• Sonuç bulunamadı

Yemek Hizmetleri Temizlik Hizmetleri

Enfeksiyon riski açısından Hijyen koşullarının hayati önem taşıdığı Temizlik Hizmetlerinde her türlü temizlik ihtiyacına yönelik, hastanelerin özel gereksinimleri doğrultusunda her alan için özel makine, ekipman ve sarf/kimyasal kullanarak etkin, sürdürülebilir ve kaliteli temizlik hizmeti vermektedir. Bu kapsamda;

çevreyi, doğayı ve insan sağlığını korumaya yönelik tüm teknolojik gelişmeler takip edilmekte, sürekli hizmet içi eğitimler ile personel gelişimini sağlayarak, hasta ve personel için evrensel standartlarda sağlıklı ve güvenli bir çevre oluşturulmaktadır.

Hasta Yönlendirme Refakat Resepsiyon Taşıma Hizmetleri

Hasta Yönlendirme, Refakat, Resepsiyon ve Taşıma Hizmetleri kapsamında, hasta, hasta yakını ve ziyaretçilerimizin ihtiyaçları; hak ve mahremiyetleri göz önünde bulundurularak profesyonel ve güler yüzlü hizmet anlayışıyla karşılanmaktadır.

Hastanelerimize başvuran Hasta ve Hasta Yakınları, Hasta Yönlendirme personeli tarafından karşılanarak ilgili servise/polikliniğe yönlendirilmektedir.

Engelli, yaşlı, kimsesiz, yardıma muhtaç (sedyede, tekerlekli sandalyede, koltuk değnekli vb.) hastalara almak istediği tüm hizmetleri sonuçlandırılıncaya kadar refakat edilip yardımcı olunmaktadır.

DİĞER DESTEK HİZMETLERİ

S A Ğ L I K D E S T E K H İ Z M E T L E R İ

Güvenlik Hizmetleri

Güvenlik Hizmetleri kapsamında, ileri teknolojik sistemler ile donatılmış CCTV odaları ve güvenlik kameraları ile tüm alanlar izlenmekte, kartlı geçiş kontrol noktaları ile yetkisiz girişler engellenmekte ve alanında eğitimli çalışanlar ile sağlık tesisi içerisinde ve kampüs alanında 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve ilgili diğer mevzuata uygun olarak hasta, hasta yakını, refakatçi, personel ve ziyaretçilerin rahat ve güvende bulunması, gerektiğinde trafiğin düzenlenmesi, kıymetli varlıkların ve sarf malzemelerinin bulunduğu depo ve alanların korunması, binaların korunması, kötü niyetli kişilerin

genel huzura, cana ve mala gelebilecek olayların yasalar çerçevesinde önlenebilmesi için; 7 gün 24 saat güvenli bir ortam sağlanmaktadır.

Otopark Hizmetleri

Hasta, hasta yakını, ziyaretçi ve çalışanlarımız için açık – kapalı otopark alanlarında ücretsiz Otopark Hizmeti sunulmaktadır. Otopark Hizmeti; hastane içi yollarda trafik akışının kesintisiz ve düzenli olmasını, yanlış ya da hatalı parkın en aza indirilmesini, hastane içi yönlendirme işaretleri ile birlikte trafiğin rahatlatılmasını ve acil durumlarda vale hizmeti verilmesini içermektedir.

YDA Group bünyesinde Sağlık alanında faaliyet gösteren MEYDA Medikal A.Ş., 2018 yılından itibaren Çamaşırhane ünitelerinin projelendirilmesi, kurulumu, işletilmesi konularını faaliyet alanına dahil etmiş bulunmaktadır. MEYDA Çamaşır ve Çamaşırhane Hizmetleri, çok kısa bir süre içerisinde uluslararası standartları sağlamış olup;

teknoloji ve yenilik anlamında sürekli kendini geliştiren, innovasyona dayalı yönetim anlayışı ve son teknoloji ekipmanları ile sağlık sektörünün kendi branşında en önemli çözüm ortaklarından

biri olma yolundadır. Özellikle “Şehir Hastaneleri”

konsepti içerisinde en iyi ekipmanlar ile en iyi hizmeti sunmayı ilke edinmiştir. İnsanı ve doğayı koruyan bir hizmet anlayışını benimseyen MEYDA Çamaşır ve Çamaşırhane Hizmetleri, dünya standartlarında verimlilik esasına göre tasarlanan makine parkı sayesinde; enerji, su ve kimyasalları optimum seviyede kullanabilmektedir. Kayseri Şehir Hastanesi ve Manisa Şehir Hastanesi’nde kurulu bulunan iki tesisinde modern teknolojisiyle yılda 11 milyon litre su tasarrufu sağlayarak sürdürülebilir bir yaşam için doğanın korunmasına katkıda bulunmaktadır.

DİĞER DESTEK HİZMETLERİ

S A Ğ L I K D E S T E K H İ Z M E T L E R İ

Bina ve Arazi Hizmetleri

Bina ve Arazi Hizmetleri kapsamında, sağlık tesisini oluşturan bina yapı elemanları, elektromekanik sistemler ve ekipmanların koruyucu bakım ve onarımları yürütülmektedir. Düzeltici bakımlar ile arıza oluşması durumunda arızanın giderilmesi sağlanmaktadır. Önleyici Bakımlar ile sistem ya da ekipmanda düzenli periyodik kontroller yapılarak oluşabilecek arızaların önüne geçilmekte, belli süre

ömrü bulunan parça-sarf malzeme değişimleri yapılarak sistemin sürekliliği korunmaktadır.

Periyodik Bakımlar ile bakım periyotları belirlenen ve gerektiğinde sıklığı uzman ekiplerce değerlendirilerek revize edilen plan ve prosedürler doğrultusunda tüm sistemler periyodik olarak kontrol edilmektedir.

Bu sayede arıza olasılığı minimize edilerek Hasta ve Çalışan güvenliğini tehdit edebilecek unsurlar önlenmektedir.

DİĞER DESTEK HİZMETLERİ

İlaçlama Hizmetleri

Hastane içerisinde, bahçesinde ve tüm alanlarda;

insana, çevreye ve diğer canlılara zarar vermeden, ilgili mevzuatlara uygun, izinli insektisit ve rodentisitler ile ihtiyaç duyulan zamanlarda ve programlı bir İlaçlama Hizmeti sunulmaktadır. Haşerelerin yakalanması, imha edilmesi ve güvenli biçimde bertaraf edilmesi için güvenilir ve etkin metodlar kullanılmaktadır.

İlaçlama Hizmetleri kapsamında,insan sağlığı açısından tüm böcek ve kemirgen kontrol sistemleri üst düzeyde sağlanmaktadır.

Atık Hizmetleri

Hastanelerimizde Atık Yönetimi Yönetmeliğine uygun olarak atıklardan kaynaklı riskleri ortadan kaldırmak, insan ve çevre sağlığını korumak için;

atıkların belirlenen iç depolama noktalarından alınarak güvenli biçimde ayrılması, işleme alınması, varış noktalarına taşınması ve imhasını kapsayan ulusal ve uluslararası standartlara uygun 7 gün, 24 saat kesintisiz ve kapsamlı bir şekilde Atık Yönetimi Hizmeti verilmektedir.

DİĞER DESTEK HİZMETLERİ

S A Ğ L I K D E S T E K H İ Z M E T L E R İ

65 64

Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) Uygulama ve İşletme Hizmetleri

KEYDATA Bilgi İşlem Teknoloji Sistemleri A.Ş.

YDA Group bünyesinde faaliyet göstermekte olup Türkiye’nin önde gelen sistem bilişim çözümleri firması olma hedefi ile başta kamu ve sağlık olmak üzere sistem bütünleştirme ve kritik iş uygulamalarında çözüm ve hizmet sunan KEYDATA bir bilişim teknolojileri firması olarak; portal ve iş akışı çözümleri, müşteri ilişkileri yönetimi, doküman ve kurumsal içerik yönetimi, hizmet masası ve servis yönetimi, kimlik yönetimi, mesajlaşma ve birleşik iletişim, veri merkezi, ağ ve güvenlik bileşenleri, sistem yönetimi, veri depolama ve sanallaştırma, iş sürekliliği, ERP ve sağlık sektörü çözümleri sağlamaktadır.

Hastanelerimizde Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Hizmetleri KEYDATA Bilgi İşlem Teknoloji Sistemleri tarafından sunulmaktadır.

S A Ğ L I K D E S T E K H İ Z M E T L E R İ

Mefruşat Hizmetleri

Mefruşat Hizmetleri kapsamında; hastanede bulunan tekstil, mobilya ve mefruşat malzemeleri, envanter yönetim sistemi ile kayıt altına alınmakta, tüm arızalar ve yıpranmalar asgari düzeye indirilerek optimum performansa göre çalışma ve süreklilik sağlanmaktadır.

Tesis genelinde sağlıklı ve ergonomik çalışma koşullarını sağlayan, özellikle mobilyalar için koruyucu bakım programları uygulanmaktadır. Arıza oluşmadan proaktif olarak yapılan kontrollerle gerekli düzeltme ve müdahaleler yapılarak; hasta, çalışan ve ziyaretçilerin yaşam ve çalışma ortamlarındaki mobilyalarla ilgili yaşanacak sorunlar ve rahatsızlıklar minimize edilmektedir.

Yer ve Bahçe Bakım Hizmetleri

Yer ve Bahçe Bakım Hizmetleri Kapsamında Sağlıklı bir çalışma ve yaşam alanı sağlanması için; peyzaj alanları, tüm yol ve kaldırımların her türlü bakım onarım faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

Kış aylarında karlı gün ve don olaylarının yaşandığı günlerde kampüs içi ulaşımın aksamaması için özel ekipmanlarla karla mücadele ve solüsyon uygulamaları yürütülmekte, gerektiğinde yerel yönetimlerden destek alınmaktadır.

DİĞER DESTEK

HİZMETLERİ

Uluslararası HACCP kalite sertifikasına sahip ATM Yiyecek İçecek Hizmetleri A.Ş.; Dalaman Uluslararası Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminalleri ile YDA Group’un bazı şantiyelerinde faaliyet göstermektedir.

Dalaman Uluslararası Havalimanı’nda yer alan personel yemekhanesi aynı anda 150 kişiye hizmet verebilmektedir.

Aynı zamanda, terminal de faaliyet gösteren tüm çalışanlara 7/24 tabldot yemek ve personel kantini hizmeti sunulmaktadır. Üretimini yaptığı öğün çeşitlerinin yıllık ortalaması 200.000 öğünün üzerindedir.

ATM Yiyecek İçecek Hizmetleri A.Ş., Dış Hatlar Terminali giden yolcu bölümünde bulunan Cafe Turka , Dış Hatlar arındırılmış salonda yer alan CIP Lounge alanını da işletmekte ve İç Hatlar Terminali VIP salonunda da yiyecek içecek hizmetleri vermektedir.

2019 yılından itibaren Genel Havacılık Terminalinde de ( İç Hat Gelen ve Giden yolcu CIP Salonları, Dış Hat Gelen ve Giden yolcu Cip Salonları ) yiyecek içecek hizmetini de ATM Yiyecek İçecek Hizmetleri A.Ş. yürütecektir. Yiyecek İçecek faaliyet konusu dışında Bagaj Sarım hizmeti, Masaj koltukları hizmeti de sunmaktadır.

Benzer Belgeler