• Sonuç bulunamadı

HÜKÜM BULUNMAYAN HALLER Madde 41) Hüküm bulunmayan haller

(1) İş bu Genel Koşullarda ve sözleşmenin diğer bağlayıcı belgelerinde, sözleşmenin imzalanması ve ifası aşamalarında ortaya çıkabilecek ve karşılığında ilgili belgelerde hüküm bulunmayan hallerde, ilgisine göre Kamu İhale Mevzuatının mal, hizmet ve yapım işlerine ilişkin Tip Sözleşmelerindeki hükümler ve hukuki referansları kıyasen uygulanır.

Söz. Ek-2: Teknik Şartname (İş Tanımı)

TEKNİK ŞARTNAME STANDART FORMU (Söz. EK:2b)

Sözleşme başlığı : Bilişim ve Yan Sektörleri Mükemmeliyet Merkezi (BİSEM) Projesi Sunucu İhalesi Yayın Referansı : TR42/19/ÜRETİM0010

1. Genel Tanım

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın 2019 Üretim Altyapılarının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş. olarak bölgemiz ve ülkemiz genelinde Bilişim ve Yan Sektörleri Mükemmeliyet Merkezi (BİSEM) Projesi kapsamında Kocaeli/Başiskele bölgesinde bulunan teknoparkımız için bilişim alt yapısı kurulumu hedeflenmektedir.

2. Tedarik Edilecek Mallar, Teknik Özellikleri ve Miktarı

A B C

Sıra No Teknik Özellikler Miktar

1 Sunucu Donanım 1

1.1

Çift Kontroller Üniteli Veri Depolama Birimi

1

1.2

2U, Kabin Uyumlu Sanallaştırma Sunucusu

3

1.3

42U Sunucu Kabini

1

1.4

Min. 10KVa UPS

1

1.5

Güvenlik Duvarı

1

1.6

Vmware Sanallaştırma Yazılımı

1

1.7

Veri yedekleme sunucusu

1

Genel Hükümler:

1. Teklif edilecek bütün cihazlar kullanılmamış, tamir görmemiş, yaşam döngüsü sona ermemiş, aktif satışı bulunan ürünler olmalıdır.

2. Teklif edilen bütün cihazlar aksi belirtilmedikçe standart 3 (üç) yıllık üretici garantisinde olmalıdır.

3. Teklif edilecek sanallaştırma sunucuları ve veri depolama ünitesi, uyumlu çalışması açısından aynı üreticiye ait olmalıdır. Aksi durumda ürünlerin değerlendirmeye alınması ihale komisyonunun onayına tabidir.

4. Yüklenici firmanın Kocaeli il sınıfları içinde aktif ofisi bulunmalıdır.

Veri Depoloma Birimi Özellikleri:

1. Teklif edilecek harici veri depolama sistemi, birden fazla veri depolama sisteminin kümeleme veya benzeri yöntemlerle birleştirilmesinden oluşmuş olmamalıdır.

2. Teklif edilecek harici veri depolama sisteminin üreticisi, son beş yılın “Gartner Magic Quadrant for General-Purpose Disk Arrays” adlı değerlendirme raporunda Liderler (Leaders) konumunda olmalıdır.

3. Teklif edilecek harici veri depolama sisteminde tek noktadan hata durumuna karşı önlemler alınmış olmalı ve herhangi bir parçanın arızasında yedek birim veri depolama sisteminin durmadan çalışmasını sağlamalıdır.

4. Teklif edilecek harici veri depolama sisteminde kod güncellemeleri ve arıza durumunda parçaların (disk, güç kaynağı, fanlar, vs.) değiştirilmesi sistem çalışırken yapılabilmelidir.

5. Teklif edilecek harici veri depolama sistemi üzerinde en az 16 GB DRAM tabanlı önbellek bulunmalıdır.

6. Veri depolama sistemi FC, iSCSI ve SAS protokollerini sunucu bağlantıları için, ek ara katman (gateway) veya lisans gereksinimi olmadan desteklemelidir.

7. Teklif edilen veri depolama sistemini disk çekmecelerine baglantı arayüzü 12Gbps SAS olmalıdır.

8. Teklif edilecek veri depolama sistemi üzerinde en az 12 adet her biri en az 2.4TB 10000 rpm SAS disk olmalıdır.

9. Teklif edilecek veri depolama sistemi üzerinde en az 2 adet her biri en az 480 GB SSD SAS disk olmalıdır.

10. Teklif edilecek veri depolama sistemi, RAID10 (veya 1/0), RAID5 ve RAID6 koruma seviyelerini desteklemelidir. Alternatif veri koruma yöntemleri kabul edilmeyecektir.

11. Teklif edilecek veri depolama sistemi 2.5” ve 3.5” boyutunda en az 260 adet disk takılmasını desteklemelidir. Desteklenen disk tipleri arasında SSD, SAS, NL-SAS ve bunların SED seçenekleri olmalıdır.

12. Teklif edilecek veri depolama sistemi en az 3PB brüt kapasiteyi desteklemelidir.

13. Teklif edilecek veri depolama sistemi kabinet birimi (rack unit) başına en az 200TB ham kapasite sağlayabilen çekmece desteği bulunmalıdır.

14. Teklif edilecek veri depolama sistemi, istendiği takdirde sisteme eklenebilecek SSD’lerin önbellek olarak kullanımını desteklemelidir. SSD önbellek kapasitesi 4TB’a kadar yükseltilebilmelidir. Bu özellik için ek bir lisans gereksinimi olmayacaktır.

15. Teklif edilecek harici veri depolama sisteminde en az 4 adet her biri en az 16 Gbps bant genişliğini destekleyen ve fiber kanal bağlantıya imkân tanıyan sunucu bağlantı portu olacaktır.

16. Teklif edilecek harici veri depolama sistemi asenkron, replikasyonu desteklemelidir. Bu özellik için ek donanım ve lisans gerekiyorsa teklife maksimum kapasite için eklenmelidir.

17. Teklif edilecek harici veri depolama sistemi snapshot (anlık kopya) ve tam kopya (clone) alabilmeli ve bu kopyalardan geri dönebilmelidir (restore). Bu özellik için gerekli lisanslar sistemin desteklediği maksimum kapasite için teklife eklenecektir.

18. Teklif edilecek harici veri depolama sistemi anlık kopyalama (snapshot) perfomansın etkilenmemesi için ROW (Redirect on Write) metodunu kullanmalı, COW (Copy on Write) metodunu kullanmamalıdır. Çalışma prensipleri üretici dökümanları ile belgelenecektir.

19. Teklif edilecek harici veri depolama sistemi thin provisioning özelliğine sahip olacaktır. Bu özellik için gerekli lisanslar sistemin desteklediği maksimum kapasite için teklife eklenecektir.

20. Teklif edilecek veri depolama sistemi, en az 3 katmanı (SSD, SAS, NL-SAS/SATA) destekleyen otomatik veri katmanlandırma özelliğine sahip olmalıdır. Veri depolama sistemi, depolama alanları üzerindeki veri aktivitelerini alt mantıksal alan (sub-LUN – blok) seviyesinde izleyerek, yoğun kullanılan alt mantıksal alanları daha hızlı depolama alanına ve az kullanılan alt mantıksal alanları daha yavaş depolama alanına otomatik olarak taşıyabilmelidir (otomatik veri katmanlandırma). Bu özellik kapsamında verilerin katmanlar arasındaki hareketleri taşıma şeklinde olmalı, kopyalama şeklinde olmamalıdır. Söz konusu özelliğin sağlanabilmesi için lisans gerekmesi durumunda, gerekli olan lisanslar, sistemin desteklediği maksimum kapasite için teklife dahil edilecektir.

21. Teklif edilecek harici veri depolama sistemiyle birlikte grafik ara yüzlü yönetim yazılımı sağlanacaktır. Yönetim yazılımı ile sistem alarmları, boş alan, kapasite bilgileri, donanım durumları, LUN yapılandırmaları vb. durum bilgileri gözlemlenebilecektir.

22. Sistemde kullanılmakta olan sanal disk gruplarına erişim kesintisi olmadan ilaveler yapılabilmelidir.

23. Teklif edilecek veri depolama sisteminde, en az 128TiB kapasitesinde mantıksal alanlar (LUN) oluşturulabilmeli ve en az 64 adet sunucu bağlantısını desteklemelidir.

24. Teklif edilen veri depolama ünitesinde en az 512 (beş yüz on iki) LUN oluşturulabilmelidir.

25. Teklif edilecek harici veri depolama sistemi, üzerinde oluşan bir arıza durumunda sistem yöneticisini e-posta ile uyarma özelliğine sahip olacaktır.

26. Teklif edilecek harici veri depolama sisteminin 3 yıl, bir sonra ki iş günü yerinde müdahale kapsamında üretici firma garantisi olacaktır.

Sunucu Sistemi Özellikleri:

1. Sunucular rack tipte ve en fazla 2U yüksekliğinde olacaktır.

2. Sunucunun merkezi işlem birimleri 64-bit mimaride çalışabilecektir.

3. Sunucu üzerinde en az 2 adet fiziksel işlemci yuvası bulunacaktır.

4. Sunucu üzerinde en az 2 adet, çalışma hızı en az 2.2GHz olan işlemciler bulunacaktır.

5. Sunucu üzerindeki işlemcilerin herbiri en az 10 adet çekirdeğe sahip olacaktır.

6. Sunucu üzerindeki işlemcilerin herbirinin üzerinde en az 13,75 MB cache belleği bulunacaktır.

7. Sunucu üzerinde DDR4 tipinde , en az 3200mt/s hızında, en az toplam 128 GB bellek bulunacaktır.

Sunucu, üzerinde bulunanan bellek modüllerinin üretici tarafından onaylanmış modüller olduğunu tanımlayıp raporlayabilecektir.

8. Sunucu üzerinde en az 16 adet bellek yuvası bulunacaktır.

9. Sunucu üzerinde herbiri en az 2 adet 480 gb kapasitede, SSD Sas tipinde çalışma esnasında sökülüp takılabilen sabit diskler bulunacaktır.

10. Sunucu üzerinde en az 1 adet flash koruma desteği olan 12Gb/s hızında SAS RAID denetleyicisi bulunacaktır. RAID denetleyicisinin RAID1/10/5/6/60 desteği olacaktır.

11. Sunucu üzerinde en az 2 adet 1Gb RJ45 ethernet portu bulunmalıdır. Teklif edilecek bu ethernet kartları onboard olabilir.

12. Sunucu üzerinde 1 adet 1Gb RJ45 standardında uzaktan erişim ve yönetim sağlayacak arabirimi olacaktır.

13. Sunucu üzerinde en az 2 adet herbiri en az 1(bir) portlu, en az 16Gbps hızında FC HBA bulunacaktır.

14. Sunucu üzerinde en az 2 adet PCIe Gen3 genişleme yuvası olacaktır.

15. Sunucu üzerinde her biri en az 495W kapasitede, çalışma esnasında sökülüp takılabilen, en az n+1 adet yedekli güç kaynakları bulunacaktır. Güç kaynakları 80 PLUS Platinum sertifikasına sahip olacaktır.

16. Sunucu üzerinde çalışma esnasında sökülüp takılabilen ve yedekli soğutma üniteleri bulunacaktır.

17. Sunucunun tekbir ekrandan güç kontrolü, güç sınırlandırılması, sağlık durumlarının kontrolü, firmware güncellemeleri, sanal medya eklenmesi tekbir yönetim ekranındandan yapılabilecektir, bu özellikler sunucu yönetim işlemcisinin gömülü kabiliyetleri ile sağlanıp, ayrıca bir yönetim yazılımı kurulmasına ihtiyaç duyulmayacaktır.

18. Sunucuların üzerinde sunuculara uzakten erişimi sağlayan ve sunucunun yönetsel faaliyetlerini gerçekleştirecek yönetim işlemcisi bulunacaktır. Yönetim işlemcisi ile sunucu konfigurasyön yönetimi yapılabilecektir. Sunucu konfigürasyon yönetimi için lisans gerekiyorsa, teklife dahil edilecektir.

19. Sunucunun provizyonlama aracı olacaktır. Sunucu üzerinde entegre gelen bir chip sayesinde ekstra bir CD'ye ihtiyaç duyulmadan işletim sistemi öncesi kurulumlar için gereken önerilen veya özelleşmiş ayarlar belirlenebilecektir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra İşletim sistemi kurulumu için gereken işletim sistemi medyası DVD okuyucu, USB bellek veya network üzerinden kullanabilecektir.

20. Sunucular için otomatik arıza bildirim sistemi aktifleştirilebilecektir.

21. Sunucuların online bir portal üzerinden donanım ve sağlık bilgisine erişilebilecektir. Sunucu yönetim işlemcisi ile sunucuların sağlık durumları gözlemlenebilecek, herhangi bir arıza durumunda alarmlar üretilebilecektir.

22. Sunucular virtual power özelliği ile uzaktan açılıp, kapatılabilmelidir. İşletim sistemi çökmüş ya da sunucu kapalı bile olsa sunucunun yönetim işlemcisine erişilebilip, sunucu uzaktan açılabilmelidir.

23. Sunucular sanal medya özelliğini desteklemelidir, uzaktaki bir bilgisayara bağlı USB bellek, CD, DVD, vb. medyaları kullanabilmelidir.

24. Sunucuların güç tüketim raporları, anlık güç kullanımı, sıcaklık durumları gözlemlenebilecektir.

Eğer sunucunun güç tüketimi belirli bir seviyede limitlenmek istenirse, yönetim işlemcisi buna olanak sağlayacaktır.

25. Yönetim işlemcisi, işletim sisteminden bağımsız olarak power on /off, reset, başarılı–başarısız login girişimleri, vb. logları tutabilecektir.

26. Sunucunun bellek, işlemci ve disk birimleri Pre-Failure (önceden arıza bilgisi verebilme) özelliğine sahip olacaktır. Sistem önceden arızalanma bilgisini verecek, bu bilgi, üretici ve servis sağlayan firmalar tarafından değiştirmek için yeterli görülecek ve sistem arızalanmadan bu birimlerin değiştirilmesi sağlanacaktır.

27. Sunucunun ön yüzünde bulunan disklere yetkisiz kişiler tarafından erişimi engelleyen, kilitlenebilir, koruyucu bulunacaktır.

28. Sunucu ile verilecek merkezi yönetim yazılımının tüm özellikleri kullanılabilir olacaktır. Lisans kısıtlaması olması durumunda tüm lisanslar teklife dahil edilecektir.

29. Merkezi yönetim yazılımının çalışması için sunuculara herhangi bir ajan (agent) kurulmasına ihtiyaç duymayacaktır.

30. Merkezi yönetim yazılımı birden fazla sunucunun tek bir noktadan (raid yapılandırması ve işletim sistemi kurulumu dahil) kurulmasını sağlayacaktır.

31. Merkezi yönetim yazılımı sunucuların firmware güncellemelerini tekbir noktan yapabilmeledir.

Sunucu Kabini:

1. Teklif edilecek sunucu kabini 42U yüksekliğinde olmalıdır.

2. Teklif edilecek sunucu kabini iklimlendirmenin sağlıklı olması için ön ve arka cephesindeki kapakları delikli metal olmalıdır. Kapalı cam kapakları olmamalıdır.

3. Kabinle birlikte, kabine uyumlu güç çıkış bağlantı birimleri bulunmalıdır. Bu birimler 18 çıktılı olmalıdır. Sağ ve sol tarafa takabilmek için en az 2 adet olmalıdır.

Sanallaştırma Yazılımı

1. VMware vSphere Essentials Plus yazılımı lisansı olmalıdır. Lisans içeriği 3 sunucu, sunucu başına 2 işlemci ve toplam 32 çekirdek için geçerli olmalıdır.

2. Toplam en az 6 işlemci için 3 yıllık destek garantisi olmalıdır.

UPS Güç Kaynağı

1. Teklif edilecek güç kaynağı 10 KVa gücünde 4-10 dk akü beslemeli UPS sistemi olmalıdır.

2. Standart üç yıl garantili olmalıdır.

Güvenlik Duvarı:

1. Teklif edilecek güvenlik duvarı üzerinde 2 adet WAN portu, 8 adet Gb Ethernet portu bulunmalıdır.

2. Yeni nesil güvenlik duvarı özelliği olmalıdır. (NGFW)

3. Güvenlik duvarı performansı en az 5 Gbps, IPS performansı en az 400 Mbps, Yeni nesil güvenlik duvarı performansı en az 300 Mbps, güvenlik koruma performansı en az 200 Mbps olmalıdır.

4. Üzerinde güvenlik koruması için gerekli lisansları olmalıdır.

5. Teklif edilecek harici veri depolama sisteminin üreticisi, son beş yılın “Gartner Magic Quadrant for Network Firewall” adlı değerlendirme raporunda Liderler (Leaders) konumunda olmalıdır.

Veri Yedekleme Sunucusu

1. Sunucu 2U yüksekliğinde çift işlemci destekli olmalıdır.

2. Üzerinde RAID 1,0, 5 destekleyen raid kartı olmalıdır.

3. Sunucu üzerinde toplam 32 GB RAM olmalıdır.

4. 5 adet 2.4 TB SAS sabit diski olmalıdır.

5. 1 adet işlemcisi olmalıdır.

6. Sunucu üzerinde 2 adet 1 Gbps ağ bağlantısı olmalıdır.

7.Sunucu üzerinde en az 1 adet, çalışma hızı en az 2.2GHz olan işlemciler bulunacaktır.

8. Sunucu üzerindeki işlemci en az 10 adet çekirdeğe sahip olacaktır.

9.Sunucu üzerindeki işlemcinin üzerinde en az 13,75 MB cache belleği bulunacaktır.

3. Alet, aksesuar ve gerekli diğer kalemler

Kurulum için gerekli olan ek fiber kablo, Ethernet kablosu ve güç kablosu firma tarafından karşılanacaktır.

4. Garanti Koşulları

Ürünlerin tamamı standart mesai saatleri içerisinde bir sonraki iş günü müdahaleli 3 yıllık garantili olacaktır.

5. Montaj ve Bakım-Onarım Hizmetleri

Ürünler temin zamanları göz önüne alınarak parça parça teslim edilebilir. Ön kabul için ürünlerin tamamının teslim edilmiş ve kurulumlarının tamamlanmış olması gerekmektedir.

Teslim edilen bütün ürünlerin kabin için montajı ve kabin için kablo bağlantılarının yapılması yüklenici firmanın sorumluluğundadır.

6. Gerekli Yedek Parçalar

Garanti kapsamı dışında ek yedek parça temin şartı bulunmamaktadır.

7. Kullanım Kılavuzu

Kurulum sonrası yüklenici firma genel kurulum ve bilgilendirme dökümanını e-posta yoluyla info@kuoteknopark.com adresine iletecektir.

8. Diğer Hususlar

Ürünlerin tesliminden sonra sistem kurulumları gerçekleşir ve ön kabul kurulum onayından sonra yapılır.

Ön kabulden 6 ay (180 gün) sonra sistemlerin sorunsuz çalıştığı teyit edilirse nihai kabul yapılacaktır.

İhale bedeli üzerinden yüklenici firma herhangi bir ön ödeme, avans vb. talebinden bulunamaz.

İhale bedelinin ödemesi tek seferde ön kabulden sonraki bir hafta içinde yapılacaktır.

Söz. Ek-3: Teknik Teklif

Benzer Belgeler