• Sonuç bulunamadı

POLĠS ĠLÇE EMNĠYET MÜDÜRLÜĞÜ

G. GENEL KURALLAR

G.1. Yat Limanının güvenliği 2495 sayılı yasa uyarınca, sayıları ilgili Ġl Emniyet Müdürlüğü‟nce belirlenerek onaylanmıĢ, özel eğitimli ve özel güvenlik personeli yetkileri ile donatılmıĢ Yat Limanı personeli ve/veya taĢeron firma eliyle kesintisiz olarak sağlanmaktadır. Özel Güvenlik Personeli, 2495 sayılı yasa uyarınca, T.C ĠçiĢleri bakanlığından alınmıĢ, üst arama, tutuklama ve ateĢli silah kullanma yetkisi ile donatılmıĢtır. Emniyet TeĢkilatı ile sıkı bir iĢbirliği içinde yürütülen güvenlik hizmeti yalnızca bir önlem ve caydırıcılık özelliği taĢımaktadır.

G.2. ĠĢletmenin istihdam ettiği personelin kusur ve kasti eylemi nedeniyle meydana gelmesi hariç Yat Limanının kullanımından doğan her türlü risk kullanıcıya aittir. Yatın ve/veya kayıtlı veya kayıtsız envanterindeki ekipman ve malzemenin ve araçlarının her türlü hava, deniz koĢuluna ve çalınmaya, kaybolmaya, hasar görmeye karĢı muhafazası tamamen Yat Sahibi‟nin sorumluluğunda olup yine yat sahibinin, ve/veya üçüncü Ģahıslarının yaralama, uğrayabileceği öldürme ve terör olaylarından dolayı oluĢacak her türlü maddi ve manevi zarar, ziyan ve hasar ĠĢletmenin Mali Mesuliyet Sigortası kapsamı dıĢındadır ve ĠĢletmenin sorumluluğu altında değildir. G.3. Yat Limanına dıĢarıdan girecek kiĢilerden ve/veya adli vaka niteliğindeki olaylar nedeniyle oluĢacak ya da ĠĢletmenin kusurundan kaynaklanmayan maddi ve manevi zarar, ziyan ve hasarlar, ĠĢletmenin Mali Mesuliyet Sigortası kapsamı dıĢındadır ve ĠĢletmenin sorumluluğu altında değildir.

141 G.4. Yat Limanı Yönetiminden izin verilenler (araç ve/veya Ģahıs) ve güvenlik sahası için verilen karta sahip olanlar haricinde izinsiz hiç kimse yat limanı güvenlik sahasına giremez.

G.5. Ancak iĢbu yönetmelik Ģartlarına aykırı tutum ve davranıĢları belirlenmiĢ öncesinden giriĢ izni almıĢ veya almamıĢ Ģahıs, firma, araç ve deniz araçlarının ĠĢletme‟ye giriĢine izin verilmeyebilir ve/veya ĠĢletme hizmet vermeyi durdurabilir. Bu durumdan etkilenecek taraflar için söz konusu olabilecek hiç bir zarar ve ziyandan ĠġLETME sorumlu tutulamaz.

G.6. Evcil hayvan bulundurulması ĠĢletme tarafından talep edilecek gerekli evrakların temin edilmesi akabinde ĠĢletmeden yazılı izin alınmasına bağlıdır. Hangi tip hayvanlara izin verildiği de marina müdürlüğünce ayrıca belirtilir. Evcil hayvanların sahibi yanında olmadan ve bir bağlama Ģekli ile sahibinin kontrolünde olmadan dıĢ sahada dolaĢması yasaktır. Marina müdürlüğünce izni olan hayvanların dıĢ sahada yapacakları kirliliğin temizliği derhal sahibi tarafından yapılmalıdır. Evcil hayvanların marina içerisinde çevreye ve Ģahıslara verdikleri her türlü zararlardan sahipleri sorumludur. Kapalı yerlerde bulundurulma imkanı olmayan hayvanlara kesinlikle izin verilmez. Söz konusu ilkelere uyulmaması halinde müdürlük verdiği izni her zaman geri alabilir.

G.7. 18 yaĢ altında olan bireyler Yat Limanında velilerinin sorumluluğu altındadır. G.8. Yüzme bilmeyenler Rıhtım, AnroĢman, Ġskelelerde ve / veya bağlı yatlarda can yeleksiz dolaĢamazlar.

G.9. Yat Limanını kullanan tüm bireyler, baĢka kullanıcıları yada herhangi bir kimseyi ses, ıĢık, görüntü kirliliği, gürültü çıkaran bir motor veya aletin çalıĢtırılması, TV , radyo , teyp telsiz ve telefon gibi cihazların yüksek sesle çalıĢtırılması, toplumun davranıĢ biçimine uymayan hal ve hareketlerde bulunulması ve bağlanmamıĢ mandar ve yelken örtüleri gibi rahatsızlık verebilecek bir Ģeyin yapılmasına izin vermeyeceğini taahhüt eder. Jeneratör çalıĢtırılması, bunların çalıĢma zaman ve süreleri ĠĢletmenin iznine tabidir.

G.10. Yat Limanında yüzmek, dalmak, olta, sepet ya da baĢka bir yöntemle balık avlamak, su kayağı, jet ski, surf ve benzeri deniz araçlarını kullanmak yasaktır. G.11. Yat Limanı dahilinde ĠĢletme tarafından gösterilen yerler dıĢında ve özellikle yüzer iskelelerde, fingerlerde, rıhtımlarda, yat çekek sahasında, otoparklarda özel

142 eĢya, bot, tekne aksesuarı, bisiklet, sal, platform, römork, dingi, çadır, treyler, karavan vb. teçhizat bulundurmak ve benzeri ekipman muhafaza etmek ve depolamak yasaktır. Ancak özel durumlarda bırakılması ĠĢletmenin iznine tabidir. Ġzinsiz bırakılan tüm malzemeler ĠĢletmenin deposuna kaldırılacak ve Yat Sahibine depo kirası tahakkuk ettirilecektir. Bu nitelikteki malzemenin kaybolmasından, çalınmasından veya hasar görmesinden ĠĢletme sorumlu değildir.

G.12. Yat Limanı içerisinde (Yatların içindeki normal ıĢıklandırma tesisatı ile yemek piĢirmek amacı ile bulundurulan ocaklar dıĢında) çıplak ıĢık ve ısınma kaynakları kullanılamaz, mangal vb. ateĢ yakılamaz. ĠĢletme‟den elektrik almak isteyen yatların tesisatlarının normal normlara göre olması, ısıtıcı ve benzeri cihazlar kullananların amper oranına göre kablo kullanmaları mecburidir. Yat Limanındaki elektrik tesisatına yalnızca ĠĢletme‟nin uygun bulduğu özel elektrik kabloları ve adaptör ile bağlanacaktır. Yat içindeki elektrikli aletlere bağlanan kabloların Yat sahibi tarafından emniyetli ve profesyonel tarzda çekilmesi gerektiği hususunda taraflar hemfikirdirler.

G.13. Yat Limanı sınırları içinde atık maddelerin (sintine, pis su, atık yağ, pil, akü, yağ filtreleri, organik atıklar, geri dönüĢümsel atıklar, vb.) ĠĢletme tarafından tahsis edilmiĢ yerlerin dıĢına (kara – deniz) bırakılması yasaktır. Atıkların berterafı yöntemi ilgili yönetmelikte belirtilmiĢtir. ĠĢletme, aksine bir davranıĢla karĢılaĢması halinde, temizleme ücreti olarak kullanacağı malzeme, iĢçilik saati ve ekipman masraflarının ... katını Yat Sahibinden tahsil eder ve ayrıca konuyu ilgili resmi makamlara bildirir. ĠĢletme gerekli görmesi halinde, kirliliği yaratan Yat Sahibi veya Ticari Ünite ĠĢletmecisinin SözleĢmesini tek taraflı olarak feshedecek ve fesih tarihinden geriye kalan sürenin bakiyesi ödenmeyecektir.

G.14. Yat Limanı içerisinde Rıhtım, iskele ve diğer açık alanlarda tahsis edilen yerler dıĢında çamaĢır, bulaĢık, Yelken, branda, ĢiĢme bot yıkamak ve kurutmak yasaktır. G.15. Yat Limanı Kullanıcıları Yat Limanının etkin ve emniyetli bir Ģekilde faaliyet göstermesini teminen ĠĢletmenin talep ettiği hususları yerine getirmek zorundadırlar. G.16. Hiç kimse ĠĢletmenin önceden yazılı izni olmadan Yatta ya da Yat Limanının diğer bir yerinde kısa süreli veya kalıcı olarak ikamet edemez.

G.17. Yat Limanı Kullanıcıları, kamu otoritelerinin koyduğu kurallara uymak zorundadır.

143 G.18. Bir yat veya araç tarafından Yat Limanına, yat limanının makine veya cihazına veya yat limanı içinde herhangi yat ve araca zarar verilirse, zarara yol açan yat ve aracın sahibi veya sorumluları derhal ĠĢletmeyi durumdan haberdar edeceklerdir. Bu hallerde hasar ve zararın tazmini doğrudan ve derhal yat veya aracın sahibine aittir.

Benzer Belgeler