• Sonuç bulunamadı

Başkanlarının polis zo- zo-ruyla engellenerek şehir

girişinde alıkonulmalarını

kınıyoruz.

A

nayasamıza göre herkes, önceden izin a l m a -dan, barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşü düzen-leme hakkına sahiptir. Hiç kimsenin, Anayasa'da açık biçimde yer alan bu hakkın kullanılmasını keyfi biçim-de engelleme yetkisi bulunmamaktadır.

Bağımsız yargı ve adalet bir gün mutlaka gerekebilir, hukuksuz şekilde Baro başkanlarını ablukaya alan-lara, da aldıranlara da, bizlere de sizlere de. Bunun sağlayacak bağımsız baro yapısını ortadan kaldıracak şekilde yapılmak istenen çoklu baro yapısı ve seçim si-temlerinde yapılmak istenen değişiklik çabalarından ve TMMOB gibi diğer akademik meslek örgütlerinin kanunlarında yapılmak istenen değişiklerden derhal vazgeçilmelidir.

Şu haliyle Barolar ve diğer akademik meslek örgütle-rinin yasaları ve seçim sistemleri, tek adam rejimine geçirilen ülkenin siyasal yapısından ve kurumlarından daha demokratik ve daha şeffaftır ve bu haliyle kalma-sı için mücadelemiz sürecek ve öylede kacaktır. Bu gö-rüşlerini Türkiye Barolar Birliğine iletmek üzere yola çıkan Baro başkanlarının Ankara’ya, yani bu ülkenin başkentine girişleri ve Anıtkabir’e ziyaretleri önünde-ki engel derhal kaldırılmalıdır. İnsan hak ve özgürlük-lerini keyfi biçimde sınırlandırmaya yönelik baskıcı uygulamalara derhal son verilmelidir.

Bizlerde bu ülkenin daha aydınlık daha demokratik ve daha adaletli yarınlarının ümit edenler olarak Baro başkanlarının maruz kaldığı bu muameleyi bir kez daha kınıyor ve bu haklı mücadelelerin de yanlarında olduğumuzu ve onlara her türlü destek için hazır oldu-ğumuzu belirtmek istiyoruz.

YAŞASIN ADALET

YAŞASIN BAĞIMSIZ YARGI

KESK ESKİŞEHİR ŞUBELER PLATFORMU DİSK ESKİŞEHİR BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ TTB – ESKİŞEHİR BİLECİK TABİP ODASI TMMOB ESKİŞEHİR İKK ADINA

NEŞET AYKANAT

TMMOB ESKİŞEHİR İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETERİ

MÜHENDİSLİK BİR YAŞAM BİÇİMİDİR

Makina Mühendisi İsmail Urgancı, uzun yıllar sonrasında edindiği mesleki tecrübeler ışığında gençlere tavsiyelerde bulundu. Urgancı,

“Genç kardeşlerimiz mühendislik mesleğini bir yaşam biçimi olarak görürlerse daha başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi.

Kendinizden ve eğitim hayatınızdan söz eder misiniz?

1

954 yılında Gümülcine’de (Yu-nanistan) doğdum.

Ailemle birlikte 1960 yılında Türkiye’ye serbest göç-men olarak geldik. Aile mesleğimiz olan soba sektörü nedeniyle Eskişehir’e yerleştik. Sektörün her dalında çırak olarak çalıştım.

Mühendislik mesleğini neden seçtiniz?

Lise hayatıma ailemin de yönlendirmesi ile Motor Sa-nat Enstitüsü’nde başladım. Sonraki yıllarda sanayi ve üretim alanında çalışmayı böylece hedef olarak seçmiş oldum.

Meslek hayatınızda nerelerde çalıştınız ve bu işler size neler kattı, öğretti?

Üniversite hayatıma 1972 yılında Yıldız Teknik Üni-versitesi Mimarlık bölümü ile başladım. O yılların karmaşık ortamında İstanbul’da tahsilime devam edemedim. 1973 yılında Eskişehir Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Makina Mühendisliği bö-lümüne girdim. 1977 yılında mezun olarak mesleğime başladım. İlk yıllarda bir arkadaşımla birlikte ısıtma ve tesisat mühendisliği yaptık. Aynı dönemde Eczacı-başı- Vitra ve Orhangazi’deki Asil Çelik fabrikalarında şantiye şefliği yaptım. Şantiye hayatı mühendisliğin saha bilgilerini ve uygulama alanlarını geliştirmeme sebep oldu. Aynı şantiyedeki Japon ve Alman mühen-dislerle ortak çalışma disiplini sağlayarak kendimi ge-liştirdiğime inanıyorum. Takım çeliği imalatında

ülke-mizde ilk olan böyle bir projede yer almanın gururunu tabi ki yaşadım. 1979 yılında askerlik görevim nedeni ile ara verdim. Polatlı Topçu Yedek subay okulundan sonra, Gebze Topçu Grubu’nda 12 Eylül’ün karmaşık döneminde askerliğimi tamamladım. 1981 yılında aile mesleğimize dönerek Güven Kuzine Sanayi firmasını kurarak, aynı yıl Eskişehir Sanayi Odası’na üye oldum.

Ve sonraki yıllarda odamızın ve organize sanayi bölge-mizin çeşitli organlarında görevler aldım. Aynı yıllar-da ailemle birlikte üye olduğum Çocuk ve Çevre Der-neği ile tiyatro guruplarında yer alarak sosyal hayatın içinde de olduk. Tiyatro sevgisi mühendislik öğrenci-liğimde de MİM-DER çatısı altında sürmüştü. 1992 yılında kurduğum Mürsan firması olarak 1995 yılında Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikamızda Radyant Brülörler üretmeye başladık. Ürettiğimiz ürünler ile ithal ürünlerle rekabetçi olduk. 2007 yılında otomotiv sanayiine yan sanayi olarak hizmet vermeye başladık.

Halen aynı branşta üretimimize devam etmekteyiz.

1981 yılında yaptığım evliliğime eşimle birlikte iki kız, bir erkek evlat ve dört torunumuzla mutluluk ve hu-zurla devam etmekteyiz.

Gençlere bu mesleği önerir misiniz, onlara ne söylemek istersiniz?

Genç kardeşlerimiz mühendislik mesle-ğini bir yaşam biçimi olarak görürlerse daha başarılı olacak-larına inanıyorum.

Ülkemizde yetişen mühendislerin bilgi ve yeteneklerinin çağın gereklerine yeterli olduğunu

düşünmek-teyim. Tabi ki bilgiler güncellenmeli ve gelişen tekno-lojiye ayak uydurulmalıdır. Gençlerimiz mühendislik eğitimlerini pekiştirebilmek için, bilgi teknolojilerini kullanarak gelişen dijital devrimi yakalamalılar.

Son sözleriniz…

Mühendis çağdaş toplumu yakalamak için sosyal ha-yatında içinde yer almalıdır. Bu nedenle çeşitli sivil toplum kuruluşlarına katılım sağlanabilir.

Bizim Köşe

» Üyemiz Abdulhalim Şen’in oğlu 02.05.2020 tarihinde,

» Üyemiz Filiz Öztekin’in babası 25.05.2020 tarihinde,

» Üyemiz Filiz Öztekin’in eşi 06.06.2020 tarihinde,

» Üyemiz Göker Tarım’ın babası 19.06.2020 tarihinde, vefat etmiştir.

Üyelerimizin ve yakınlarının acılarını tüm MMO ailesi olarak paylaşıyor, başsağlığı ve sabır diliyoruz.

VEFAT

HASTALIK

» Üyemiz Sertan Doğan’a 23.06.2020 tarihinde, geçirmiş olduğu rahatsızlık nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi sunar, acil şifalar dileriz.

DOĞUM

» Neşe Özdemir’in 25.06.2020 tarihinde bir kızı oldu. Elif’e mutlu ve sağlıklı bir yaşam dileriz.

Üyelerimizin ve meslektaşlarımızın Şubemize ve Odamıza daha kolay ulaşmasını sağlamak için hayata geçirdiğimiz "Makina Mobil" uygulamasını kullanabilirsiniz.

Çeşitli üyelik hizmetlerine erişebileceğiniz, Şubemize ilişkin bilgilere, haberlere, çalışmalara ulaşabile-ceğiniz ve çeşitli kolaylıklar sunan Makina Mobil uygulaması kullana bilirsiniz.

Uygulamayı, cep telefonunuzdan IOS işletim sistemi için: https://apple.co/2I8Bcp5, Android işletim sistemi için: http://bit.ly/2Gqyngl linklerinden indirebilirsiniz.

Uygulamayı indirmenizin ardından TC kimlik numaralarınız ve üye sicil numaranız ile giriş yapabilir, dilerseniz girişin ardından şifre değiştirme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

2020 YILINDAN İTİBAREN

Benzer Belgeler