• Sonuç bulunamadı

Doğu Anadolu Sempozyumunda İlimizin Sorunları Dile Getirildi

ELAZIĞ’IN KALKINMA VE GELİŞMESİ İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR

1. Doğu Anadolu Sempozyumunda İlimizin Sorunları Dile Getirildi

Fırat Üniversitesi Doğu Anadolu Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen, 136 bilim adamının tebliğlerini sunduğu ve iki gün süreyle devam eden “Bölgesel Kalkınmada Yeni Ufuklar” alt başlıklı “I. Doğu Anadolu Sempozyumu” 23-24 Mayıs 2005 tarihleri arasında Akgün otelde gerçekleştirildi.

Sempozyuma, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı hemşehrimiz Enis Yeter, Elazığ Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Cumhuriyet Savcısı Behiç Şahin, TAGEM Genel Müdürü Lütfü Tahtacıoğlu, F.Ü.Rektörü Prof.Dr. M.Hamdi Muz, ETSO Başkanı Suat Öztürk, İl Jandarma Komutanı Albay Şafak Karakoç, kamu kurum ve kuruşlarının müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, F.Ü. Öğretim Üyeleri ve çok sayıda işadamı katıldı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Öztürk, seminerin açılış oturumunda yaptığı konuşmada, Bölgemizin kalkınma ve gelişmesi için, Bölgemize uygun Teşvik modelleri gerektiğinin altını çizdi. Öztürk, konuşmasında AB sürecindeki Ülkemizde en önemli sorunların başında bölgeler arası kalkınmışlık farklılıklarının geldiğini söyleyerek bu sorunun giderilmesi hususunda bilim adamlarının ortaya koyacağı bilimsel çalışmaların bütün yöneticilere önemli bir kaynak olacağını ifade etti.

Toplu İşyerleri Konusunda Çalışma Başlatıldı

Haziran 2005 ayı içerisinde yapılan ETSO genişletilmiş Meslek Komiteleri zümre toplantısında alınan karala ilimizde acil ihtiyaç duyulan toplu işyerleri hususunda çalışma başlatılması kararının alınmasının ardından Elazığ Belediyesi ile yapılan görüşmelerde ETSO Meclis Salonu’nda 22 Haziran 2005 tarihinde Elazığ Belediyesi İmar Komisyonu Üyelerinin de katılımı ile geniş bir toplantı yapıldı. Toplantıda ; İnşaat malzemesi satıcıları, Odun-Kömür satıcıları, Oto galericileri, Toptancı ve kuru gıdacılar, Mobilya üretici ve satıcıları, Nakliyeciler ve Elazığ’ın uzun vadede ihtiyacına cevap verebilecek yeni bir Sebze Hali kurulması hususunda görüş birliğine varılarak öncelikli olarak yer sorununun çözümü kararlaştırıldı. Toplantıda yapılacak çalışmaları takip etmek üzere Odamız ve Belediye İmar Komisyonu Üyelerinden oluşan bir çalışma komisyonu oluşturularak görev dağılımı yapıldı.

Elazığ AK Parti Milletvekillerine, İlimizin Sorunları Dosyası Takdim Edildi

23 Temmuz 2005 tarihinde Yener Dinlenme Tesislerinde bir araya gelen AK Parti Elazığ Milletvekilleri ile Odamız Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri İlimizin sorunları ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. Toplantıda İlimizin acil çözüm bekleyen sorunları ile ilgili Odamız tarafından hazırlanan dosya Milletvekillerimize takdim edildi.

Elazığ Havaalanı İçin Önemli Gelişme Sağlandı

Elazığ Havaalanı'na, ikinci pist yapımı için kamulaştırma çalışmalarında kullanılmak üzere 22 milyon YTL ödenek çıkartılmasında Odamız yoğun bir çalışma ortaya koyarak Elazığ ilinin kalkınma ve gelişmesinin önündeki en büyük engellerin başında gelen havaalanı sorunu ile ilgili önemli bir mesafe alınmasını sağladı.

2005 yılı mart ayı içerisinde Elazığ’a gelerek bir dizi incelemelerde bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Doç.Dr.Abdullatif Şener’e Odamız tarafından verilen ve Elazığ ilinin dört önemli sorununun bulunduğu dosyada yer alan havaalanı sorunu ile ilgili olarak Bakan Şener’e, ETSO Başkanı Suat Öztürk şifai olarak da konunun hassasiyeti hakkında bilgi verildi. Havaalanı ile ilgili bütün çalışmaları yakından takip eden Odamız pistin tamamlanma noktasına gelmesi ve 2009 yılı yatırım programına havaalanı diğer ünitelerinin alınmasına katkı sağlamıştır.

İhracatçı Birlikleri Şubesi Açılması Çalışması Başlatıldı

İlimizin her geçen gün artan ihracat potansiyelinin, daha büyük boyutlara ulaştırılması ve imalatçılarımızın ihracata yönlendirilmesi için Odamız tarafından Elazığ’da, Erzurum İhracatçılar Birliğine Bağlı olarak bir şubenin açılması hususunda çalışma başlattı. Bu doğrultuda 17 Kasım 2005 tarihinde Elazığ’a davet edilen Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Şube Müdürleri Hikmet Maraşlı ile Emre Hancağız iki gün boyunca Organize Sanayi Bölgelerinde işadamları ile görüşmelerde bulunarak talepleri değerlendirdiler. Odamız daveti üzerine saha araştırması yaptıklarını belirten DAİB yetkilileri daha sonra Vali Dr.Kadir Koçdemir ile de bir görüşme yaptılar. ETSO Başkanı Suat Öztürk’ü de ziyaret eden yetkililer Odamızın taleplerinin son derece yerinde olduğunu belirterek en kısa süre içerisinde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde DAİB’e bağlı bir İhracatçılar Birliği Şubesinin açılacağını ifade ettiler.

AK Parti Milletvekili Haydaroğlu’na İlimizin Sorunları Dosyası Verildi

AK Parti Van Milletvekili Yekta Haydaroğlu 2 Aralık 2005 tarihinde Odamıza bir ziyarette bulunarak İlimizin sorunları hakkında bilgi aldı.

Haydaroğlu’nu ETSO Meclis Salonu’nda ağırlayan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selahattin Pamukçu ve ETSO Yönetim Kurulu Üyeleri ilimizin önemli sorunları hakkında bilgi verdiler.

Ziyarette bir konuşma yapan ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selahattin Pamukçu, 18 Mayıs 2005 tarihinde Teşvik Yasası kapsamına giren Elazığ’da bu tarihten sonraki gelişmeler hakkında bilgiler vererek, Teşviklerin 2006 yılında bölgemiz koşullarına uygun bir şekilde revize edilerek devam ettirilmesi talebinde bulundu. Kamu kurum ve kuruluşları ile hizmet ve mal ihalesinde faturalara ödemelerinin çok geciktiğini belirten Pamukçu, esnafın mağdur durumda olduğunu da kaydetti. Başkan Vekili Pamukçu daha sonra Oda tarafından hazırlanan ve Elazığ ilinin acil çözüm bekleyen sorunları ile ilgili bir dosyayı Milletvekili Haydaroğlu’na takdim etti.

Odamız Raporu TOBB Sonuç Bildirgesinde Yer Aldı

Odamız tarafından hazırlanan ilimizin ve Bölgemizin 5 önemli sorunu dosyası, 14 Şubat 2006 tarihinde gerçekleştirilen lll. Türkiye Bölgesel ve Sektörel Ekonomi Şurası’ında Doğu Anadolu Bölgesi’nin sorunları olarak rapora dahil edildi.

14 Şubat 2006 tarihinde gerçekleştirilen lll. Türkiye Bölgesel ve Sektörel Ekonomi Şurası’nda Doğu Anadolu Bölgesi’nin sorunları 12 ana başlık altında toplanarak Bakanlar Kurulu’na takdim edildi.

Toplu İşyerleri Kurulması İçin Anket Çalışması Yapıldı

Odamız tarafından İlimizde ihtiyaç duyulan bazı sektörlerde toplu işyerleri kurulması hususunda ilgili sektörlere yönelik olarak Şubat ayı içerisinde bir anket çalışması yapıldı.

Anket çalışması, gıda toptancıları, oto galericileri, nakliyeciler, odun-kömür satıcıları, sabze hali, ve mobilyacılar sektöründe iştigal edenler arasında gerçekleştirildi. Toplanan anket sonuçları Elazığ Belediyesine iletilerek ihtiyaç duyulan iş sahalarının tespiti yapıldı.

Özel Havayolu Şirketlerinin Elazığ’a sefer düzenlemeleri için çalışmalar yapıldı

İlimize olan uçak sefer sayılarının yetersizliği nedeniyle yaşanan sıkıntıyı gidermek için Odamız Şubat 2006 içerisinde , Pegasus, FLY Air, Onur Air ve Atlas Jet firmalarına bir talep yazısı gönderdi. Ayrıca konu hakkında ilimiz milletvekillerinin de desteği istendi.Bununla birlikte Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, İstanbul’da adı geçen firmaların üst düzey yöneticileri ile görüşerek Elazığ ilinin avantajları hakkında bilgilendirme yapmıştır. Oda Başkanımızın bu girişimleri neticesinde özel bir şirket 100 yolcu kapasiteli küçük uçaklar kiralamaları halinde Elazığ’a kısa süre içerisinde sefer başlatacaklarını belirtmişlerdir.

Karayolu Taşıma Belgeleri (K) belgelendirme yetkisinin Odamıza verilmesi sağlandı Odamız tarafından Aralık 2005 ayı içerisinde Elazığ’da düzenlenmesi sağlanan TOBB Bölge toplantısında gündeme getirdiğimiz Karayolu Taşıma Belgeleri (K) belgelendirme yetkisinin Diyarbakır’a verilmesinin ilimizde büyük sıkıtılar yaşattığı belirtilerek, Elazığ’ın kısa süre içerisinde değerlendirilmeye alınması talep edilmişti. Odamız Yönetim Kurulu Başkanının Ankara’da gerçekleştirmiş olduğu girişimler neticesinde Odamıza 22 Şubat 2006 belgelendirme yetkisi verilmiştir. K taşıma belgeleri konusunda yetkilendirilen Odamız bu tarihten sonra 540 belge düzenleyerek çok sayıda vatandaşımızın ve firmanın işlemini yaparak Diyarbakır’a gitmenin getireceği külfetten kurtulmalarını sağlamıştır.

İlimizde Kalkınma Ajansı Merkezinin Kurulması İçin Çalışma Başlatıldı

8 Şubat 2006 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Kalkınma Ajansları ile ilgili olarak Odamız bir çalışma gerçekleştirerek Elazığ’ın da içinde bulunduğu TRB:1 Bölgesinin merkezinin Elazığ’da olması gerektiği hakkında dosya hazırlanarak Şubat ayı içerisinde Devlet Planlama Teşkilatı ve İlimiz Milletvekillerine ulaştırmıştır.

CHP Heyetine İlimizin Sorunları Aktarıldı

10 Mart 2006 tarihinde gerçekleştirilen Odamız Meclis Toplantısına katılan CHP Genel Başkan Yardımcıları Onur Öğmen ve CHP milletvekillerine ilimizin sorunları hakkında bir brifing verildi.

İlimizde İhracatçı Birlikleri Şubesi Açılması İçin Çalışmalar Yapıldı

İlimiz ihracatının artırılması için Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’ne bağlı olarak ilimizde bir şube açılması hususunda Odamız tarafından 2006 Mart ayı içerisinde Devlet Bakanı Sayın Kürşat Tüzmen’e ve İlimiz milletvekillerine bir yazı gönderilerek konu hakkında destek istenmiştir.

İlimizin Turizm Potansiyeli Ekonomiye Kazandırılması Çağrısı Yapıldı

Ülkemizde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Turizm Müdürlüğü faaliyetlerine maddi ve manevi katkılarda bulunan Odamız, aynı zamanda hafta nedeniyle bir bülten yayınlayarak, Elazığ ilinin mevcut Turizm potansiyelinin ekonomiye yansımadığını belirterek, bu konuyla ilgili yapılacak bütün çalışmalarda Odanın gönüllü olarak hazır olduğu vurgulanmıştır.

İlimizde Gümrük Müdürlüğü Kurulması Çalışması

24.3.2006 tarih ve 26118 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ve kurulması öngörülen İÇ GÜMRÜKLEME MÜDÜRLÜKLERİ için İlimizin potansiyelini yerinde tespit etmek üzere Doğu Anadolu İhracatçı Birlikleri yetkilileri Elazığ’a davet edilmiştir.

İlgili Birlik yetkililerinin Elazığ’da yaptıkları değerlendirmeler sonrasında Doğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulunca Elazığ’da İç Gümrükleme Müdürlüğü kurulması yönünde olumlu karar alınmış ve alınan karar Müsteşarlığa iletilmiştir.

Elazığ ilinin mevcut ihracat potansiyelinin artırılması hususunda Başbakan, Devlet Bakanı Sayın Kürşat Tüzmen, TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve Elazığ Milletvekillerine bu konuyla ilgili bir yazı hazırlanarak, Elazığ’da İç Gümrükleme Müdürlüğü kurulması hususunda girişimlerde bulunmaları talep edilmiştir.

Elazığ’ın “Cazibe Merkezi” Olarak Değerlendirilmesi İçin DPT’ye Rapor Sunuldu

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından belli oranda büyüme ve gelişme ivmesi yakalamış, potansiyeli yüksek, ancak genel olarak az gelişmiş bölgelerde yer alan bazı şehirler belirlenerek, bunların gelişmiş bölgelerle farklarının dengelenmesinde kullanılması amacıyla “Cazibe Merkezleri” kurulması yönünde başlatılan çalışmalar kapsamında Elazığ’ın

“Cazibe Merkezi” olarak değerlendirilmesi için Odamız tarafından girişimler yapıldı. Elazığ ilinin bölgedeki bir çok ile sunduğu hizmetler, sahip olduğu avantajlar ve altyapı imkanları bakımından Cazibe Merkezi kurulması gereken illerin başında yer alması gerektiği ifade edilerek, DPT’ye Elazığ ilinin SWOT analizi ile ilgili bir rapor sundu. Odamız tarafından milletvekilleri, ilgili bakanlıklar, TOBB ve DPT’ye sunulan rapor sonuçunda, DPT tarafından Haziran ayı içerisinde ilan edilen 12 Cazibe Merkezleri içerisinde Elazığ’da yer almıştır.

Elazığ Milletvekillerinden Bölgesel Kalkınma Ajansları Konusu’da Destek Talebinde Bulunuldu

26 Temmuz 2006 tarihinde Odamızı ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili M.Necati Çetinkaya, Milletvekilleri Prof.Dr. Abdulbaki Türoğlu, Zülfü Demirbağ ve Şemşettin Murat’a ilimizin çeşitli sorunları ile ilgili hazırlanan birer dosya takdim edildi. Dosyada, 8 Şubat 2006 tarih ve 26074 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 5449 sayılı Bölgesel Kalkınma Ajansı Kanunu’nun Yönetmeliği 25 Temmuz 2006 tarihinde yayınlandığı ve geri kalmış yörelerin kalkınması açısından büyük önem taşıyan Kalkınma Ajansı’nın Elazığ’da kurulması hususunda Odamızın 2006 yılı şubat ayı içerisinde Sayın Başbakan, Sayın Başbakan Yardımcıları, Devlet Planlama Teşkilatı, Elazığ Milletvekilleri ve Parti başkanlarına bir dosya hazırlayarak bu talebimizin gerekçeleri hakkında bilgiler verdiği anımsatılarak, Elazığ’da Kalkınma Ajansı Kurulması için çalışma başlatılması talep edildi.

TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Toplantısında İlimiz Sorunları Gündeme Taşındı

01 Ağustos 2006 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısına katılan ETSO Başkanı Suat Öztürk İlimizin çeşitli sorunları ile esnafın içinde bulunduğu sıkıntıları gündeme taşıdı.

Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Toplantısı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde, Konsey Başkanı Nafi Güral, TEPAV-İstikrar Enstitüsü Direktörü Süreyya Serdengeçti, TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, TOBB-ETÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Özatay, TOBB- ETÜ İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr.

Ramazan Aktaş, TOBB-ETÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, TOBB Başkan Danışmanı (E) Büyükelçi Gündüz Aktan ile Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Odamızı Ziyaret Eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a İlimizin Sorunlarını İçeren Bir Dosya Verildi tesislerin de yapılması ve havaalanının, havalimanı şeklinde inşa edilmesini talep etti. Öztürk ayrıca, halen haftada iki kez gerçekleşen İstanbul seferlerinin bölgenin ihtiyacına cevap

vermediğini, İstanbul seferlerinin her gün yapılmasını talep etti. Toplantıda söz alan işadamları da ekonomi ve sanayi ile ilgili yaşanan çeşitli sorunları Bakana ileterek çözüm talebinde bulundular.

Elazığ-İstanbul Uçak Sefer Sayısının3 Güne Çıkartılması Sağlandı

Ağustos ayı içerisinde ETSO’yu ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a takdim edilen dosyada yer alan ve ETSO Başkanı Suat Öztürk tarafından dile getirilen Elazığ-İstanbul uçak sefer sayılarının artırılması hususunda gelişme sağlandı.

Bugüne kadar haftada iki gün olan Elazığ-İstanbul uçak sefer sayısı THY’den yapılan açıklama ile haftada üç güne çıkartıldığı açıklandı.

Odamız Tarafından Hazırlanan İşsizliği Önleme Raporu Kurula Sunuldu

2006 yılı İl İstihdam Kurulu Toplantısı, Elazığ Valisi Muammer Muşmal Başkanlığı’nda, 13 Eylül 2006 tarihinde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşti. Toplantıda istihdamla ilgili değerlendirmeler yapıldı. Odamız tarafından hazırlanan ve kurula önerilen işsizliği önleme raporu değerlendirilmeye alındı.

Elazığ’daki işsizliğin önlenmesi için Odamız tarafından hazırlanan raporda; atıl işgücünün ekonomiye kazandırılması, ev atölyeciliğinin geliştirilmesi, teşviklerin yeniden düzenlenmesi, ilin ekonomik varlıklarının değerlendirilmesi, mesleki kuruluşların özendirilmesi gibi hususlar yer aldı.

Devlet Bakanı Şener ETSO’da Ağırlanarak İlimizin Sorunları Hakkında Bilgi Verildi Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Doç.Dr. Abdullatif Şener, Elazığ Havaalanı yeni pist inşaatının temel atma töreni vesilesi ile geldiği Elazığ’da, 14 Ekim 2006 tarihinde Odamızı ziyaret ederek ETSO Konferans Salonunda işadamları ile bir araya geldi. Bakanı ETSO’da ağırlayan Başkan Suat Öztürk, İlimizin sorunları ile ilgili bir dosya takdim etti.

ETSO Meclisi genel seçimler öncesi iş dünyasının beklentilerini kamuoyu ile paylaştı…

15 Mayıs 2007 tarihinde toplanan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesi iş dünyasının beklentileri ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaparak ekonomik istikrarın bozulmaması yönünde uyarılarda bulunmuştur.

Başbakan Erdoğan’a Elazığ`ilimizin çözüm bekleyen sorunları ile ilgili dosyası takdim edildi…

23 Haziran 2007 tarihinde bir dizi açılış törenine katılmak üzere Elazığ’a gelen Başbakan R.Tayyip Erdoğan’a Odamız tarafından hazırlanan ve ilimizin acil çözüm bekleyen sorunları ile ilgili bir dosya takdim edildi. Dosyada işsizliğin önlenmesi, teşvik yasası, tarım ve hayvancılığı teşviki, Organize sanayi bölgesinin sorunları gibi konular yer aldı.

Seçimler öncesi yeni kurulacak olan hükümetten öncelikli beklentilerimiz kamuoyu ile paylaşıldı…

1920 yılından beri Elazığ’ın ekonomik ve sosyal hayatına yön veren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, taşıdığı sorumluluk ve misyonunun gereği, 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan genel seçimler sonucu oluşacak yeni hükümetten Elazığ iş dünyasının öncelikli beklentilerini seçim öncesi yayınladığı basın bildirisiyle kamuoyuyla paylaştı.

Devlet Bakanları Yazıcı ve Şimşek’e sorunlar dosyası takdim edildi

3 Mayıs 2008 tarihinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve 10 Mayıs 2008 tarihinde de Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile Odamız da geniş bir katılım ile yapılan iki ayrı toplantıda ilimizin öncelikli çözüm bekleyen sorunları tartışılarak çözüm önerisinde bulunuldu.

Avrupalı İşadamları İle Yatırım İmkanları Değerlendirildi

Bir dizi inceleme ve gezilerde bulunmak üzere 05 Haziran 2008 tarihinde Elazığ’a gelen Avrupa Elazığlılar Derneği yetkilileri ile Avrupa’da yaşayan Elazığlı ve yabancı

işadamlarından oluşan heyet Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda yatırım imkânlarının değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirdiler. Toplantıda Odamız tarafından hazırlanan ilimiz yatırım alanları ve tanıtım sunumu yoğun bir ilgi gördü.

İstanbul Ticaret Odası İlimizde ağırlandı

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluşan 67 kişilik bir heyet, Odamızın daveti üzerine Elazığ'a geldi. 25-27 Temmuz tarihleri arasında Elazığ’da ağırlanan İTO Üyeleri çeşitli ziyaretlerin yanısıra İlimizin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek Elazığ’ı daha yakından tanıma fırsatı buldular. İTO heyetinin Elazığ programının ardından yapılan girişimlerle Elazığ İŞGEM’de yer alan firmalar ile İTO’da bir toplantı yapılarak karşılıklı işbirliği imkanları değerlendirilmiştir.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti İlimizde ağırlandı

Odamızın daveti üzerine Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral başkanlığında, Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Altınkaya, ve beraberindeki 40 kişilik heyet 17 Kasım 2008 tarihinde Elazığ’a gelerek çeşitli ziyaret ve toplantılar gerçekleştirdiler. Elazığ’ı daha yakından tanıtmak için ilimizin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret eden heyet, ayrıca, OSB ve İŞGEM firmalarını da ziyaret ettiler.

Fırat Üniversitesi Bünyesinde Açılması Teklif Edilen Yeni Bölümler

İş Yeri Güvenliği ve İşçi Sağlığı Bölümü

Gıda Teknolojileri Bölümü

Bağcılık Programı Bölümü

Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu

Uluslararası Ticaret, Bankacılık-Finans, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü

Turizm İşletmeciliği Bölümü

Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü

Mermer Sektörü Ara Eleman Yetiştirilmesi Bölümü

Odamızın önerisi ve talebi üzerine Fırat Üniversitesi bünyesinde açılması istenilen bu bölümler ilimizdeki sektörlerin gelişmesi ve ara eleman ihtiyaçlarının karşılanması açısından büyük önem taşımaktadır.

F.Ü. Süleyman Demirel Keban Meslek Yüksekokulu’na bağlı olarak “Gıda Teknolojileri Bölümü”nün açılması 2006 yılında gerçekleşmiş olup, diğer bölümlerle ilgili çalışmalar da ise önemli bir noktaya gelinmiştir. Üniversite ile yapılan görüşmeler ve değerlendirmelerde diğer bölümlerin 2009 yılında açılması için YÖK onayının beklendiği ifade edilmiştir.

Benzer Belgeler