• Sonuç bulunamadı

Lütfen cep telefonunuzu kullanmadan önce bu bilgileri okuyun.

Bu talimatlar sizin güvenliğiniz için sunulmuştur. Lütfen bu talimatlara uyun. Ürün aşağıda listelenen durumların birine maruz kalmışsa veya ürünün düzgün çalışmadığını düşünüyorsanız, lütfen ürünü şarj etmeden veya

kullanmadan önce onaylı bir servis ortağına kontrol ettirin. Bunun gerçekleştirilmemesi, ürünün bozulmasına ve hatta sağlığınıza zarar gelmesine yol açabilir.

Ürünün (cep telefonu, pil, şarj ünitesi ve diğer aksesuarların) güvenli bir şekilde kullanımı ile ilgili öneriler

• Ürününüze her zaman özenle bakın ve onu temiz ve tozsuz bir ortamda saklayın.

• Uyarı! Ateşe atıldığında patlayabilir.

• Ürününüzü sıvıya veya nemli bir ortama maruz bırakmayın.

• Ürününüzü aşırı sıcak ve aşırı soğuk ortamlarda bulundurmayın. Pili +60°C (+140°F) üzerindeki bir ısıya maruz bırakmayın.

• Ürününüzü açık ateşlere veya yanan tütün maddelerine maruz bırakmayın.

• Ürününüzü düşürmeyin, atmayın veya bükmeye çalışmayın.

• Ürününüzü boyamayın.

• Ürününüzün içini açmaya veya ona ilaveler yapmaya çalışmayın. Servis, sadece Sony Ericsson tarafından yetkilendirilmiş personel tarafından verilmelidir.

• Tedaviden sorumlu doktordan veya yetkili tıbbi personelden izin almadan, ürünü tıbbi cihazların yakınında kullanmayın.

• Ürününüzü, uçak içinde veya çevresinde veya

“çift-yönlü telsiz cihazlarını kapatınız” uyarısı bulunan yerlerde kullanmayın.

• Potansiyel olarak patlama ihtimali bulunan ortamlarda ürününüzü kullanmayın.

• Ürününüzü veya kablosuz teçhizatını, otomobilinizin hava yastığı üzerindeki alana monte etmeyin.

ÇOCUKLAR

ÇOCUKLARIN ERİŞEMEYECEKLERİ YERDE BULUNDURUN. ÇOCUKLARIN CEP TELEFONUNUZLA VEYA AKSESUARLARIYLA OYNAMASINA İZİN VERMEYİN. KENDİLERİNE VE BAŞKALARINA ZARAR VEREBİLİRLER VEYA İSTEMEDEN CEP

TELEFONUNA VEYA AKSESUARINA HASAR VEREBİLİRLER.

CEP TELEFONUNUZ, UFAK PARÇALARA AYRILARAK, YUTULABİLECEK VE BOĞULMA TEHLİKESİ DOĞURABİLECEK KÜÇÜK PARÇALARA SAHİPTİR.

Güç kaynağı (şarj ünitesi)

Şarj bağlantısını, sadece ürünün üstünde belirtilen uygun güç kaynaklarına yapın. Kablonun, hasar görmeyecek ve gerilmeyecek şekilde konumlandırıldığından emin olun. Elektrik çarpması riskini azaltmak için, temizliğe başlamadan önce birimin güç kaynağından fişini çekin. AC güç adaptörü açık havada veya rutubetli alanlarda kullanılmamalıdır. Kabloyu veya fişini kesinlikle değiştirmeyin. Fiş, prize uymazsa uygun prizin yetkili bir elektrikçi tarafından takılmasını sağlayın.

Sadece cep telefonunuzla kullanılmak üzere üretilmiş olan Sony Ericsson markalı orijinal şarj ünitelerini kullanın. Diğer şarj üniteleri aynı güvenlik ve performans standartlarına göre tasarlanmamış olabilirler.

Pil

Cep telefonunuzu ilk kullanımınızdan önce, pili tam olarak şarj etmenizi öneririz. Yeni veya uzun süredir kullanılmayan bir pilin, ilk birkaç kullanımda kapasitesi düşmüş olabilir. Pil sadece +5°C (+41°F) ve +45°C (+113°F) arasındaki ısılarda şarj edilmelidir.

Sadece cep telefonunuzla kullanılmak üzere üretilmiş olan Sony Ericsson markalı orijinal pilleri kullanın. Diğer pilleri ve şarj aletlerini kullanmak, tehlikeli olabilir.

Konuşma ve bekleme süreleri telefonun kullanımı sırasındaki sinyal gücü, çalışma ısısı, uygulama kullanım alışkanlıkları, seçilen özellikler ve ses veya veri iletimleri gibi çok çeşitli durumlara bağlıdır.

Pili çıkartmadan önce cep telefonunuzu kapatın. Pili ağzınıza sokmayın. Pil elektrolitleri yutulduğunda zehirli olabilir. Pil üzerindeki metal yerlerin, başka bir metal nesneye değmesine izin vermeyin.

Bu pile kısa devre yaptırabilir ve pilin zarar görmesine yol açar.

Pili sadece gerçek amacı için kullanın.

Kişisel tıbbi cihazlar

Cep telefonları kalp pillerinin ve insan vücuduna takılan diğer cihazların çalışmasını engelleyebilir. Lütfen cep telefonunu, kalp pilinin üzerine, örneğin gömlek cebinize koymaktan kaçının. Cep telefonunu kullanırken, kalp pilinin ters tarafındaki kulağınızı kullanın. Telefon ve kalp pili arasında bırakılacak en az 15 cm’lik (6 inç) bir mesafe, etkilenme riskini azaltır. Herhangi bir nedenle etkileşimden şüphelendiğinizde, telefonu hemen kapatın. Daha fazla bilgi için bir kardiyoloji uzmanına danışın.

Diğer tıbbi cihazlar için doktorunuza veya cihazın üreticisine danışın.

Araç Sürerken

Lütfen, yerel kanun ve düzenlemelerin araç sürerken cep telefonu kullanımında, sürücülerin mikrofon kulaklık seti çözümleri kullanmalarını gerekli görüp görmediklerini kontrol edin. Sadece, sizin ürününüz ile birlikte kullanılmak üzere üretilen Sony Ericsson mikrofon kulaklık çözümlerini kullanmanızı öneririz.

Elektronik teçhizatların muhtemel çakışmaları sebebiyle, bazı araç üreticilerinin, harici bir anten ile desteklenen bir mikrofon kulaklık seti bulunmayan araçlarda, cep telefonu kullanımını yasakladıklarını hatırlatırız.

Her zaman tüm dikkatinizi sürüşe verin ve sürüş koşulları gerektirdiğinde, arama yapmadan veya çağrı yanıtlamadan önce aracınızı yol kenarına çekerek park edin.

Acil durum çağrıları

Cep telefonları, her durumda bağlantıyı garanti etmeyen, radyo sinyallerini kullanarak çalışır. Bu nedenle, asla temel iletişimler (örneğin, acil tıbbi durumlar) için sadece cep telefonunuza güvenmeyin.

Acil durum çağrıları, her alanda, her hücresel şebekede veya belirli şebeke servisleri ve/veya telefon özellikleri kullanımdayken yapılamayabilir. Daha ayrıntılı bilgi için yerel servis sağlayıcınıza danışın.

Anten

Bu telefonun dahili bir anteni bulunur. Sony Ericsson tarafından, özellikle bu model için satılan cihazları dışındakiler cep telefonunuza zarar verebilir, performansı azaltabilir ve ayarlanmış sınırların üzerinde SAR seviyeleri (bkz. alt bölüm) üretebilir.

Etkin kullanım

Telefonunuzu herhangi diğer bir telefonu tuttuğunuz şekilde tutun.

Kullanırken telefonun üst kısmını kapatmayın, bu durum çağrı kalitesini etkiler ve telefonun gereğinden fazla bir güç seviyesinde çalışmasına sebep olur, bu da konuşma ve bekleme sürelerini kısaltır.

Radyo frekansına (RF) maruz kalma ve Özgül Emiş Oranı (SAR)

Cep telefonunuz, alçak-güçte bir radyo vericisi ve alıcısıdır.

Açıldığında, aralıklı olarak düşük seviyelerde (radyo dalgaları veya radyo frekansı alanları olarak da bilinen) radyo frekansı enerjisi gönderir.

Dünya çapındaki ülkeler, ayrıntılı uluslar arası güvenlik ana hatları benimsemişlerdir. Bu ana hatlar, örneğin, ICNIRP (International Comission on NON-Ionizing Radiation Protection) ve IEEE (The Institute of Electrical and Electronics Engineers Inc.) gibi, bağımsız bilimsel kuruluşlarca, bilimsel çalışmaların periyodik ve kapsamlı değerlendirmeleri sonucunda geliştirilmiştir. Bu ana hatlar, toplum geneline izin verilen radyo dalgasına maruz kalma seviyelerini belirler. Seviyelerde, ölçümlerdeki tüm değişimler de göz önüne alınarak, yaşına ve sağlığına bakılmaksızın, herkesin güvenliğini garanti edecek güvenlik toleransları kullanılmıştır.

Özgül Emiş Oranı (SAR), cep telefonu kullanırken vücut tarafından emilen radyo frekansı enerjisi miktarının ölçüm birimidir. SAR değeri, laboratuar koşullarındaki en yüksek onaylı güç seviyesinde belirlenmiştir, fakat cep telefonunun çalışırkenki gerçek SAR seviyesi, bu değerin oldukça altında olabilir. Bunun nedeni, cep telefonunun şebekeye ulaşırken gerekli olan minimum gücü kullanmak üzere tasarlanmış olmasıdır.

Radyo frekansına maruz kalma ana hatlarının altındaki SAR değişimleri, güvenlikte de değişimler olduğu anlamına gelmez. Cep telefonları arasında SAR seviyeleri açısından farklılıklar olsa da, tüm Sony Ericsson cep telefonu modelleri radyo frekansına maruz kalma ana hatlarına uyacak şekilde tasarlanmaktadır.

ABD’de satılan telefonlar için, bir telefon modeli halka satışa çıkarılmadan önce, test edilmeli ve hükümetin kabul ettiği güvenli maruz kalma gereklilikleri sınırlarını aşmadığının Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) onaylatması gerekir. Bu testler FCC için her bir modele göre belirlenmiş konumlarda ve yerlerde (kulakta ve vücuda takılı olarak) gerçekleştirilir. Vücuda takılı kullanımlarda bu telefon, vücuttan en az 15 mm uzağa konumlandırıldığında ve telefonun yakınında metal bir parça olmadığında veya bu telefon için tasarlanmış orijinal Sony Ericsson vücuda takılan aksesuar ile birlikte vücutta kullanıldığında, test edilmiştir ve FCC RF maruz kalma ana hatlarını gerekliliklerini karşılamaktadır. Diğer aksesuarların kullanımı FCC RF maruz kalma ana hatları ile uyumluluğu garanti etmeyebilir.

Bu cep telefonu modeli için, cep telefonu ile birlikte gelen malzemeler içinde, SAR bilgilerini içeren bir kitapçık bulunmaktadır. Bu bilgi, radyo frekansına maruz kalma ve SAR ile ilgili daha ayrıntılı bilgilerle birlikte, aşağıdaki adreste bulunabilir: www.sonyericsson.com/health.

Erişilebilirlik Çözümleri/Özel Gereksinimler ABD’de satılan telefonlar için, TTY terminalinizi Sony Ericsson cep telefonunuz ile (gerekli aksesuar ile birlikte) kullanabilirsiniz. Özel ihtiyaçları olan bireyler için Erişilebilir Çözümler ile ilgili bilgi almak için, Sony Ericsson Özel Gereksinimler Merkezini (Special Needs Center) 877 878 1996 (TTY) veya 877 207 2056 (ses) arayabilirsiniz veya www.sonyericsson-snc.com adresinden Sony Ericsson Özel Gereksinimler Merkezi’ni ziyaret edin.

Eski elektrikli ve elektronik teçhizatın çöpe atılması

Bu simge pakete dahil olan hiçbir elektrikli veya elektronik cihazın, normal ev çöpü olarak işlem göremeyeceğini bildirir. Bunun yerine, tüm bu cihazların elektrikli ve elektronik cihazların geri dönüşümleri için ayrılan uygun toplama noktalarına bırakılmaları gerekmektedir. Bu ürünün doğru şekilde çöpe atılmasını sağlayarak, hem çevre hem de insan sağlığı açısından, bu ürünün doğru biçimde çöpe atılmaması durumunda oluşabilecek potansiyel negatif sonuçları engellemeye yardımcı olmuş olursunuz. Malzemelerin geri dönüşümü, doğal kaynakları korumaya yardımcı olacaktır. Bu ürünün geri dönüşümü ile ilgili daha fazla bilgi için, yerel belediyenize, çöp toplayıcılara veya bu ürünü satın almış olduğunuz dükkana başvurun.

Pilin çöpe atılması

Pillerin çöpe atılmaları ile ilgili yerel yönetmeliklere bakın veya bilgi için, yerel Sony Ericsson Çağrı Merkezini arayın.

Pil kesinlikle belediye çöplüğüne atılmamalıdır.

Mümkünse, pil çöplüğünü kullanın.

Bellek Kartı

Ürününüz taşınabilir bir bellek kartı ile birlikte sunulur. Bu kart, genellikle satın alınan telefonla uyumlu olsa da diğer cihazlarla veya bu cihazların bellek kartı özelliklerine bağlı olarak uyumlu olmayabilir.

Satın almadan veya kullanmadan önce diğer cihazlarla uyumluluk sağlayıp sağlamadığını kontrol edin.

Bellek kartı teslim edilmeden önce biçimlendirilir. Bellek kartını yeniden biçimlendirmek için, uyumlu bir cihaz kullanın. Bellek kartını PC’de biçimlendirirken standart işletim sistemi biçimini kullanmayın.

Detaylar için, cihazın işletim talimatlarına bakın veya destek için müşteri hizmetleri ile irtibat kurun.

UYARI:

Cihazınız telefona veya diğer cihaza takılırken bir adaptör gerektiriyorsa, gerekli adaptör olmadan kartı doğrudan takmayın.

Bellek Kartı Kullanımı için Önlemler

• Bellek kartını rutubete maruz bırakmayın.

• Elinizle veya herhangi bir metal nesneyle terminal bağlantılarına temastan kaçının.

• Bellek kartını çarpmayın, bükmeyin veya düşürmeyin.

• Bellek kartını açmaya veya parçalarını değiştirmeye çalışmayın.

• Bellek kartını, rutubetli veya aşındırıcı veya aşırı sıcaklıklardaki ortamlarda kullanmayın veya saklamayın, örn. yaz mevsiminde kapalı araç içinde, doğrudan güneş ışığı alan yerlerde veya bir ısıtıcının yanında, vb.

• Bellek kartınının ucuna aşırı güçle bastırmayın veya ucunu bükmeyin.

• Bellek kartı adaptörünün giriş yuvasına kir, toz veya yabancı maddeler girmemesine özen gösterin.

• Bellek kartını doğru şekilde taktığınızdan emin olun.

• Bellek kartını, bellek kartı adaptörüne olabildiğince sıkı yerleştirin.

Bellek kartı doğru şekilde takılmadığı sürece düzgün bir biçimde çalışmaz.

• Önemli verilerin bir kopyasını yedeklemenizi öneririz. Bellek kartınızda sakladığınız içeriğin kaybolması veya zarar görmesi ile ilgili olarak sorumluluk üstlenmeyiz.

• Bellek kartını veya bellek kartı adaptörünü çıkartırsanız, biçimlendirme sırasında veya veri okunurken veya yazılırken gücü kapatırsanız, veya bellek kartını statik elektriğin veya yüksek gerilim hatlarının geçtiği yerlerde kullanırsanız kayıtlı veriler zarar görebilir.

Aksesuarlar

Sony Ericsson ürünlerinin güvenli ve etkin kullanımı için orijinal Sony Ericsson aksesuarlarının kullanılmasını önerir. Üçüncü şahısların aksesuarlarının kullanımı performansı düşürebilir veya sağlığınız veya güvenliğiniz için tehlike oluşturabilir.

YÜKSEK SES UYARISI

Üçüncü şahıslara ait ses aksesuarlarını kullanırken duyma bozukluğuna sebep olabilecek ses seviyelerinin önüne geçebilmek için lütfen ses seviyesini dikkatlice ayarlayın. Sony Ericsson üçüncü şahıslara ait ses aksesuarlarının bu cep telefonu ile kullanımını test etmez. Sony Ericsson sadece Sony Ericsson orijinal ses aksesuarlarının kullanımını önerir.

Benzer Belgeler