• Sonuç bulunamadı

C. Faaliyetler

C.1.2 Görsel ve İşitsel Basın

Kanal D

Değişimlere açık bir yönetim anlayışı benimseyen, izleyicilerini birbirinden farklı ve yaratıcı projelerle buluşturan ve renkli içeriğiyle geniş kitlelere hitap eden Kanal D, 01 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında, TNS A.Ş. verilerine göre Tüm Gün-A/B SES’te %8,88 ve Tüm Gün-Tüm Kişiler’de %8,54 izlenme oranı elde etmiştir. Prime Time’da ise A/B SES’te %9,18 ve Tüm Kişiler’de %9,33 izlenme oranına ulaşmıştır. Kanal D izlenme oranlarına göre, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2016 yılında da, Tüm Gün-A/B SES’te en çok izlenen kanal unvanını elde etmiştir.

“Türkiye’nin en çok tıklanan TV internet sitesi” unvanını yıllardır koruyan kanald.com.tr, Google Analytics Aralık 2016 verilerine göre aylık 9,3 milyon tekil ziyaretçiye ve 122 milyonun üzerinde sayfa gösterimine ulaşmıştır. Grup bünyesinde yapılan ölçümlemelere göre kanald.com.tr’de yıl boyunca toplam 950 milyon video izlenmiştir. Kanal D, sahip olduğu 13 milyondan fazla takipçisi ile 2016 yılında da kurumsal hesaplarından sosyal medya iletişimini sürdürmüştür.

CNN Türk

11 Ekim 1999’da Doğan Medya Grubu ve Time Warner’ın ortak girişimi ile kurulan CNN Türk, CNN unvanıyla Atlanta dışında yönetilen ve 24 saat ulusal bir dilde haber yayıncılığı yapan ilk ulusal kanaldır. Bunun yanı sıra CNN Türk, Türkiye’de yabancı bir medya kuruluşu ile ortak olarak kurulan ilk televizyon kanalıdır. CNN Türk; haber, güncel, yaşam, ekonomi, spor ve eğlence programları ile bağımsız, tarafsız ve ilkeli haberciliğin örnek kuruluşu olarak yayın yapmaktadır. CNN Türk yayını televizyonla aynı anda CNN Türk Radyo’dan da dinlenebilmektedir.

Tüm platformlarda bulunan CNN Türk uygulamalarıyla, CNN Türk canlı yayını her yerden izlenebilmekte ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilmektedir.

Hız, kalite ve güvenilirliği bir arada sunan CNN Türk, cnnturk.com ve etkin biçimde kullandığı sosyal medya hesaplarıyla internet haberciliğinde de öncü rol üstlenmektedir. Google Analytics Aralık 2016 verilerine göre, aylık 16 milyon tekil ziyaretçiye sahip olan ve 154 milyonun üzerinde sayfa gösterimi yapan cnnturk.com, 2016 yılında ziyaretçi trafiğinde yükselen bir grafik çizmiştir. 2016 yılında haber siteleri arasında en çok büyüyenlerden biri olan cnnturk.com, ziyaretçi trafiğini bir önceki yıla kıyasla iki katına çıkartmıştır.

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. 2016 yılı Faaliyet Raporu teve2

Çeşitlilik sunan içeriği ve program yapısıyla yediden yetmişe geniş bir izleyici kitlesine hitap eden teve2 yerli ve yabancı dizileri, sinema filmleri, belgeselleri ve diğer programları ile fark yaratmaktadır. Türkiye’nin adından sıkça söz ettiren eğlence kanalı teve2, 01 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında, TNS verilerine göre Tüm Gün-A/B SES’te %1,09 ve Tüm Gün-Tüm Kişiler’de %1,07 izlenme oranına ulaşmıştır.

Dream TV

2003 yılında “Hayalini İzle” sloganıyla yayına başlayan Dream TV, popüler müziğin en güncel örneklerini, yerli müziğin alternatif ve öncü isimlerinin kliplerini ve çok özel müzik belgesellerini sunarken; festivallerden ve konserlerden de canlı yayınlar yapmaktadır. Dream TV yeni mecra ve fırsatları değerlendirerek interaktif programları ve internetin sunduğu olanakları TV’ye taşıyan yeni içeriğiyle faaliyetlerini bir gençlik kanalı olma hedefiyle sürdürmektedir.

Dream Türk

2004 yılında “Müziğin Ana Dili” sloganıyla yayına başlayan Dream Türk geniş bir dinleyici kitlesine hitap eden Türkçe pop klipleri ve özel kuşak programları ile müzik severlerin takdirini kazanmıştır. Seyirci isteklerine yer veren ve gündemdeki yıldızları canlı yayınlarda müzikseverlerle buluşturan Dream Türk, 2017 yılında da popüler müziğin en yeni ve en güncel örneklerini izleyicilerine ulaştırmayı ve yeni yeteneklere fırsat sunmayı amaçlamaktadır.

Kanal D Romanya

Kanal D’nin Romanya’daki yüzü olan Kanal D Romanya, yayın hayatına 2007 yılında ulusal yayın lisansı alarak başlamıştır. Kanal, özgün televizyonculuk anlayışı ile beğeni toplamış ve kuruluşundan kısa bir süre sonra ülkenin en çok izlenen televizyon kanallarından biri haline gelmiştir. 2014 yılında programlarından bazılarını full HD olarak yayınlamaya başlayan Kanal D Romanya, 2016 yılında tüm içeriğini full HD olarak sunmaya başlamıştır. Kanal D Romanya, Romanya’da full HD yayın yapan 2 kuruluştan biridir. 2015 yılında %7,1 seviyesinde olan izlenme payını 2016 yılında %7,7’ye yükselten Kanal D Romanya, ülkedeki en büyük 3 televizyon kanalından biridir.

Euro D

1996 yılında, yurt dışında yaşayan Türklerin ülke gündemini takip edebilmesi amacıyla hayata geçirilen Euro D, hem uydu ile hem de 45 farklı operatör aracılığıyla Avrupa’da 8 ülkede yayın yapmaktadır. Euro D, izleyicilerin yayın bilgilerini daha hızlı takip edebilmeleri için 2016 yılında eurod.kanald.com.tr uzantılı internet sitesini açmış ve Amerika ve Avustralya kıtalarındaki Türk izleyicilere ulaşmak için de çalışmalara başlamıştır.

C.1.2.2 Dijital Platform

D-Smart

2007 yılından bu yana Doğan TV bünyesinde faaliyet gösteren D-Smart, Türkiye’nin önde gelen dijital yayın platformları arasında yer almaktadır. İçerik ve servislerini yeni dinamikler doğrultusunda sürekli geliştiren D-Smart, 84 tanesi HD yayın yapan toplam 290’ı aşkın kanalı ile abonelerine dijital içerik hizmeti sunmaktadır. D-Smart yayın platformu, tamamı HD kalitesindeki film ve dizi kanalları, National Geographic ve Discovery grupları dâhil olmak üzere 15 farklı belgesel kanalı, tüm ulusal kanallar ve Türksat’tan yayın yapan uydu kanallarını içermektedir.

İngiltere Premier Ligi, Bundesliga, NBA maçları ve NBA TV, Formula 1, Voleybol Şampiyonlar Ligi, Hentbol Şampiyonlar Ligi, tenis turnuvaları, bisiklet turları, dövüş sanatları ve at yarışları gibi birçok daldaki spor programlarının yanı sıra platformda yer alan çocuk, yaşam stili ve 50 dijital müzik kanalı D-Smart'ın zengin içeriğini oluşturmaktadır.

Dijital yayıncılık ve internet teknolojilerinin kesişim noktasında yaptığı yatırımlarla büyüyen D-Smart, pazardaki yeni dinamikleri takip ederek, abonelerinin ihtiyaçları doğrultusunda 2010 yılında internet erişim hizmeti sunan Smile markası ile bir araya gelmiş ve 2014 yılı sonrasında bu hizmetleri D-Smart Internet markasıyla sunmaya

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. 2016 yılı Faaliyet Raporu başlamıştır. Tüketicilere internet ve televizyon hizmetlerini tek elden ileten bir eğlence platformu yaratan D-Smart, avantajlı fiyatlarını hizmet kolaylığı ile birleştirmiştir. D-Smart bu sayede Türkiye'de ikili oyun yani TV + internet hizmetini bir arada ve tek faturada sunan ilk DTH platformu olmuştur.

D-Smart uydu üzerinden verdiği hizmetlere ilave olarak D-Smart GO ile abonelerine D-Smart keyfini internet üzerinden de sunmaktadır. D-Smart GO kullanıcıları bilgisayar, akıllı telefonlar ve tabletler üzerinden istedikleri zaman D-Smart’ın zengin içeriğine ulaşmaktadır.

D-Smart devam eden Sony anlaşmasına ilaveten 2016 yılında sinema endüstrisinin önde gelen stüdyolarından 20th Century Fox ile uzun soluklu bir anlaşma imzalamıştır. Bu anlaşma ile 20th Century Fox’un ürettiği tüm filmlerin ilk yayıncısı olma hakkını alarak sürekli yenilenen içerik yelpazesini zenginleştiren D-Smart, sinema kanallarındaki sektörel rekabette çok önemli bir avantaj sağlamıştır.

Spor içeriğini İngiltere Premier Lig maçları ile zenginleştiren D-Smart, seçkin spor kanallarını “Aile Spor Paketi” ve limitsiz internet ile birlikte tek fiyat net fatura avantajı ile sunmaya başlamıştır. D-Smart abonelerine abone olunan ayın bedelini, iç kurulum ile aktivasyon ücretlerini, damga vergisini ve yalın internet ücretini hediye ederek, hem sektörün dinamiklerine meydan okumuş hem de sıcak, samimi ve şeffaf marka algısını geliştirmiştir.

D-Smart, en etkili ve yaratıcı projeleri ödüllendirmek üzere 2016 yılında 11’incisi düzenlenen Felis Ödülleri’nde pazarlama etkisi kategorisinde “En İyi Stratejik Uygulama” ödülüne layık görülmüştür. D-Smart ayrıca en prestijli reklam ödülleri arasında yer alan Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması’nda da “Büyüklere Kafa Tutan” ve

“Medya Yayın” kategorilerinde 2 “Altın Effie” ödülünün sahibi olmuştur.

BluTV

BluTV, abonelerine istedikleri zaman, istedikleri yerden, binlerce yerli ve yabancı dizi, film ve canlı yayını reklamsız izleme imkanı sağlayan bir içerik izleme platformudur. Aboneler, internet bağlantısı ile bilgisayar, tablet, mobil cihazlar ya da akıllı televizyonlar üzerinden her ay güncellenen yerli ve yabancı film ve dizilere, canlı TV yayınına, spor, yaşam içeriklerine ve en önemlisi sadece BluTV’de bulabilecekleri BluTV üyelerine özel yapımlara kolayca ulaşabilmektedir.

BluTV, 2016 yılında faaliyetlerine hız vermiş ve 2016 yılının Ocak ayında web platformunun devreye girmesinin ardından, Android ve iOS platformlarındaki uygulamalarını tamamlamıştır. Yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde yaptığı TV, radyo, gazete ve dijital reklamlarıyla müşteri bazını oluşturan BluTV teknoloji alanında da akıllı TV’ler için uygulamalarını geliştirmiştir. 2016’nın son çeyreğinde yurt dışı operasyonlarına başlayan BluTV, yerli içerikleri yurt dışında yaşayan Türklere ulaştırmak için satış kanallarını kurmaya başlamıştır. BluTV, yılın son aylarında 2017’de yalnızca BluTV’de yayınlanacak, güçlü kadrosuyla çok ses getirecek yerli ve yabancı dizileri yayınlamak için gerekli anlaşmaları yapmış ve pazarlama ve iş planını bu diziler ile hızlı bir büyüme yakalamak üzerine kurmuştur.

C.1.2.3 Radyo Yayıncılığı

Radyo D

Türkiye’de ulusal yayın yapan ilk radyo istasyonlarından biri olan Radyo D, tamamı dijital sistemler üzerinden Türkçe pop müzik yayını yapmaktadır. Radyo D, dinleyicilerine D-Smart dijital platformu, Türksat uydusu, karasal yayın ağı, internet yayınları, radyonom.com web sitesi, tablet ve mobil uygulamalarıyla ulaşmaktadır.

Slow Türk

“Aşkın Frekansı” sloganıyla aşk şarkılarını radyo dinleyicileriyle buluşturmayı amaçlayan Slow Türk, gün boyunca yayınladığı birbirinden güzel ve romantik şarkılarla kısa sürede en çok dinlenen ve tercih edilen radyolardan biri olmayı başarmıştır. Slow Türk, dinleyicilerine dijital platformlar, Türksat uydusu, karasal yayın ağı, internet yayınları ve tablet ve mobil uygulamalarıyla ulaşmaktadır.

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. 2016 yılı Faaliyet Raporu CNN Türk Radyo

CNN Türk, Doğan Grubu ve Time Warner ortak girişimiyle kurulan CNN Türk Radyo, günün 24 saati yayın yapmaktadır. CNN Türk Radyo, nitelikli habercilik anlayışıyla CNN Türk’ün canlı yayınını eşzamanlı olarak radyo dinleyicilerine ulaştırmakla kalmayıp, radyoya özel program içerikleri de sunmaktadır. CNN Türk Radyo 2016 yılında yayın ağını genişleterek bölgesel yayından ulusal yayına geçmiştir.

radyonom.com

Türkiye’de radyoculuk sektöründe öncü projelere imza atan Doğan TV, 2014’te radyonom.com’u hayata geçirmiştir. radyonom.com birbirinden farklı müzik türleri sunan dijital radyo kanalları, zengin müzik içeriği, haber ve en güncel müzik videoları ile yayın hayatını sürdürmektedir. Kullanıcı dostu ara yüzü ile radyo dinleyicilerine kolaylık sağlayan bir dijital radyo platformu olan radyonom.com’a web dışında radyonom mobil uygulamalarıyla da erişilmektedir.

C.1.2.4 TV ve Müzik Yapımcılığı

D Productions

Türkiye’nin yapımcılık alanındaki öncü markalarından biri olan D Productions, 1992 yılında “ANS International”

adıyla kurulmuş ve 1998 yılında Doğan TV Holding bünyesine katılmıştır. 2005 yılından itibaren faaliyetlerine D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş. adıyla devam eden D Productions dizi, program, sinema ve film dağıtım ağıyla hizmet vermektedir. D Productions bünyesinde yer alan Kanal D Home Video markası, sinema keyfini evde de yaşamak isteyenleri sinema kalitesinde zengin film alternatifleriyle buluşturmaktadır.

Doğan Music Company (DMC)

2016 yılsonu itibarıyla müzik sektöründe CD satışlarında %25, radyo ve televizyon müzik listelerinde %40 ve dijital satışlarda %45 pazar payına sahip olan DMC, sektörünün lider şirketi unvanını elinde bulundurmaktadır. DMC 2016 yılında Glamorous Celebrity Management Agency (GCMA) markası ile oyuncu menajerliği ve ajans faaliyetlerine de başlamıştır.

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. 2016 yılı Faaliyet Raporu

Enerji C.2

Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.

20 yıla yakın süredir enerji sektöründe faaliyet gösteren Doğan Holding’in ana faaliyet konularından biri de enerji yatırımlarıdır. Her türlü kaynaktan enerji üretimini, dağıtımını, toptan ve perakende olarak iç ve dış ticaretini yapmak ve Türkiye ve yakın coğrafyasındaki yatırımları gerçekleştirmek üzere 2000 yılında Doğan Enerji’yi kuran Doğan Holding enerji yatırımlarının tümünü bir çatı altında toplamıştır.

Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş.

Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş. (“Aytemiz”) 1963 yılından beri akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren Aytemiz Ailesi tarafından 2009 yılında kurulmuş olup, aynı yıl içinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (“EPDK”)’ndan akaryakıt dağıtım lisansı alarak faaliyetlerine başlamıştır. Aytemiz’in ana faaliyet konusu petrol ürünlerinin dağıtımı ve pazarlamasıdır.

Doğan Holding’in doğrudan bağlı ortaklığı Doğan Enerji, Aytemiz’in %50 hissesinin nakden ve peşin olarak satın ve devir alınmasını içeren Hisse Alım ve Hissedarlar Sözleşmesi’ni 29 Ocak 2015 tarihinde imzalamış ve kapanış işlemleri 11 Mart 2015 tarihinde tamamlanmıştır. Aytemiz 31 Aralık 2016 itibarıyla 502 bayisi (31 Aralık 2015: 414 bayii), 11 ikmal noktası ve 5 depolama tesisi ile akaryakıt ve LPG depolama ve dağıtım faaliyetlerinde bulunmaktadır.

Aytemiz, mülkiyeti kendisine ait olan İzmit, Kırıkkale, Trabzon, Erzincan ve Mersin terminalleri ile toplam 133 bin m3 depolama kapasitesine sahiptir. 2016 yılında inşaatının ilk fazı tamamlanan ve 2017 yılının başında 1. fazı faaliyete geçen Alanya Terminali ile toplam depolama kapasitesi 181 bin m3 olmuştur. 2017 yılının sonuna doğru Alanya Terminalinin tamamlanması planlanan 2.fazı ile toplam depolama kapasitesinin 55.400 m3 daha artması hedeflenmektedir.

2016 yılında Aytemiz’in toplam akaryakıt ürünleri satış miktarı %64,4 artışla 809.164 ton olurken (807.526 ton beyaz ürün ve 1.638 ton siyah ürün), pazar payı %3,03’e yükselmiş, (2015/12: %2.16); toplam LPG satış miktarı ise

%34,0 artışla 116.557 ton olurken pazar payı da %2,84 (2015/12: %2,13) olarak gerçekleşmiştir.

2010 ve 2015 yıllarında gerçekleştirilen bayi transferi sürecinde en çok istasyon transfer eden marka olmayı başaran Aytemiz, 2016 yılını da bayi transferleri açısından sektörün en hızlı büyüyen akaryakıt oyuncusu olarak tamamlamıştır. Ürün ve hizmetleriyle pazarın en büyük 5 oyuncusundan biri olmayı hedefleyen Aytemiz, 2017 yılında da bayi ağını genişletmeye devam etmeyi planlamaktadır.

Aytemiz 2016 yılında marka bilinirliğini artırmaya yönelik faaliyetlere de ağırlık vermiştir. Bu amaçla, bayilere yönelik operasyonel iyileştirme ve geliştirmeler, bayi portalı, web ve mobil tabanlı hizmetler, istasyon eğitim faaliyetleri, gizli müşteri araştırmaları, istasyon kıyafetlerinde kurumsallık ve bayi toplantılarına ağırlık verilmiştir.

Ayrıca gerçekleştirilen imaj kampanyaları, ürün, hizmet ve işbirliği iletişimlerine güçlü bir bütçe ayrılarak marka bilinirliğinin yükseltilmesi sağlanmıştır.

2016 yılında Aytemiz bünyesinde altyapısı hazırlanan, buna bağlı olarak anlaşmalı tüm istasyonlarda otomasyon entegrasyonu tamamlanan ve Aytemiz’de bir ilk olarak uygulamaya alınan CRM sistemi sayesinde anlık veri yönetimine ve raporlamasına olanak sağlayan “Aytemiz Kart” sahaya dağıtılmaya başlanmıştır. Müşterilerin, Aytemiz ile çalıştıkça akaryakıt alımları karşılığında puan veya indirim kazanmalarına olanak sağlayan “Aytemiz Kart”, sektörde tüm rakiplerinden daha avantajlı sunduğu puanlama sistemi ile bir fark yaratmayı hedeflemektedir. 2016 yılı içinde Kasım ayında dağıtılmaya başlamasına rağmen 15.000’den fazla aktif kullanıcı adedine ulaşmıştır. 2017 yılında da farklı işbirlikleri ve kampanyalar ile ziyaretçi trafiğinin ve ayrıca müşteri memnuniyeti ve sadakatinin artırılması amaçlanmaktadır.

2016 yılında Aytemiz bayisi ve rakip bayilere gizli müşteri çalışması yapılmıştır. Aytemiz istasyonlarında yürütülen kurumsal kimlik iyileştirme projesi kapsamında, 2016 yılında eski istasyonlarda genel bakım ve temizlik çalışmaları

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. 2016 yılı Faaliyet Raporu yapılırken; yeni istasyonlarda da örnek istasyon projesi uygulanmıştır. 2017 yılında Aytemiz istasyonlarının örnek istasyon formatına dönüşüm çalışmalarının sürdürülmesi planlanmaktadır.

2016 yılı içerisinde Aytemiz bünyesindeki bayi personeli için yapılan eğitim çalışmaları ile 476 istasyonda toplam 3.576 personele teorik eğitim verilmiş olup, 1.035 defa istasyon ziyareti yapılarak pratik eğitim kontrolleri gerçekleştirilmiştir. Bu eğitimlerin yanı sıra bölge eğitmenleri periyodik ziyaretlerde bulundukları istasyonlardaki personellere koçluk düzeyinde destek vermeye devam etmektedirler. 2016 yılı içerisinde gizli müşteri çalışması yapılmış ve 401 Aytemiz bayi, 143 rakip bayi ile 544 ziyaret gerçekleşmiştir. Ayrıca, 2016 yılı içerisinde sektörde bir ilke imza atarak Umut Oğuz ve Kurumsalhane ekibi ile 6 farklı ilde tiyatral personel eğitimleri düzenlenmiştir. Bu etkinliğe 170 bayiden 556 personel katılım göstermiştir.

Bayi çalışanları, kişisel gelişimleri için, Eylül ayında devreye alınan bayi portalında bulunan online eğitim bölümünden şu ana kadar 164 personel faydalanmıştır. 2016 yılında hayata geçirilen Aytemiz ve Castrol işbirliği çerçevesinde 231 istasyondaki bayi personeline ürün bilgilendirme eğitimi verilmiştir. Düzenlenen eğitim faaliyetlerinin yanı sıra, 2016’da yayın hayatına başlayan BizAytemiz dergisi kanalıyla da kurum içi ve kurum dışı iletişim güçlendirilmekte ve bayi ve tedarikçilere Aytemiz ve sektör hakkında bilgi aktarılmaktadır.

Aytemiz, 2016 yılında 500’ü aşkın bayi ve şirket çalışanlarının yoğun katılımıyla 2016 yılı bayi toplantısını gerçekleştirmiştir. İki gün süren buluşmadaki değerlendirme toplantılarında, Aytemiz’in 2015 ve 2016 yıllarında gerçekleştirdiği yatırımların yanı sıra gelecek projeler ve yatırımlar hakkında bilgi paylaşımı yapılmıştır.

Türkiye’nin tamamına yayılmış bir istasyon ağına sahip olan Aytemiz, elde etmiş olduğu pazar payı ile sektörün önde gelen firmaları arasındaki yerini almıştır. Akaryakıt dağıtım sektörünün en büyük ana dağıtım şirketleri arasında yer alan Aytemiz, 2017 yılında büyümeye devam ederken pazar payını da istikrarlı şekilde artırmayı hedeflemektedir.

Boyabat Barajı ve HES

513 MW kurulu güce sahip olan Boyabat Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Türkiye’nin kuzeyinde, Karadeniz’in yaklaşık 123 km iç kesiminde, Kızılırmak Nehri üzerinde, Durağan İlçe Merkezi’nin 10 km güneybatısında yer almaktadır. Mansabında Altınkaya Baraj Gölü bulunan Boyabat HES’in baraj yeri Samsun ve Sinop illeri içerisinde kalmaktadır.

Doğan Enerji, Boyabat Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’de %33 oranında paya sahiptir. Projenin diğer ortakları Unit Elektrik ve Doğuş Enerji’dir. Boyabat Barajı ve HES Projesi’nin lisansı 13 Kasım 2007 tarihinde Enerji Piyasası Kurunulu’ndan (“EPDK”) alınmıştır. Proje 48 aylık bir sürede tamamlanmış, 29 Kasım 2012 tarihinde geçici kabülü gerçekleştirilmiş ve 05 Aralık 2012 tarihinde ilk ticari üretimine başlamıştır. 2012 yılında tam kapasite ile faaliyet göstermeye başlayan Boyabat Projesi ile yıllık yaklaşık 1,5 milyar kWh elektrik üretilmesi hedeflenmektedir.

Boyabat Barajı ve HES, halihazırda Türkiye’nin en büyük barajlı 9. hidroelektrik santralidir. Doğan Enerji, Türkiye’de özel sektör içerisinde en büyük 3. barajı teşkil eden bu yatırımı ile Türkiye’nin her geçen gün artan enerji ihtiyacının karşılanmasına %100 yerli bir şekilde katkı sağlamaktadır.

Aslancık Barajı ve HES

Aslancık Barajı ve Hidroelektrik Santralı, Harşit Nehri üzerinde Giresun İli Doğankent ve Tirebolu ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Projenin yapımına 2010 yılının son çeyreğinde başlanmış ve 60 MW’lık ilk ünite 2014 yılı Mart ayında devreye alınmıştır. 2014 yılı Eylül ayında devreye giren 60 MW’lik ikinci üniteyle beraber tam kapasite üretime başlanmıştır.

120 MW kurulu güce sahip olan Aslancık Barajı ve HES Projesi’nde Doğan Holding’in %25, Doğan Enerji’nin ise

%8,33 payı bulunmaktadır. Projedeki diğer ortaklar Anadolu Grubu ve Doğuş Enerji’dir. Elektrik üretim lisansı 20 Mart 2008 tarihinde Enerji Piyasası Kurunulu’ndan (“EPDK”) alınan Aslancık Projesi ile yıllık yaklaşık 418 milyon kWh enerji üretilmesi öngörülmektedir. Doğan Enerji tarafından devreye alınan ikinci HES projesi olan Aslancık

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. 2016 yılı Faaliyet Raporu HES ile enerji sektörüne olan bakış ve yatırım vizyonu pekiştirilmiş ve ülke arzına %100 yerli olarak verilen katkı artırmıştır.

Şah RES & Mersin RES

Yenilenebilir enerji alanında büyümek isteyen Doğan Enerji hidroelektrik yatırımlarına ek olarak, rüzgar enerjisi faaliyetlerine yatırım yapmak için 2012 yılında Galata Wind Enerji A.Ş. unvanıyla faaliyet gösteren Mersin RES ve Şah RES santrallerini portföyüne katmıştır. Doğan Enerji’nin %100 oranında hissedar olduğu Mersin RES Mersin ili Mut ilçesinde, Şah RES ise Balıkesir ili Bandırma ilçesinde faaliyet göstermektedirler. Devir alım işlemlerini takiben, 2013 yılında Mersin RES’in kurulu gücü 33 MW’tan 42 MW’a, Şah RES’in kurulu gücü ise 93 MW’tan 105 MW’a çıkarılmıştır. Sırasıyla 2007 ve 2008 yıllarında lisanları alınan ve toplam 147 MW kurulu güce sahip olan

Yenilenebilir enerji alanında büyümek isteyen Doğan Enerji hidroelektrik yatırımlarına ek olarak, rüzgar enerjisi faaliyetlerine yatırım yapmak için 2012 yılında Galata Wind Enerji A.Ş. unvanıyla faaliyet gösteren Mersin RES ve Şah RES santrallerini portföyüne katmıştır. Doğan Enerji’nin %100 oranında hissedar olduğu Mersin RES Mersin ili Mut ilçesinde, Şah RES ise Balıkesir ili Bandırma ilçesinde faaliyet göstermektedirler. Devir alım işlemlerini takiben, 2013 yılında Mersin RES’in kurulu gücü 33 MW’tan 42 MW’a, Şah RES’in kurulu gücü ise 93 MW’tan 105 MW’a çıkarılmıştır. Sırasıyla 2007 ve 2008 yıllarında lisanları alınan ve toplam 147 MW kurulu güce sahip olan

Benzer Belgeler