• Sonuç bulunamadı

GNU Genel Kamu Lisansı ("GPL")

Bu üründe kullanılan üretici yazılımı, GPL ya da Kısıtlı Genel Kamu Lisansı ("LGPL") ("GPL Yazılımı") lisansı kapsamında üçüncü şahıslar tarafından telifle koruma altına alınmış yazılım içerebilir ve Western Digital Son Kullanıcı Lisans Anlaşması lisansı kapsamında olmayabilir. GPL'ye göre (varsa): 1) GPL Yazılımının kaynak kodu satın alma tarihinden itibaren üç yıl içinde http://support.wdc.com/download/gpl adresinden ücretsiz olarak indirilebilir veya cüzi bir ücretle http://support.wdc.com/download/gpl adresinden CD ile veya Müşteri Destek hattı aranarak alınabilir; 2) GPL Yazılımını yeniden

kullanabilir, yeniden dağıtabilir veya değiştirebilirsiniz; 3) yalnızca GPL Yazılımı ile ilgili olarak geçerli yasalarla izin verilen ölçüde garanti verilmez ve 4) GPL'nin bir kopyası burada yer almakta olup http://www.gnu.org adresinden alınabilir ve ayrıca

http://support.wdc.com/download/gpl adresinde de bulunabilir.

Herhangi bir Açık Kaynak Kodlu Yazılım dahil ancak bununla sınırlı olmamak üzere Yazılımın değiştirilmesi veya üzerinde oynanması ile ilgili riskler yalnızca size aittir.

Western Digital, bu tür değişiklik veya kurcalama işlemlerinden sorumlu değildir.

Western Digital, değiştirdiğiniz veya değiştirme girişiminde bulunduğunuz Western Digital tarafından tedarik edilen Yazılımın yer aldığı herhangi bir ürünü desteklemeyecektir.

Sözlük

Ağ Bilgisayarı – Bir sunucu veya RAID sistemi gibi merkezi veri depolama uygulamasıyla iletişim kuran bilgisayardır.

Ana Bilgisayar – Diğer bilgisayar ve çevre aygıtların bağlı olduğu bilgisayardır.

Ana Bilgisayar Aktarım Hızı – Bir ana bilgisayarın bir arayüzdeki veri aktarma hızıdır.

Ana Bilgisayar Arayüzü – Bir ana bilgisayar ve sürücünün birbirine bağlandığı noktadır.

Ana Bilgisayar Bağdaştırıcısı – Bir bilgisayar sistemi veriyolu ile bir sabit sürücü arasında arayüz olarak işlev gören takılan bir karttır.

Arayüz – Bir aygıt ve bilgisayar arasında veri transferini yöneten bir donanım veya yazılım protokolüdür; en yaygın olanları EIDE (PATA olarak da bilinir), SATA ve SCSI'dir. Ayrıca bkz. Protokol.

Bağlantı Noktası (Donanım) – Bir aygıta, kablo veya fiş kullanarak başka aygıtlara bağlanmak için kullanılan özel bir çıkıştır. Ethernet bağlantı noktaları, güç bağlantı noktaları, USB bağlantı noktaları örnek olarak verilebilir.

Birim – Sabit diskte, işletim sisteminin ayrı bir sabit disk olarak muamele ettiği mantıksal bölümdür. Her bir birime benzersiz bir sürücü harfi atanır.

CIFS – Ortak İnternet Dosya Sistemi. Windows platformu için önerilen dosya paylaşım protokolü olup, kullanıcıların My Network Places (Ağ Bağlantılarım) üzerinden paylaşılan öğelere erişmelerine izin verir. Mac OS X ve daha sonraki de CIFS protokolünü desteklemektedir. Ayrıca bkz. Protokol.

Çoklu kullanıcı – Bilişim teknolojisinde birden fazla kullanıcının verilere aynı anda erişebilmesini sağlayan bir sistemdir.

DHCP – Dinamik Bilgisayar Yapılandırma Protokolü. Bir ağdaki aygıtlara IP adresleri atama protokolüdür. Dinamik adres atama ile, bir aygıt ağa her bağlandığında farklı bir IP adresi alabilir. Bazı sistemlerde aygıtın IP adresi bağlıyken dahi değişebilir. DHCP aynı zamanda bir dizi statik ve dinamik IP adreslerini de destekler. Ayrıca bkz. Protokol.

DLNA – Dijital Yaşam Ağ Birliği. Ürün uyumluluk standartlarını belirleyerek kullanıcıların evlerinde içerik paylaşmasına olanak sağlayan, tüketici elektronik ürünleri, bilgisayar endüstrisi ve mobil aygıt şirketlerinden oluşan bir grup.

DMA – Dijital Ortam Bağdaştırıcısı. Ev eğlence aygıtlarına müzik, fotoğraf, video gibi ortamları ağ üzerindeki diğer aygıtlara karşılıklı aktarma özelliği sağlar.

DNS – Alan Adı Hizmeti. Bir ağ adı sunucusunun, metin ana bilgisayar adlarını, Internete bağlı tüm aygıtları benzersiz bir şekilde tanımlamak için kullanılan sayısal IP adreslerine dönüştürmesini sağlayan sistem.

ESD – Elektrostatik boşalım.

Ethernet – Koaksiyel kablo ile bilgisayarları bir Yerel Ağa (LAN) bağlamak için

File Transfer Protocol (FTP) – (Dosya Aktarım Protokolü), bir ağda bilgisayarlar arasında veri aktarımı için kullanılan bir ağ protokolüdür. FTP, işletim sistemlerinden bağımsız olarak dosya alış verişi için çok kullanılan bir seçenektir.

GreenPower™ Technology – WD tarafından müşterilerine daha enerji tasarruflu sabit sürücü seçenekleri sunmak üzere geliştirilmiş mühendislik teknolojisidir.

GreenPower teknolojili WD sabit sürücüleri, tam performans gösterirken, rakiplerin sürücülerine göre 4-5 watt enerji tasarrufu sağlar.

HTTP – Hypertext Transfer Protocol. World Wide Web tarafından sunucular ve tarayıcılar arasında bilgi aktarımı için kullanılan protokoldür. Ayrıca bkz. Protokol.

HTTPS – Hypertext Transfer Protocol over Secure Socket Layer. Aygıtınızın HTTP'den çok daha güvenli şekilde yapılandırılmasını sağlayan bir protokoldür;

ancak kullanıcı arayüzünün yanıt verme etkinliğini olumsuz etkileyebilir. Yöneten bilgisayarla My Book Live arasındaki tüm trafik şifrelenir. Ayrıca bkz. Protokol.

Hub – Bir ağda, iletişim hatlarını merkezi bir konumda birleştiren ve ağdaki tüm aygıtlara ortak bir bağlantı sağlayan aygıttır.

IP – Internet Protokolü. Veri mesajlarının paketlere nasıl ayrılacağını, gönderenden nasıl yönlendirileceğini ve hedef konumda nasıl bir araya getirileceğini denetleyen sistemdir. Ayrıca bkz. Protokol.

IP Adresi – Internete bağlı bir bilgisayarı benzersiz olarak tanımlayan ikili, 32-bit bir sayıdır.

İşletim Sistemi – Sisteminizde yüklü kullanıcı ve programların sabit disk gibi bilgisayar donanımıyla iletişim kurmasını sağlayan yazılımdır.

iTunes – Sabit diskinizden ya da My Book Live sürücünüzden şarkıları ve diğer medya dosyalarını almak için kullanılan bir ses yürütme programıdır.

LAN – Yerel Alan Ağı. Aynı şirket veya kuruluştaki bilgisayar kullanıcılarının birbirilerine bağlandığı ve genellikle toplanan verilerin LAN sunucularında merkezi olarak depolandığı bir sistemdir.

LED – Işık Yayan Diyot. İçinden elektrik geçtiğinde yanan elektronik aygıttır.

MioNet – WD uzak bilgisayar erişim servisi. MioNet'i ev veya iş bilgisayarınıza eklediğinizde, dünyadaki herhangi bir PC'den bilgisayarınıza anında erişim sağlanır.

Bilgisayarınızda veya depolama aygıtınızdaki uygulamalarınızı her yerden kullanabilir ve dosyalarınıza her yerden erişerek paylaşabilirsiniz.

NAS – Ağa Bağlı Depolama. Ağ iş istasyonu kullanıcılarına hizmet veren bilgisayara bağlanmak yerine kendi ağ adresiyle kurulan sabit disk depolama biçimidir.

NFS – Ağ Dosya Sistemi. Bir istemci bilgisayarındaki kullanıcının ağda bulunan dosyalara ağ aygıtları yerel disklerine takılıymış gibi erişmesini sağlayan ağ dosya sistemi protokolüdür. Normalde UNIX sistemleriyle ilişkilidir. Ayrıca bkz. Protokol.

NTP – Ağ Saat Protokolü. Bir ağdaki bilgisayar ve aygıtların saatlerini eşitleyen bir protokoldür. Ayrıca bkz. Protokol.

Ortam Akışı – Bir akış sağlayıcısı tarafından gönderildiği sırada sürekli olarak alınan, ses, video ve fotoğraf gibi ortamlardır.

Ortam Depolama – Ortam dosyalarını depolayan aygıttır (dijital ses, dijital video ve dijital fotoğraf).

Ortam Sunucusu – Ortam dosyalarını depolayan ve paylaşan aygıttır (dijital ses, dijital video ve dijital fotoğraf).

Paylaşım – Dosyaları organize etmek ve bunlara ağdan erişmek için oluşturulmuş olan klasör veya dizine benzer alanlardır. Paylaşımlar, herkesle paylaşıma açık yani Genel ya da ağınızda bulunan seçili kullanıcılarla paylaşıma açık yani Özel olabilir.

Protokol – Zamanlama, denetleme biçimi ve veri temsilini tanımlayan bir veri aktarım kuralıdır.

RAM – Rastgele Erişim Belleği. Teyp sürücüler gibi sıralı erişim aygıtlarından farklı olarak, herhangi bir depolama konumuna rastgele erişim sağlayan bellektir.

ROM – Salt Okunur Bellek. Bilgisayarın veya ana bilgisayarın okuyabildiği ancak değiştiremediği program ve verileri içeren tümleşik devre bellek çipidir. Bir bilgisayar ROM'dan talimatları okuyabilir ancak verileri ROM'da depolayamaz.

SMB – Sunucu Mesaj Bloğu. Windows platformu için dosya paylaşım protokolü olup, kullanıcıların My Network Places (Ağ Bağlantılarım) üzerinden paylaşılan öğelere erişmelerine izin verir. Mac OS X ve daha sonraki de CIFS protokolünü desteklemektedir. Ayrıca bkz. Protokol.

SMTP – Basit Posta Aktarım Protokolü. Internet üzerinde e-posta iletimi standardıdır.

Ayrıca bkz. Protokol.

TCP/IP – İletim Denetimi Protokolü/İnternet Protokolü. Birbirine bağlı ağlar üzerinde iletişim sağlayan bir dizi protokoldür. Ağlar üzerine veri iletimi sağlayan bir standarttır. Ayrıca bkz. Protokol.

Twonky Medya Sunucusu – Ev ağınıza bağlı My Book Live aygıtınızdaki tüm ortamları (örneğin video, fotoğraf ve müzik) arayan sunucu uygulamasıdır.

UPnP – Evrensel Tak ve Çalıştır. Aygıtların gözle görülmeyen bir şekilde bağlanmasını sağlayarak ev ağı uygulamasını kolaylaştıran bir bilgisayar ağ protokolleri dizisidir. Ayrıca bkz. Protokol.

WAN – Geniş Alan Ağı. Metropolitan, bölgesel veya ulusal sınırları aşan bir bilgisayar ağıdır.

İndeks

My Book Live Dashboard 54 WD SmartWare 26

Belge dosyaları 27

Bir Paylaşımın Açılması 86

Bonjour, sürücüyü bulma ve kurma 22 C

Fabrika ayarlarının geri yüklenmesi 66 FCC Sınıf B bilgileri 112

Film dosyaları 27 FTP ayarı 64 G

Genel paylaşım Mac'de açma 21

Sonraki Adımlar ekranında açılıyor 18 Windows Vista/Windows 7 ile açma 20

Gereklilikler, işletim sistemleri 6 Geri alma klasörü 38

GNU genel kamu lisansı 114

Gösterge Panosunu kullanarak güvenli olarak kapatma 67

GPL yazılımı 114 Günlük dosyaları 58

Güvenli olarak bağlantısını kesme 110 Güvenli olarak kapatma

Gösterge Panosunu kullanma 67 sorun giderme 110

WD Quick View simgesini kullanma 44 Güvenlik Talimatları 1

desteklenen ortam türleri 74, 106 genel bakış 106

iTunes ile ses aktarımı 107

iTunes sunucusu, ses aktarımı 107 iTunes'da ortamın aktarımı 107 Kısayollar, WD Quick View 39 Kullanıcı

bir Genel paylaşım açma 21 CD ile başlama 11

sürücüyü bulma ve kurma 22

Time Machine 48 yazılım klasörü 21

Medya oynatıcılar, My Book Live'a erişim 100

fabrika ayarlarını geri yükleme 66 ftp ayarı 64 My Book Live Dashboard'un Güncellenmesi 61

My Book Live güvenli olarak kapatılmalı 110

My Book Live sürücü parolası 80 N

bir kullanıcı için oluşturma 79 genel yapmak 86

kullanıcı adı ve parolası 86 Özellikler 3 kullanıcı adı ve parolası 78, 87 oluşturma 83

Rally sürücüsü, WD SmartWare'i yükleme 26

dijital medya adaptörü yoluyla medya oynatılamıyor 110

kontrol listesi 108 LED'ler yanmıyor 109 sistemi sıfırlama 108 sürücü ağa bağlı değil 109

sürücü harfinin manuel eşlenmesi 109 sürücüm algılanamıyor 110

Spesifikasyonlar 7 Sürücü

bileşenleri 8 kullanım 60

yapılandırmalar 69

Sürücünün fiziksel olarak bağlanması 9 T

Tercihler seçenekleri 38

TwonkyMedia, etkinleştirme 72 U

Underwriters Laboratories Inc. (UL) 112 Ürün kaydı ii

Uyarı

bir yedeklemenin silinmesi 89 birlikte verilen korumalı Ethernet

kablosunu kullanma 10 fabrika geri yükleme işleminin

kesilmesi 66 güncelleme işlemi 61

sürücüye yeniden başlatılırken ya da kapatırken fişten çekme 44, 67 sürücüyü hareket ettirmeyin 108 sürücüyü yeniden adlandırma 60 Uyarılar ve olay bildirimleri 62 Uygunluk 112

WD Quick View öğesini kaldırma 46 WD servisi 113

WD SmartWare

çevrimiçi Yardım 24 genel bakış 24

Home (Ana Sayfa) ekranı 27 ileri yedekleme 30

WD TV Live HD Ortam Yürütücüsü 103 Web tarayıcısı uyumluluğu 6

bağlantı ve sorun giderme 18 WD Quick View 15

WD SmartWare 25, 26

yükümlülük kabul etmez. WD'nin herhangi bir patenti veya patent hakları kapsamında dolaylı veya başka türlü hiçbir lisans verilmez. WD, özellikleri önceden haber vermeksizin dilediği zaman değiştirme hakkına sahiptir.

Western Digital, WD ve WD logosu, My Book ve My Passport, Western Digital Technologies Inc. şirketinin ABD ve diğer ülkelerdeki tescilli markaları; My Book Live, WD SmartWare ve WD GreenPower ise ticari markalarıdır. Bu belgede başka şirketlere ait diğer markalar da yer almış olabilir.

© 2011 Western Digital Technologies, Inc. Tüm hakları saklıdır.

Benzer Belgeler