• Sonuç bulunamadı

Haritanın Güzergaha Göre Yönlendirilmesi

Haritanın her zaman gittiğiniz yöne bakacak biçimde döndürüldüğü bir tür harita yönlendirmesidir. Bu 3B harita görüntüleme modunda varsayılan yönlendirmedir. Ayrıca Bkz: Kuzey harita yönlendirmesi

Araç İkonu

Geçerli konum harita üzerinde varsayılana göre mavi bir okla gösterilir. Mavi okun yönü gittiğiniz güzerga-hı gösterir. Bu konum ikonu farklı araç ve yaya sembolleri ile değiştirilebilir. Ayrıca farklı rota tipleri için (rota planlaması için seçilen araç tipine bağlı olarak) farklı araç ikonları da belirleyebilirsiniz.

7. Son Kullanıcı Lisans Anlaşması

1. Anlaşma Tarafları

1.1 Bu anlaşma, iş burada belirtilen yazılım ürününün kullanımına ilişkin olarak Lisans Veren olarak Nav n Go Kft. (kayıtlı adresi: 23 Berc utca, H – 1016 Budapeşte, Macaristan; Şirket tescil no: 01 – 09 – 891838) (bundan böyle Lisans Veren olarak anılacaktır) ile Kullanıcı olarak Sizin (bundan böyle Kullanıcı olarak ve Kullanıcı ile Lisans Veren müştereken Taraflar olarak anılacaktır) aranızda yapılmıştır.

2. Anlaşmanın Tamamlanması

2.1 Taraflar işbu vesile ile işbu Anlaşmanın imzalanmadan Taraflarca zımni olarak yapılacağını kabul ederler.

2.2 Kullanıcı işbu vesile ile işbu Anlaşmanın konusunu teşkil eden yazılım ürününün yasal olarak

edini-eder.

2.3 İşbu Anlaşma, hiçbir şekilde, yazılım ürününün ürünü yasal olmayan yollardan elde eden veya bir bilgisayar ya da araca yasal olmayan yollardan kuran kişiler tarafından kullanımına izin vermez.

3. İlgili Kanunlar Ve Mevzuatlar

3.1 İşbu Anlaşma tarafından düzenlenmeyen tüm hususlar için Medeni Hukuka ilişkin 1959 tarihli IV no.lu Yasa ile Telif Haklarına ilişkin 1999 tarihli LXXXVI no.lu Yasaya istinaden Macaristan Cumhuriyeti Kanun-ları uygulanacaktır.

3.2 İşbu Anlaşmanın orijinal dili Macarcadır. Bu Anlaşmanın diğer dillerde de çevirileri bulunmaktadır.

Herhangi bir ihtilaf durumunda, Macarca aslı geçerli olacaktır.

4. Anlaşmanın Konusu

4.1 İşbu Anlaşmanın konusu Lisans Verenin navigasyon yazılım ürünüdür (bundan böyle Yazılım Ürünü olarak anılacaktır).

4.2 Yazılım Ürünü bilgisayar işletim programı, bununla ilgili dokümantasyon, harita veritabanı ve Yazılım Ürünü üzerinden ulaşılabilecek her türlü üçüncü-taraf içerik ve hizmetlerini (bundan böyle Veritabanı olarak anılacaktır) içerir.

4.3 Basılı, elektronik veya grafik ekran, bellek, kaynak veya obje kodu ya da henüz tanımlanmamış her türlü diğer ekran, bellek ya da kodlama biçimleri veya bununla ilgili her türlü diğer ortam da dahil olmak üzere, her türlü ekran biçimi Yazılım Ürününün parçaları olarak kabul edilecektir.

4.4 İşbu Anlaşmanın tamamlanmasından sonra Kullanıcı tarafından kullanılan hata düzeltmeleri, ekleme-ler, güncellemeler de Yazılım Ürününün parçaları olarak kabul edilecektir.

5. Telif Hakkı Kapsamındaki Haklar

5.1 Kanun veya sözleşme hükümleri tarafından aksi öngörülmedikçe, Lisans Veren Yazılım Ürününde kul-lanılan materyallerle ilgili tüm telif haklarının tek ve münhasır sahibidir.

5.2 Telif hakları tüm Yazılım Ürününü ve onun parçalarını kapsar.

5.3 Yazılım Ürününün parçasını oluşturan Veritabanı telif hakları sahipleri işbu Anlaşmanın Ekinde ya da işletim bilgisayar programının "Hakkında" menüsünde listelenen gerçek kişiler ya da şirketlerdir (bundan böyle Veritabanı Sahibi olarak anılacaktır). Yazılım Ürününün kullanım kılavuzu tüm Veritabanı kalem-lerinin sahipkalem-lerinin listelendiği menü seçeneği adını içerir. Lisans Veren işbu vesile ile Veritabanını işbu Anlaşmada öngörüldüğü şekilde kullanmak, kullanıma sunmak ve kullanılmak üzere devretmek için Veri-tabanı sahiplerinden yeterli kullanım ve temsil haklarını aldığını beyan eder.

5.4 İşbu Anlaşma uyarınca, Yazılım Ürününün içerdiği tüm haklar, Kullanıcının kanun kapsamında ya da işbu Anlaşmaya istinaden hak kazandıkları hariç, Lisans Verenin mülkiyetinde kalacaktır.

6. Kullanıcının Hakları

6.1 Kullanıcı Yazılım Ürününü bir donanım cihazına (masaüstü, elle kullanılan, taşınabilir bilgisayar, navi-gasyon cihazı) kurma ve Yazılım Ürününün bir kopyasını ya da önceden yüklenmiş kopyasını bu donanım üzerinde çalıştırma ve kullanma hakkına sahiptir.

6.2 Kullanıcı, Yazılım Ürünü ve/veya belirli parçalarının ve/veya üçüncü taraflarca sağlanan içeriklerin, Yazılım ürününün kısmi veya tam işlevselliğini sağlamak amacıyla, Yazılım ürününde belirtilen süreler içerisinde ayrı bir işlem (tescil/aktivasyon) gerektirebileceğini kabul ve taahhüt eder.

yedek kopyayı kullanma hakkına sahiptir.

7. Kullanım Sınırlandırmaları

7.1 Kullanıcı;

7.1.1 Yazılım Ürününü çoğaltma (kopyasını yapma);

7.1.2 Herhangi bir nedenle üçüncü bir tarafa kiralama, ödünç verme veya devretme;

7.1.3 Yazılım Ürününü tercüme etme (diğer program dillerine tercüme (derleme) de dahil);

7.1.4 Yazılım Ürününü ters derleme;

7.1.5 Yazılım Ürününün korumasını iptal etme ya da bahse konu korumayı teknolojik ya da diğer araçlarla değiştirme, engelleme ya da çözme;

7.1.6 Yazılımın ürününü (bütünüyle veya kısmi olarak) değiştirme, kapsamını genişletme, dönüştürme, parçalara ayırma, diğer ürünlerle birleştirme, diğer ürünlere kurma, diğer cihazlarla birlikte çalışabilirliği sağlamak için bile olsa diğer ürünlerle birlikte kullanma;

7.1.7 Bilgisayar programını kullanmanın dışında, Yazılım Ürününün bir parçası olan Veritabanından bilgi elde etme, Veritabanını geri derleme, Veritabanını tümüyle veya kısmi olarak ya da içinde kayıtlı veri gru-bunu kullanma, değiştirme, kapsamını genişletme, dönüştürme, ya da diğer ürünlere veya başka şekilde yükleme, diğer ürünlerle birlikte çalışabilirliği sağlamak amacıyla olsa bile diğer ürünlerde kullanma veya aktarma; Haklarına sahip değildir.

7.2 Kullanıcı, Yazılım Ürününde belirtilen süre içerisinde Bölüm 6’da tanımlandığı şekilde ayrı bir işlemin (aktivasyon/ tescil) yapılmaması halinde, Yazılım Ürününün, Yazılım Ürünü ve/veya parçalarını ve/veya üçüncü taraf içeriklerini kısmen veya tümüyle yasaklayabileceğini veya engelleyebileceğini kabul eder.

7.3 Kullanıcı Yazılım Ürününde mevcut olan ve üçüncü taraflarca sağlanan içerikleri ve üçüncü taraflarca sağlanan hizmetler ile elde edilen veriyi (RDS TMC trafik bilgi servisinden alınan trafik verisi de dahil ancak bununla sınırlı değildir) sadece kendi kişisel menfaati için ve riski kendisine ait olacak şekilde kul-lanabilir. Bu veri ve içeriklerin bütünüyle veya kısmen herhangi bir formatta saklanması, aktarılması ya da dağıtılması ya da kamuya açıklanması ya da üründen indirilmesi kesinlikle yasaktır.

8. Garanti verilmemesi veya sorumluluk sınırlaması

8.1 Lisans Veren işbu vesile ile Kullanıcıyı, Yazılım Ürününün üretilmesinde büyük özen gösterilmesi-ne rağmen, Yazılım ürününün içeriği ve onun teknik sınırlandırmaları hususunda Lisans Verenin Yazılım ürününün tamamen hatasız olduğuna ilişkin herhangi bir garanti vermediği ve Lisans Verenin Kullanıcı tarafından alınan Yazılım Ürününün tamamıyla hatasız olacağına ilişkin herhangi bir sözleşmeden doğan yükümlülük tarafından bağlı olmadığı hususunda bilgilendirir.

8.2 Lisans Veren Yazılım Ürününün Lisans Veren veya Kullanıcı tarafından tanımlanan herhangi bir amaca uygun olduğu konusunda garanti vermediği gibi Yazılım Ürününün diğer sistemler, cihazlar veya ürünlerle (örneğin yazılım veya donanım) birlikte çalışabileceği hususunda da bir garanti vermez.

8.3 Lisans Veren Yazılım Ürünündeki bir hatadan (bilgisayar programı, dokümantasyon ve Veritabanı ha-taları da dahil) kaynaklanan zararlardan dolayı herhangi bir sorumluluk üstlenmez.

8.4 Lisans Veren Yazılım Ürününün herhangi bir tanımlanan amaç için kullanılabilir olmamasından ya da Yazılım Ürününe ilişkin bir hata veya Yazılım Ürününün diğer herhangi bir sistem, cihaz veya ürünle (örneğin yazılım veya donanım) uyumlu olmamasından dolayı üstlenilen zararlardan dolayı herhangi bir sorumluluk üstlenmez.

olduğu konusunda Kullanıcıyı bilgilendirir. Lisans Veren Yazılım Ürününün motorlu bir araçta kullanılması-na ilişkin olarak ortaya çıkan zararlardan dolayı herhangi bir sorumluluk üstlenmeyecektir.

8.6 İşbu Anlaşmayı tamamlamak suretiyle, Kullanıcı, özellikle, yukarıda Bölüm 8’de belirtilen bilgileri kabul eder.

9. Yaptırımlar

9.1 Lisans Veren işbu vesile ile Telif Hakkı Kanunu kapsamındaki haklarının ihlal edildiğini öğrenmesi halinde;

9.1.1 bahse konu ihlal ile ilgili hukuki yollara başvuracağı;

9.1.2 ihlalin durdurulması talebinde bulunacağı ve ihlali yapan kişinin bahse konu hareketi sürdürmeyi durdurmasını isteyeceği;

9.1.3 İhlali yapan kişinin uygun bir tazminat ödemesi talebinde bulunacağı (masrafları ihlali yapan kişiyi ait olmak üzere kamu yoluyla olsa bile);

9.1.4 İhlalden dolayı çoğaltılan ürünlerin geri iadesini talep edeceği;

9.1.5 Yanlış hareketin durdurulması talebinde bulunacağını ve ihlal kabul edilmeden önce masrafları ihlal eden tarafa ait olmak üzere eski durumuna getirilmesini talep edeceği ve ihlalin yapılmasında kullanılan araçlar ve malzemelerle birlikte ihlal nedeniyle üretilen ürünlerin imha edilmesi talebinde bulunabile-ceği;

9.1.6 Zarar talebinde bulunacağı;

Hususlarında Kullanıcıyı bilgilendirir.

9.2 Lisans Veren işbu vesile ile ayrıca, Telif hakları ile ilgili hakların ihlalinin Macaristan Ceza Hukukuna ilişkin 1978 tarihli IV no.lu Kanun kapsamında bir suç teşkil ettiği ve temel davalarda iki yıl hapis cezası

ve ağırlaştırılmış davalarda sekiz yıla kadar hapis cezası ile sonuçlanabileceği hususunda da Kullanıcıyı bilgilendirir.

9.3 Üçüncü taraflarca sağlanan içerikler ve hizmetler

Lisans Veren işbu Anlaşma ile Yazılım Ürünündeki Veritabanı ve Veritabanını kullanarak herhangi bir üçüncü tarafın sağlamış olduğu herhangi bir içerik veya hizmetle ilgili kendisine ait her türlü yükümlü-lüğü kapsam dışı tutar. Lisans Veren ürün veya hizmetin kalitesini, uygunluğunu, doğruluğunu, belirli bir amaca uygunluğunu ya da bölgesel kapsamını veya hizmetin kullanılabilirliğini garanti etmez ve kendisini özellikle hizmetlerin askıya alınması ve hizmetlerle ilgili olarak ortaya çıkan her türlü zarar veya hizmetin tamamen iptal edilmesine ilişkin yükümlülüğün dışında tutar.

Üçüncü tarafların sağlamış olduğu içerikler ve hizmetlere ilişkin ilgili bilgi ve veriler navngo.com adresin-de mevcuttur. Kullanıcı işbu vesile ile üçüncü tarafların sağlamış olduğu içerikleri ve hizmetleri saadresin-dece riski kendisine ait olacak şekilde ve kişisel menfaatleri için kullanabileceğini kabul eder.

9.4 Lisans Veren veya Lisans Verenin bir acentesi tarafından sağlanan içerikler ve hizmetler

Lisans Veren veya onun sözleşmeli bir ortağı Kullanıcıya www.naviextras.com adresinden çeşitli ürünler ve hizmetler sunabilir. Kullanıcı bu hizmetleri ancak www.naviextras.com adresinden ilgili son kullanıcı lisans anlaşmasını (larını) okuyup kabul ettikten sonra kullanabilir ve Kullanıcı hizmetleri anlaşma şart ve koşullarına uygun olarak kullanmakla yükümlüdür.

9.5 Taraflar işbu vesile ile – ihtilafın içeriğine bağlı olarak – işbu Anlaşmayla ilgili olarak ortaya çıkacak her türlü ihtilafın çözümünde Pest Merkez Bölge Mahkemesinin (Pesti Központi Kerületi Birosag) veya Budapeşte Şehir Mahkemesinin (Fovarosi Birosag) yetkili olacağını kabul eder.

Cihazınıza kendi başınıza yapabileceğiniz herhangi bir bakım ve/veya onarım yoktur.

Bu ürünün garanti süresi 2 (iki) senedir.

Sanayii Bakanlığı'nca tespit edilen kullanım ömrü 10 (on) senedir.

Benzer Belgeler