• Sonuç bulunamadı

MY.GAMES oyunları ile ilgili Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesine  Ek No 2

FORUM KURALLARI GİRİŞ

Bu belge, Lisans Sözleşmesinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilir ve Kullanıcıların Oyun forumundaki davranışlarını (varsa) ve yardımcı oyun servislerinin kullanımını, Oyun forumundaki Kullanıcı eylemlerinin kısıtlanmasını, Kullanıcının bu tür kurallara ve

kısıtlamalara uymaması sonucunda doğan sorumluluğunu, ŞİRKET'in Lisans Sözleşmesi tarafından belirlenen ve Kullanıcıya karşı alabileceği önlemleri ve bu önlemlerin

uygulama koşullarını düzenler. Bu Forum Kurallarının tam olarak kabul edilmesi ve onlara uyulması konusunda yükümlülüklerinin üstlenilmesi, Kullanıcının Oyunun forumunu kullanması için bir ön koşuldur.

Forum kuralları, her bir kullanıcının oyun kaynaklarında en rahat şekilde bulunmasını sağlayacak şekilde ayarlanmıştır. Forum Kurallarına uyulmaması, kullanıcının giderlerini (varsa) tazminat ödemeden uzun bir süre için forumdaki işlevselliğin kısıtlanmasına veya kullanıcının hesabına erişimine yol açabilir.

Forum Kurallarının ihlali durumunda, ŞİRKET Lisans Sözleşmesinde öngörülen

yaptırımları Kullanıcıya uygulayabilir. Kullanıcı, Foruma mesajları yerleştirerek, Forum

Kurallarının yorumlanması ve uygulanması ile ilgili herhangi bir karar verme konusunda ŞİRKET'e olan güvenini ifade eder.

ŞİRKET, ŞİRKET ve bağlı kuruluşları tarafından doğrudan veya dolaylı olarak donanım, IP veya diğer bilgilerle forumda tanımlanan tüm Kullanıcı Hesaplarını belirleme ve bulma ve aynı zamanda bir forumda Kullanıcı Hesabına uygulanabilir yaptırımları ilgili Kullanıcının forumdaki herhangi bir veya tüm Hesaplarına genişletme hakkını saklı tutar.

1. GENEL HÜKÜMLER

1.1. Bu Forum Kuralları, Oyun forumunun tüm bölümleri ile sosyal gruplar, özel mesajlar, genel mesajlar ve Kullanıcı imzaları için uygulanmaktadır.

1.2. Forum, kayıtlı kullanıcıların rahat iletişimi için tasarlanmıştır. Forumda ayrıca misafirlerin (kayıtlı olmayan kullanıcılar) okuması için açık olan ilgili bölümler de bulunabilir. Forum, Oyunu, donanım ve yazılımın uyumluluğunu, bilgisayar ayarlarını tartışmak ve Oyunla ilgili diğer bilgileri paylaşmak için tasarlanmıştır.

1.3. Forum katılımcıları, forumda veya Oyunda kullanılan takma adlarıyla (takma ad) veya bu Kullanıcıların itirazı yoksa, kendi adlarıyla temasa geçebilirler.

1.4. Forum, kullanıcı başına bir hesap kaydedilmesine izin verir. Olası istisnalar madde 3.1'de verilmiştir. Kullanıcının foruma erişimi sadece forumdaki hesabı aracılığıyla mümkündür.

1.5. Forum Kurallarının bilinmemesi, Kullanıcıyı işlenen ihlallerden dolayı sorumluluktan kurtarmaz.

2. FORUM MODERASYONU VE ŞİRKET İLE İLETİŞİM

2.1. ŞİRKET, Kullanıcılara mesaj gönderme ve mesaj alışverişi için teknik yetenek sağlar.

2.2. ŞİRKET ve ŞİRKET tarafından yetkilendirilmiş diğer kişiler, moderasyon (silme, engelleme, taşıma vb.) ile ilgili her türlü işlemi yapabilir. Bununla birlikte, ŞİRKET, Oyun forumuna yüklenen, aktarılan, yayınlanan veya başka bir şekilde dağıtılan Kullanıcı İçeriğinden sorumlu değildir, ancak mümkünse tüm ihlalleri bu Forum Kurallarına uygun olarak durdurmalıdır.

3. FORUMDA YASAK OLAN DAVRANIŞLAR

3.1. Bir Kullanıcı tarafından birden fazla hesabın forumda kaydedilmesi, forumdaki ana hesabı, Forum Kurallarını ihlal ettiği için bloke edildikten sonra mesaj yayınlamaya devam etmek istese bile. İstisnai durumlarda, Kullanıcı acil iletişim için, forumda kişisel mesajlar yoluyla ŞİRKET ile iletişime geçerek başka bir hesap oluşturabilir. Not: Forum misafirler için salt okunur modda açıktır.

3.2. Nasıl alındığından bağımsız olarak, başka birinin giriş bilgileri aracılığıyla foruma giriş yapmak. Forum kullanıcısının ŞİRKET ile acil iletişim için forumdaki diğer kişilerin hesaplarını kullanma hakkı yoktur.

3.3. Müstehcen kelimelerin (muğlak, özel karakterlerle gizlenmiş, örneğin @ # $%), rahatsız edici, tehdit edici, ayrımcı kelimelerin herhangi bir şekilde bir takma adda

(nickname), bir avatarda, imzada, durumda, konu başlıklarında, mesajlarda, kişisel olarak diğer Kullanıcılarla yazışmalarda kullanımı.

3.4. Kullanıcının veya bir kısmının bağlam dışındaki bir mesajı bu Forum Kurallarının ihlali olarak görülmese bile, forumun konularında müstehcenlik ve / veya argümanlara neden olan Kullanıcıların dolaylı veya açık provokasyonları.

3.5. Pornografi, şiddet, terör propagandası, neo-Nazizm, herhangi bir ayrımcılık, alkol veya uyuşturucu veya müstehcen internet kaynaklarına bağlantıların ve görüntülerin yayınlanması, görüntülere bağlantıların yayınlanması.

3.6. Uyuşturucu, alkol, psikotrop ilaçların kullanımını veya dağıtımını iyi gösteren herhangi bir biçimde yapılan propaganda.

3.7. Lisanssız içerik, Oyun Kurallarının ihlali, “Crack” (kırılmış yazılım), “warez” (lisanssız yazılım), “CD'siz” ve diğerlerini içeren materyallere veya İnternet kaynaklarına

bağlantıların yayınlanması.

3.8. Web sitelerine bağlantılar, yönlendirme bağlantıları, spam dahil olmak üzere forumda herhangi bir biçimde reklam materyallerinin yayınlanması veya tartışılması.

Diğer oyunların ve şirketlerin açık reklamları (yasak reklamlar).

3.9. Oyun içi karakterlerin (alışveriş görüşmeleri), Oyun içi öğeler, Oyun içi para, forum hesapları, seviye yükseltme ticareti.

3.10. Oyundaki güvenlik açıklarının veya kusurlarının tartışılması, ayrıca Oyun Kurallarını herhangi bir şekilde ihlal eden eylemler veya onların tartışılması. Güvenlik açıkları veya kusurların tespiti durumunda, Kullanıcı bu konuda support.my.games sayfasından ŞİRKETİ bilgilendirmelidir.

3.11. Oyun süreci için olumsuz sonuçlara neden olan mesajların yayınlanması;

Kullanıcılar tarafından Oyun Kurallarının ihlalinin kışkırtılması.

3.12. “BAĞIRAN” başlıklı veya kısmen büyük harf (CAPS) içeren başlıklı konuların oluşturulması.

3.13. Belirsiz anlamlı başlık içeren konuların oluşturulması (örneğin, “Yardım”, “Dikkat!”,

“Acil”, “Bak” vb.).

3.14. Bu tür konuları tartışmaya yönelik olmayan alt forumlarda konuların oluşturulması (örneğin, oyunun teknik konularına dair alt forumlarda herhangi bir görevin

uygulanmasını tartışmak için konuların oluşturulması).

3.15. Karıştırılacak derecede benzer ve çok az farklı olan mesajların veya konuların alt forumda, mesaj dizisinde veya Oyun Kaynaklarında herkese açık erişime konulan Kullanıcı İçeriği yorumlarında oluşturulması. ŞİRKET, yöntemlerini Kullanıcıya açıklamadan, iki konunun veya mesajın benzerliğinin nihai bir dil değerlendirmesini yapma hakkını saklı tutar. Kullanıcı bir hata yaptı ve yanlış forumda bir konu

oluşturduysa, hiçbir koşulda başka bir forumda bunun bir kopyasını oluşturmamalıdır.

Kullanıcı, geri bildirim sayfası aracılığıyla forum moderatörüne başvurmalı ve sorunu açıklamalıdır. ŞİRKET konuyu uygun foruma aktarabilir.

3.16. Forumdaki konuların reytinginin yapay olarak yükseltilmesi (“yukarı”, “en üste” vb.) eylemi de flood olarak kabul edilir.

3.17. En son yorumları bir aydan eski olan eski alakasız konularda yorum yayınlama (necroposting). Kullanıcılar için ilginç olmayan mesajlar veya konular tekrarlanmamalı veya yapay olarak reytingleri yükseltmemelidir. Bir istisna olarak, Kullanıcı, sanatsal bölümlerdeki eski konularını güncelleyebilir.

3.18. Belirtilen konu dışındaki mesajların yayınlanması (offtop).

3.19. Anlamsız mesaj gönderme (flood).

3.20. Biçimlendirme etiketleri, renk düzenleri, büyük harf, aşırı büyük resimler içeren veya okunması zor olan çok sayıda büyük harf (caps) içeren "bağıran" veya "çarpıcı"

mesajların veya imzaların yayınlanması. Aşırı biçimlendirme değerlendirmesini, ŞİRKET'in herhangi bir temsilcisi yapabilir.

3.21. Geniş formatlı grafik imzaların kullanımı. Buna ek olarak, imzada yazı tipi boyutu forumun normal yazı tipini aşan birkaç video kullanmak, video eklemek ve kullanıcının mesajı okumasını engelleyen diğer materyalleri aynı anda kullanmak yasaktır. Forumda ayrıca belirtilmedikçe, imzadaki görüntünün boyutu 430 x 90 pikseli aşmamalıdır.

3.22. Aynı konuda üst üste iki veya daha fazla gönderinin 12 saatten daha kısa bir süre içinde yayınlanması (çift yayın, çoklu yayın). Mesajları tamamlamak için mesajı

değiştirme işlevi kullanılmalıdır.

3.23. Aşırı alıntılama, alıntılanan materyalin boyutunun 5-7 satırı aştığı durum. Tartışma, forum dışındaki bir bilgi kaynağından alıntı yapmayı içeriyorsa, daha büyük boyutlu alıntıya izin verilir; bununla birlikte, madde 3.7 ile çelişmiyorsa, yine de materyalin bağlantısının kullanılması tavsiye edilir. “Alıntı - cevap”, “alıntı - cevap” vb. şeklinde bloklar birbirini takip ediyorsa, birden fazla alıntıya izin verilir.

3.24. Kaynağa atıfta bulunulmaksızın diğer materyallerin (fotoğraflar, resimler, fan sanatı, metinler, vb.) yayınanması, özellikle de yazarın ya da ilgili kişinin bu forumda yayınlanmasına karşı olduğu durumlarda. Bu durumda ilgili kişi, materyalle herhangi bir ilişkisi olan bir kişi olabilir, örneğin fotoğrafta bulunan. ŞİRKET, kimin ilgili olduğunu bağımsız olarak belirleme hakkını saklı tutar.

3.25. İzin alınmadığı durumlarda, Kullanıcıların ŞİRKET ile yazışmasını içeren kişisel bilgilerinin açık yayınlaması.

3.26. Şirketin forumdaki moderasyonuna ilişkin eylemleri hakkında açık tartışma.

ŞİRKET'in moderasyonuna ilişkin eylemleri hakkında tartışma ihtiyacı duyuluyorsa, Kullanıcı, forum yönetiminin herhangi bir temsilcisine kişisel bir mesaj göndermek yoluyla ŞİRKET ile iletişime geçmelidir.

3.27. Oyunun, ŞİRKET'in ve ortaklarının yanı sıra Kullanıcıların da yapıcı olmayan, temelsiz eleştirisi.

3.28. Resmi olmayan materyallerin, haberlerin yayınlanması, Kullanıcıların yanlış bilgilendirilmesi.

3.29. Kapalı alfa ve beta testinde olan ürünlerin açık yayınlanması ve tartışılması.

3.30. ŞİRKET ve ortaklarının ürünlerinin test edilmesi sırasında ve forumun kapalı bölümlerine yapılan ziyaretler sırasında elde edilen gizli bilgilerin açıklanması. Şirket'in izni olmadan üçüncü taraf kaynaklarda ve forumun bu amaçlara yönelik olmayan bölümlerinde gizli olarak kabul edilen bilgilerin yayınlanması.

3.31. Lisans Sözleşmesini, Oyun Kurallarını, Forum Kurallarını ve / veya ilgili kanunları ihlal eden materyallerin yayınlanması.

3.32. Lisans Sözleşmesini, Oyun Kurallarını, Forum Kurallarını ve / veya ilgili

kanunu ihlal eden materyallerin alıntılanması. Böyle bir alıntı bir ihlal olarak kabul edilir.

4. TAVSİYELER

4.1. Bir soru göndermeden önce, forumun arama işlevini kullanmanız ve anahtar

kelimelerle bir çözüm bulmanız ve bulunan materyali dikkatle incelemeniz önerilir: büyük olasılıkla, Kullanıcının sorusu daha önce tartışılmıştır.

4.2. Yeni bir konu oluşturmadan önce Kullanıcının konunun forum bölümünün konusuyla eşleştiğinden emin olması önerilir.

4.3. Yeni bir konu oluşturmadan önce Kullanıcı, forumda aramayı kullanarak, böyle bir konunun son zamanlarda açılıp açılmadığından emin olmalıdır.

4.4. Kullanıcı tartışmalar sırasında kibar olmalı ve diğer Kullanıcıların kendi bakış

açısından farklı görüşlere sahip olabileceğini unutmamalı, ancak bu “kişisele geçiş” için bir zemin oluşturmaz. Bir "hesaplaşmayı" önlemenin en iyi yolu tartışmadan kaçınmaktır.

4.5. Eğer Kullanıcı Forum Kurallarının ihlali ile karşılaşırsa, forum yönetiminin herhangi bir temsilcisine kişisel bir mesaj göndermek yoluyla ŞİRKET ile iletişime geçmesi ve bu konuda açık mesaj yayınlamaması tavsiye edilir. Özel mesajlarda Forum Kurallarını ihlal eden Kullanıcı ile iletişim kurulmasına izin verilir.

4.6. Kullanıcı diyalog muhatabına teşekkür etmek istiyorsa, bunu özel mesajlarda yapması önerilir. Diyalogdaki muhatabına halka açık şekilde teşekkür edilmesine izin verilmektedir; ancak bu yalnızca Kullanıcı iletisinin bir parçası olarak yapılmalıdır.

4.7. Mesajlardan alıntı yapılırken, alıntı boyutunun konuyu anlamak için yeterli olacak en az seviyeye indirilmesi arzu edilir.

4.8. Forumun bir dizi kullanışlı araç içerebilecek yeteneklerini öğrenmeniz tavsiye edilir.

Benzer Belgeler