• Sonuç bulunamadı

Eylül Dünya Barış Günü kapsamında Eylül 2020 tarihinde HDP Van İl Örgütü tarafından Newroz Park’ında gerçekleştirilmesi planlanan “Barış zinciri” eylemine polis

tarafından izin verilmedi.

1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında 1 Eylül 2020 tarihinde HDP Diyarbakır İl Örgütü tarafından Dağkapı meydanından başlamak üzere surlar boyunca Urfa Kapıya kadar gerçekleştirilmesi planlanan “Barış zinciri” eylemine, Diyarbakır Valiliğinin pandemi nedeniyle almış olduğu yasaklama kararı gerekçe gösterilerek polis tarafından izin verilmedi.

1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında 1 Eylül 2020 tarihinde HDP Urfa İl Örgütü tarafından merkez Haliliye ilçesinde bulunan Ali Şelli Parkı’ndan Ahmet Bahçıvan İş Merkezi’ne kadar gerçekleştirilmesi planlanan “Barış zinciri” eylemine, polis tarafından izin verilmedi. Yürüyüşe geçen kitleye, Ali Şelli Parkı polis tarafından kalkanlarla müdahalede bulunuldu. Buradan da Atatürk Bulvarına doğru yürüyüşe geçen kitleye polis bir kez daha müdahalede bulundu. Polis müdahalesi sonucunda 6 HDP’linin gözaltına alındığı öğrenildi.

Urfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte yapılması planlanan tüm eylem ve etkinliklerin 30 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu. Urfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Valilik ile Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 19. maddesine istinaden yapılması muhtemel tüm açık alan etkinlikleri (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş asma, vb.) diğer illerden katılımlarla birlikte, 06.09.2020 saat:00.01'den 05.10.2020 saat 23.59'a kadar 30 gün süreyle il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Şanlıurfa coğrafi sınırları içerisinde yasaklanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte yapılması planlanan tüm eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu. Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısını tüm dünyada hızlı şekilde yükselten Koronavirüs (Covid-19)

salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati öneme haizdir. Aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ile tedavi gereksinimi artacak;

vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetme riskini yükselterek toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacaktır. 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 19. Madde, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu Madde 11/A ve 11/C hükümleri doğrultusunda, Valilik ve Kaymakamlık Makamının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar ile asgari düzeyde katılım, maske kullanmak ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek yapılacak basın açıklamaları hariç olmak üzere İl sınırlarımız içerisinde (İl merkezi ilçeler polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamı) düzenlenecek her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, miting, açık hava toplantısı, protesto eylemi, oturma eylemi, açlık grevi, stant açmak, imza kampanyası, konser, şenlik, el ilanı bildiri, broşür dağıtmak, afiş poster açmak, meşale yakma ve taşıma, konferans vb. tüm etkinlikler 14/09/2020 günü saat 00.01 ile 28/09/2020 günü saat 23.59’a kadar 15 (onbeş) gün süreyle YASAKLANMIŞTIR.”

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte yapılması planlanan tüm eylem ve etkinliklerin 16 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu. Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu bağlamda, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi ve korona virüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla;

Van ili coğrafi sınırları içerisinde 20/09/2020 tarihinden geçerli 05/10/2020 tarihi de dahil olmak üzere 16 gün süre ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 2911 Sayılı Kanunun 17.

Maddesine istinaden yasaklanmıştır. İlimizde düzenlenecek olan basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılmasının, çadır ve stant kurulmasının/açılmasının, imza kampanyası düzenlenmesinin, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılmasının ise yukarıda açıklandığı üzere korona virüs salgınının göründüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyon temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızının kontrol altında tutulması amacıyla 5442 sayılı İl idaresi Kanununun 11. Maddesinin (a) ve (c) fıkra hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında mülki idare amirinin iznine bağlanmıştır.”

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte yapılması planlanan tüm eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu. Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Çin Halk Cumhuriyetinde ortaya çıkan Coronavirüs (COVİD-19) salgını tüm dünya için halk sağlığı tehdidi oluşturmaktadır. Salgının ülkemizde yayılmasının önüne geçmek amacıyla gereken tedbirler ilgili resmi kurumlarca ivedi bir şekilde alınmaktadır. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Koronavirüs Bilim Kurulunun mezkûr hastalığın ülkemizde yayılımının önlenmesine dair tavsiye kararları almıştır. Terör Örgütüne Üye Olma Suçundan tutuklu bulunan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi

Ebru TİMTİK başlatmış olduğu açlık grevi eylemini ölüm orucuna çevirmiş, ölüm orucunun 238.gününde Bakırköy Sadi Konuk Hastanesinde yaşamını yitirmiştir. Bu olay ile ilgili terör örgütleri tarafından sol görüşlü grupların da desteğiyle çeşitli propaganda faaliyetlerinin planlanabileceği, kitlesel gösteriler düzenlenebileceği, şiddetin tırmandırılması ve yaygınlaştırılması için bir fırsat olarak görülebileceği ve söz konusu olayla ilgili eylem/etkinlikler düzenlenmesine yönelik sosyal medya platformlarında çağrılar yapıldığı yönünde bilgiler elde edilmiştir. Bu kapsamda; HDP tarafından planlanan eylem/etkinliklerin provoke edilerek toplumsal olaylara dönüşme riskinin yüksek olduğu, ayrıca ülkemizde de binlerce vatandaşımızın hastalanmasına ve vefat etmesine sebep olan KORONAVİRÜS salgınının planlanan bu eylem/etkinlikler nedeni ile başka kişilere de bulaşma riski taşıdığı değerlendirildiğinden, söz konusu eylem ve etkinliklere katılımcı şahıslar ile vatandaşlarımız veya kolluk kuvvetleri arasında istenmeyen olayların meydana gelebileceği sosyal mesafe kuralının ihlal edilebileceği ve bu sebeple enfekte olan insan sayısının artabileceği, kamu sağlığı ve düzeninin tehlikeye düşebileceği öngörülmektedir. Ayrıca; PKK/KCK terör örgütü ile diğer terör örgütlerinin hareket kabiliyetinin ve eylem yapma özelliklerinin daralması üzerine, kış üslenmesine girmesiyle birlikte terör örgütü elemanları/sempatizanları tarafından korsan gösteri yapılabileceği, yasal olarak başlayacak toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması vb. etkinliklerin, terör örgütlerine müzahir kitlelerce/provokatörlerce amacından saptırılarak, kamuoyuna karşı güç gösterisi, sempatizanlarına karşı ise gövde gösterisi şeklinde yansıtarak terör örgütlerine eleman kazandırmak amacıyla terör örgütü propagandasına dönüşebileceği, halkı kışkırtmak ve toplumsal çatışma meydana getirmek amacıyla güvenlik güçleri ile vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmeyi amaçlayan yasadışı eylemleri gerçekleştirmek suretiyle Türkiye ve uluslararası kamuoyunda ülkemizin güvensiz bir ülke olduğu izlenimi yaratılarak ülkemizin itibarının zedelenmek istenilebileceği değerlendirilmektedir. İlimizde milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, dünya genelinde salgın olarak yayılan virüsün toplum geneline yayılmasının önüne geçilebilmesi, suç işlenmesinin önlenmesi, olası yağma ve infial yaratabilecek olayların önüne geçilebilmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması amacıyla Mülki Amirliklerin uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere; miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası, anma töreni vb.

türdeki eylem ve etkinlikler ile 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu Ek-1 maddesi kapsamındaki oyun, temsil ve çeşitli şekillerdeki gösteri ve etkinliklerin, ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişiliklerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere el ilanı dağıtılmasının, pankart/afiş asılmasının, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddenin (a) ve (c) bentleri ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. ve 19. maddelerine istinaden Siirt İl sınırları içerisinde (il merkezi, ilçeler ve jandarma sorumluluk bölgeleri dâhil) 22.09.2020-06.10.2020 tarihleri arasında (15) gün süre ile YASAKLANMASINI, Gerçekleştirilmesi muhtemel izinli ve izinsiz her türlü toplantı ve etkinliğin 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11.

maddesi (c) bendine istinaden huzur ve güven ortamını bozmaya teşebbüs edecek şahıslar ile işlenmesi muhtemel suçların tespitine yönelik izletilmesini ve teknik ses alma cihazları, fotoğraf ve video kayıt makineleri gibi araçlarla kayıt altına alınacaktır. Kamuoyuna Saygıyla duyurulur.”

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte yapılması planlanan tüm eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu. Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “İlimizde milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla ilimiz merkezinde 22.09.2020-06.10.2020 tarihleri arasında resmi kamu

kurum ve kuruluşlarının yapacağı resmi toplantı, tören, şenlik, karşılama, stant açma, uğurlama gibi etkinlikler hariç olmak üzere; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamındaki her türlü miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşlerinin, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, anma töreni vb.

türdeki eylem ve etkinlikler ile 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu Ek-1. maddesi kapsamındaki oyun, temsil ve çeşitli şekillerdeki gösteri ve etkinliklerin, ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere el ilanı dağıtılmasının ve pankart/afiş asılmasının mülki idare amirinin İZNİNE BAĞLANMASINI, İlimizde bulunan Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu çevresindeki alanlarda “açık/ kapalı yer toplantısı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, el ilanı vb.” eylem etkinliklerin, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamındaki 17. ve 22.

Maddesine istinaden 22.09.2020-06.10.2020 tarihleri arasında YASAKLANMASINI, Gerçekleştirilmesi izin şartına bağlanılan her türlü toplantı ve etkinliğin huzur ve güven ortamını bozmaya teşebbüs edecek şahıslar ile işlenmesi muhtemel suçların tespitine yönelik izletilmesini ve kamera vb. araçlarla kayıt altına alınabilmesi kararı alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte yapılması planlanan tüm eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu. Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 19. Madde, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu Madde 11/A ve 11/C ve 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu hükümleri ile İl Hıfzıssıhha Meclisi’nce alınan kararlar doğrultusunda, Valilik ve Kaymakamlık Makamının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar ile asgari düzeyde katılım, maske kullanarak ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek yapılacak basın açıklamaları hariç olmak üzere İl sınırlarımız içerisinde ( İl merkezi ilçeler polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamı) düzenlenecek her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, miting, açık hava toplantısı, protesto eylemi, oturma eylemi, açlık grevi, stant açmak, imza kampanyası, konser, şenlik, el ilanı bildiri, broşür dağıtmak, afiş poster açmak, meşale yakma ve taşıma, konferans vb. tüm etkinlikler 29/09/2020 günü saat 00.01 ile 13/10/2020 günü saat 23.59 ‘a kadar 15 (onbeş) gün süreyle yasaklanmıştır."

Kars Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte yapılması planlanan tüm eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu. Kars Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Milli Güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel asayişin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla;

Kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar, spor faaliyetleri, bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar hariç olmak üzere yapılması muhtemel her türlü eylem/etkinlikler ile belirtilen konuların devamı niteliğindeki (toplanma, yürüyüş, 50 kişiyi geçen basın açıklaması, araç konvoyu, her türlü karşılama uğurlama, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma, vb.) her türlü açık ve kapalı alanlardaki eylem/etkinlikler ile bu eylem/etkinliklere katılım amacıyla çevre illerden ilimize gelecek araç ve şahısların da ilimize gelişleri 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 19. maddesine istinaden 28 Eylül 2020 günü saat 18.00'den 12 Ekim 2020 günü saat 18.00'a kadar 15 gün süreyle Kars il sınırları içerisinde (il merkezi, ilçeler ve Jandarma sorumluluk bölgeleri dahil) yasaklanmıştır.”

HDP Mardin İl Örgütünün, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında parti yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki göstermek amacıyla 29 Eylül 2020 tarihinde il binası önünde yapmak istediği basın açıklamasına, polis tarafından izin verilmediği öğrenildi.

DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP’li milletvekilleri, Van’da helikopterden atıldığı iddia edilen ve gördüğü tedavi sonrası yaşamını yitiren Servet Turgut için Van’da düzenlenen taziyeye 1 Ekim 2020 tarihinde katıldı.

Taziyede HDP'li Hüda Kaya aileye taziye dileklerinde bulunmak için konuşmaya başladığı esnada polis, müdahalede bulundu. Polis, taziyede konuşma yapılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, ziyareti görüntülemek isteyen gazetecilere de müdahale edilerek çekim yapmalarını engelledi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs (Kovid 19) tedbirleri kapsamında sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinliklerin 2 ay ertelendiği duyuruldu. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İçişleri Bakanlığı genelgesinde, içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlendiğine vurgu yapıldı. Sağlık Bakanlığının ilgili yazısı ve Korona virüs Bilim Kurulunun tavsiye kararı doğrultusunda, mevsimsel etkiler de göz önünde bulundurularak, 2 Ekim-1 Aralık arasında sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinlikler ertelenmesine Kaymakamları ve ilgili kurumlarca konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir."

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, toplu etkinliklerin koronavirüs (Kovid 19) tedbirleri kapsamında 2 ay ertelendiği duyuruldu. Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Sağlık Bakanlığı’nın ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiye kararı doğrultusunda, mevsimsel etkiler de göz önünde bulundurularak, 02.10.2020 tarihin en itibaren 01.12.2020 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinliklerin ertelenmesi gerektiği değerlendirilmiştir."

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte yapılması planlanan tüm eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu. Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “İlimizde milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla ilimiz merkezinde 07.10.2020-21.10.2020 tarihleri arasında resmi kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı resmi toplantı, tören, şenlik, karşılama, stant açma, uğurlama gibi etkinlikler hariç olmak üzere; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamındaki her türlü miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşlerinin, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, anma töreni vb.

türdeki eylem ve etkinlikler ile 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu Ek-1. maddesi kapsamındaki oyun, temsil ve çeşitli şekillerdeki gösteri ve etkinliklerin, ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere el ilanı dağıtılmasının ve pankart/afiş asılmasının mülki idare amirinin İZNİNE BAĞLANMASINI, İlimizde bulunan Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu çevresindeki alanlarda “açık/ kapalı yer toplantısı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, el ilanı vb.” eylem etkinliklerin, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamındaki 17. ve 22.

Maddesine istinaden 07.10.2020-21.10.2020 tarihleri arasında YASAKLANMASINI, Gerçekleştirilmesi izin şartına bağlanılan her türlü toplantı ve etkinliğin huzur ve güven ortamını bozmaya teşebbüs edecek şahıslar ile işlenmesi muhtemel suçların tespitine yönelik izletilmesini ve kamera vb. araçlarla kayıt altına alınabilmesi kararı alınmıştır.”

Ankara Gar Katliamının 5’inci yıldönümünde KESK Urfa Şubesi tarafından, katliamda yaşamını yitiren Nilgün Çevik ve Başak Sidar Çevik'in Urfa’nın Suruç ilçesinde bulunan mezarları başında 10 Ekim 2020 tarihinde anma etkinliği yapılmak istendi. Küçük Sergen Mahallesi Mezarlığı’nda yapılmak istenen anma, jandarma tarafından “yasak kararı var”

denilerek grubun mezarlığa girişin izin verilmeyerek engellendi. Anma etkinliğinden sonra HDP Urfa İl Eşbaşkanı Emine Çetiner’in Suruç çıkışında jandarma tarafından durdurularak gözaltına alınarak ilçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldüğü öğrenildi.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte yapılması planlanan tüm eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu. Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi ve Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Van ili coğrafi sınırları içerisinde 21 Ekim'den geçerli 4 Kasım da dahil olmak üzere 15 gün süreyle Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları yasaklanmıştır.”

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte yapılması planlanan tüm eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu. Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "İlimiz genelinde milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kentte yapılması planlanan tüm eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu. Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "İlimiz genelinde milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve