• Sonuç bulunamadı

DİĞER KURUM VE KURULUŞLARLA İLİŞKİLER

Dönem içerisinde kurum ve kuruluşlarla ; EMO’ nun kurumsal kimliğinin geliştirilmesi, mesleğe ve meslektaşlarımı-za ilişkin sorunların ele alınıp çözümlenmesi, mühendislik özlük haklarının korunması ve kollanması, meslek etiği doğrultusunda mühendislik bilinci ile hareket edilmesine yönelik çalışmalar yapılmıştır.Bu noktada Şubemiz sınırları içerisinde bulunan kurum ve kuruluşlar gerek Yönetim Kurulumuzca ziyaret edilerek gerekse kurum ve/veya kuru-luşların Şubemize yaptıkları ziyaretlerde ortak çalışmalar yürütülmüş ve EMO örgütlülüğünün yaygınlaştırılması, tanıtılması çalışmalarına önem verilmiştir.

06 Mart 2010: Antalya’ da gerçekleştirilen Atatürk’ ün Antalya’ ya gelişinin 80. yılı kutlama törenine Şubemiz’ i tem-silen Şubemiz’ in çelengiyle Şube Yönetim Kurulu Üyesi Muammer USLU katılım sağladı.

09 Mart 2010: Eski Emniyet Müdürü Hüseyin SAVDAN 9. Dönem Şube Yönetim Kurulu Başkanımız İlhan METİN’

e nezaket ziyaretinde bulunarak, görevinde başarılar diledi.

09 Mart 2010: Basın Kuruluşları Temsilcileri’ nin de katılımıyla Şube Yönetim Kurulu Devir Teslim Töreni gerçek-leştirildi.

10 Mart 2010: Akdeniz EDAŞ Müdürü Ahmet Hamdi SOYLU, Akdeniz EDAŞ Burdur İl Müdürü Paşa ÇALI ve Akde-niz EDAŞ Isparta İl Müdürü Niyazi KIVILCIM, 9. Dönem Şube Yönetim Kurulumuz’ a nezaket ziyaretinde bulunarak, Şube Yönetim Kurulumuz’ a görevlerinde başarılar dilediler.

16 Mart 2010: 9. Dönem Şube Yönetim Kurulumuz, TEİAŞ 19. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü’ nde görevli üyelerimizi ziyaret etti. Ziyarette ayrıca 19. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürü Kamil BACAK ile görüşüldü. Ziya-rette Oda-üye ilişkileri, Şubemiz’ in gerçekleştireceği etkinliklere ilişkin görüş ve öneriler alındı. TEİAŞ ile üyelerimiz arasındaki faaliyetlerde birlikteliğin devamı için neler yapılabileceği üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunmuş-lardır.

17 Mart 2010: TEDAŞ tarafından 28 adet trafo yeri tahsisi talebi nedeniyle, Muratpaşa Belediyesi Meclisi’ nin 01.03.2010 tarihli Belediye Meclisi’ nde gündemin 9. maddesince, Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği’ nin 7.01.2 maddesi doğrultusunda verilecek izinlerde komisyon kurulması gerektiğinden Muratpaşa Belediyesi Plan-lama ve İmar Komisyonu Üyeleri ile birlikte Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubelerinin temsilcilerinden oluşan komisyon toplantısına Şubemiz’ i temsilen Şube Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Ferhat ÇAĞLI katılım sağladı.

18 Mart 2010: Şehitler Günü nedeniyle Uncalı Şehitliği’ nde gerçekleştirilen çelenk sunma törenine Şubemiz’ i tem-silen Şube Yönetim Kurulu Başkan Yrd. İbrahim KÜCÜ katılım sağladı.

18 Mart 2010: Akdeniz Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma-Uygulama Merkez Müdürlüğünce;

üniversite Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen ve Prof. Dr. Cemalettin TAŞKIRAN tarafından sunulacak olan

 



“Çanakkale Destanı” konulu konferansa Şubemiz’ i temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız İlhan METİN katılım sağladı.

20 Mart 2010: Sheraton Voyager Antalya Hotel’ de saat 17.00’ de düzenlenen, LG ve LS ürünleri şalt malzemeleri

“Tanıtım Semineri” ne üyelerimizle katılım sağlandı.

22 Mart 2010: Akdeniz Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma-Uygulama Merkez Müdürlüğünce üni-versite Atatürk Konferans Salonu’ nda düzenlenen “Bir Kültür Geleneği Nevruz” etkinlikleri çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu’ nun gösterisine Şube Yönetim Kurulu Başkanımız İlhan METİN katılım sağladı.

23 Mart 2010: 9. Dönem Şube Yönetim Kurulumuz, Antalya Valisi Alaaddin YÜKSEL’ i ziyaret etti. Vali YÜKSEL, Antalya’ da enerjinin verimli kullanımında kent bilincinin ve kent kültürünün oluşamamasından kaynaklanan sıkın-tılar yaşandığını belirterek, enerji verimliliği, enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji kaynakları hakkında Şubemiz’ in düzenleyeceği etkinliklere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Şube Başkanı İlhan METİN, enerji verimliliği ve enerji tasarrufu konularına önem verdiklerini ve bu konuda halkımızı etkin bir biçimde bilgilendirme ve öğrencilere yönelik eğitim çalışmaları yapılacağını belirtti.

23 Mart 2010: 9. Dönem Şube Yönetim Kurulumuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa AKAYDIN’ ı ziyaret etti. Şube Başkanı İlhan METİN, Büyükşehir Belediye Başkanı AKAYDIN’ a Oda olarak yenilenebilir enerji kaynakları konusunda Büyükşehir Belediyesi’ ne yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti. Başkan AKAYDIN, ken-disinin de zamanında Oda Başkanlığı yaptığını bu sebeple meslek örgütleri ile birlikte çalışmak istediğini ifade etti.





23 Mart 2010: Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 27. Grup Meslek Komitesi Şube Yönetim Kurulumuz’ a nezaket ziyaretinde bulundu. Meslek Komitesi Başkanı Mesut HEKİMOĞLU, Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı (Meclis Üyesi) İbrahim KORU ve üyeler Salim GÜLLÜPINAR (Meclis Üyesi), Ali ACIR, Arif ARIKAN olmak üzere 27. Grup Meslek Komitesi, Yönetim Kurulumuz’ a başarı dileklerinde bulundular. Ziyarette, önümüzdeki dönem içerisinde mesleğimizi ve meslektaşlarımızı ilgilendiren konularda birlikte çalışma ortamı yaratmak için görüşmeler yapılmıştır.

30 Mart 2010: Antalya Büyükşehir Belediyesi Duacı Köyü’ nde gerçekleştirmiş olduğu güneş enerjisi ile çalışan muhtar evleri açılış törenine Şubemiz’ i temsilen Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim KÜCÜ katılım sağladı.

30 Mart 2010: 9. Dönem Şube Yönetim Kurulumuz Antalya İli Kepez İlçe Belediye Başkanı Av. Hakan TÜTÜNCÜ’

yü ziyaret etti. Şube Başkanı İlhan METİN, mesleğimizi ilgilendiren her konuda Kepez Belediyesi’ ne yardımcı ol-maya hazır olduklarını, bu bilgiye, donanıma ve üyelere sahip olduklarını ayrıca enerji verimliliği, enerji tasarrufu, yenilenebilir enerji kaynakları, mesleğimizi ve üyelerimizi ilgilendiren konularda birlikte çalışmak istediklerini belirtti.

Sn. TÜTÜNCÜ de; enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji tasarrufu konularında destek talep ede-ceklerini ifade etti.

05 Nisan 2010: 9. Dönem Şube Yönetim Kurulumuz, Antalya ili Muratpaşa İlçe Belediye Başkanı Süleyman EVCİL-MEN’ i makamında ziyaret etti. Sn. Evcilmen, Şube Yönetim Kurulumuz’ a başarı dileklerini ileterek, zamanında ken-disinin de Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanlığı’ nı yaptığını ve meslek örgütleri ile birlikte çalışmanın önemini bildiğini vurguladı. Şube Başkanı İlhan METİN Muratpaşa Belediyesi ile Şubemiz ve Makina Mühendisleri Odası arasında “Asansörlerin Yıllık Kontrollerinin” yapılmasına ilişkin imzalanan üçlü protokol kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek diğer belediyelerimizle de mesleğimizi ilgilendiren konularda çalışmak ve destek vermek istediklerini ifade etti. Aynı zamanda “Bizim olmayan enerjinin en pahalı enerji olacağını” söyleyen Sn. Metin, enerjinin verimli kullanımında ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade etti.





08 Nisan 2010: Antalya Büyükşehir Belediyesi Yüksek Yapılar İnceleme Kurulu’ nun 8435 ada 05 parselde yapımı tasarlanan öneri proje hakkındaki toplantısına Şubemiz’ i temsilen Şube Yönetim Kurulu Üyesi Muammer USLU katılım sağladı.

08 Nisan 2010: Sabahçı ve Öğlenci grup olmak üzere yaklaşık 500 kişilik Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 9.sınıf öğrencilerine, Odamız’ a bağlı meslek dalları hakkında Şube Yönetim Kurulu Üyesi Halil ALAÇAM tarafından meslek tanıtım semineri verildi.

13 Nisan 2010: Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz Akdeniz EDAŞ Isparta İl Müdürlüğü’ nde görevli üyelerimizi ziyaret ettiler. Ayrıca İl Müdürü Niyazi KIVILCIM ile görüşüldü. Ziyarette Oda-üye ilişkileri, Şubemiz’ in gerçekleştireceği etkinliklere ilişkin görüş ve öneriler alındı. Akdeniz EDAŞ Isparta İl Müdürlüğü ile üyelerimiz arasındaki faaliyetlerde birlikteliğin devamı için neler yapılabileceği üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunmuşlardır.

 



14 Nisan 2010: Muratpaşa Belediye Meclisi’ nin 01.04.2010 tarihli 14-15-16. gündem maddeleri gereğince Belediye sınırları dahilindeki trafo, büfe ve ikaz alarm siren sistemi yerlerinin tahsisi ile ilgili komisyon toplantısına Şubemiz’ i temsilen Şube Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Ferhat ÇAĞLI katılım sağladı.

19 Nisan 2010: Şube Yönetim Kurulumuz, ATSO Başkanı Çetin Osman BUDAK’ ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Şube Başkanı İlhan METİN, Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi çalışmaları hakkında bilgi vererek, Mesleki sorunların çözümü yanında kentsel konularda da düşünce geliştirerek çözüm yolları aradığımız ifade edildi. Bunla-rın başında; enerjinin etkin ve verimli kullanılması konusunda, Yenilenebilir Enerji kaynakları Güneş Enerjisi, Rüzgâr Enerjisi gibi konularda yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Ayrıca bazı fi rmaların Mühendis ve Mimarlık unvanlarının kullanımında özen göstermediği ve fi rma isimlerinde; bünyesinde MÜHENDİS ve MİMAR bulunmamasına rağmen MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK ibarelerinin kullanıldığı ve bu durumun 3458 sayılı Mühen-dis ve Mimarlar Hakkında Kanun hem de 4077 sayılı Tüketiciyi koruma kanununa muhalefet anlamına geldiği ifade edildi. BUDAK ise; bu konularda birlikte çalışma yapılabileceğini her konuda Şubemiz’ e destek olacaklarını, kent ve üye sorunlarının çözümünde ortaklaşma ile sorunların çözülebileceğini ifade etti.

19 Nisan 2010: Süleyman Demirel Üniversitesi Elektronik-Haberleşme Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen ve Şubemiz’ in de desteklediği “Akıllı Sistemler; Geçmişin Değerlendirilmesi ve Geleceğe bir bakış” konulu Konfe-rans SDÜ Tıp Fakültesi KonfeKonfe-rans salonunda düzenlendi. Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ok-yay KAYNAK tarafından verilen konferans, Elektronik/Haberleşme Müh. Bölüm Başkanı Prof.Dr. Güner MERDAN, Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nilay KESKİN, Tıp Fakültesi Öğr.

Üyeleri, EMO Isparta İl Temsilcisi Altan NAKİBOĞLU ve SDÜ Öğrencilerinin yoğun katılımları ile gerçekleşmiştir.

21 Nisan 2010: “Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projelerinin hazırlanması, Gösterimi, Uygulan-ması, Denetimi ve Müellifl erine İlişkin Usul ve Esaslara Ait Yönetmeliğin” 6-f maddesi ile ilgili 2. toplantı ve çalışta-yına ilişkin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ nde gerçekleştirilen toplantıya Şubemiz’ i temsilen Şube Yönetim Kurulu Üyesi Muammer USLU katılım sağladı.



23 Nisan 2010: Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin 90. Kuruluş Yıldönümü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bay-ramı nedeniyle, ilimizde gerçekleştirilen çelek sunma progBay-ramına, Şubemiz’ i temsilen Şube Yönetim Kurulu Baş-kanı İlhan METİN ve Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim KÜCÜ Şubemiz çelengiyle katılım sağladı.

21-24 Nisan 2010: 15. Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Toplantısı-BİYOMUT 2010, Düzenleme Kurulu üyesi Şube Başkanı İlhan METİN, Düzenleme Kurulu üyesi Ankara Şube üyesi Orhan ÖRÜCÜ ve Şube Başkan Yardımcısı İbrahim KÜCÜ’ nün katıldığı Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Şubemiz’ in de ev sahipliğinde Porto Bello Hotel’ de gerçekleştirildi.

27 Nisan 2010: Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği’ nin ortak olarak düzenlediği “Kent ve Elektromanyetik Kirlilik Sempozyumu ve Paneline” Şubemiz’ i temsilen konuşmacı olarak Ak-deniz Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı üyemiz Yrd. Doç. Dr. Şükrü ÖZEN ve katılımcı olarak Şube Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Hakan MUĞLA katılım sağladı.

30 Nisan 2010: Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’ nda gerçekleştirilen İmar Yö-netmeliği Tadilatı toplantısına Şube Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Hakkı ERCAN katılım sağladı.

03 Mayıs 2010: ATSO mimarlık faaliyetleri ile ilgi-li üyeleri kapsayan 47. Grup Meslek Komitesi’ nden Komite Başkanı Zeynep ÖZKURT, Komite Başkan yardımcısı Zübeyde ÖZSU, üyeler Ömer DİNÇ (mec-lis üyesi), Ertuğrul YILMAZHAN (mec(mec-lis üyesi), Atilla YILMAZ Şubemiz’ i ziyarette bulundular. Ayrıca mü-hendislik ve teknik danışmanlık faaliyetleri ile ilgili üyeleri kapsayan 48. Meslek Komitesi’ nden Komite Başkanı Mahmut ÜNVER, Komite Başkan Yardımcısı Erdem PAK, üyeler Levent YİĞİTER (meclis üyesi-Yönetim Kurulu üyesi), Tahsin AKSOY (meclis üyesi), Akın Akay AKINCI (meclis üyesi), Onur GÜNAYDIN ve

Mustafa Kemal NAR Şubemiz’ i ziyarette bulundular.





Ziyarette, Bina Enerji Performans Yönetmeliği hakkında ve bazı fi rmaların Mühendis ve Mimarlık unvanlarının kul-lanımında özen gösterilmediği ve fi rma isimlerinde, bünyesinde MÜHENDİS ve MİMAR bulunmamasına rağmen MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK ibarelerinin kullanıldığı ve bu durumun 3458 sayılı Mühendis ve Mimarlar Hakkında Kanun’ a muhalefet anlamına geldiği vurgulandı. Mimarlık ve Mühendislik ile ilgili her konuda birlikte çalışacaklarını ifade ettiler.

04 Mayıs 2010: 9. Dönem Şube Yönetim Kurulu, Akdeniz EDAŞ Burdur İl Müdürlüğü’ nde görevli üyelerimizi ve İl Müdürü Sn. Paşa ÇALI’ yı ziyaret etti. Ziyarette Oda-üye ilişkileri, Şubemiz’ in gerçekleştireceği etkinliklere ilişkin görüş ve öneriler alındı. Akdeniz EDAŞ Burdur İl Müdürlüğü ile üyelerimiz arasındaki faaliyetlerde birlikteliğin de-vamı için neler yapılabileceği üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. İl Müdürü ÇALI, “Yönetim Kurulu’ na başarı dileklerini ileterek, ziyaretten, EMO’ nun ve Antalya Şubesi’ nin her alanda etkin olmasından mutlu oldukla-rını” ifade etti.

04 Mayıs 2010 : Antalya Organize Sanayi Bölgesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencilerine, Odamız’ a bağlı meslek dalları hakkında Şube Yönetim Kurulu Üyesi Halil ALAÇAM ve Şube Örgütlenme Sekreteri İbrahim SEYDAN tarafından meslek tanıtım semineri verildi.

05 Mayıs 2010: Şube Yönetim Kurulu Başkanı İlhan METİN, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı İbrahim KÜCÜ Akdeniz Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şükrü ÖZEN’ i maka-mında ziyaret ettiler. Ziyarette Üniversite-Bölüm-EMO-Genç ve Oda ilişkilerinin arttırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede ayrıca, EMO‘ nun 18.03.2004 tarih 25406 sayılı Resmi Gazete‘ de yayınla-narak yürürlüğe giren ve 08 Ocak 2009 tarih 27104 sayılı ve 06.05.2010 tarih 27573 sayılı RG’ de değişikliklerle yayınlanan SMM Hizmetleri Yönetmeliği ile 18.03.2004



tarih 25406 sayılı RG‘de yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve 12.01.2008 tarih 26754 sayılı RG‘de değişikliklerle gün-cellenen; EMO Elektrik YG Tesisleri İşletme Sorumluluğu Yönetmeliği‘ nde transkript incelemesi kapsamında eksik ders olarak tespit edilen yüksek gerilim tekniği dersinin ve “1 kV Üstü ve 1kV Altı Tesisler SMM Yetki Belgesi”

alınması için Elektrik-Elektronik Mühendisi üyelerimize yönelik 2010 yılı yaz döneminde, bölüm bünyesinde eksik derslerin açılması konusunda ortak çalışma yapılabileceği belirtildi.

19 Mayıs 2010: Kurtuluş mücadelesinin meşalesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ nın 91.

Yıldönümü nedeniyle, ilimizde gerçekleştirilen çelenk sunma programına, Şubemiz’ i temsilen Şube Yönetim Kurulu Başkanı İlhan METİN, Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim KÜCÜ, Şube Yönetim Kurulu Üyesi Muam-mer USLU ve diğer üyelerimiz Şubemiz çelengiyle katılım sağladı.

26 Mayıs 2010 : Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen, “Proje Ödül Töreni” için proje yarışmasında dereceye girenleri belirlemek için oluşturulan jüride Şube Başkanı İlhan METİN görev aldı.

07 Haziran 2010: Antalya Büyükşehir Belediyesi Temiz Enerji Koordinatörü Yüksek Mimar Erdem ARMEN, koordi-natör yardımcıları Jeofi zik Mühendisi Engin ERASLAN ve Makine Mühendisi Elif SARI Şube Yönetim Kurulumuz’ u ziyaret ettiler. Ziyarette Sn. Armen, birimin çalışmaları ve Büyükşehir Belediyesi’ nin güneş evi projesi hakkında bil-gilendirmede bulundu ve Odamız’ dan destek talep ettiler. Şube Yönetim Kurulu Başkanı İlhan METİN “Bizim olma-yan enerjinin en pahalı enerji olacağını, kentimiz ve ülke yararına yapılacak her türlü çalışmayı desteklemeye hazır olduklarını, Odamız’ ın, Örgütümüz’ ün enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda sempozyum ve paneller düzenlediğini ve bu bilgiye, donanıma, üyelere sahip olduklarını, ayrıca Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Temiz Enerji Koordinatörlüğü’ nde Mimar, Makine ve Jeofi zik Mühendisi’ nin yanında bir üyemizin de bulun-masının kendilerini mutlu edeceğini bu konuda da destek vermeye hazır olduklarını, bu çalışmanın ve paydaşların içerisinde meslek odamızın da yer alması gerekirdi ” açıklamasını yaptı.



12 Haziran 2010: AKEV Yönetim Kurulu, Şubemiz’ i ziyarette bulundu. Ziyarette, kurulma aşamasında bulunulan Antalya Üniversitesi hakkında bilgilendirme bulunarak, Şube Yönetim Kurulumuz’ a yeni dönemde başarı dileklerini ilettiler.

16 Haziran 2010: Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ nin 2009-2010 Eğitim Öğretim yılı geleneksel mezu-niyet törenine Şubemiz’ i temsilen Şube Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim KÜCÜ katılım sağladı.

17 Haziran 2010: Muratpaşa Belediye Meclisi’ nin 04.06.2010 tarihli toplantısında; Belediye sınırları dahilindeki trafo yeri, ATM, ikaz-alarm siren sistemi ve Muhtarlık Binası’ na ilişkin yerlerin tahsisi ile ilgili komisyon toplantısına Şubemiz’ i temsilen Şube Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Ferhat ÇAĞLI katılım sağladı.

17 Haziran 2010: Akdeniz Üniversitesi’ nin 2009-2010 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet törenine Şubemiz’ i temsilen Şube Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim KÜCÜ katılım sağladı.

24 Haziran 2010: Antalya Kent Konseyi HES Komisyonu toplantısına Şubemiz’ i temsilen Şube Yönetim Kurulu Saymanı Aygün ÖZEN ve üyemiz Mesut YAMAN katılım sağladı.

01 Temmuz 2010: Antalya Kent Konseyi HES Komisyonu toplantısına Şubemiz’ i temsilen Şube Yönetim Kurulu Saymanı Aygün ÖZEN ve üyemiz Mesut YAMAN katılım sağladı.

05 Temmuz 2010: Antalya’ nın Kurtuluşu’ nun 89. Yıldönümü nedeniyle, ilimizde gerçekleştirilen çelenk sunma programına, Şubemiz’ i temsilen Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim KÜCÜ ve Şube Teknik Görevlisi Abdüs Samed ÖZENÇ Şubemiz çelengiyle katılım sağladı.

15 Temmuz 2010: Şube Yönetim Kurulu Başkanı İlhan METİN ve Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim KÜCÜ, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Şubemiz ortak ça-lışmasıyla Elektrik-Elektronik Mühendisi üyelerimize yönelik olarak 1 kV Üstü ve 1 kV Altı Tesisler Elektrik SMM ve YG Elektrik Tesislerinde İşletme Sorumluluğu Eğitimlerine katılım koşullarını sağlamak üzere düzenlenen eğitimlere katılan 28 üyemizi ve derslerin bölüm hocası Yrd. Doç. Dr. Selim BÖREKÇİ’ yi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bö-lümünde ziyaret ettiler. Üyelerimiz 7 haftalık eğitimlerini 09-13 Ağustos tarihleri arasında yapılan yaz okulu dönem sonu sınavları ile tamamlamış oldular.

22 Temmuz 2010: Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’ nun katılımlarıyla gerçekleştirilen; “Turizmin Ticaret Sektörüne Etkileri: Kıyı ve Kültür Turizminin Bölge Ekonomisine Yansımaları” konulu panele, Şubemiz’ i temsilen Şube Yönetim Kurulu Başkanı İlhan METİN katılım sağladı.

24 Temmuz 2010: Lozan Antlaşmasının 87. Yıldönümü nedeniyle, Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şubesi tara-fından AKM Aspendos Salonu’ nda düzenlenen “Bağımsızlık ve Hukuk” paneline Şubemiz’ i temsilen Şube Yönetim Kurulu Başkanı İlhan METİN katılım sağladı.

29 Temmuz 2010: Antalya Büyükşehir Belediyesi’ nin, toplu taşım hat yapılanması, toplu taşım hatlarının ve işleti-cilerinin kurumsal yapılanması, hafi f raylı sistem, elektronik bilet sistemi, bisiklet yolları gibi konular hakkında AKM Perge Salonu’ nda gerçekleştirmiş olduğu etkinliğe Şubemiz’ i temsilen Şube Yönetim Kurulu Üyesi Muammer USLU katılım sağladı.



17 Ağustos 2010: Süleyman Demirel Üniversitesi Konukevi’ nde gerçekleştirilen yapı denetimi konusundaki semi-nere Isparta Temsilciliği üyelerimiz katılım sağladı.

30 Ağustos 2010: 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan büyük zafer, Türk Milleti’ nin eşsiz destanlarından biridir. Bu zaferde sadece düşman mağlup edilmemiş, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’ nin temelleri atılmıştır. Aziz milleti-miz ve eşsiz kahramanlarımız bu zaferle, bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini, bayrağımızın gönderden indirileme-yeceğini bütün dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Bu çok anlamlı Zaferin 88. yıldönümünde, ilimizde gerçekleştirilen çelenk koyma törenine, Şubemiz çelengiyle Şube Yönetim Kurulu Başkanı İlhan METİN, Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim KÜCÜ, Şube Teknik Görevlisi Şaban TAT ve Şube Personeli Alper ES katılım sağladı.

07 Eylül 2010: Şube Yönetim Kurulumuz Antalya Valisi Dr. Ahmet ALTIPARMAK’ı ziyaret etti. Yön.

Kur. Bşk. İlhan METİN, enerji verimliliği ve enerji ta-sarrufu konularına önem verdiklerini ve bu konuda halkımızı etkin bir biçimde bilgilendirme ve öğrenci-lere yönelik eğitim çalışmaları yapıldığını, kentimiz-de kurulacak olan veya kurulması planlanan HES’

lerle yakından ilgilendiklerini, bu konuda çalışmala-rının devam ettiğini ve ülkemizin ve dünyanın sıkın-tısı olan enerji sorununun temiz enerji kaynakları ile çözülebileceği bu konuda ilimizde 17-18 Eylül 2010 tarihlerinde Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şu-besi ve Mimarlar Odası Antalya ŞuŞu-besi İşbirliği ile düzenlenecek olan Güneş Enerji Sempozyumunda

Sayın Vali’mizin de aramızda olmasından onur duyacaklarını ve bu konularda Valiliğimizle işbirliği içerisinde her türlü çalışmayı yapabileceklerini belirtti.

29 Eylül 2010: AKASDER Akdeniz Asansörcüler ve İş Adamları Derneği’ nin ev sahipliğin Asansör Sanayicileri

29 Eylül 2010: AKASDER Akdeniz Asansörcüler ve İş Adamları Derneği’ nin ev sahipliğin Asansör Sanayicileri

Benzer Belgeler