• Sonuç bulunamadı

1. ABS uyarı lambası “ç

2. Hızlı vites değiştirme gösterge lambası “QS 3. Çekiş kontrol sistemi gösterge lambası 11. İmmobilizer sistemi gösterge lambası “ ”

Sinyal gösterge lambaları “,” ve

“-”İlgili sinyal lambası yanıp sönüyorken, gösterge lambası da yanıp söner.

Boş vites gösterge lambası “N”

Bu gösterge lambası, şanzıman boş vitesteyken yanar.

Uzun far gösterge lambası “

"

Bu gösterge lambası, uzun far yakıldı-ğında yanar.

Yağ seviyesi uyarı lambası “

¤

Bu uyarı lambası yağ seviyesi düşük olursa yanacaktır.

Uyarı lambasının elektrik devresi, kontak açılarak kontrol edilebilir. Uyarı lambası birkaç saniye süreyle yanmalı ve sonra sönmelidir.

Anahtar “AÇIK” konumuna getirildik-ten sonra uyarı lambası yanmazsa veya yağ seviyesinin doğru olduğu te-yit edildikten sonra sönmezse (sayfa 7-11), elektrik devresini bir Yamaha yetkili servisine kontrol ettirin.

Gösterge ve kumanda fonksiyonları

4

2

1 3 4 5 6 7 8 9 10

11

İPUCU

Yağ seviyesinin normal olmasına rağmen yokuşta, ani hızlanma veya yavaşlama esnasında uyarı lambası yanıp sönebilir, bu nor-maldir ve bir arıza olduğu anlamı-na gelmez.

Yağ seviyesi algılama devresin-de bir sorun tespit edilirse, yağ seviyesi uyarı lambası yanıp sön-meye başlar. Bu durumda moto-sikleti bir Yamaha yetkili servisine kontrol ettirin.

Soğutma suyu sıcaklığı uyarı lam-bası “Ù”

Motor aşırı ısındığında bu uyarı lam-bası yanar. Böyle bir durumda motoru derhal durdurun ve motorun soğuma-sını bekleyin.

Uyarı lambasının elektrik devresi, kontak açılarak kontrol edilebilir. Uyarı lambası birkaç saniye boyunca yan-malı ve ardından sönmelidir.

Kontak açıldıktan sonra uyarı lambası yanmaz, belli bir süre sonra sönmez-se elektrik devresini bir Yamaha yetkili servisine kontrol ettirin.

DİKKAT

Motor aşırı ısınmışsa, sürüşe de-vam etmeyin ve motoru durdurun.

İPUCU

Radyatör fanıyla donatılmış mo-tosikletler için radyatör fan(lar) ı, radyatördeki soğutma suyu sı-caklığına göre otomatik olarak açılır veya kapanır.

Motor hararet yapmışsa 7-37 no’lu sayfada yer alan talimatlara bakın.

Motor arızası uyarı lambası “ì”

Bu uyarı lambası, motorda veya diğer bir motosiklet kontrol sisteminde bir sorun saptandığında yanar. Böyle bir durumda, bir Yamaha yetkili servisine kendi kendine teşhis sistemini kontrol ettirin.

Uyarı lambasının elektrik devresi, kontak açılarak kontrol edilebilir. Uyarı lambası birkaç saniye boyunca yan-malı ve ardından sönmelidir.

Kontak açıldıktan sonra uyarı lambası yanmaz, belli bir süre sonra sönmez-se, motosikleti bir Yamaha yetkili ser-visine kontrol ettirin.

ABS uyarı lambası “ç”

Normal kullanım esnasında, bu uyarı lambası, kontak açıldığında yanar ve motosiklet hızı 10 km/h değerini aştı-ğında kendiliğinden söner. ABS uyarı lambası:

kontak açıldığında yanmazsa sürüş esnasında yanar veya ya-nıp sönerse

motosiklet hızı 10 km/h değerini aştığında sönmezse

ABS düzgün şekilde çalışmayabilir.

Böyle bir durumda sistemi en kısa sü-rede Yamaha yetkili servisine kontrol ettirin. (ABS ile ilgili açıklamalar için 4-15 no’lu sayfaya bakın.)

Gösterge ve kumanda fonksiyonları

4

b

UYARI

ABS uyarı lambası, motosiklet hızı 10 km/h değerini aştığında sönmü-yorsa veya sürüş esnasında yanıyor veya yanıp sönüyorsa, fren sistemi klasik fren sistemleri gibi çalışır.

Yukarıdakilerden biri gerçekleşirse veya uyarı lambası hiç bir koşulda yanmıyorsa acil frenlemelerde mo-tosikletin tekerleklerinin kaymama-sı için dikkatli kullanın. En kısa süre içinde fren ve elektrik sistemini bir Ya-maha yetkili servisinde kontrol ettirin.

Çekiş kontrol sistemi gösterge lam-bası “TCS”

Çekiş kontrolü devreye girdiğinde bu gösterge lambası yanıp sönmeye başlar. Çekiş kontrol sistemi kapatılır-sa gösterge lambası yanar.

Kontak açıldığında bu lamba devre kontrolü gerçekleştirir (birkaç saniye yanar, sonra söner). Devre kontrolü sırasında lamba yanmazsa veya ya-nık kalırsa, motosikleti bir Yamaha yetkili servisinde kontrol ettirin.

Hızlı vites değiştirme gösterge lam-bası “QS”

Kontak anahtarı “ON” konumuna geti-rildiğinde hızlı vites değiştirme sistemi (sayfa 3-4) devreye girer ve bu göster-ge lambası yanar.

Hızlı vites değiştirme sisteminde bir arıza tespit edilirse bu lamba sönecek ve hızlı vites değiştirme sistemi devre dışı kalacaktır. Motosikleti bir Yamaha yetkili servisine kontrol ettirin.

İmmobilizer sistemi gösterge lam-bası “ ”

Anahtar “KAPALI” konumuna getirildi-ğinde, 30 saniye sonra gösterge lam-bası immobilizer sisteminin etkinleşti-rildiğini göstermek için yanıp sönmeye başlayacaktır. 24 saat sonra, gösterge lambası yanıp sönmeyi bırakır ancak immobilizer sistemi hala devrededir.

Gösterge lambasının elektrik devresi, kontak açılarak kontrol edilebilir. Gös-terge lambası birkaç saniye süreyle yanmalı ve sonra sönmelidir.

Kontak açıldıktan sonra gösterge lam-bası yanmazsa, daha sonra yanmaya devam ederse veya belirli bir düzende yanıp sönmeye başlarsa (immobilizer sisteminde bir sorun tespit edildiğinde,

immobilizer sistemi gösterge lamba-sı belirli bir düzende yanıp sönmeye başlar), motosikleti bir Yamaha yetkili servisine kontrol ettirin.

İPUCU

İmmobilizer sistemi gösterge lamba-sı 5 defa yavaşça ve ardından 2 defa hızla yanıp sönerse, alıcı-verici para-zitlenmesi söz konusu olabilir. Bu du-rumda aşağıdakini deneyin.

1. Kontak anahtarının yakınında başka immobilizer anahtarları olmadığından emin olun. Diğer immobilizer sistemi anahtarları, motorun çalışmasını engelleyebi-lecek şekilde sinyallerin karışma-sına neden olabilir.

2. Motoru çalıştırmak için yeniden şifre kayıt anahtarını kullanın.

3. Motor çalışırsa, motoru durdurun ve standart anahtarlarla motoru çalıştırmayı deneyin.

4. Standart anahtarların biri ya da her ikisi de motosikleti çalıştıra-mazsa, motosikleti ve 3 anahtarın tümünü bir Yamaha yetkili servisi-ne götürün ve standart anahtarla-rı yeniden kaydettirin.

Gösterge ve kumanda fonksiyonları

4

2 1

1 2 3 4 5 6

7 8 9

Çok fonksiyonlu gösterge

Benzer Belgeler