• Sonuç bulunamadı

gelişmeleri yakından takip etmelerine imkân sağlıyor

Belgede raporu faaliyet (sayfa 38-41)

Asia Securities Forum (ASF)

Üyesi olduğumuz Asya Menkul Kıymetler Forumu (Asia Securities Forum-ASF) 19. Yıllık Toplantısı, 5-6 Kasım 2014 tarihlerinde Tayland’ın Bangkok şehrinde yapıldı. Toplantıya, Birliğimizi temsilen Genel Sekreter İlkay Arıkan ve Genel Sekreter Yardımcısı Alparslan Budak katıldı. Budak, “Sermaye Piyasasında Kural ve Düzenlemelerin Gelişme Trendi” konulu panelde moderatörlük yaptı. Ayrıca Budak, Türkiye sermaye piyasasını anlatan ülke raporu sunumunu katılımcılarla paylaştı.

Toplantıda, 2017 yılında yapılacak yıllık toplantının Birliğimiz ev sahipliğinde İstanbul’da yapılması üyeler tarafından onaylandı.

Asia Forum for Investor Education (AFIE)

Birliğimiz, Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Forumu’nun (International Forum for Investor Education-IFIE) bölgesel bir alt komitesi olarak 2010 yılında kurulan Asya Yatırımcı Eğitimi Forumu’nun (Asia Forum for Investor Education-AFIE) 21 Mayıs 2014 tarihinde Washington’da düzenlenen Genel Kurulu’na katıldı.

Birliğimiz, son bir yıldır Asya Yatırımcı Eğitimi Forumu’nun başkanlığını yürütmekteydi. AFIE üyeleri arasında düzenlenen toplantıda dönemin

Birlik Başkanı Attila Köksal, son bir yıl içinde yapılan faaliyetleri üyelerle paylaştı. Ardından, AFIE’nin gelecekte ele alması gereken projeler ve yol haritası tartışıldı. Bu toplantıda Köksal, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Japonya Aracı Kurumlar Birliği Başkanı KazutoshiInano’ya devretti.

International Organization of Securities Commissions (IOSCO)

Üyesi olduğumuz Uluslararası Sermaye Piyasaları Düzenleyicileri Örgütü Yardımcı Üyeler Danışma Komitesi’nin (International Organisation of Securities Commissions Affiliate Members

Consultative Committee-IOSCO AMCC) 2014 Yarıyıl Toplantısı, 7 Nisan 2014 tarihinde Tokyo’da yapıldı.

Çeşitli ülkelerden 100’ün üzerinde temsilcinin katıldığı toplantıya, Birliğimizi temsilen Birlik Genel Sekreteri İlkay Arıkan ve Genel Sekreter Yardımcısı Alparslan Budak katıldı. Toplantı kapsamında IOSCO AMCC bünyesindeki çalışma grupları faaliyet raporlarını sunarken, önümüzdeki dönemde ele alınacak çalışma konuları üyeler arasında görüşüldü.

Sadece AMCC üyelerinin katıldığı Yarıyıl Toplantısı’nın ardından, IOSCO üyelerinin katıldığı 7. AMCC

Eğitim Semineri yapıldı. 8-10 Nisan 2014 tarihlerinde düzenlenen eğitim seminerinde, Alparslan Budak, Türkiye’deki finansal okuryazarlık çalışmaları üzerine bir sunum yaptı.

Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü (International Organisation of Securities Commissions- IOSCO) 39. Yıllık Konferansı, 28 Eylül-2 Ekim 2014 tarihlerinde Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde yapıldı. Toplantıya, Birliğimizi temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Alparslan Budak katıldı.

International Forum for Investor Education (IFIE)

Birliğimiz, üyesi olduğu Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Forumu’nun (International Forum for Investor Education-IFIE) 21-23 Mayıs 2014 tarihlerinde Washington’da düzenlenen Genel Kurulu’na katıldı.

Birliğimizi, dönemin Birlik Başkanı Attila Köksal ile Genel Sekreter Yardımcısı Alparslan Budak temsil etti.

Toplantılar kapsamında düzenlenen “Case Studies in Addressing Critical Needs” panelinde Köksal,

“Teoriden Pratiğe Türkiye’de Finansal Eğitim” temalı bir konuşma yaptı. Ayrıca, “National Strategies, Organization, Implementationand Beyond” panelinde Genel Sekreter Yardımcısı Alparslan Budak da

“Türkiye’de Ulusal Finansal Eğitim Stratejisi”

sunumunu katılımcılarla paylaştı.

Federation of Euro-Asian Stock Exchanges (FEAS)

Üyesi olduğumuz Avrasya Borsalar Federasyonu’nun (Federation of Euro-Asian Stock Exchanges-FEAS) Çalışma Komitesi Toplantısı 7 Mayıs 2014 tarihinde Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te yapıldı. Toplantıda Birliğimizi Araştırma ve İstatistik Müdürü Ekin Fıkırkoca Asena temsil etti.

Federasyonun ikinci Çalışma Komitesi Toplantısı ve 20. Genel Kurulu ise, 19-20 Kasım 2014 tarihlerinde Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’te yapıldı. Toplantıya, Birliğimizi temsilen Araştırma ve İstatistik Müdürü Ekin Fıkırkoca Asena ve Kurumsal İletişim Uzmanı Eda Cabbar katıldı.

Birliğimiz, Genel Kurul’da yapılan oylama sonucunda FEAS Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi.

Federasyonun Başkanlığını Mısır Borsası, Başkan Yardımcılığını ise Bulgaristan Borsası yürütecek.

Birliğimizin, FEAS bünyesinde yaptığı çalışmalar sonucunda hazırladığı “FEAS Yatırımcı Şikayetlerinde Uygulanacak İlkeler” raporu FEAS tarafından

Aralık ayında yayınlandı. Birliğimiz, 2012 yılında dâhil olduğu çalışma grubu kapsamında üye borsalar, işlem sonrası hizmet sağlayıcıları ile aracı kuruluş birlikleriyle yürüttüğü bir anketle yatırımcı şikâyetlerinin ne şekilde ele alındığını ortaya koyan bir çalışma yapmıştı. Bu çalışmaların ardından FEAS üyesi kurumlarda uygulanan pratikleri de dayanak alarak “FEAS Yatırımcı Şikayetlerinde Uygulanacak İlkeler” raporunu hazırladı. Raporda geri bildirime açık, gelen şikâyetleri şeffaf bir şekilde çözüme ulaştıran ve kurumun hizmet niteliğini artırma yeteneğini güçlendiren bir süreç tasarlandı. Hazırlanan rapor FEAS tarafından 2014 yılının Aralık ayında yayınlandı.

Rapor, Birliğimizin internet sitesinin yanı sıra www.feas.org adresinde yer alıyor.

International Council of Securities Associations (ICSA)

Birliğimiz, Uluslararası Menkul Kıymet Birlikleri Konseyi’nin (International Council of Securities Associations-ICSA) 13-15 Nisan 2014 tarihlerinde Paris’te düzenlenen 27. Yıllık Toplantısı’na katıldı.

Bu kapsamda, dönemin Birlik Başkanı Attila Köksal, sermaye piyasasına dayalı büyüme modelinde gelişmekte olan ülkelerin tecrübeleri konusundaki panelin moderatörlüğünü yaptı.

Ayrıca Genel Sekreter Yardımcısı Alparslan Budak Birliğimizin dört senedir başkanlığını yürüttüğü Gelişmekte Olan Piyasalar Komitesi’nde (Emerging Markets Committee-EMC) Birliğimiz koordinatörlüğünde hazırlanan “Gelişmekte Olan Piyasalardaki Yeni Finansal Ürünler” raporunu sundu. TSPB bu toplantıda Gelişmekte Olan Piyasalar Komitesi başkanlığı görevini Kore Finansal Yatırım Birliği’ne devretti.

Konseyin Yarıyıl Toplantısı ise 3 Ekim 2014 tarihinde Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde yapıldı. Toplantıda Birliğimizi, Genel Sekreter Yardımcısı Alparslan Budak temsil etti.

Kore Sermaye Piyasaları Birliği Ziyareti

Çeşitli temaslar için Türkiye’yi ziyaret eden Kore Finansal Yatırım Birliği KOFIA Başkan Yardımcısı Jinwoong Nam ve Uluslararası İşler Merkezi Yöneticisi Byung Chan Kwak ile 2 Mayıs 2014 tarihinde bir toplantı düzenlendi. Her iki ülkenin sermaye piyasasındaki güncel gelişme ve

sorunlarının ele alındığı toplantıya dönemin Birlik Başkanı Attila Köksal’ın yanı sıra Genel Sekreter İlkay Arıkan, Genel Sekter Yardımcısı O. İlker Savuran ve Araştırma ve İstatistik Müdürü Ekin Fıkırkoca Asena katıldı.

EĞITIMLER

Türkiye sermaye piyasasının gelişmesinin sektör çalışanlarının

Belgede raporu faaliyet (sayfa 38-41)

Benzer Belgeler