• Sonuç bulunamadı

Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 9–12 Şubat tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde

gerçekleştirildi.

haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler...haberler...haberler...

bir sezonun artık bittiğine inanıyoruz.

En fazla katma değer kabiliyetine sahip olan deniz turizminin ülke içinde ve ülke dışında pazarlanmasının önemli olması açısından turizm fuarları sektörün nabzını tutan ve kalbinin attığı nokta olarak değerlendirilmektedir. Fuara katılım ile

deniz turizminin tanıtılması, uluslararası etkileşimin yüksek olması ve müşteri/

ziyaretçi taleplerini birebir karşılayabilmek adına büyük katkı sağlamıştır. Ayrıca Odamızın faaliyetlerinin farkında olmayan kitlelere ulaşabilmek adına faydalı olduğu düşünülmektedir. Fuar bizler için

hem ticaret, hem tanıtım aktivitelerini bir arada yürütmeyi sağlamıştır. Güzel ve yoğun bir fuar dönemi geçirdik ve meyvelerini almayı umuyoruz. İnanıyoruz ki 2022 yazı itibariyle deniz turizminde güçlü bir toparlanma sürecine girilecek, kuvvetlenecek ve hedefe ulaşılacaktır.”

DTO BODRUM ŞUBE BAŞKANI ORHAN DİNÇ: HER ZAMAN STANDARDIMIZI YUKARI ÇEKİYORUZ

“09- 12 Şubat 2022 tarihleri arasında 25’nci kez Tüyap Fuar & Kongre

Merkezi’nde düzenlenen EMİTT fuarında İMEAK DTO stand açtık. Alternatif turizm

trendleri ve sürdürülebilir inovatif turizm uygulamalarına ev sahipliği yapan fuarda 110 ülkeden 33.595 bin ziyaretçi ve 500’e yakın katılımcı ağırlandı. Standımızı her devletten; Amerika, Avusturalya, Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz, Kanada, Yunanistan, Rusya, Hindistan, Katar, Suudi Arabistan, Mısır ve Azerbaycan gibi önemli ülkelerden insanlar ziyaret etti.

Fuar uzun bir aradan sonra çok değerli devlet organlarına, sektörel birliklere, konaklama ve tur operatörlerine ev sahipliği yaparken, deniz turizmini de destekledi. Ulaşım ve bilişim teknoloji firmalarının da buluşma noktası olan fuar yakında başlayacak olan deniz turizmi sezonu için gayet faydalıydı. ‘Turizmde şimdi neler oluyor?’ isimli etkinlik ile dijitalleşme, yapay zeka ve turizmde eve dönüş konuları, miras alanlarının ülkemize ve turizme kazandırılması konusu ele alındı. Bu noktada ülke turizminin neredeyse % 25’ini oluşturan deniz turizmi bandında biz de sezona hazırız. Gerek eğitim, gerek yeni pazarlar olarak gelişiyoruz. Her daim standardımızı yukarıya çekiyoruz.

Burada her zaman olduğu gibi bizden destekleriniz esirgemeyen İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Tamer Kıran’a teşekkür ediyoruz.”

DTO KOCAELİ ŞUBE BAŞKANI VEDAT DOĞUSEL: KOCAELİ BÜYÜK ZENGİNLİKLERE SAHİP BİR TURİZM KENTİDİR

“Türkiye, dünyanın en büyük beş turizm fuarından birine ev sahipliği yapıyor. 25 yıldır düzenlenen bu fuar, turizm denilince akla gelen en kapsamlı çalışmalardan biri olarak hafızalarda yer alıyor. Bu fuar, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT. Ülkemizde pek çok yeni tatil ve turizm destinasyonu oluşmasına ortam hazırlayan, sadece şehirlerin değil, aynı zamanda köylerin de markalaşmasına ve yerli yabancı turistle buluşmasına ev sahipliği yapan ve turizm sektörünün dünyaya açılan en önemli kapısı olan bu fuarı, İMEAK DTO Kocaeli Şubesi olarak bizler de çok önemsiyoruz.

DENİZ TİCARETİ / MART 2022

Her yıl ülke pavilyonları, tatil

destinasyonları, yaz ve kış turizmi ve outdoor turizmi destinasyonları, oteller ve turist merkezleri, tur operatörleri ve acentelerin katıldığı bu fuarı Kocaeli’nin

‘turizm yönünü’ tanıtması açısından çok değerli buluyoruz. İMEAK DTO Kocaeli Şubesi olarak EMITT’te güzel şehrimizi temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Evet, Kocaeli için sanayi ve liman kenti kimliği ön plana çıksa da, bu kenti bilenler ve görenler için durum farklılık arz ediyor.

Çünkü ilimiz Kocaeli, aynı zamanda büyük zenginliklere sahip bir turizm kenti.

Dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip olan ülkemizde birçok kentimiz, turizme yönelik bir veya birkaç marka ile öne çıkarken, Kocaeli’ye baktığımızda ise ortaya büyük bir zenginlik çıkmakta. Deniz, göl, dağ, tarih, inanç… Kocaeli, bu başlıkların tamamı için turistlere çok fazla seçenek sunmaktadır.

Son yıllarda turizm anlayışında farklılıkların olduğunu, doğa ve tarihin de ön plana çıktığını düşünürsek, Kocaeli’nin turizme dönük zenginliğini çok daha iyi anlamış oluruz. Kuşkusuz ki, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, valiliğimiz, Kocaeli büyükşehir belediyelerimiz,

ilçe belediyelerimiz, odalarımız, turizme dönük meslek kuruluşlarımız, özel teşebbüslerimiz, turizme dönük önemli çalışmalara imza atmaktadır.

İMEAK DTO Kocaeli Şubesi olarak bizler de, başta EMIT gibi fuarlar olmak üzere, her platformda ilimiz temsil ederek, Kocaeli’nin turizme dönük yüzünü açıklıkla göstermek için gayret göstermekteyiz.

Kocaeli’nin deniz turizminde kuşkusuz ki, Ege ve Akdeniz kıyıları ile yarışacak potansiyelde değildir. Fakat Kocaeli’nin İstanbul, Trakya, Batı Karadeniz, Batı Anadolu olmak üzere çok yüksek nüfusun çok kısa sürede ulaşabileceği bir kenttir. Türkiye’nin en büyük nüfusunun da Kocaeli ve çevresinde yaşadığını düşünürsek, ilimiz 20 milyonu aşan bir nüfusu en fazla birkaç saatte kendine çekecek potansiyeldedir.

Zaman kavramının çok önemli olduğu bu dönemde, Kocaeli’nin coğrafi şansı, turizm kenti olma iddiamızı da kuşkusuz ki daha da güçlendirecektir.

Büyük bir heyecanla ziyaret ettiğimiz EMITT-2022’de de farklı kentlerin, turizme dönük sektörlerin hayata geçirdiği çalışmaları çok ayrıntılı bir şekilde algılama fırsatı bulurken, aynı

Kocaeli’nin turizme dönük yüzünü eksik bilmeleri, bu yönde yeteri kadar yol alamadığımızı, turizmle alakalı daha yapacak çok işimizin olduğunu da ortaya koydu. Eksikliklerimizi gidermek için daha çok çalışacağız. Hyve Group, TUROFED ve TTYD iş birliğiyle düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOBB, Türk Hava Yolları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen bu fuara katkı veren tüm bileşenlere ve katılımcılara teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

DTO MARMARİS ŞUBE BAŞKANI HALİL BAĞLI: BÖLGEMİZDEKİ YAT SEKTÖRÜNE 2022’DE BÜYÜK İLGİ VAR

“EMİTT Fuarı ve bunun gibi yapılan birçok fuarlarda katılımımızın yerli ve yabancı turistlerin bölge turizmini daha yakından tanıması ve deniz turizmine olan ilginin arttırılması açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Bu bağlamda bölgemizdeki yat sektörüne 2022 sezonu için şimdiden yoğun bir ilgi ve rezervasyon var.”

DTO İSKENDERUN ŞUBE BAŞKANI KEMAL KUTLU: BÖLGEMİZİ HER PLATFORMDA TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan EMITT’te DTO İskenderun Şubesi olarak katılım sağladık. Türkiye’nin geleneksel turizm bölgeleri dışında kalan İskenderun ve Hatay’ın tanıtımı açısından önemli bir fırsat olan bu organizasyon, tarihi yerlerimiz, dalış noktalarımız ve resif çalışmalarımızı ziyaretçilerle paylaşmamıza olanak sağlamıştır.

Geleneksel olarak İskenderun bir sanayi ve liman şehri olarak bilinmektedir. Oysa tarihi 5000 yıllık geçmişe dayanmaktadır.

Doğal güzellikleri ve tarihi yapılarımızı odamızın sağlamış olduğu imkanlarla ziyaretçilerimize tanıtma imkanı oldu.

Odamız standın da diğer şubelerle birlikte bulunarak tecrübe edinmeye çalıştık.

Yıllık olarak yaklaşık 40 profesyonel ve ziyaretçi ağırlayan bu fuarda Hatay/

İskenderun’u tanıtmaktan büyük keyif ve mutluluk duyduk. İMEAK Deniz Ticaret Odası’na bize bu imkanı sunduğu için teşekkür ediyoruz.”

haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler... haberler...haberler...haberler...

DENİZ TİCARETİ / MART 2022

EGE DENİZİ’NDE İKİ YIL ARADAN SONRA FERİBOT