• Sonuç bulunamadı

2.622.800 2.000.000 4.622.800Faaliyetler2012 Yılı Kaynak İhtiyacı (TL)

FAALİYET MALİYETLERİ TABLOSU

2.622.800 2.000.000 4.622.800Faaliyetler2012 Yılı Kaynak İhtiyacı (TL)

Çevresel Etki Değerlendirilmesi Faaliyeti GENEL TOPLAM

PERFORMANS HEDEFİ Etkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Süreci Sağlanacaktır.

30.06.2011 tarihli ve 27980 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ÇED Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Değişik 17.07.2008 tarihli ve 26939 sayılı ÇED Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde ÇED Raporlarının inceleme ve değerlendirme çalışmaları yürütülmektedir.

ÇED Raporlarının yasal prosedür süreçleri içerisinde incelenip değerlendirilmesi ve sonlandırılması ile etkin ÇED sürecinin sağlanması hedeflenmektedir. Bu çerçevede, “süresi içerisinde sonuçlandırılan ÇED Raporu sayısının toplam ÇED Raporu sayısına oranı” göstergesi esas alınmıştır.

Performans Göstergeleri

Süresi içerisinde sonuçlandırılan ÇED Raporu sayısının toplam ÇED raporu sayısına oranı

Açıklama: ÇED Raporlarının yasal prosedür süreçleri içerisinde incelenip değerlendirilmesi ve sonlandırılması ile etkin ÇED sürecinin sağlanması hedeflenmektedir.

HEDEF Etkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Süreci Sağlanacaktır.

PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU

İDARE ADI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

AMAÇ Tabii Kaynakların Rasyonel Kullanımını Sağlayacak Arazi Kullanım Kararlarını Belirlemek

23

Mal ve Hizmet Alım Giderleri Cari Transferler

Toplam Bütçe Dışı Kaynak İhtiyacı SGK Devlet Primi Giderleri

FAALİYET MALİYETLERİ TABLOSU

İDARE ADI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI PERFORMANS

HEDEFİ Etkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Süreci Sağlanacaktır.

FAALİYET ADI Çevresel Etki Değerlendirilmesi Faaliyeti SORUMLU

HARCAMA BİRİMİ

27.01.32.00 - ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ, İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇED Raporlarının yasal prosedür süreçleri içerisinde incelenip değerlendirilmesi ve

sonlandırılması ile etkin ÇED sürecinin sağlanması hedeflenmektedir. Bu çerçevede, söz konusu faaliyet için “süresi içerisinde sonuçlandırılan ÇED Raporu sayısının oranı” performans göstergesi kullanılmıştır.

Ekonomik Kod Personel Giderleri

27

24

PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU

İDARE ADI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

AMAÇ Çevresel Bilginin Yönetimi

HEDEF Çevresel veri ve bilgileri elektronik ortamda güncel ve güvenilir bir şekilde derleyecek ve raporlayacak sistemi kurulacaktır.

PERFORMANS HEDEFİ

Çevresel Veri ve Bilgileri Elektronik Ortamda Güncel ve Güvenilir Bir Şekilde Depolayacak ve Raporlayacak Sistem Geliştirilecek ve Kullanımı Yaygınlaştırılacaktır.

Çevre konusunda güncel, güvenilir bilgiyi sağlamak yönünde bilgi sistemlerinin daha etkin kullanımı hedeflenmektedir. Çevresel Bilgi yönetimi, bilginin verimli bir şekilde teknolojik süreçlere uygulanmasının bir modele dönüşmesini ve kurum amaçları doğrultusunda bilginin kullanılması için yapılması gereken hareket planını kapsar. Diğer bir ifade ile, bilgi yönetimi, bilgi iş süreçlerinin iyileştirilmesi anlamına gelir.

“Çevre Durum Raporlaması”, “Çevre Sorunları ve Öncelikleri Envanteri” ve “Göstergeler” adlı bilgi sistemi modülleri geçtiğimiz yıllarda oluşturulmuş, Merkez teşkilatımızca kısmen kullanılmaktadır. Söz konusu modüllerin geliştirilmesi, çevre bilgi sistemi içerisinde yer alması, Bakanlık merkez ve taşra birimlerince kullanımının geliştirilerek yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Bilgi sistemleri, uygun bir biçimde veriyi toplar, düzenler, dağıtır ve bilgi olarak anlamlı bir duruma getirir. İyi işleyen bilgi sistemi, büyük oranda yönetim işlevlerini kolaylaştırır Bilgi sistemlerinin veritabanı sağlaması; bütçelerin, amaçların ve standartların oluşturulmasına destek sağlar ve planlamayı kolaylaştırır. Çevresel Bilgi Sisteminin yaygınlaştırılması ile tüm bu uygulamaların birlikte çalışması sağlanacak ve veri kaybı önlenecektir.

Genel Müdürlüğümüzün ana çalışma konularından biri olan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği kapsamında verilen tüm kararlara hızlı bir biçimde erişim sağlanmak ve bu çalışmalar kapsamında üretilen veri ve bilgiyi bir bilgi sistmi içerinde toplamak hedeflenmektedir.

Oluşturulacak sisteme girilen verilerle oluşacak veritabanı ÇED Süreçlerinde karar verme aşamasında kullanılacak, halkın ÇED Sürecine katılımının etkin ve verimli bir hale getirilmesi sağlanacaktır. Bakanlık tarafından ÇED Yönetmeliği kapsamında yapılan tüm değerlendirmelerin Taşra teşkilatı tarafından görülebilmesi sağlanacak, Bakanlık Merkez ve Taşra teşkilatı arasında uygulamadan kaynaklanan farklılıklar ortadan kaldırılabilecektir. Bakanlıkların yeniden yapılandırılması kapsamında yenilenen taşra teşkilatlarının konu hakkında bilgilendirilmesi ve eğitilmesi hedeflenmektedir.

2010 2011 2012

1 3 12 3

2 10 15 25

3 0 16 40

Bütçe Bütçe Dışı Toplam 1

350.200 1.000.000 1.350.200 350.200 1.000.000 1.350.200 Çevre Bilgi Değişim Ağında yer alan modüllerin

geliştirilmesi ve kullanımının yaygınlaştırılması faaliyeti

GENEL TOPLAM

ÇED Yönetmeliği kapsamında değerlendirilen projelerin ÇED modülüne aktarılması oranı

Açıklama:ÇED Yönetmeliğinin yayım tarihi olan 07.02.1993 tarihinden itibaren değerlendirilen projelerin ÇED modülüne aktarılarak, halkın bilgilendirilmesi hususunda şeffaflığı sağlamak ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının bilgiye erişimini hızlandırmak.

Görev ve yetkileri kapsamında ürettikleri çevre verilerinin elektronik bir ağ üzerinden erişilebilir olmasını sağlayan il sayısı

Açıklama: Bakanlık Taşra teşkilatının Görev ve yetkileri kapsamında ürettikleri çevre verilerinin Bakanlık bilgi sistemine giren il sayısını artırmak

Faaliyetler 2012 Yılı Kaynak İhtiyacı (TL) Açıklama: Çevresel bilgiye erişimi sağlamak için oluşturulan Çevre Bilgi Değişim Ağı içerisinde yer alan modüllerin işlerliğinin arttırılması

Performans Göstergeleri

Bakanlık ana hizmet birimlerinin ihtiyaç duyduğu veri ve bilgilerin tanımlandığı modül sayısı

24

Mal ve Hizmet Alım Giderleri Cari Transferler

Toplam Bütçe Dışı Kaynak İhtiyacı SGK Devlet Primi Giderleri

FAALİYET MALİYETLERİ TABLOSU

İDARE ADI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI PERFORMANS

HEDEFİ

Çevresel Veri ve Bilgileri Elektronik Ortamda Güncel ve Güvenilir Bir Şekilde Depolayacak ve Raporlayacak Sistem Geliştirilecek ve Kullanımı Yaygınlaştırılacaktır.

FAALİYET ADI Çevre Bilgi Değişim Ağında yer alan modüllerin geliştirilmesi ve kullanımının yaygınlaştırılması faaliyeti

SORUMLU

HARCAMA BİRİMİ

27.01.32.00 - ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ, İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Çevresel bilgiye erişimi sağlamak için oluşturulan Çevre Bilgi Değişim Ağı içerisinde yer alan modüllerin işlerliğinin arttırılması hedeflemektedir. Bakanlık tarafından değerlendirilen veri ve bilginin Taşra teşkilatı tarafından görülebilmesi sağlanacak, Bakanlık Merkez ve Taşra teşkilatı arasında uygulamadan kaynaklanan farklılıklar ortadan kaldırılabilecektir. İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca bilgi sisteminin kullanımının artırılması için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

Ekonomik Kod Personel Giderleri

27

25

PERFORMANS HEDEFİ TABLOSU

İDARE ADI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

AMAÇ Çevresel Bilginin Yönetimi

HEDEF Çevreyle İlgili Veri, Bilgi ve Raporlar Yayımlanacaktır.

PERFORMANS HEDEFİ Çevreyle İlgili Veri, Bilgi ve Raporlar Basılı ve Elektronik Ortamda Yayımlanacaktır.

Çevre hakkında karar vericilere, araştırmacılara ve halka güncel güvenilir veri ve bilgi sağlamak için araçların geliştirilmesi ve kullanıma sunulması hedeflenmektedir. Bu kapsamda hazırlanan Ülke Çevre Durum Raporu, Çevre Sorunları ve Öncelikleri Envanteri Değerlendirme Raporu ve Çevre Göstergeleri kitaplarının yayınlanmasına, ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü internet sitesinin hazırlanmasına devam edilecektir.

Türkiye Çevre Durum Raporu her dört yılda bir hazırlanan en son veri ve bilgilerin değerlendirilerek çevreyi koruma ve çevre sorunlarını giderme noktasında ülkemize ait bütün çevre değerlerini bir arada ele alarak çevre ile sektörler arasındaki ilişkiye yansıtarak genel eğilimler hakkında bilgi vermeyi hedeflemektedir. Türkiye Çevre Durum Raporu , ülkemizde bu kapsamda hazırlanan en temel eser niteliğindedir. Çevresel verilerin halk tarafından daha kolay anlaşılması için “Çevresel Göstergeler” kitapçığı Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmakta, ülkemizin çevresel durumunun bir özeti niteliğindedir.

Söz konusu çalışmalar karar vericilere, yatırımcılara ve halka çevresel veri ve bilgi sağlamak için gerekli araçlardandır. Bu çalışmaların web tabanlı olarak yayımlanması halkın çevresel

konularda bilgilendirilmesini ve bilinçlendirilmesini sağlayacak, öte yandan çevre ile ilgili kararlar doğru ve zamanında alınmış olacaktır.

2010 2011 2012

1 0 3 3

2 2 2 2

3 27 30 30

4 84 84 84

Bütçe Bütçe Dışı Toplam

1 408.600 2.000.000 2.408.600

408.600 2.000.000 2.408.600