Kıvılcım saçıl-mamalıdır.

– Sıcak sıvı yağlar ve katı yağlar kolay alev alırlar.

Sıcak sıvı yağlar ve katı yağlar asla gözetimsiz şekilde bırakılmamalıdır.

Ateşi asla su ile söndür-meye çalışmayınız.

Ocağı kapatınız. Alevleri dikkatlice bir kapak, yangın battaniyesi veya benzeri bir malzeme ile öldürünüz.

– Üzerinde pişirme kabı bulunmayan gazlı ocaklar çalışma sıra-sında yüksek ısı oluş-turur. Ocakların üzerine

yerleştirilen bir havalan-dırma cihazı bu nedenle hasar görebilir veya yanabilir. Gazlı ocakları yalnızca üzerine pişirme kabı varken çalıştırınız.

– Birden çok gazlı ocağın aynı zamanda çalıştırıl-ması yüksek ısıların oluşmasına neden olur.

Ocakların üzerine yer-leştirilen bir havalan-dırma cihazı bu nedenle hasar görebilir veya yanabilir. İki gaz ocağını, kesinlikle yüksek alev ayarında 15 dakikadan uzun süre çalıştırma-yınız. 5kW (Wok) üze-rinde güce sahip büyük bir brülör, iki gazlı brü-lörün gücüne eşittir.

UYARI!

Elektrik çarpma tehlikesi!

– Arızalı bir cihaz elektrik çarpmasına neden ola-bilir. Arızalı bir cihazı kesinlikle açmayınız.

Elektrik fişini çekiniz veya sigorta kutusundan sigortayı kapatınız. Müş-teri hizmetlerini arayınız.

– Usulüne aykırı onarımlar tehlike teşkil eder. Ona-rımlar ve hasarlı elektrik kablolarının değiştiril-mesi, sadece tarafı-mızdan eğitilmiş bir müşteri hizmetleri tek-nisyeni tarafından yapıl-malıdır. Cihaz arızalıysa elektrik fişini çekiniz veya sigorta kutusundan sigortayı kapatınız. Müş-teri hizmetlerini arayınız.

– İçeri sızan su elektrik çarpmasına neden ola-bilir. Yüksek basınçlı veya buharlı temizleyici kullanılmamalıdır.

TEHLİKE!

Yaralanma tehlikesi!

– Kurulum esnasında keskin kenarlar nede-niyle yaralanma tehlikesi vardır. Cihazın kurulum çalışmaları boyunca daima koruyucu eldi-venler kullanınız.

– Cihazın aşağı düşme riskinden ötürü tüm güvenlik cıvataları ve güvenlik kapakları kul-lanma kılavuzunda anla-tıldığı şekilde montaj yapılmalıdır.

– Cihaz üzerine konulmuş cisimler düşebilir.

Cihazın üzerine her-hangi bir cisim koyma-yınız.

– LED ışıkların ışığı çok parlaktır ve gözlere zarar verebilir (risk grubu 1). Açık LED ışık-larına 100 saniyeden daha uzun süre doğ-rudan bakılmamalıdır.

UYARI!

Yanma tehlikesi, elektrik çarpma tehlikesi!

– Temizleme veya bakım çalışmasından

önce,cihazın soğuma-sını bekleyiniz. Sigortayı kapatınız veya elektrik fişi çekilip prizden çıka-rınız.

– Elektroniğe nem girmesi nedeniyle hasar tehlikesi vardır.Kumanda eleman-larını kesinlikle yaş bezle temizlemeyin.

– Yanlış temizleme sonu-cunda yüzey hasar göre-bilir. Paslanmaz çelikten yüzeyleri sadece fırça-lanma yönünde temiz-leyin. Kumanda eleman-ları için paslanmaz çelik temizleyicisi kullan-mayın.

– Keskin veya ovucu temizlik maddeleri nede-niyle yüzey hasar göre-bilir. Keskin ve ovucu temizlik maddelerini kesinlikle kullanmayın.

UYARI!

Yangın tehlikesi, yara-lanma tehlikesi!

Kural dışı veya gerektiği şekilde yapılmayan onarım-lardan dolayı sigortayı kapa-tınız veya cihazınızın bes-leme kablosunu prizden çıkarınız. Onarım çalışmala-rını sadece yetkili servis veya yetkili uzman ele-manlar yapmalıdır.

NOT!

Cihazın arıza veya hasar görmesi durumunda sigor-tayı kapatınız veya cihazı-nızın besleme kablosunu prizden çıkarınız ve yetkili servise telefon ediniz.

NOT!

Besleme kablosu hasarla-nırsa, tehlikeli bir duruma engel olmak için, imalâtçısı veya onun servis acentesi ya da aynı derecede nitelikli bir personel tarafından değiştirilmelidir.

NOT!

Cihazın ampulleri bozuldu-ğunda sigortayı kapatınız veya cihazınızın besleme kablosunu prizden çıkarınız.

Bozuk ampulleri, diğer ampullerde aşırı yüklenme olmasının önlenmesi için derhal değiştiriniz (ampul-lerin önce soğumasını bek-leyiniz).

DİKKAT!

Pişirme aletleri ile kullanıldı-ğında erişilebilir parçalar ısı-nabilir.

TEHLİKE!

Bu cihazın hava çıkış borusu gaz veya diğer yakıt-ları kullanan cihazlardan çıkan dumanların dışarı atıl-ması için kullanılan baca içerisine kesinlikle bağlan-mamalıdır.

Hasar nedenleri

DİKKAT!

Korozyon hasarları nede-niyle hasar tehlikesi. Kon-densat oluşumunu önlemek için yemek pişirirken cihazı daima çalıştırınız. Kon-densat korozyon hasarlarına yol açabilir. Diğer lamba-larda aşırı yüklenmeyi önlemek için arızalı lamba-ları hemen değiştiriniz. Elek-troniğe nem girmesi nede-niyle hasar tehlikesi vardır.

Kumanda elemanlarını kesinlikle ıslak bezle temiz-lemeyiniz. Yanlış temizleme sonucunda yüzey hasar görebilir. Paslanmaz çelikten yüzeyleri sadece fırçalanma yönünde temizleyiniz.

Kumanda elemanları için paslanmaz çelik temizleyicisi kullanmayınız. Keskin veya ovucu temizlik maddeleri nedeniyle yüzey hasar göre-bilir. Keskin ve ovucu temizlik maddelerini kesin-likle kullanmayınız.

Yoğuşma sıvısı geri akışı nedeniyle hasar tehlikesi vardır. Hava çıkış kanalını cihazdan hafif aşağı doğru (1° eğim) monte ediniz.

3 TEMİZLİK VE KORUYUCU BAKIM

DİKKAT!

Temizleme işlemi, kullanıcı bakımı, gözetimsiz çocuklar tarafından yapılmamalıdır.

n Keskin veya ovucu temizlik maddeleri nedeniyle yüzey hasar görebilir. Keskin ve ovucu temizlik maddelerini kesinlikle kullanmayın.Ciha-zınız için uygun temizleme ve koruma maddelerini yetkili ser-visten temin ediniz.Cihaz yüzeyi ve kumanda üniteleri çizilmeye karşı hassastır.

n Yüzeyleri yumuşak, nemli bir bez, bulaşık deterjanı veya fazla tesirli olmayan bir cam silme maddesi ile temizle-yiniz.Kuruyup yapışmış kirleri, nemli bir bez ile yumuşa-tınız.Kazımayınız!

n Kuru bezler, çizme ihtimali olan süngerler, ovalama gerektiren malzemeler, kum, soda, asit ya da klor içeren veya başka tesirli temizleme maddeleri kul-lanılması uygun değildir.

n Paslanmaz çelik yüzeyleri sadece taşlama yönüne doğru temizleyiniz.

n Kumanda üniteleri için pas-lanmaz çelik temizleme mad-desi ve ıslak bezler kullanma-yınız.Metal yağ filtrelerin temizlenmesi Kullanılmış olan metalik yağ filtreler, mutfakta

oluşan nem ve buharın içerdiği yağlı parçacıkları tutar. Metal yağ filtreleri normal bir kullanım halinde (günde 1–2 saat) yak-laşık her üç ayda bir temizle-yiniz.

n Aşırı tesirli, asitli veya lavgalı temizleyiciler kullanmayınız.

n Metal yağ filtrelerinin temizlen-mesinde, cihazın içindeki metal yağ filtrelerinin tutucu düzenle-rini de nemli bir bez ile temizle-yiniz.

n Metal yağ filtreleri, bulaşık makinesinde veya elden yıka-narak temizleyebilirsiniz.

n Sprey temizlik malzemelerini direkt ürün üzerine uygulama-yınız.

n Ürün üzerinde yanıcı ve/veya ağır dekoratif eşyalar bulundur-mayınız.

1

Res. 5

1 Alüminyum Filtre Tırnağı

Alüminyum yağ filtrelerini periyodik olarak en az 3 ayda bir temizleyiniz.

n Alüminyum filtreyi, alüminyum filtre tırnağına (1) bastırarak ok yönünde çekiniz(Res. 5).

n Alüminyum filtreyi çıkarırken diğer elinizle tutarak filtrenin düşmesini önleyiniz.

n Alüminyum filtreyi çıkarırken içerisinde birikmiş olan yağ-ların damlamaması için filtre yüzeyini yere paralel olarak tutunuz.

Bulaşık makinesinde yıkama duru-munda, hafif renk değişme söz konusu olabilir. Bunun metal yağ filtresinin fonksiyonu açısından bir etkisi yoktur.

n Çok kirlenmiş metal yağ filtre-lerini, bulaşıklar ile birlikte yıka-mayınız.

n Metal yağ filtreleri bulaşık makinesine gevşek veya ser-best şekilde yerleştiriniz. Metal yağ filtreleri bulaşık makinası içerisine sıkıştırılmadan yerleş-tirilmelidir.

İnatçı kirlerde özel bir yağ çözme maddesi kullanabilir-siniz. Bu maddeyi, yetkili satış merkezi üzerinden ala-bilirsiniz.

Metal yağ filtrelerini, bulaşık deterjanlı sıcak su içinde yumuşatınız.

Temizleme işi için bir fırça kullanınız ve metal yağ filtrelerdeki sıvıların iyice akmasını bekle-yiniz.

Filtreleri temizleme işlemi ardından iyice durulayınız.

3.1 Udskiftning af

Benzer Belgeler