• Sonuç bulunamadı

Cihazı kapatınız. Cihazı açarken aynı zamanda Hold tuşuna basınız. Her iki tuşu serbest bırakınız. HOLD tuşu ile ekranda aşağıdaki gibi gösterilen 5 ayradan biri seçilebilir.

OFF – otomatik kapanma SEC – Örnekleme süresi

CNT – hafızaya kayıtlı değer miktarı CLR – hafızayı boşaltma

ESC – ayar modundan çıkış 3.12 Otomatik kapanma

HOLD tuşuyla “OFF” fonksiyonunu seçiniz. Function veya Unit tuşuyla 1 veya 0 seçilir. 0, otomatik kapanmayı devre dışı bırakır. 1 ise otomatik kapanmayı devreye sokar. İstenilen opsiyon seçildikten sonra onay için Enter tuşuna basılır.

3.13 Sampling Time ayarı

HOLD tuşuyla “SEC” fonksiyonunu seçiniz. Function veya Unit tuşuyla örnekleme süresi 0, 1, 2, 10, 30, 60, 1800 veya 3600'e ayarlanabilir. İstenilen opsiyon seçildikten sonra onay için Enter tuşuna basılır.

3.14 Hafızadaki kayıtlı değerlerden seçim yapma

HOLD tuşuyla “CNT” fonksiyonunu seçiniz. Şimdi dahili hafızada bulunan değerler gösterilir.

3.15 Hafızayı silme

HOLD tuşuyla “CLR” fonksiyonunu seçiniz. Function veya Unit tuşuyla 1 veya 0 seçilir. 0, hafızayı silmemek anlamına gelir. 1 ise hafızayı boşaltma anlamındadır. İstenilen opsiyon seçildikten sonra onay için Enter tuşuna basılır.

3.16 Ayar modundan çıkış

HOLD tuluyla “ESC” fonksiyonunu seçiniz. ESC tuşuna basarak ayar modundan çıkınız.

3.17 TAKOMETRE

Cihazı kapatınız. “TACH. OP. SW” tuşuna basınız ve tuşu basılı tutunuz. Function tuşu aracılığıyla birimlerden seçim yapabilirsiniz (RPM; m/min; ft/min) veya ekran yönünü döndürebilir veya optik ve temaslı ölçüm fonksiyonlarından birini seçebilirsiniz. Seçilen opsiyon ekranda gösterilir ve ek olarak optik ölçümle birlikte lazer noktalayıcı görünür olur. Seçilen birim cihaza kaydedilir ve cihaz tekrar açıldığında bu birimde çalışmaya başlar.

3.18 Optik ölçüm (RPM)

Temaslı optik ölçüm fonksiyonunu seçiniz (lazer hedefleyici görünür). Bir disk veya eksen ölçüldüğünde açık ve koyu arasındaki sınırlara cihazın tepki verebileceğini göz önünde bulundurunuz. Bu tür sınırlar bilinmiyorsa yanıstıcı bir şerit yapıştırınız. Şimdi “TACH. OP SW”

tuşuna basınız ve ölçüm noktasına lazeri hedefleyiniz. Cihaz açık ve koyu arasındaki sınırı tespit ettiğinde ekranın alt kısmında yanıp sönen bir sembol gösterilir. Optimum bir ölçüm sonucu elde etmek için ölçüm süresi minimum 5 dakika olmalıdır. Açık ve koyu sınırlar çeşitliyse (ya da bir kaç tane yansıtıcı şerit varsa) ölçüm sonucunu şerit sayısına bölmek gereklidir. Ölçüm sonucu 50 r.p.m altında ise çeşitli ölçüm noktaları konmalı ve hassasiyet arttırılmalıdır.

Değeri tutmak için ölçüm başlangıcında “TACH. OP SW” tuşuna basarken aynı anda Power tuşuna basın. Ölçüm işlemi sırasında değer sabitlenir ve değişmezse “TACH. OP SW” serbest bırakılana kadar değer ekranda tutulur. Bu özellik bütün fonksiyonlar için geçerlidir (optik, temaslı ve yüzey hızı ölçümleri)

3.19 Temaslı Ölçüm (RPM)

Temaslı ölçüm (RPM) fonksiyonunu seçiniz. Kancayı ilgili adaptöre takınız. Adaptör ucunu eksen üzerine yerleştiriniz ve bunu ölçülecek obje üzerinde tutunuz. Ölçümü başlatmak için “TACH. OP SW” tuşunu basılı tutunuz. Yaklaşık 5 dakika sonra ölçüm sonucu okunabilir.

DİKKAT: yüksek hızlarda yaralanma riski vardır.

3.20 Yüzey hızı ölçümü (m/min, ft/min)

m/min (ft/min) birimlerinden birini seçiniz. Hareket yönünde tekerleği yüzey üzerinde radyal biçimde tutunuz. Yaklaşık 5 dakika sonra ölçüm sonucu okunabilir.

DİKKAT: yüksek hızlarda yaralanma riski vardır.

3.21 Değer hafızası

3 ölçüm değeri hatırlanır; son değer (LA), maksimum değer (UP) ve minimum değer (DN). Bu değerler LA, UP, DN sırasında “TACH. OP SW” tuşu serbest bırakıldıktan sonra REC tuşu aracılığıyla ekrana getirilebilir. REC tuşuna basınız, ekranda LA, UP, DN değerlerinden biri gösterilir. Bir değer gösterildikten sonra RC tuşuna basılırsa bir sonraki değer gösterilir.

Ölçüm sonuçlarının sınıflandırılması

I.sınıf: 15 kW'ye kadar olan küçük motorlar, II.sınıf: 15 ... 75 kW orta motorlar, III.sınıf (Hard Base ) güç motorları, IV. Sınıf güç motorları (Stretch Base)

RS-232 girişi

16 dijit veri aktarım kontrolü şu şekildedir:

4 GÜVENLİK

Cihazı kullanmadan önce kullanım talimatlarını dikkatlice okuyunuz. Kullanım talimatlarında belirtilen uyarılar dikkate alınmadan yapılan kullanım sonucu doğacak hasarlar garanti kapsamı dışındadır.

 Cihaz sadece izin verilen ortam sıcaklık aralığında kullanılabilir.

 Cihaz gövdesinin açılımı sadece PCE Cihazlarının teknik servisi tarafından yapılabilir.

 Cihazda herhangi bir teknik modifikasyon yapılamaz.

 Cihaz sadece nemli bir bezle temizlenebilir / ya da pH nötr olan temizlik ürünleri ile temizlenebilir.

PİL DEĞİŞTİRME

Ekranın sol kısmında pil sembolü belirirse pilleri değiştirmek gereklidir. Aksi takdirde ölçüm sonuçları güvenilir olmaz.

1. Cihazı kapatınız

2. Cihazın arkasında bulunan pil haznesi kapağını açınız

3. Kullanılmış pilleri çıkartınız ve yeni pilleri takınız ( 4 adet 1,5 V pil) 4. Pil haznesi kapağını yerine takınız.

Cihaz hakkında herhangi bir sorunuz olursa PCE Cihazları ile iletişime geçiniz.

5 Geri Dönüşüm

Toksik olmalarından dolayı piller, ev türü atıklarla birlikte atılamazlar. Geri dönüşüm için pil toplama noktalarına bırakmalıdır.

Pil toplama noktası:

PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd. Şti.

Halkalı Merkez Mah.

Pehlivan Sok. No.6/C Küçükçekmece / İstanbul

Cihazdan düzgün bir şekilde kurtulmak için bize gönderebilirsiniz. Cihazın parçalarını değerlendirebiliriz ya da cihaz, mevcut düzenlemelere uygun olarak bir geri dönüşüm şirketine gönderilir.

6 İletişim

Eğer ürün yelpazemiz veya ölçüm cihazı ile ilgili sorularınız olursa PCE Teknik Cihazları ile irtibata geçiniz.

Posta:

PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd. Şti Halkalı Merkez Mah.

Pehlivan Sok. No.6/C 34303

Küçükçekmece / İstanbul Telefon:

0212 471 11 47

Faks:

0212 705 53 93

E-Posta:

info@pce-cihazlari.com.tr

Benzer Belgeler