• Sonuç bulunamadı

Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır?

Valilik proje teklif çağrısını internet sitesinden kamuoyuna duyurur. SODES-BİS’e yüklenen ve 2 (iki) çıktı alınarak yetkili kişilerce imzalanan başvuru formları, başvuru sırasında sunulması gereken destekleyici belgeler ile birlikte son başvuru tarihine kadar kapalı zarf içinde taahhütlü posta yoluyla, kargo şirketi ile veya elden (elden teslim eden kişiye, imzalı ve tarihli bir alındı belgesi verilir) aşağıdaki adrese ulaştırılır:

T.C. Mersin Valiliği

İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü

Camiişerif Mahallesi Uray Caddesi No:17, P.K:33060, Akdeniz / MERSİN

Başvurular, Başvuru Formu dışında aşağıdaki destekleyici belgelerle birlikte sunulmalıdır:

1. Sivil toplum kuruluşları için noter onaylı veya kuruluş yetkilisi tarafından onaylanan kuruluş ve tescil belgesi örneği (dernekler için tüzük ve dernekler il müdürlüğü kaydı, vakıflar için vakıf senedi veya mahkeme kararı,...),

2. Projede görev alacak olan proje koordinatörü, eğitmen vb. kilit personelin özgeçmişleri,

3. Ayrıca eğitim ve bilgilendirmeye yönelik projelerde, eğitim ve bilgilendirme müfredatının içeriği, -varsa- verilecek sertifikanın geçerliliği ve eğitimcilerin hangi kaynaklardan tedarik edileceği hususlarını içeren ve Başvuru Sahibince tanzim edilecek ve imzalanacak bir belge.

Başvuru zarfının üstüne TR622-11-SODES referans numarası ve Başvuru Sahibi kurum/kuruluşun ismi ve irtibat kişisinin iletişim bilgileri (adı, soyadı, adres ve telefon) açık bir şekilde yazılmalıdır.

9

Başka yollarla (örneğin faks ya da elektronik posta ile) gönderilen, yukarıda tanımlanmış olan adres dışındaki yerlere teslim edilen, SODES-BİS’e kaydedilmeden sunulan veya destekleyici belgeleri eklenerek gönderilmeyen proje teklifleri reddedilecektir.

Başvuru formunun sadece sisteme yüklenerek gönderilmesi, başvurunun tamamlandığı anlamını taşımaz ve değerlendirmeye alınmaz. Bu nedenle sistemden çıktı alınan ve yetkili kişilerce imzalanan başvuru formunun destekleyici belgelerle birlikte belirtilen adrese teslim edilmesi gerekmektedir.

Başvurular, aşağıda belirtildiği şekilde yapılacaktır:

1. Öncelikle http://online.sodes.gov.tr internet adresinden “Yeni Kullanıcı” linkine girilerek gerekli bilgiler doldurulduktan sonra kullanıcı adı alınır. Kullanıcı adı, parolası ve aktivasyon siteye kayıt formunun doldurulması sırasında girilen e-posta adresine sistem tarafından gönderilir.

2. E-posta adresine gelen doğrulama postasında yer alan aktivasyon linkine kullanıcı adı ve parola kullanılarak SODES Başvuru Sistemine girilir.

3. SODES Başvuru Sisteminde yer alan Başvuru İşlemleri bölümünde “Başvuru Formu” linkine tıklanarak elektronik başvuru formu bilgisayara indirilir.

4. Bilgisayar ortamında doldurulan başvuru formu yine aynı sisteme girilerek “Başvuru Formu Gönder” linkine tıklanarak sisteme yükleme işlemi tamamlanır ve başvuru sisteme gönderilir.

5. Başvuru Sisteminde yer alan “Başvurularım” linkine tıklanarak sisteme gönderilen başvuru formu görüntülenerek 2 (iki) çıktı alınır. (Başvuru formu çıktısı alabilmek için başvurunun öncelikle sisteme gönderilmiş olması gerekmektedir.)

6. Sisteme yüklenen Başvuru Formunda herhangi bir değişiklik yapılamayacağından, formun sisteme yüklenmeden önce titizlikle kontrol edilmesi Başvuru Sahiplerinin yararınadır.

7. Çıktı alınan başvuru formları Başvuru Sahibi kurum/kuruluş yetkilisi tarafından imzalanarak, kapalı zarf içerisinde başvuru sırasında istenen ek belgelerle birlikte Valiliğe teslim edilir.

8. Sisteme yüklenen başvuru formunun içeriği ile Valiliğe teslim edilen çıktının bire bir aynı olması gerekmekte olup, tutarsızlık halinde bu durum başvurunun reddine yol açabilir.

2.2.1 Başvuruların Alınması İçin Son Tarih

Başvuruların alınması için son tarih 15 Ağustos 2011 saat 17.00’dir.

2.2.2 Daha Fazla Bilgi Almak İçin

Daha fazla bilgi almak için, Mersin Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü’nün aşağıda yer alan e-posta adresi, telefon veya faks numarası kullanılabilir.

E-posta adresi: planlama.mersin@icisleri.gov.tr Telefon: 0 (324) 238 25 52

Faks: 0 (324) 237 33 63

3 DEĞERLENDİRMEYE İLİŞKİN KURALLAR

Proje başvurularının değerlendirilmesi sürecinde aşağıda belirtilen hususlar göz önünde bulundurulur:

a. SODES tanımındaki amaçlara ve Valilikçe ilan edilen programa uygunluk, b. Sürdürülebilirlik,

10

c. Projenin amacı, faaliyetleri ile bütçesi arasındaki tutarlılık, d. Projeyi öneren kuruluşun proje yürütme kapasitesi, e. Projenin hedef gruplar üzerinde yaratacağı etkiler, f. Projenin hedef grubunun genişliği,

g. Eşfinansman oranı,

İstihdam projelerinde, proje sonrasında kendi işini kurmak isteyen kursiyerler için KOSGEB ve İl Özel İdareleri gibi girişimcilik ve mikro kredi desteği veren kurum/kuruluşlarla bir ortaklık kuranlar ile istihdam garantili olanlara öncelik verilir.

SODES İl Değerlendirme Kurulu; bütçe imkânları dâhilinde, öncelik ve proje bazında SODES tarafından desteklenecek projeleri belirler.

Valilik, programa ilişkin Müsteşarlık görüşünü aldıktan sonra programın nihai halini SODES-BİS ve Valilik internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurur.

Program kapsamında desteklenmesine karar verilen projelerin ilan edilmesini müteakip, SODES Finansman Sözleşmesi çerçevesinde proje yürütücüsü ile Valilik arasında sözleşme imzalanır.

Sözleşmeler, Başvuru Sahiplerine yapılacak tebligattan itibaren en geç 10 gün içerisinde imzalanır. Başvuru Sahiplerinin bu süre zarfında talep edilen ilave bilgi ve belgeleri hazır ederek sözleşme imzalamak üzere Valiliğe başvurmaması halinde destek kararı iptal edilir.

4 UYGULAMA KOŞULLARI

Proje yürütücüsü, projeyi amacına uygun olarak yürütmek ve sonuçlandırmaktan sorumludur. Bu sorumluluğa, projeye dahil edilen ortak kurum/kuruluşlar veya üçüncü tarafların proje kapsamındaki görevlerini yerine getirmelerini sağlamak da dahildir.

Projede herhangi bir sorun yaşanması halinde durum derhal Valiliğe bildirilir. Proje Yürütücüsü, projenin uygulanması safhasında iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin her türlü önlemi alır.

Proje kapsamındaki eğitimleri verecek olan eğitmenlerin söz konusu eğitimler konusundaki yeterliliğini gösterir belgeler, projenin başlangıcında Valiliğe sunulur ve hizmet akdine dayanılarak istihdam edilecek kişilerin işe başlama ve ayrılma bilgisi de gecikmeksizin bildirilir. Proje yürütücüsü proje kapsamındaki meslekî eğitim kurslarına katılan kişilerin İŞKUR’a kayıtlarının yapılmasını sağlar.

Meslekî eğitim faaliyeti içeren projelerde, Milli Eğitim Bakanlığı ve İŞKUR’la işbirliği yapmak suretiyle kursiyerlere işgücü piyasasında geçerliliği olan bir sertifika verilmesi sağlanır.

Proje yürütücüleri, proje kapsamında koordinatörler dışında istihdam edeceği kişileri İŞKUR’a kayıtlı olan kişiler arasından belirler.

11

Kursiyerlerin, devamsızlık durumlarının toplam eğitim süresinin % 10’unu aşması halinde eğitim ile ilişkileri ve -varsa- kursiyer harçlıkları kesilir.

Meslekî eğitim merkezi, sinema, kültür merkezi, gençlik merkezi, tiyatro, konferans salonu gibi tesislerin oluşturulmasına yönelik projelerde, projenin tamamlayıcı bir parçası olarak, ilgili alanlarda kurs veya etkinlik düzenlenmesi zorunludur.

Proje sonucunda ortaya çıkan ürünlerin mülkiyeti proje yürütücülerine aittir.

Proje çerçevesinde satın alınan demirbaş malzemeler ve oluşturulan etüt merkezi, meslekî eğitim atölyesi gibi tesislerin proje bitiminden sonra en az üç yıl süreyle proje amacına uygun şekilde kullanılması proje yürütücüsü ve Valilik tarafından sağlanır. Bu amaçla, Valilik ile proje yürütücüleri arasında protokol imzalanır. Proje yürütücüsünün istekli veya yeterli olmaması halinde Valilik başka kuruluşlarla işbirliğine gidebilir.

Başka bir finansman kaynağından desteklenen projeler SODES kapsamında desteklenemez.

Benzer Belgeler