• Sonuç bulunamadı

Günlük kullanım

Belgede Coronis 5MP LED Display (sayfa 17-21)

4. GÜNLÜK KULLANIM

4.1 Günlük kullanım için tavsiyeler

Ekranınızın ömrünü optimize edin

Ekranınızdan Display Power Management System’i (DPMS) etkinleştirmek, belirli bir süre kullanılmadığında ekranın fon ışığını otomatik olarak kapatarak tanı ömrünü optimize eder. Varsayılan olarak, ekranınızda DPMS çalışır vaziyettedir ancak iş istasyonunda da aktifleştirilmesi gerekir. Bunu yapmak için “Control Panel”deki “Power Options Properties”e gidin.

Barco, DPMS aktivasyonu için kullanım dışı olma süresi olarak 20 dakikayı tavsiye etmektedir.

Görüntü bozukluğuna karşı ekran koruyucu kullanın

Aynı ekran bölgesinde aynı içerik ile LCD’nin uzun süre kullanılması bir çeşit görüntü bozukluğu ile sonuçlanabilir.

Bunun oluşmasını engellemek ya da büyük ölçüde azaltmak için ekran koruyucu kullanabilirsiniz. İş istasyonunuzun “Display properties” penceresinden ekran koruyucuyu aktifleştirebilirsiniz.

Barco, ekran koruyucu aktivasyonu için kullanım dışı olma süresi olarak 5 dakikayı tavsiye etmektedir. İyi bir ekran koruyucusu, hareketli içerik sergiler.

Devamlı bir şekilde aynı görüntü ya da statik görüntü içeren bir uygulama ile saatlerce çalışıyorsanız (bu durumda ekran koruyucusu aktif hale gelmez), statik elementlerde görüntü bozukluğunu engellemek için görüntü içeriğini düzenli olarak değiştirin.

Piksel teknolojisini anlayın

LCD ekranlar piksel temelli teknoloji kullanır. LCD imalatındaki normal tolerans oranları dikkate alındığında, bu piksellerin sadece bir kısmı karanlık ya da sürekli aydınlatılmış kalabilir. Ancak bu ürünün tanısal performansını etkilemez. Optimum ürün kalitesini garantilemek için Barco, LCD panellerini sıkı bir eleme kriterine tabii tutar.

LCD teknolojisi ve kayıp pikseller hakkında daha fazla bilgi için www.barco.com/healthcareadresindeki detaylı tanıtım bilgilerine bakabilirsiniz.

Kullanıcı konforunun artırılması

Her bir Barco çok başlıklı sistemi, piyasadaki en yüksek teknik özelliklere karşılık gelen renk uyumuna sahiptir.

Barco, renkleri uyumlu ekranların bir arada tutulmasını tavsiye eder. Ayrıca sistemin ekonomik kullanım ömrü boyunca renk uyumunu korumak için çok başlı konfigürasyonun bütün ekranlarının aynı oranda kullanılması çok önemlidir.

4. Günlük kullanım

Kalite güvencesinin üst düzeye çıkarılması

“MediCal QAWeb” sistemi maksimum tanısal güven ve çalışma zamanı sağlamak adına ileri seviye Kalite Güvencesini elde etmek için online hizmetler sunar.

Barco, MediCal QAWeb Agent’ının kurulmasını ve en azından varsayılan QAWeb Agent politikasının uygulanmasını tavsiye eder. Bu politika düzenli aralıklarla kalibrasyonu içerir. MediCal QAWeb Sunucusuna bağlanmanın sunduğu imkanlar daha da fazladır.

Daha fazla bilgi edinmek ve ücretsiz MediCal QAWeb Essential seviyesine kaydolmak içinwww.barco.com/healthcare/qaadresini ziyaret edin.

4.2 Tuş gösterge ışıkları

Tuş gösterge ışıkları hakkında

Varsayılan olarak, tuşların gösterge ışıkları sönükleşecektir, bu da o anda tuşların çalışmadığı anlamına gelir. Tuş göstergelerinin yanması ve diğer eylemler için mevcut olması için tuşlardan birine dokunun.

Sonuç olarak, bütün tuş göstergeleri yanar ve hepsi ileri eylemler için mevcut olacaktır. Ancak, sonraki 5 saniyede herhangi bir şey yapılmazsa, tuşlar yeniden sönükleşecektir.

I-Luminate/Sol tuşu her zaman aydınlatılmış haldedir ve I-Luminate özelliğinin etkinleştirilmesi için hazır bulunur. Daha fazla bilgi için bkz.: "I-Luminate", sayfa 18.

Tuş otomatik-sönme fonksiyonu OSD menülerinde devre dışı bırakılabilir. Bunu nasıl yapabileceğinize dair ayrıntılı talimatlar için bkz.: "Tuş gösterge ışıkları", sayfa 20.

4.3 Hazır beklemenin açılması

Hazır beklemenin açılması hakkında

Bağlanan güç kaynağının da enerjiyi tamamen kapatmak için kullanılabilecek bir açma kapama anahtarı vardır. Ekranı kullanmak için lütfen bu güç kaynağını açtığınızdan emin olun. Bunu güç kaynağındaki açma/kapama düğmesini “│” konumuna getirerek yapabilirsiniz.

Hazır bekleme modundayken ya da tam tersiyken ekranı açmak için şunları yapabilirsiniz:

1. Daha önce belirtildiği gibi tuşları aydınlatın.

2. Tuşlar aydınlandıktan sonra bekleme tuşuna (sağ düğme) yaklaşık 2 saniye dokunun.

Sonunda, ekran açılacak veya bekleme moduna girecektir. Ekran açıldığında, güç LED’i beyazdır. Ekran bekleme modunda olduğunda, güç LED’i turuncudur.

Güç LED’i, OSD menülerinde devre dışı bırakılabilir. Bunu nasıl yapabileceğinize dair ayrıntılı talimatlar için "Güç durum gösterge ışığı", sayfa 19 bölümüne bakın.

4. Günlük kullanım

Elektrik kesintisinden sonra açılması durumunda ekranınız, enerji kesintisi öncesi hangi güç modunda ise (örn. hazır bekleme ya da açık) o modda açılacaktır. Bu da ekranı, istenmeyen görüntü bozukluğu problemlerine karşı korur.

4.4 OSD menülerinin açılması

OSD menüleri nasıl açılır

OSD menüsü, Coronis 5MP LED Display’nizin çalışma ortamınızdaki ihtiyaçlarınıza uyum sağlaması için farklı ayarları konfigüre etmenizi sağlar. Ayrıca OSD menüsü aracılığıyla ekranınız hakkında genel bilgileri ve güncel konfigürasyon ayarlarını görüntüleyebilirsiniz.

OSD menüleri şu şekilde açılabilir:

1. Henüz yapılmadıysa, daha önce tanımlandığı şekilde ekranı açın.

2. Daha önce belirtildiği gibi tuşları aydınlatın.

3. Tuşlar aydınlandıktan sonra menü tuşuna dokunun.

Bu işlem size ekranın sağ alt köşesinde OSD ana menüsünü getirecektir. Ancak bu işlemin ardından geçen 90 saniye içerisinde herhangi bir işlem daha yapılmazsa OSD tekrar kaybolur.

OSD menü otomatik-çıkış fonksiyonu, OSD menüsünde devre dışı bırakılabilir. Bunu nasıl yapabileceğinize dair ayrıntılı talimatlar için bkz.: "OSD menüsü otomatik kapanma fonksiyonu", sayfa 19.

4.5 OSD menülerinde gezinme

OSD menülerinde nasıl gezinti yapılır

OSD menülerinde gezinti şu şekilde yapılabilir:

• Alt menüler arasında gezinmek, değerleri değiştirmek veya seçim yapmak için sol/sağ tuşlarını kullanın.

• Alt menüye girmek veya ayarları ve seçimleri onaylamak için menü tuşunu kullanın.

• Ayarları iptal etmek veya alt menüden çıkmak için hazır bekleme tuşunu kullanın.

• Bütün OSD menülerinden aynı anda çıkmak için hazır bekleme tuşunu yaklaşık 2 saniye basılı tutun.

Tuş simgeleri, kullanıldığı fonksiyon (menüye bağlı) için uyarlanmış tuşların üzerinde görüntülenir.

I-Luminate, OSD menüsü etkinleştirildiğinde uygulanamaz.

4. Günlük kullanım

Tuş simgelerinin özeti

Sol, Sağ

Menü

Giriş

İptal

Hazır Bekleme (IEC 60417–5009)

4.6 I-Luminate

I-Luminate Hakkında

Ekran açık moddayken ve OSD menüsü kapalı olduğunda I-Luminate, I-luminate/sol tuşu’na dokunularak etkinleştirilebilir.

Özellikle tomografi için tasarlanmış MDCG-5221 No.’lu üründe, diğer Barco ürünlerinden farklı olarak I-Luminate tek bir modu destekler: Tam ekran aydınlatma desteği.

I-Luminate tuşuna dokunulduğunda ekran yaklaşık 1 dakika boyunca I-Luminate moduna geçer. Hemen normal moda geçmek için tekrar I-Luminate tuşuna dokunun.

Belgede Coronis 5MP LED Display (sayfa 17-21)

Benzer Belgeler