• Sonuç bulunamadı

HÜKÜM BULUNMAYAN HALLER Madde 41) Hüküm bulunmayan haller

(1) İş bu Genel Koşullarda ve sözleşmenin diğer bağlayıcı belgelerinde, sözleşmenin imzalanması ve ifası aşamalarında ortaya çıkabilecek ve karşılığında ilgili belgelerde hüküm bulunmayan hallerde, ilgisine göre Kamu İhale Mevzuatının mal, hizmet ve yapım işlerine ilişkin Tip Sözleşmelerindeki hükümler ve hukuki referansları kıyasen uygulanır.

Söz. Ek-2: Teknik Şartname (İş Tanımı) Söz. EK:2b

[Teknik şartnamenin (iş tanımının) amacı, yürütülecek proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetleri ve yapılacak işleri net bir şekilde tanımlamak, teklif verme aşamasında yüklenicilere verecekleri teklifin mahiyeti hakkında bilgi vermek, teklifçileri yönlendirmek ve proje uygulaması esnasında yüklenicinin başvuracağı referansı olarak hizmet etmektir.

Teknik Şartname, ihale dosyasına dahil edilir ve ihale sonucunda imzalanan sözleşmenin ayrılmaz bir parçası olur.

Teknik Şartnamenin tam olarak hazırlanması, projenin nihai başarısı için çok önemlidir. Düzgün bir şekilde hazırlanmış Teknik Şartname projenin doğru bir biçimde tasarlanmasını, çalışmanın öngörülen takvim dahilinde yapılmasını ve kaynakların israf edilmemesini sağlar.]

TEKNİK ŞARTNAME STANDART FORMU (Söz. EK:2b) (Mal Alımı ihaleleri için)

[Sözleşme Makamı mal alımı kapsamında tedarik etmek istediği mallarda arayacağı; özellikleri, standart ve kalite seviyelerini, montaj ve bakım onarım hizmetlerini vb hususları ihaleye çıkmadan önce hazırlayacağı Teknik Şartnamede detaylı olarak izah edecektir.

Aşağıdaki bölümlerden işin niteliğine uygun olanları doldurulacak, gerek duyulursa ilave maddeler eklenebilecektir.]

Sözleşme başlığı :(i) 5 adet 100 ton kapasiteli silo alımı

Yayın Referansı : … … …

1. Genel Tanım

Bu teknik şartname, M. Kemal Bulvarı No:57 A.O.S.B. TR 35620 Çiğli İzmir adresinde bulunan DİRİNLER DÖKÜM Fabrikasındaki kum reklamasyon sisteminin yenilenmesi sırasında yeni kumların depolanması, sisteme verilmesi sırasında kullanılacak olan 5 adet kum silosunun imalatı, kurulumu, devreye alınmasını ve kurulum sonrası sağlanacak teknik destek hizmet ve diğer ilgili koşulları içerir. Teknik Şartname Kum silolarının ve ilgili sistemlerin tüm kurulum işinin yanı sıra, sistemler için geçerli tüm ek donanım (borulama vb) ve teçhizatı da kapsar

2. Tedarik Edilecek Mallar, Teknik Özellikleri ve Miktarı

A B C

Sıra No Teknik Özellikler Miktar

A B C

Sıra No Teknik Özellikler Miktar

1 100 Ton kapasiteli kum silosu teknik özellikleri

İmalatlar sözleşme ekinde gösterilen teknik resme uygun yapılmalıdır..

Kum siloları min.100 ton kum alacak kapasiteli olarak yapılacaktır

Siloların imalatında ana sac malzemesi olarak ST 37 kalite saç kullanılacaktır.

Gövde sac kalınlığı 8 mm olacaktır.

Alt huni sac kalınlığı ise10 mm olacaktır.

Siloların ayak konstrüksiyonları ise çelik çekme borudan imal edilecektir.

Siloların üst parçaları (670 mm ) cıvata bağlantılı olacak diğer parçalar ise komple kaynatılacaktır.

Saç ek yerlerine ilave çemberler monte edilecektir.

Silo sac birleşim kaynakları sürekli kaynak olacak sızdırmazlık sağlanacaktır.

Dıştan atılan takviyelerin kaynaklarında metod kaynak kullanılacaktır

En üstte cıvatalı parça kısmındaki bağlantı takviye kaynakları içten sürekli kaynak, dıştan ise metod kaynağı olacaktır.

Yukarıdaki maddelerde belirtilmeyen yerler dışındaki tüm bölgelerde sürekli ve sızdırmaz kaynak kullanılacaktır.

İmalat, montaj sırasında yapılan tüm kaynaklarda köpürme ve çapak olmayacaktır.

Ayak bağlantı noktalarında ve gövde konik kısmında takviye sacları olacaktır.,

Ayak ve alt çapraz bağlantıları cıvata bağlantı olacaktır.

Yüklenicinin İmalat ve montaj sırasında kaynak yapan personeli EN 287-1: 2011 standardına uygun olarak sertifikalı olmalıdır.

Yüklenici firmada EN 719 standardına göre belgelendirilmiş Kaynak süpervizörü bulunmalı ve bu süpervizörün yüklenicide gösteren SGK dökümü ya da ortak olduğunu gösteren belge sunulmalı (şirket ortağı ise)

Yük taşıyan bölgelerdeki kaynaklara manyetik test ve gözle muayene kontrolü yapılacak ve test raporları Dirinler Döküm’e sunulacaktır.

Siloların dışı astar üzerine epoksi boya ile boyanacaktır. Boya işlemi tüm test ve kontroller bittikten sonra yapılacaktır.

Siloların iç kısımları kesinlikle boyanmayacaktır

Siloların boya bilgisi Dirinler Döküm tarafından yüklenici firmaya kontroller bittikten sonra RAL kodu ile bildirilecektir.

Boya ile ilgili teknik bilgiler (boya kalınlığı vb) RAL kodu verilirken yükleniciye bildirilecektir.

Silo üzeri kapaklar yüklenici tarafından yapılacaktır. Kapaklarla ilgili gerekli teknik bilgiler siloların gövde kontrolü sonrasında yükleniciye bildirilecektir.

Silo içinde bulunması gereken merdivenler yüklenici tarafından yapılacaktır. Merdivenlerle ilgili gerekli teknik bilgiler siloların gövde kontrolü sonrasında yükleniciye bildirilecektir.

Silo üzeri son saç kesinlikle konik olarak imal edilecek ve kaynakları sürekli kaynak olacaktır.

Dirinler Döküm Silo imalatı sırasında haberli ve ya habersiz yüklenici firmayı kontrol edebilir kontroller sırasında gerek duyulması halinde projenin aslına sadık kalınmak koşulu ile değişiklikler istenebilir.

Silolar Genel özellikleri, kapasiteleri ve teslim süresi

Silolar 100 ton kapasiteli olarak tasarlanacaktır.

Silolar İşveren tarafından gösterilecek alanlara monte edilecektir.

Siloların imalat ve montaj süresi 1ayı geçmeyecektir.

Silolarda kullanılacak tüm mamul, yarı mamul ve ekipmanlar yeni ve kullanılmamış olacak, üzerlerinde marka, model, imal tarihini ve seri numaralarını gösteren işaret, yazı, rakam vs. türünden izlenebilirlik bilgileri bulunacaktır.

Silolar, günde 24 (yirmi dört) saat, yılda 365 (üç yüz altmış beş) gün sürekli çalışmaya müsait olacaktır.

Silo borulama bilgileri

Boru boyları flanşdan flanşa 3 metre olacaktır.

Boru alınları ile flanş alınları düzgün olmalıdır.

Flanş merkezleri ile boru merkezi eş merkezde olmalıdır.

Borulamada yapılacak tüm kaynaklar dıştan yapılmalıdır.

Yapılan kaynaklar sertifikalı kaynakçılar tarafından yapılacak ve sertifika bilgileri Dirinler Döküm ile paylaşılacaktır.

Kaynaklarda çapak ve keskin köşeler bulunmayacak ayrıca köpürme olmaması için gereken tedbirler alınmalıdır.

Flanş delikleri dönük olmayacaktır.

Boru dışları Dirinler Döküm kontrolü ve onayından sonra RAL 5015 kodlu boya ile boyanacaktır

5

3. Tanım ve Kısaltmalar:

Silo: 100 Ton kapasiteli kum silosu

İşveren: Dirinler Döküm San. Tur. Liman İşl. ve Tic. A.Ş. (kısaca Dirinler Döküm olarak adlandırılacaktır) Yüklenici: Anahtar Teslim İşi Yapacak Olan firma

Tesis: Dirinler Döküm Fabrika Binası

Proje: RÜZGÂR TÜRBİNLERİNDE KULLANILAN REDÜKTÖR GÖVDELERİNİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI

4. Genel Şartlar:

İşverenin belirlediği alanda Silolarla ilgili tasarım, planlama, donanım, üretim, nakliye, montaj, entegrasyon, devreye alma ve işin bir bütün olarak tamamlanması için gerekli inşaat, konstrüksiyon ve revizyon işlerini de kapsayan ilgili tüm çalışmalar anahtar teslim esasına göre bu iş kapsamındadır.

4.1 Yüklenici Siloları ve diğer teçhizatları Projeye uygun olarak tesis edecektir. Siloların teknik resimleri yüklenici firmaya teslim edilecektir.

4.2 Kullanılacak hammadde ve diğer donanımlar ile ilgili teknik özellikleri gösteren orijinal üretici sertifika, broşür ve kataloglar ihale dosyasında sunulacaktır.

4.3 Dirinler Döküm içerinde kurulumu yapılacak olan silolar sözleşme makamının fabrikasında bulunan kum reklamasyon sistemine bağlanacaktır.

4.4 Yüklenici, Siloların kurulacağı alanlarla reklamasyon sistemi arasındaki, borulama işçilikleri projeye uygun olarak Yüklenici tarafından yapılacaktır. Bu işlemler sırasında çıkabilecek kazı, inşaat, revizyon, düzeltme, yıkma, delme vb.

işlemler Yüklenici tarafından ek bedel talep edilmeksizin yapılacak, gerekli onarımlar da aynı şekilde Yüklenici tarafından sağlanacaktır.

4.5 Revizyon, onarım, v.b. işlemler Yüklenici tarafından ek bedel alınmaksızın gerçekleştirilecektir.

4.6 Kullanılacak tüm malzemeler ile ekipmanlarda TSE veya IEC standartlarına ve ISO 9000 serisine uygunluk ve/veya CE belgesi aranacaktır. TSE standardı olmayan malzemelerde TSEK belgesi aranacaktır.

4.7 Kum siloları bir bütün olarak ve sistemdeki bütün bileşenler yüklenici tarafından en az 2 (iki) yıl garantili olacak, tesis çalışır durumda teslim edilecektir.

4.8 Yüklenici geçici kabul sonrası İşveren’in 2 (iki) personeline siloların bakım ve temizliği ile ilgili eğitim verecektir.

4.9 Yüklenici siloların sağlıklı işleyişi için gerekli dokümantasyonu iş bitiminde teslim edecektir.

4.10 Teknik şartname ve eklerinde değinilmeyen, ancak işin tekniği ve sistemin fonksiyonel çalışması ve sorunsuz bir işletmenin tesisi açısından sistemde bulunması gereken her türlü asli ve yardımcı tüm ekipmanlar ile yapılması zorunlu olan tüm işler İşveren’in lehine olan hususlar olarak kabul edilip anahtar teslimi götürü bedel içinde yapılacaktır. Bunlarla ilgili İşveren’den her hangi ücret talep edilmeyecektir.

4.11 Metal konstrüksiyon vb. ana komponentler üzerinde bulunması gereken tüm ikaz, ölüm tehlikesi levhası ve kullanma talimatı ve uyarı plakaları uygun şekilde hazırlanıp montajlı teslim edilecektir.

4.12 Sistemde kullanılacak tüm komponentler yeni ve hali hazırda imal edilen en son geliştirilmiş modeller olacak, dizayn, malzeme ve işçilik, ileri mühendislik ve imalat uygulamalarıyla belirlenen kalite ve standartlardan aşağı olmayacaktır.

4.13 İşin yapımı süresince Tesis içinde tüm malzeme artıkları düzenli olarak temizlenecektir.

4.14 Yüklenici montaj sırasında çalışacak çalışanlarının can güvenliği için gerekli tedbirleri almak zorundadır. Aksi halde meydana gelecek kazalardan Yüklenici sorumludur. Montaj sahalarında her türlü işi tanıtıcı ve iş güvenliği ile ilgili levhalar görülecek şekilde gerekli yerlere konulacaktır. Yüklenici taşıma, montaj, kaynak ve kesme işleri esnasında her türlü temizlik, yangın güvenliği ve iş güvenliği tedbirlerini alacaktır. İskeleler, merdivenler ve parmaklıklar gibi parçalar gerektiği durumlarda teçhizatın emniyetli bir şekilde çalışması ve bakım için bulundurulacaktır. Montaj sırasında sigortasız işçi çalıştırılmayacaktır.

4.15 İşin yapımı esnasında tüm tesis ve çevreye verilecek her türlü zarar ve ziyandan Yüklenici sorumlu olacak, hasar giderilmediği takdirde tespit edilecek bedel Yüklenici’den tazmin edilecektir.

4.16 Yüklenici firmanın TÜRKAK’dan onaylı ISO 9001:2008 belgesi olmalıdır.

4.17 Yüklenici firma min. 1.000.000 TL tutarında iş bitirme ve ya referans yazısı almalı ve bu yazıları sözleşme makamına sunmalıdır.

4.18 Yüklenici firmada çalışan ve ya firma ortağı olarak en az 1 makine mühendisi, 1 tekniker olmalı ve Son 3 döneme ait SGK kayıtlarını ve diploma örneklerini İşveren’e sunmalıdır.

5.Dokümantasyon

Silo alımı ile birlikte aşağıda belirtilen dokümanlar CD ve kâğıt çıktı olarak temin edilecektir:

5.1 Komple teçhizat listesi,

5.2 Her silonun detaylı spesifikasyonları ve kullanma kılavuzları, 5.3 Test prosedürü ve raporlar,

5.4 Mekanik ve tasarım planları projeler, 5.5 Bakım ve test kataloğu,

5.6 Bütün gerekli mekanik dokümanlar ve resimler

5.7 Kullanılan hammadde ve yardımcı maddelerin üretici firmalardan alınmış sertifikaları 6 Garanti Koşulları

6.1 Kum siloları ve siloların borulama işlemleri en az iki yıl boyunca üretici firmanın garantisi altında olacaktır. Garanti kapsamında kullanıcı hatası haricinde herhangi bir sızıntı, çatlak vb problem olması durumunda üretici firma gerekli düzeltmelere max. 5 saat içinde başlamak zorundadır.

7. Silolar teknik resmi

Siloların teknik resmi ihale dosyası ile birlikte yükleniciye teslim edilecektir.

Söz. Ek-3: Teknik Teklif

Benzer Belgeler