• Sonuç bulunamadı

GeliĢim ve Sorun Alanlarımız

GeliĢim ve Sorun Alanlarımız

1.TEMA: EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠME ERĠġĠM

1 İlkokulda okullaşma oranımız %100 e çıkarmak.

2 Okul öncesinde okullaşma oranı %88’den %100’e çıkarmak.

3 İlkokulda sürekli devamsız öğrenci sayımızı her yıl en aza indirmek.

4 Okul öncesinde 20 gün ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerimizin okula devamını sağlamak.

5 Her yıl eylül ayının ilk haftası okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine uyum eğitimi vererek tüm öğrencilerin katılımınmı sağlanmak.

6 Uyum eğitimi alan öğrencilerin velilerine de bilgilendirme toplantıları yapmak. Okulumuz rehber öğretmeni tarafından eğitimlerin verilmesini sağlamak.

7 Nakille gelen öğrencilerin uyum problemlerinde öğretmen, veli ve rehber öğretmen birlikte çalışarak sorunlarını en kısa sürede çözmek.

8 Özel eğitime ihtiyacı olan 7 öğrenci ilgili olarak rehber öğretmenimiz ailler ile görüşerek raporlarının yenilenmesini sağlayacak. Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizin destek eğitim odasından eğitim almasını sağlamak.

9 Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin okula devamı için gerekli çalışmalar yapmak.

10 Özel eğitime ihtiyacı olup ta rapor alınmamış olan öğrencilerimizin velileri bilgilendirip RAM a yönlendirmek.

11 Yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili olarak okulumuza ilk gelen yabancı uyruklu öğrenciler öğrenci mevcudu az olduğundan bulunduğu sınıfa kaydedilmiştir. Bu öğrenciler uyum sorunu yaşamadan okul toplumuna ayak uydurmuştur. Son yıllarda sınıf mevcutlarımızın artmasından dolayı şubelerimiz 30 öğrencinin üzerine çıktığından bulundukları sınıfa öğrenciler kaydedilememiştir. Yeni bir sınıf açılarak 18 yabancı uyruklu öğrenciye okula uyum sağlaması ve Türkçe öğrenmesi için eğitim verilmiştir. Aldığımız kapsayıcı eğitim

26 2.TEMA: EĞĠTĠM VE ÖĞRETĠMDE KALĠTE

1 Eğitimde kaliteyi artırmak için öğretmenlerimizin ilimizde düzenlenen hizmetiçi eğitim kurslarına katılımı sağlanacaktır. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün açmış olduğu öğretmen gelişim atölyelerine öğretmenlerimizin katılımı teşvik edilecektir.

2 Okulumuzdaki öğretmenlerimiz öğrencilerimizinm akademik başarılarını bağımsız ölçeklerle değerlendirerek ülke genelindeki durumu takip edilecektir.

3 Sınıflar ve ders bazında öğrencilerin kazanımları ne ölçüde aldığı öğretmenlerimizce dikkatle takip edilecektir.

4 Okulumuzda bakanlığımızın düzenledği İYEP – ÖBA sınavı 3. Sınıflarda 53 öğrenciye 4.

Sınıflarda 75 öğrenciye uygulanmıştır. 3. Sınıflarda 4 öğrenci, 4. Sınıflarda 2 öğrenci hafta içi İYEP kurslarına devam etmektedir. Gelecek yıl İYEP için planlama çalışmaları

yapılacaktır.

5 Son 4 yıldır sınıf tekrarı yapan öğrencimiz bulunmamaktadır. Sınıf tekrarı ile ilgili olarak tüm tedbirler alınacaktır.

6 Sosyal Etkinlik olarak tiyatrolar, müzikli gösteriler öğrencilerimizce sahnelenmiştir.

Kültürel geziler kapsamında Karagöz ve Hacivat gösterileri, üniversite gezileri ve kütüphane gezileri düzenlenecektir. Her yıl düzenli olarak ağaç dikme etkinlikleri yapılacaktır.

7 Her yıl erkek öğrenciler arasında futbol turnuvası, kız öğrenciler arasında voleybol turnuvası düzenlenecektir. Öğrencilerimiz atlketizm , hentbol, yüzme, satranç bocce, bisiklet turnuvalarına katılarak okulumuzu temsil etmeleri sağlanacaktır.

8 Öğretmenlerimiz öğretimde yeni yaklaşımlar kurslarına katılarak yeni öğretim

yöntemlerini okuılumuzda uygulamaya başlanacaktır. Yenilenen eğitim programlarına uygun öğretim yöntemleri okulumuzda uygulanacaktır.

9 Okulumuzda eksik olan ders araç gereçleri bakanlık destek hizmetleri daire başkanlığından istenecektir.. Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji ve Matematik eğitim setleri temin edilecek öğretmenler tarafından kullanımı sağlanacaktır. Öğretmen masaları, sınıf dolapları yenilenmiştir. Sınıflarımızda renkli yazıcı, projeksiyon cihazı, bilgisayar ve internet bağlantısı mevcuttur. Gerekli donanım ve yazılım güncellenecektir.

10 STEM atölyesi için materyaller toplanacak gerekli hazırlıklar yapılacaktır. Robotik

kodlama için bilgisayarlar temin edilecek; yazılımlar yüklenecektir. FCL sınıfı oluşturmak için bir sınıfımız pilot olarak seçilmiş akıllı tahta kurulumu yapılacak ve klasik oturma

kursu bilgilerine dayanarak yabancı uyruklu öğrencilerin kendi yaş gruplarındaki sınıflarına dağıtımı yapılacaktır.

12 Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında her yıl okulumuzda görsel sanatlar, masa tenisi, atletizm, satranç, keman, ebru kursları açılmış olup çok sayıda öğrenci bu kurslara devam etmiştir. Bu kursların devamı için halk eğitim merkezi ile koordineli çalışılacaktır.

13 Okuma – yazma kurslarımıza mahallemizden bir çok kişinin katılımı sağlanmıştır.

Okulumuzda aile eğitimleri düzenlenmiş aileler bilinçlendirilmiştir. Okulumuzda daha önce aile eğitimi formatörü olan öğretmenlerimizin yenilenen modüle uygun eğitimler alarak bu kurslara devam etmeleri sağlanacaktır.

27 düzeni değiştirilecektir.

11 e-twinning projelerinin tüm öğretmneler tarafından benimsenmesi sağlanarak en az iki projeye katılımı sağlanacaktır. Okul olarak 2 proje ile aldığımız kalite etiketlerine yenileri eklenecektrir.

12 Erasmus+ projelerine her yıl 3 proje ile katılım sağlanacaktır.

3.TEMA: KURUMSAL KAPASĠTE

1 Kurumsal iletişimde önceki yıllarda devam eden iletişim sorunlarının devam etmemesi için çaba sarfedilecektir.

2 Kurumsal iletişimin gelişmesi için ayda bir rehberlik toplantıları düzenlenecektir. Her yıl öğretim yılı içerisinde kahvaltı ve yemekli toplantılar yapılacaktır.

3 Okul yönetiminde yaşanan değişimle lider yönetici modeli ile kurumsal yönetim sağlanacaktır. Kurumsal yönetim içerisinde iş bölümü yapılacak olup görev ve sorumluluklar paylaşılacaktır.

4 Okul binası ilk yapımında tek katlı yığma bina olarak planlandığı için ikinci katın inşası okulun depreme karşı dayanıklılığınının artırılması için gerekli girişimlerde bulunulacaktır.

Yeni bir okulun yapılması için gerekli girişimlerde bulunulacaktır.

5 Okul binası eğitim bölgesinin ihtiyacını karşılamaktan uzaktır. Sınıf mevcutlarımız ilimiz ortalamalarının çok üstündedir. (33 Öğrenci) Okul bahçemiz içerisinde bulunan caminin taşınmasıyla okul yerleşkemiz büyüyecektir. Okul mevcudumuzun her yıl artmasından dolayı ve eğitim bölgesindeki yemi yapılaşmadan dolayı yeni bir okulun yapılası gerekmektedir.

6 Oklumuzda kadrolu yardımcı hizmetli sayısı az olduğundan temizlik hizmetleri aksamakta hijyen belgesi olan personel bulunmadığından temizlikte hijyen sorunları yaşanmaktadır.

28

29

Benzer Belgeler