• Sonuç bulunamadı

Denetim Kulüpleri ve Denetimde Kariyer Teşvik ve Staj Programı Çalışma

5. Akademik İlişkiler Yürütme Kurulu

6.8 Çalışma Gruplarının Faaliyetleri

6.8.3. Denetim Kulüpleri ve Denetimde Kariyer Teşvik ve Staj Programı Çalışma

İç denetim mesleğinin üniversitelerde tanıtılması ve geleceğin donanımlı meslektaşlarını yetiştirmeyi amaçlayan çalışma grubumuz; denetim kulüplerince düzenlenen etkinliklerde yer almakta, öğrencilerin AİK’nin ve TİDE’nin çeşitli faaliyetlerinde görev almalarını sağlamaktadır. Böylece, meslek mensuplarıyla yakın temas kurulması sağlanarak bilgi ve kaynak paylaşımı gerçekleştirilmektedir.

Çalışma Grubu bünyesinde yer alan denetim kulüpleri ve toplulukları;

Marmara Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edibali Üniversitesi olmak üzere sekiz üniversitede etkinlikler düzenleyerek iç denetim mesleğinin öğrenciler ve akademik camiada yaygınlaşması, farkındalığın arttırılması sağlanmaktadır.

Denetimde Kariyer Teşvik ve Staj Programı ile staj fırsatı elde etmek isteyen adaylar ile nitelikli insan kaynağına ulaşma ve gerektiğinde yatırım imkânı arayan kurumları TİDE çatısı altında ortak bir platformda buluşturmak hedeflimize uygun olarak fırsatlar yaratılması ve karşılıklı beklentilerin karşılanmasına destek olunmaktadır.

Denetim kulübü üyesi öğrenciler, TİDE Kongreleri ve tüm TİDE etkinliklerinde aktif olarak görev almaktadırlar.

Mevcut denetim kulüplerimizden dördünde gerçekleştirilen, 2013 yılı etkinliklerine aşağıda başlıklar halinde yer verilmiştir.

Marmara Üniversitesi Denetim Kulübü Etkinlikleri

Marmara Üniversitesi Denetim Kulübü tarafından ilki 7 Nisan 2013 tarihinde yapılan TİDE AİK Gözden Geçirme Toplantısına katılım sağlanmıştır.

Kulüp Başkanı Furkan BAŞAR “Sosyal Medya” konulu sunum gerçekleştirmiştir.

15 Nisan 2013 tarihinde TİDE Akademik İlişkiler Komitesi’nin, geleceğin denetçileri için yapılacak olan Gelecek Okulu Sertifika Programına dair detayların konuşulduğu çalıştaya katılım sağlanmıştır.

30

14 Mayıs 2013 tarihinde “Meslekte Anılar – Yakalanılan Hileler” etkinliği;

TİDE Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil UZUN, TİDE Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tekstilbank İç Denetim Müdürü Gürdoğan YURTSEVER, TİDE Denetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Altın Borsası Başkanlık Danışmanı Murathan BAYRI, Sanko Holding İç Denetim Müdürü Selim DAİ ve Turkapital Holding İç Denetim Müdürü Gökhan GÖKÇEOĞLU’nun katılımlarıyla gerçekleşmiştir.

Uzun yıllar mesleğin içinde olan üstatlar meslek hayatları boyunca karşılaştıkları ilgi çekici durumları, anılarını ve yakaladıkları hileleri öğrencilerle paylaşmışlardır.

17 Mayıs 2013 tarihinde “Öğrenci Zirvesi – HİLE” etkinliği gerçekleştirilmiştir. Hile kavramının öğrencilerin bakış açısıyla ele alındığı öğrenci zirvesinde hayatın içinden derlenmiş çeşitli konulardaki hileler dile getirilmiştir.

21 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen TİDE “İç Denetim Farkındalık Ödülleri 2013” törenine katılım sağlanmıştır.

25-26 Ekim 2013 tarihinde MÖDAV tarafından düzenlenen 10.

Uluslararası Muhasebe Konferansı’nın organizasyonunda yer alınmıştır.

29 Kasım 2013 tarihinde Trakya Üniversitesi Mufacde-Mufito & ACFE &

Denetim Topluluğu’nun düzenlediği, “Edirne Serbest Muhasebeci Mali

31

Müşavirler Odası Avrupa Birliği Projesi Kapanış Konferansı”na katılım sağlanmıştır.

26 Aralık 2013 tarihinde “Başarının Rotası, Denetimde Kariyer – Denetçilik Mesleğinin Sunduğu Fırsatlar, Denetim Mesleğinde Yükselen Uzmanlık Alanları; Risk Yönetimi, IT Denetimi ve Hile” etkinliği; M.Ü. İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan GEGEZ, Türkçe İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur YOZGAT, İngilizce İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemal İBİŞ, TİDE Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Standart Profil A.Ş. İç Denetim Müdürü Kemal TAPKAN, Deloitte Kurumsal Risk Servisi Kıdemli Müdürü Müge ALŞAN, TİDE Yönetim Kurulu Üyesi Selma URAS ODABAŞI, Prof. Dr. Doğan ARGUN, EY Finansal Servisler Risk Yönetimi Danışmanlığı Direktörü Yaşar BİVAS, E&Y Bilgi Teknolojileri Risk Danışmanlığı Müdürü Esra UZALP, KPMG Suistimal İnceleme ve Hile Denetimi Müdürü Tuba YAMAN ve Fraud Audit Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Baki TORAMAN’ın katılımlarıyla gerçekleşmiştir.

32

Galatasaray Üniversitesi Denetim Kulübü Etkinlikleri

13 Mart – 22 Mart 2013 tarihleri arasında GSÜ Denetim Okulu etkinliği;

İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. İdil KAYA, TİDE Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil UZUN, Borusan Holding Denetim Müdürü Kemal TAPKAN, Ernst & Young firmasından Yaşar BİVAS ve Doğan TANRISEVEN, GSÜ İç Denetim Birimi’nden Funda DURMUŞ, TİDE Başkanı ve Anadolu Endüstri Holding Risk Yönetim Direktörü Özlem AYKAÇ İĞDELİPINAR, GSÜ Ticaret Hukuku Anabilim Dalı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ali DURAL ve Deloitte İnsan Kaynakları Departmanından Seda IRMAK’ın katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. GSÜ Denetim Okulu İç Denetim, Bağımsız Denetim, Kamuda İç Denetim, Risk Yönetimi ve Denetim Hukuksal Yönü başlıkları altında gerçekleştirilmiştir.

15 Nisan 2013 tarihinde TİDE AİK’nin geleceğin denetçileri için yapılacak olan Gelecek Okulu Sertifika Programına dair detayların konuşulduğu çalıştaya katılım sağlanmıştır.

29 Nisan 2013 tarihinde “Adli Bilişim Sistemleri” etkinliği; KPMG firmasından Derya ETİZ ve Göktürk TEMAY’ın katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. Denetimin teknolojik tarafından, suç ve ihlallerin teknolojik olarak ortaya çıkartılmasından ve bunlarla ilgili olan vaka analizleri ile katılımcılar bilgilendirilmiştir.

21 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen TİDE “İç Denetim Farkındalık Ödülleri 2013” törenine katılım sağlanmıştır.

23 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen “Marketing Day” etkinliği;

JCI’dan İsmail HAZNEDAR, TTNET Satış Müdürü Turgay AKSOYER, Markafoni Grup Pazarlama Direktörü Hakkı ARIKAN ve beyazperde.com’dan Yalçın PARMAKSIZ’ın katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

24 Aralık 2013 tarihinde “İç Denetimde Faaliyet Yaklaşımları” etkinliği;

TİDE Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil UZUN, Standart Profil A.Ş.

Denetim Direktörü Kemal TAPKAN, Koç Holding Denetim Direktörü Murat ÇAĞLAR ve Deloitte Kurumsal Hizmetleri Partner’ı Evren SEZER’in katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

33 Alper ÖNDER ve PWC Denetim Hizmetleri Şirket Ortağı Tumin GÜLTEKİN’in katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. ÇALIYURT, 2-9 Eylül 2012 tarihlerinde Cambridge University Jesus College’da düzenlenen “Ekonomik Suçlar Sempozyumu”nda gerçekleştirmiş olduğu “The Ways of Preventing Fraud in Future” başlıklı sunumunu yapmıştır. Denetim Topluluğu Başkanı Ertem ÖZALP de 11-12 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen 17’nci Türkiye İç Denetim Kongresi’ne dair detayları bir sunum yapmıştır.

29 Kasım 2013 tarihinde “2013 - 2014 Akademik Yılı Açılış Seminerleri”

etkinliği; M.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Akademisyenlerinden Prof.

Dr. Nuran CÖMERT ve İ.Ü. İktisat Fakültesi Akademisyenlerinden Prof. Dr.

Mehmet ERKAN’ın katılımlarıyla gerçekleşmiştir. Prof. Dr. Nuran CÖMERT; iç denetim, iç denetim mesleği, iç denetimde kariyer imkânları ve iç denetçi sertifikasyon programları hakkında bilgi vermiştir. Prof. Dr. Mehmet ERKAN;

“Muhasebe Hileleri ve Önlenmesi” isimli sunumuyla, günümüzdeki muhasebe hile/suistimalleri, bunların nedenleri ve önlenmesine dair bilgilendirme yapmıştır.

29-30 Kasım 2013 tarihinde “Kadın Girişimcilere Ticari Eğitim Merkezi Kurulması; İş Dünyasında Elele” etkinliği; Prof. Dr. Kıymet ÇALIYURT, Metin CENGİZ, Kenan KARAKUŞ, Eleonora NEGULOVA, Elmas ASLAN, Yücel AKDEMİR, Hasan DURUER, Prof. Dr. Şaban UZAY, Doç. Dr. Süleyman Gökhan GÜNAY, Prof. Dr. Mehmet ERKAN, Dr. İlknur ESKİN, Dr. İlke ORUÇ, Doç. Dr. Murat AZALTUN, İpek İŞBİTİREN, Emine KUTUK’un katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

34

Diğer üniversitelerimizde denetim kulüplerinin kurulmasına yönelik talepler değerlendirilmeye devam etmektedir. 2013 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Denetim Kulübü kurulmuştur. Kulübün önümüzdeki dönemlerde organizasyonunu tamamlayarak faaliyetlerini hızlandırması beklenmektedir.

Ayrıca, Çukurova, Sabancı, Okan, İstanbul Ticaret, ODTÜ ve Sabancı Üniversitelerinde denetim kulübü kurulmasına yönelik değerlendirme ve çalışmalar devam etmektedir.

6.8.4. Türkçe Kaynak Geliştirme & Meslek Kütüphanesi

Benzer Belgeler